23 DE MINUTE ÎN IAD

Priviți, ascultați (sau citiți subtitrarea în limba română) și… să vedem ce părere avem. Criterii? Biblicitate și credibilitate. Un exercițiu necesar în aceste vremuri când trebuie să folosim mult discernământ spiritual. Accesați mai jos cele patru părți ale acestei mărturii.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

56 răspunsuri sa “23 DE MINUTE ÎN IAD”

 1. Cartea „23 de minute in iad” este tradusa si in limba romana…Am citit-o si pare a fi reala marturia acestui om!!!

 2. De ce totusi bogatului nu i sa permis sa vina din iad sa spuna la ai lui A spus Domnul ca are pe Moise si pe prooroci si daca nu cred ce spun ei(Moise si proorocii) nici pe bogat nu-l va crede.Acuma merg vin Au cumva FREE PASS.

  • El zice că bogatul era mort. El a avut o răpire sufletească în iad, cum Pavel a avut-o în cer. Poate că nu acesta ar fi cel mai bun argument pentru discreditarea acestei mărturii. Pe aproape, dar nu exact… 🙂

  • Daca l-ar fi lasat pe el sa vina, toti ceilalti, morti si vi, ar fi spus ca nu e corect, nu e „fair” sa vina el dar pe altii sa nu-i lase. Si apoi ce sa faca Dumnezeu, sa lase pe toti sa vina din morti sa converteasca pe cei vi?

   • da` ce-i fair pe lumea asta, southerner? este fair ca unii sa aiba mai multe ocazii sa se intoarca la Dumnezeu decat altii? este fair ca tu te-ai nascut sanatoasa iar altul handicapat? este fair ca tu ai ce manca iar altii mor de foame? lista poate continua.
    nici tu nici eu nici altii de pe-acilea n-am fost nici in iad si nici in rai ca sa stim cum ii. raiu` cica nu poate fi descris si cuprins de mintea omului. de ce-ar fi iadu`? adica nu v-astepti la o descriere a lui care sa va satisfaca.

   • Agreez, Elior. Nu cautam nici un raspuns la nimica….unele lucruri nu au raspuns.

 3. yea….foarte reala… eu zic sa adaugam cartea la biblie…
  Daca cred aceasta poveste, oare de ce nu as crede povestea lui Morona? Sau Joseph Smith?
  Povestea Lord of the Rings a fost si mai de speriat…

  CS Lewis si Tim Keller au o descriptie a iadului care pare mult mai biblica … si mai groaznica…

  • Măi penticostalilor, dar sceptici ați mai ajuns… 🙂
   Totuși, serios, ce te face să ai îndoieli, omul sau povestirea?

   • Am decis sa nu cred acest fel de rapiri … nu conteaza cine le descrie

    Cunosc o multime de persoane care au visat sfirsitul lumii… si eu am avut ceva asemanator

    Sint experiente personale care ,in majoritate, nu se aseamana una cu alta…

    Realitatea nu cred ca o poate povestii nimeni, Pavel nu a putut, Domnul Isus nu a putut,

    Profetii incearca, Apocalipsa incearca…

    Dimensiunea spirituala nu cred ca poate fi explicata in termeni umani.

