ANONYMOUS

Anonymous este un concept, un grup de activiști, anarhiști, sabotori sau orice altceva care are de-a face cu acțiunea de a protesta sub masca anonimatului. Probabil că inițiatorul (plural dacă este cazul) se prăpădește de râs observând disperarea autorităților care prind tot felul de impostori, copii sau adolescenți care își însușesc pseudonimul. Între timp, misteriosul personaj amenință iluminații, guvernul și în general tot ceea ce se numește stabiliment.

Încercând să descifrez fenomenul am dat peste o înregistrare youtube unde ni se explică modul în care putem deveni membri ai acestei comunități de anonimi. Simplu, dacă dorim libertatea și nu suntem de acord cu guvernul mondial ne calificăm! Procedura? De prisos, suntem deja membri! 🙂

Ingeniozitatea cu care și-a deghizat acest sistem de autoprotecție face din Anonymous (cel real) o țintă imposibil de detectat! Pe când mă gândeam că e o glumă bună, ce-mi văd ochii astăzi: a reușit să atace pagina de internet a CIA și să o scoată din circuit. Deci, nu e de glumă!

Personal nu am fost și nu voi fi niciodată anonim. În anii 80, pentru publicarea a vreo două poezii în revista de literatură creștină Veghea, poetul Ioan Maier mi-a spus că pot alege un pseudonim. Aveam vreo 17-18 ani. Dacă nu am făcut-o atunci n-o să mă apuc acum… Consider că anonimatul este o armă a întunericului. Însă cu privire la acesta (Anonymous), nu știu de ce, câtă vreme nu omoară sau fură pe nimeni, încă nu mă pronunț…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

38 răspunsuri sa “ANONYMOUS”

 1. Ce păreri aveți cu privire la comentatorii/comentariile sub nume anonim in blogosfera evanghelică românească?

  • Cred în transparență și spirit de responsabilitate!

   • Subscriu si eu, ACIDUZZU,
    …Mai ales cand, la administratia blogului, EXISTA, datele personale reale ale comentatorului, si toate celelalte… Si-atunci, de unde atatea chinuri viscerale ( a se citi curiozitate morbida) pentru ceilalti confrati dse…”breasla…blogosferica” ?
    CLaudia Procill, nevasta lui Pileat, n-a putut dormi din cu totul alte motive decat, cine comenteaza pe blogul lui Cristian Ionescu…
    Bine zic ?

   • Imi pare rau sa va contrazic, dar anonimatul nu are nimic de-a face cu spiritul de responsabilitate.

    Conform DEX : „RESPONSABILITÁTE, responsabilități, s. f. Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele; răspundere. ♦ Funcție, sarcină de responsabil.”

    Cui raspund si cui dau socoteala ….anonimii? Daca le spui ceva, a doua zi isi schimba numele anonim si „go on” cum spunem noi.

    Daca administratorii de blog nu ar permite comentarii de la anonimi, si se poate aceasta, intr-adevar ar pierde si ei (nu ar avea cate un milion de accesari) dar ar castiga respectul cititorilor care nu ar mai fi obligati sa citeasca toate mizeriile scrise sub anonimat.

   • Frumos si demn de model. Păcat ca nu toți practica acestea…

   • Cand apostolul Pavel scria Corintenilor, el indentifica si cateva „grupari” de anonimi care isi declinau public apartenenta, ID-ul lor spiritual, chiar „batandu-se cu pumnul in piept” !

    I. ASTFEL, CHIAR DIN PRIMUL CAPITOL, II AVEM PE „AI CHLOEI…”( 1 Corinteni 1:11: „…am aflat de la ai Chloei ca intre voi sunt certuri.”).
    Daca la acea vreme, apostolul Pavel ar fi avut blog (!), acestia nu ar fi fost doar niste anonimi, ci ar fi fost chiar primii „comentatori pe…blog” care ar fi fost indentificati (cu numele lor reale de barfitori si paraciosi…ca alta apreciere Pavel nu mai are pentru ei !)