    Nu tot ce zboara se maninca…

   • Pe mine m-au impresionat efectele cinema de inducere a groazei.Prezentarea este „a lui” si faptul ca foloseste cuvintul biblic sub forma de „varza” ma face sa cred ca folosind in acest mod versetele bibliei, se poate construi orice imagine,conteaza intentia si puterea de „insailare”. Domnul sa ma ierte si sa ma intareasca, sa ma pazeasca de „necredinta” dar recunosc ca nu pot „duce „asa ceva. O fi lipsa mea de credinta, o fi cite ceva de care nu am scapat, o fi ceva preconceput pus gresit i mintea mea, Domnul Isus sa ma lumineze, dar….am multe ,multe intrebari.Si inca un motiv in plus pentru rugaciune.Si o afirmatie personala grava:daca vedeam aceste imagini intr-o anumita perioada din inceputurile mele pe calea credintei, nu cred ca ati vrea sa auziti cit mi-ar fi folosit .
    Si ar mai fi ceva.Fr pastor, cind iau contact cu asemenea materiale eu am o retinere foarte mare in a diseca materialul.Tot timpul am senzatia ca ma „joc” cu ceva foarte periculos si spun aceasta in ideea ca nimeni nu poate stii si nu poate garanta pina unde si cum „lucreaza” Duhul Sfint.Dar , in comentariul acesta am spus sincer ce simpt.Domnul sa aiva mila de mine si de noi cit si de fratele cu nevasta lui, ca nu se putea fara girul ei.Asta stiu ca nu sunt gresit. Fiti binecuvintati fratii mei.

   • gabi,
    si eu am visat un fel de sfarsitul lumii. 😀 sau mai bine zis o zi din aia de durere si jale mare din necazul ce mare.

   • M-am gindit si la predica dv. de joi…numai sufletul celor mintuiti vor primi un trup(cred)
    Suflet fara trup cred ca este un iad in sine…
    Nu cred ca iadul o sa fie o camera de tortura inventata de Dumnezeu ca sa-i chinuie pe oameni

   • au invatat oare penticostalii sa sufle si-n iaurt? daca-i asa e bine. da siguranta

   • C.I. si Gabi,
    Aici nu aveti dreptate–Pavel nu a spus ca nimic din ce a vazut si auzit nu se poate descrie, ci ca a vazut (si) lucruri care nu se pot descrie…Ioan a descris multe lucruri care le.a vazut si auzit in cer–altele i.au fost interzise.

    PS–Am ascultat doar 3 min din clipuri–nu.mi pot da cu parerea despre mesaj, dar are figura de „agent comercial” si asta nu inspira incredere. Dar…. cine stie…..Nici Isus nu a inspirat incredere la prea multi din vremea Lui.

   • Val,daca citesti ce a scris Ioan, nu cred ca intelegi multe, …cai , trimbite, pasari cu cioc de fier, mare de cristal, strazi de aur
    Chiar crezi ca raiul o sa arate asa? Chiar crezi ca Dumnezeu este „inalbit de zile”
    Sint simboluri ale realitatii spirituale nu neaparat realitate. Cel putin asa inteleg eu

   • Gabi tu confunzi apocalipsa cu nostradamus? de unde ai luat expresia? „pasari cu cioc de fier”

 4. Doar senzationalul reuseste sa evadeze din cotidian ,se vinde cantitativ ,precum pita calda !.Isus ruga pe cei vindecati sa nu-i faca reclama, sa mearga si sa nu mai spuna la nimeni !. Stia ca interpretarile analitice ale carturarilor si fariseilor raportate la minunile ce le facea, duc spre osanda si pacat !. In cazul de fata, daca ne straduim ,apeland la intelepciune ,sa eliminam speculatia strategic-comerciala ce urmareste prima data profitul financiar ,ne ramane si un procent destul de limitat de pozitivism spiritual ! Iar daca filtram ,decantam si purificam reclama si senzationalul ce declanseaza si produce compulsive revenue, este o lectie de intregire a unor imagini ingrozitoare,zguduitoare ,nedorite nici chiar de agnoastici si atei !.Fara inoiala este o lectie ce incita si finiseaza nu numai imaginatia dar slefueste atat simtamintele cat si cugetul pacatosilor !.

 5. Biblia vorbeste de mai multe invieri.De ce scriitori vremi nu au luat nici un interviu la acesti oameni care au inviat? UNDE AU FOST? CE AU FACUT?Probabil ca DUMNEZEU nu vrea ca oameni sa stie mai multe amanunte decat cat scrie in BIBLIE.

 6. Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 8 februarie 2012 la 1:53 PM

  Mi se pare ca citeaza numeroase versete din Biblie, cele mai multe din ele fiind complet irelevante la ceea ce spune…fara sa prezinte contextul… si isi creeaza ipotezele lui.

  Nu am apreciat ce a zis sotia lui ‘give them h… honey’.

  Br. Ionescu, o intrebare va rog. Maine veti fi la capitolul 9 in Romani?
  Thank you in advance!

 7. Daca iadul dinsului este in mijlocul pamintului si pamintul va arde cu tot ce e pe el, atunci nu vor fi condamtati pentru totdeauna cei din iad.

 8. Iadul n-a fost inaugurat. Demonii nu sunt aruncaţi în iad pt. a-i chinui pe alţii, ci pt. a fi chinuiţi.

  • Excelentă observație!
   Păi dacă demonii ar trebui să-i chinuie pe oameni o eternitate nu ar fi pedepsiți ci… răsplătiți!
   Începem să facem lumină!

   • Apoi frate Ionescu, o observatie pe care vreau sa o fac vizavi de marturisirea acestui om precum ca, sufletele nemantuite din Locuinta Mortilor sant inchisi in celule cu gratii este ca, aceasta afirmatie nu prea corespunde cu ceea ce este relatat in Luca 16, unde Cuvintul lui Dumnezeu spune ca ceea ce-i impiedica pe cei nemantuiti, cat si pe cei mantuiti sa treaca din Locuinta Mortilor in Rai si invers, este o prapastie mare. Deci, piedica sufletelor nemantuite de a ajunge in Rai este prapastia mare, ca atare de aici intelegem in mod indirect ca, sufletele din Locuinta Mortilor sant libere sa circule in perimetrul unde locuiesc.
    Pe cel inchis intr-o celula prima data nu prapastia il impiedica sa ajunga intr-un alt loc, ci gratiile. Intelegeti ?

  • Exact asta am vrut sa spun si eu. Nu exista inca iad! Mai exista o americanca, Baxter parca se numea. Si ea descrie iadul sub forma unui trup omenesc in centrul pamantului. In concluzie: evanghelie americana vanduta pe bani!

  • Constantin din S.

   grabeste-te incet. Sa facem diferenta inainte intre denumirea frecventa pe care o folosesc crestinii, adica Iad ( Locuinta mortilor ), unde se gasesc actual sufletele celor ce au murit nemantuiti si Iazul de foc ( care a fost CREAT; adica este gata demult ), insa in care momentan nu se gaseste nimeni.
   Conform Apoc. 19:20 primele fiinte care vor intra in Iazul de foc, sant fiara si proorocul mincinos, apoi la judecata finala Moartea. Locuinta Mortilor, sufletele nemantuite si toti demonii, vor fi aruncati in Iazul de foc care arde ( deja ) cu foc si pucioasa.

 9. Mi se pare totuşi ca-n adîncul terrei e cam puţin spaţiu pentru iazul de foc ce există şi după dispariţia terrei cum descrie Petru. Ce adînc o fi, pe unde prin univers…

  Să acceptăm măcar sîmburele de adevăr, măcar ce spune Biblia precis şi clar, anume că iadul este real.

  Mai demult, la BBC spuneau că a fost depistat un uriaş lac de alcool undeva-n univers – cei cu telescoapele lor au spus c-au văzut asaceva. Sin mă gîndeam eu: să nu fiu in foc ci in acel ocean de alcool şi şi tot ar fi-ngrozitor.