    II. APOI, IN CAPITOLUL 3:1-9, GASIM CEL DE-AL DOILEA „VAL DE…COMENTATORI” care se „bateau cu pumnul in piept” cu apartenenta lor de simpatizanti ai celor trei mesageri ai Evangheliei, exponenti contemporani: Pavel, Chifa si Apolo. (versetele 1-4). In versetele ce urmeaza insa, apostolul Pavel nu-l „recunoaste ca fiind al lui” pe niciunul din acestia asezati „pe scaunul din fata si in vazul lumii , ci explica principiul colaborarii unii cu altii si al tuturor cu Dumnezeu, pentru un singur scop, nicidecum batandu-se cu pumnul in piept si zicand: „Vedeti, eu sunt mai bine vazut decat voi !”
    Nici Chifa (Petru) si nici Apolo nu lasa vreo dovada scrisa cum ca ar fi avut partide compuse din oamenii cu…ID-ul la vedere. in fala desarta ! Ba, mai mult, apostolul Pavel le spune tuturor acestor „etalati” :
    „Domnul cunoaste gandurile celor intelepti. Stie ca sunt desarte ! Nimeni sa nu se faleasca dar cu oameni,caci toate lucrurile sunt ale voastre: fie Pavel, fie Apolo, fie Chifa…si voi sunteti ai lui Hristos, iar Hristos este alui Dumnezeu !”(1 Corinteni 3:20-23)
    Iar in cap. 4:7, Pavel intreaba:
    „Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi
    primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai
    fi primit ?”

    Cucul este o pasare care-si canta peste tot numele. Nu este un „anonim” ! Dar ce ziceti, atunci cand isi lasa oul in cuib strain ( el face parte din categoria pasarilor…ne-clocitoare) oare mai are el RESPONSABILITATE ?

    Anonimi sau nu, cu nume reale sau pseudonime, aici pe acest blog cel putin, trebuie sa avem un singur scop: SA FIM AI LUI HRISTOS ( 1 Corinteni 3:23). Nu suntem „cuci spirituali” care dupa ce emitem pretentia ca am spus si noi ceva profitand de bunavointa si de bunul simt de o inalta tinuta si integritate duhovniceasca a proprietarului acestui blog, mai rostim odata „cu-cu” in fuga, disparand cu „responsabilitatea” noastra cu tot, in ceata densa la anonimatului. Acolo sunt de fapt adevaratii anonimi. In ceata uitarii!
    Este dreptul exclusiv al fratelui Ionescu de a-si „tria” oaspetii, nu noi, odata invitati la masa dansul;ui, sa ne batem pe…”ciolanul” intaietatii.
    Masa-i destul de bogata, subiectele sunt inteligibile, pe intelesul tuturor ! Loc este pentru toti invitatii, slava Domnului ! Pofta buna, tuturor ! Apoi, urmeaza „Saru-mana pentru masa !”

  • Uneori porecla este mult mai reprezentativa decat numele…

 2. CORECTARE:
  „Claudia Proculla, nevasta lui Pilat…” (Matei 27:19)

 3. Pseudonimul „ANONYMUS” are cu totul alte perspectiuve, alte scopuri nedelcararte decat partial:
  a) impotrica guvernarii lui Jimmy Carter (ca de-acolo a inceput si contiuna cu Barak Obama…);
  b) impotrivca guvernului mondial;

  Ma mir de atata pauperizare (http://dexonline.ro/definitie/pauperizare) intr-o gandire evanghelica cu pretentii de consilier dar cu atata „concentratie” de puerilitate ((http://dexonline.ro/definitie/puerilpuerilitate) in ceea ce priveste abordarea semantica a contextului…
  Dumneavoastra vorbeati de un fenomen si, iata ca, prin extrapolare se „muta” discutia la comentatorii blogului dumneavoastra si nu numai, abatandu-se atentia prin „tehnica divagarii” de la un subiect postat acolo „unde il doare pe…’mnealui!”
  Deh, daca atat se poate comenta, atata „se primeste…”

  Anonymous – A Message to Congress on SOPA you will not infringe on our rights

  Fratele Marius Cruceru, are un articol asemanator pe blogul dansului: „Pe surse” (http://mariuscruceru.ro/2012/02/09/pe-surse/#comments) Cred ca merita vazut, pentru „limpezirea gandirii”..

 4. Din moment ce Dumnezeu ne stie pe nume…gindesc eu ca nu putem sa fim anonimi. Cind am inceput sa scriu pe blog, mi-am impus sa imi scriu numele intreg ca sa ma oblig sa ma gindesc bine inainte de a lasa ceva scris in urma.