 10. Daca Biblia spune ca judecata lui Dumnezeu urmeaza sa vina, moment in care unii vor fi trimisi in Rai si altii in Iad, cum de unii isi permit sa afirme tot felul de chestii ieftine, contrare Sfintei Scripturi si noi sa ii si credem?
  Apocalipsa 6:9-10, descrie o scena in care sub altar se vad niste suflete, sunt sufletele martirilor. Pai daca acestia si-au dat viata pentru Dumnezeu, de ce nu sunt in Rai? De ce mai trebuie sa astepte sub altar?
  De ce marea gloata care vine din Necazul cel Mare (Apoc. 7: 9-12) nu ajunge in Rai, ci se prezinta in fata scaunului de domnie al Domnului?
  1 Petru 3:18-20, Domnul Isus inviat predica duhurilor razvratite din vremea lui Noe, dinainte de potop. De ce aceste suflete se afla intr-o inchisoare si nu in Iad?
  Scena descrisa de Domnul Isus in care bogatul se chinuie in flacari trebuie inteleasa ca si o pilda, pentru ca de fapt asta si este. Acesta este singurul argument pe baza caruia unii cred ca oamenii deja sufera in Iad, arsi de foc.
  Saptamana aceasta am fost provocat de mai multi frati sa citesc, chipurile, o relatare a unei femei despre Iad. Miranda aceasta (cred ca asa o chema, nu stiu sigur, era un nume, asa rupt dintr-o telenovela) a fost rapita in Rai si in Iad. La Rai se mai lucra inca, dar in Iad, cica se chinuia, printre multi altii, in flacari un copil de 8 ani!!!!!!!!!!!, care in urma unei morti premature a ajuns acolo pentru ca se uita la desene animate. S-a mai intalnit si cu Paul al II-lea, si a avut onoarea sa-l vada chiar si pe Michael Jakson.
  Ma minunez cate prostii mai poate inventa mintea unor oameni rataciti, doar pentru a atrage atentia asupra lor, doar pentru a se scoate in evidenta. Consider ca Dumnezeu ne-a relatat prin Biblie tot ce era de relatat despre Rai si Iad.
  Fratilor, avem nevoie de certitudine si lumina de sus, pentru a nu mușca momeala diavolului.

 11. Apocalipsa 20, in marea zi a judecatii lui Dumnezeu…
  v.!3: Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.
  v.14:Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
  v 15:Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.
  In primul rand: sufletele celor morti se afla in custodia Mortii si a Locuintei mortilor pana in ziua judecatii. v 13.
  II. Locuinta mortilor nu este Iadul propriuzis, pentru ca ea, L.m., este la urma aruncata in iazul de foc. v 14.
  III. Abia in urma judecatii finale incepe sa fie populat Iadul cu oameni. v 15.

  • Alexandru sunt deacord dar de ce ,totusi, Domnul ne spune ca bogatul din Ev. dupa Luca se afla in iad , in timp ce fratii lui erau inca in viata?

   • Nu confunda iadul cu locuinta mortilor.

   • Ion, am explicat mai sus faptul ca scena descrisa de Domnul Isus in Ev. Luca 16: 19-31, este doar o pilda. Sanul lui Avraam, unde ajunge Lazar, nu reprezinta Raiul, iar Locuinta mortilor nu reprezinta Iadul. Apocalipsa 20:14, Locuinta mortilor este ea insasi aruncata in Iazul de foc. De ce nu reprezinta Sanul lui Avraam Raiul? Simplu: Evrei 11:39 spune: „Toti acestia (printre care si Avraam), macar ca au fost laudati pentru credinta lor, totusi n-au primit ce le fusese fagaduit, 40. pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi. Citeste si Evrei 11: 15-16. Toate bune.

 12. Nu pot să cred ca experiența acestui om, pe care el se pare că o crede 100%, a fost o visită in iad. Este foarte probabil ca a fost un vis care l-a marcat in mod substantial. Un vis originar in multimea gândurilor si frământarilor mintii poate face aceasta. Mărturia conține prea multe elemente din imaginația regizorilor de filme de groaza….

  Aici avem un om limitat in trei dimensiuni (plus timp) care descrie cu foarte mare precizie lucrurile care alcătuiesc o lume in care noi nu avem access. Și mai mult, el folosește tocmai lucrurile care fac parte din lumea noastra tri-dimensională pentru a descrie o lume despre care nici Biblia nu dă detalii.

  Am vizionat doar primele două clip-uri, dar am cam multe intrebări la care nu cred ca poate răspunde:

  Cum adică a fost insotit de Domnul Isus in iad (sau inapoi din iad)? Eu credeam că cel mai important atribut al iadului este absența lui Dumnezeu…

  De ce este experiența sa așa de diferita cumparată, biblic vorbind ,cu experiența ap Pavel?

  De ce 23 min?

  etc etc…

  Concluzia mea este ca a fost un vis (coșmar) care l-a facut sa se gândească la viața după moarte. Ar trebui ca Rob Bell sa vizioneze clip-urile, poate ca s-ar trezi și el 🙂

  ps. de ce are nevoie de fond muzical (stil suspensie) ca si-n filme? 🙂

 13. nu stiu daca ati vazut asta: http://stirileprotv.ro/video/​mi-am-vazut-propria-inmormantar​e-marturia-unui-roman-care-spu​ne-ca-a-fost-in-moarte-clinica​/60532034 marturia unuia de-al nostru. 😀 poate unii dintre voi il cunoasteti. imi place cum si ce spune. nu zice c-o fo` in rai, ci ca abia zarea poarta. 🙂

  • Având în vedere că sunt foarte multe asemenea cazuri documentate de medici (unde cei care au experimentat asemenea stări au văzut și auzit lucruri pe care nu aveau altfel cum să le știe) consider că mărturia lui Claudiu Lepădat nu conține nimic mai ieșit din comun decât istoria multor asemenea cazuri. Probabil limbajul vizibil evanghelic face relatarea sa mai interesantă și mai avizată. Nu îl cunosc dar dacă se pot verifica locația (casa de vacanță sau ce a fost) spitalizarea și intoxicarea cu CO ar fi credibil. De asemenea, dacă copiii au fost în casă cum de nu s-au intoxicat și ei (sau nu au fost acolo cu părinții? nu s-a înțeles clar). În concluzie, acestea sunt experiențe greu de explicat dar destul de reale și documentate. Că ar fi și unele false, poate, dar până la proba contrarie nu înțeleg de ce în acest caz ar fi vorba de una de genul acesta…

   • Frate Cristian Ionescu,

    Nu suntem in masura nici sa discutam si nici sa contestam verdicitatea unei morti clinice ! Dar in ceea ce priveste „suprema revelatie” (nascocita) din rai sau din iad, pe mine cel putin, ma pune pa ganduri si-mi redirectioneaza convingerile spre suportul biblic existent ! Astfel, avem mai multe argumentatii biblice care „ne ajuta” sa ne indoim in privinta autenticitatii si revelatiei evaghelice a unor astfel de mesaje „de dincolo”:

    I. Domnul Isus avertizeaza asupra proorocilor, invatatorilor si hristosilor mincinosi ! Trebuie sa-L credem doar pe El pe cuvant!

    II. Profetul Ieremia, in capitolul 23:18-40, este foarte categoric si dur in ceea ce priveste profetiile mincinoase !

    III. Omul nascut din nou, omul duhovnicesc priveste ca normale in desfasurare lucrurile lui Dumnezeu ( 1 Corinteni 2: 11-16). Apostolul Pavel concluzioneaza: „Noi avem Duhul lui Hristos !” (versetul 16b) adica, „Duhul proorociei este marturia lui Isus” (Apocalipsa 19:10c). Acest Duh al Domnului Isus Hristos are capacitatea de a DEOSEBI DUHURILE ! De aceea noi NU DAM CREZARE ORICARUI DUH !

    IV. In pilda cu bogatul si saracul, din Luca 16:19-31, Domnul Isus subliniaza un adevar inconfundabil si care nu lasa loc la interpretari speculative:
    „Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.”(versetul 26).

    Nu vi se pare frate Ionescu, ca de aici se naste „O ALTA EVANGHELIE „? (din Galateni 1:6-12;5:8; 2 Corinteni 11:3-4; 2 Ioan 9-11) Punctul culminant al acestei evanghelii false 100% este in 1 Timotei 4:1-2; 2 Timotei 4:3-4; 1 Ioan 2:18-27.