 5. Despre anonimii care comenteaza cu multime de versete, care se pot lua si din concordanta ce credeti?

 6. Apelul fantomei în negru mi se pare suspect…mai ales că vine pe fundamentul unei muzici care are la bază un text provenit din literatura păgână a Evului Mediu.
  (Miroase a…..caracatiţă! 🙂 )

 7. Am ascultat la un radio crestin [Watchman on the wall ] cu un an in urma…despre ce se vb pe acest video clip. Se vorbea pe atunci ca acest proiect de lege continea cuvinte cu mai multe intelesuri ,fraze sofisticate care le dadea bataie de cap chiar avocatilor de specialitate, in a da o interpretare clara – si se specula printre randuri ca e vb de o dictatura chiar asupra cetatenilor tarii…. Pe de alta parte titlul acest articol de anonimat poate imbraca multe haine : exista frati crestini romani in state ,romania , spania etc care citesc aproape zilnic sau ocazional acest blog ….dar nu participa deloc la comentarii [am avut ocazia sa aflu intamplator prin comunicare cu cativa vechi prieteni] Chiar eu am ezitat un an pana am comentat cate ceva. Exista o oarecare stare de nesiguranta, psihastenie in poporul Domnului…..de suspiciune ca ar putea fi vorba de un ”dualism” -adica guvernul mondial si substanta extinsa adica ”biserica corupta ” , cu tentaculele ei ,inclusiv unii lideri spirituali ,chiar si blogosfere ….de unde s-ar putea obtine info . gratuite despre cei potentiali periculosi sau neconformisti noului sistem , noii ordini mondiale. Si aceasta ar putea fi o forma de anonimat. Fr Cristi, ce puteti spune in cazul in care un frate lasa un comentariu pe blogul dvs…..iar 2 zile mai tarziu se trezeste cu o amenitare de tip santaj [ text msg pe celular ] si culmea , impostorul activeaza in continuare pe blog… – Vedeti cate alte feluri de ANONIMATE pot exista……… Si sa stiti , ca nu e ste simplu sa poti sa -ti aperi pricina fara sa dai pe fata taina altuia ……-cum ne invata inteleptul Solomon.

 8. Cris Pruneanu (primul comentariu)
  Anonimul, cel din spatele unui comentariu agresiv, a unei scisori anonime, a unui mesaj tansmis din umbră este omul fără identitate atât în sensul propriu al cuvântului cât și în sensul figurat.

 9. …Domnul ii cunoaste pe ai Sa i pe nume…chiar daca esti un anonim totul e sa nu fi un nimeni…

 10. Si totusi nu-mi pot crede ca mai marii si mai inteligentii acestui sistem mondial se pot compara cu „anonimii” doar printr-un termen umil inferior . Sa aiba legaturi cei din anonimat si cu legiuitorii lumii?
  Mi-e imposibil sa admit faptul ca un grup de hackeri pot ataca orice , oricand si oricum fara a fi pradati .

  • ravtouch, pot sa continue linistiti inca multi ani de acuma incolo.Aceasta dovedeste un singur lucru: nu au vinzatori printre ei. Atita timp cit tehnicile folosite sunt in relativa egalitate, descoperirea lor depinde numai de „momentul tradarii”Dar si in acazul tradarii mai ramine o sansa: pretul rascumpararii, adica contraoferta. Oricum cei care practica aceasta „meserie” nu „este prosti”, este cu scoala (vezi cazul Butika din Cluj) si in proportie de 100% au si inteligenta, nu sunt rodul votarilor si a alegerilor de partid. Ca sa nu mai spun ce te faci daca ei sunt tocmai cei care cauta sa-i descopere pe „anonimi” (vezi cazul politistului din Anglia care, pentru 20-30 de minute se urmarea el pe el.Deci, pentru a vorbi despre aceste categorii de „intelectuali” este un pic mai dificil, iar fr pastor pune foarte corect „stampila”: atita timp cit nu fura, nu distrig, nu sunt preocupati de infractiuni contra omenirii, razboiul lor cu niste formatiuni asa-zis politice sau cu intentii politice, ne da tot dreptul sa ne abtinem.
   Singura problema care insa ramine importanta pentru noi este aceea cind „activitatile”lor vor aduce atingerii vietii crestine, pentru ca la un momentdat,vrem sau nu, se vor intersecta si cu asemenea interese. Domnul sa aiva mila de noi.

 11. Cum ar suna :
  evanghelia anonimului apostol?
  cred ca multi nu vor sa fie cunoscuti de catre cei din imediata apropiere: biserica locala, spre exemplu 😉
  cind am scris sub”vechile carari” din anumite motive, am avut permanent o stare de disconfort.
  Cine e al Domnului nu are NIMIC de ascuns.
  