    V. Domnul Isus primeste vestea ca Lazar, prietenul Lui din Betania este grav bolnav. Din motive ce tin numai de Dumnezeiasca Lui cunoastere, „zaboveste doua zile in locul in care era…” (Ioan 11:6). Doua zile intarziere, doua zile petrecute pe drum (presupunem), cert este faptul ca in momentul in care Domnul Isus ajunge in sfarsit in Betania, „Lazar era mort de patru zile” (Ioan 11:39).
    Incepuse deja procesul final de descompunere biologica. „Miroase Greu…!”
    In ciuda aparentelor, Domnul il cheama pe nume: „Lazare, vino afara !” (versetele 43-44).
    Partea importanta este in capitolul 12:1-11, Domnul Isus se afla in continuare in casa lui Lazar din Betania si isi continua invataturile despre suferintele Sale.
    Maria intelegand mesajul invataturii, ia apoi, un litru de nard foarte scump….(versetele 3-7).
    In tot timpul acesta Lazar, cel inviat de-acum, statea la masa cu Domnul Isus (Ioan 12:2).

    CUM ATI REACTIONA DUMNEAVOASTRA DACA, CITIND IN CAPITOLUL 12 DIN IOAN, IN LOC DE FIRUL STIUT AL INTAMPLARILOR, DINTR-O DATA, DOMNUL ISUS SA SE OPREASCA BRUSC SI SA ZICA: „IL AVEM PRINTRE NOI PE FRATELE LAZAR CEL INVIAT ! II DAM LUI CUVANTUL SA NE POVESTEASCA CE-A VAZUT EL DINCOLO DE MORMANT !”

    Ei, ce ziceti ? N-ati sesiza dintr-o data ca invataturile se bat cap in cap si ca s-a strecurat pe nesimtite „o alta evanghelie” ?

    – Sau la invierea lui Eutih, din Fapte 20;7-12, in loc sa „franga painea” la Cina Domnului, apostolul Pavel, sa se opreasca nehotarat, abatand practica primilor crestini spre Eutih: „Fratilor, amanam Cina Domnului pe maine seara ! Sa ne spuna acum fratele Eutih, ce a vazut dincolo !”

    – Sau la invierea Tabitei din Fapte 9:36-43, minunea sa se fi „imbunatatit” cu marturiile de dincolo de mormant, ale Tabitei cea inviata.

    – Sau, chiar la rastignirea Domnului Isus, in momentele cand isi dadea ultima suflare pe cruce, cand odata cu marele cutremur de pamant, „multele trupuri inviate ale sfintilor care s-au aratat celor din cetate” (Matei 27:51-53) ele sa inceapa sa propovaduiasca „restul Evangheliei” pe care Domnul Isus n-a mai avut timpul necesar s-o faca de cunoscut… !

    VI. „Cazul” care atarna greu in balanta „mintii sanatoase maturizate prin intrebuintare” (vezi Evrei 5:12-14), este cel al apostolului Pavel din 2 Corinteni 12:1-10 care :

    a) plin de smerenie, prefera sa vorbeasca despre sine la persoana a treia singular, ca despre o alta persoana;

    b) marturiseste despre „rapirea in al treilea cer” ca despre o vedenie „in trup sau nu, nu stiu, Dumnezeu stie ”
    (versetele 2-4);

    c) „a auzit cuvinte care nu se pot spune si pe care nu-i este ingaduit unui om (muritor) sa le rosteasca. ”
    (versetul 4). A fost in rai ! Atat ! Nimic mai mult ! Nicidecum o alta evanghelie !

    d) Ramane in sperenie si dupa aceste experiente („vedenii dumnezeiesti”). (versetele 6b-7: „…dar mă feresc (SA MA LAUD), ca să n-aibă nimeni despre mine o părere mai înaltă decât ce vede în mine sau ce aude de la mine.
    SI, CA SA NU MA UMFLU DE MANDRIE DIN PRICINA STRALUCIRII ACESTOR DESCOPERIRI, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască şi să mă împiedice să mă îngâmf. „).
    Si-atunci, de ce atata fala si spectacol regizat cinematografic dupa cea mai inalta tehnica de spectacol ? care este scopul ascuns al unor astfel (sau ALTFEL) de marturii, false prin natura improvizatiei lor?

    VII. Tot apostolul Pavel explica necesitatea unor astfel de propovaduiri care gadila urechea firii. „Oamenii isi vor pune invatatori dupa poftele lor ca sa auda lucrui placute lor !” (2 Timotei 4:3-4).
    Flamanzi dupa senzational, flamanzi dupa teatru, dupa spectacol !

    VIII. Si-atunci, sa nu dam crezare ce spune Domnul Isus prin gura lui Avraam, in pilda cu Bogatul si saracul ?
    Zicea Bogatul: „Nu ca nu vor crede, numai daca… !” (Luca 16:29-30)
    Iar „parintele” Avraam” da o replica fara echivoc, pana la sfarsitul veacurilor: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi.”

    Sa ramanem si aici „LA CE ESTE SCRIS”, la INVATATURA APOSTOLILOR” si la ‘CREDINTA DATA SFINTILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA !”

   • Multumesc din toata inima frate Ionescu !
    Asa cred si marturisesc si eu, bazat „pe ce este scris !”

    In alta ordine de idei, experientele personale de credinta nu tin loc de Evanghelie, adica nu inlocuiesc Evanghelia ci, daca sunt experiente de credinta autentica, intaresc Evanghelia, marturisesc despre ce este scris in Evanghelie !
    Apoi, nu in ultimul rand, prin experientele personale de credinta evanghelica, nu se verifica autenticitatea Evangheliei ci comparativ cu Evanghelie iti verifici experientele daca sunt de comun acord tot „cu ce este scris” in Evanghelie !

    Ma refer aici la „Evanghelie” in contextul Cuvantului revelat si insuflat de Duhul Sfant, nicidecum la denaturarea acestui Cuvant „in folosul unui scop speculativ, al unui interes meschin si nemarturisit, asa dupa cum, pe timpul Domnului Isus „stricau Cuvantul uli Dumnezeu in folosul datinei lor” (Matei 15:3 si alte texte de referinta). Si aici, apostolul Pavel are un cuvant greu de spus in 2 Corinteni 2:17: „Căci noi nu stricăm Cuvîntul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulţi; ci vorbim cu inima curata din partea lui Dumnezeu, IN HRISTOS !” Iar in 2 Corinteni 4:2,5 continua: „Ca unii, care am lepădat meşteşugirile ruşinoase şi ascunse, nu umblam cu viclesug si NU STRICAM CUVANTUL LUI DUMNEZEU. Ci, prin aratarea adevarului, NE FACEM VREDNICI SA FIM PRIMITI DE ORICE CUGET OMENESC INAINTEA LUI DUMNEZEU !”(v.2); „CACI NOI NU PROPOVADUIM PE NOI INSINE, CI PE DOMNUL HRISTOS ISUS. NOI SUNTEM ROBII VOSTRI PENTRU ISUS !” (V.5)

    A M I N !

 14. CA O COMPLETARE:
  Oare mai apreciem cum se cuvine cuvintele inspirate de Duhul Sfant din Evrei 1:1-4; 1 Ioan 1:1-5; 3:1-2; 4:1-3; Apocalipsa 1:1-3,19; 10:4; 22:10 ?

 15. Frate Ionescu,

  priviti aici niste marturii mai credibile vizavi de experiente cu iadul ( Locuinta Mortilor ). Documentarul are 9 parti.

  http://de.search.yahoo.com/r/_ylt=A7x9QbuAEzRP7gQARJczCQx.;_ylu=X3oDMTBybWpoN25zBHNlYwNzcgRwb3MDMgRjb2xvA2lyZAR2dGlkAw–/SIG=14egvri0g/EXP=1328841728/**http%3a//alexcurbet.wordpress.com/2009/05/29/documentar-socant-acesti-oameni-au-vazut-iadul-demoni-si-draci-iadul-este-real/

 16. Eu am citit marturia unui frate care a fost in Rai:
  spunea ca a vazut cum i se desprinde trupul care plutea deasupra casei si a inceput sa zboare; s-a simtit prins de o mina puternica care l-a purtat in vazduh:
  totul era asa de minunat acolo, se auzea o muzica pe care nu aauzit-o niciodata pe pamint;
  a vazut sfintii plecati la Domnul care il chemau Acasa , facindu-i semne cu miinile, sa vina in spre ei;
  Mina care il conducea spre inaltimi, ii arata minunatiile din cer, asa incit atunci cind a fost intrebat daca vrea sa revina acasa , a spus NU!
  Fiind intrebat de trei ori, a avut acelas raspuns:
  Nu.
  Insa Domnul i-a spus: ai inca responsabilitatea de a te ocupa de cei trei copii ; te vei intoarce acasa.
  Asa ca intors fiind in trup, in camera unde zacea pe jos, a fost tare nefericit.
  Acolo Sus nu-l mai interesa Nimic, nici copii,
  fiindca cred ca se rupe orice legatura cu pamintul.
  Spunea ca era o fericire pe care nu o poate dsecrie, totul avea un colorit minunat, putind vedea ceea ce se desfasura si in spatele sau.
  Cred ca nu eo bucurie sa revii la viata dupa ce ai fost in Rai.

  • Dupa sase ani mai sint chemat sa marturisesc experienta pe care am avut,şi sint in cunostinta de cauză caci multi nu cred cea ce zic. Pun întrebarea? Sa nu mai zic cea ce am vazut, şi cred.
   Căci dincolo pe credinciosi lui Dumnezeu, Domnul Isus va astepta şi v-a chema pe nume.

   • Caci este scris: „…ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” (Luca 10:20) Spune adevarul acesta Domnul Isus !
    Experienta personala de credinta (asa cum am mai spus anterior) nu se substituie adevarului Biblic, nu tine loc de Evanghelie ci prin marturia experientei personale, confirmi ca…numele iti este sau nu scris in ceruri !
    Biblia, Evanghelia nu devine AUTENTICA datorita compararii trairilor personale, experientelor personale, ci PRIN CUNOASTEREA ADEVARURILOR SFINTE ITI VERIFICI AUTENTICITATEA TRAIRILOR PERSONALE DACA SUNT IN CONFORMITATE CU ACESTEA !

 17. Nu zic sa incercam sa ramanem, la Cuvantul Domnului, ci zic sa luptam pentru acest Adevar care ni s-a revelat, adica CUVANTUL si sa nu-l rastalmacim pentru anumite scopuri. Daca marelui Ap. Pavel nu ia fost ingaduit sa spuna ce a vazut, fie ca in graiul omenesc nu se poate exprima ce este DINCOLO, fie din motive numai de Dumnezeu stiute, atunci sa nu fim noi, cei din veacul acesta sau din veacurile trecute sau viitoare, mai ,, papa decat papa,, ca sa folosesc o expresie mai pe intelesul tuturor. Apoi sa nu uitam, ceea ce Dumnezeu ne-a descoperit, este al nostru, ce nu ,este al LUI !
  Mai sunt si prin tara tot felul de caiete scrise si cu iadul si cu raiul si raspandite in randurile celor,,dornici,, de senzatii, NU SUN DE ACORD CU ASA CEVA, ma repet,daca Sf. Apostol Pavel nu a avut voie si permisiunea de-a spune, ma si mir …, ca la noi deja se poate, s-au gasit cuvinte deja in toate limbile pamantului sa poata exprima cei pe …..dincolo. Sa ramanem la Scriptura, nu ne vom rataci niciodata.
  In rest numai de bine si o pocainta autentica! Doamne ajuta! Iosif Buda -Wiena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: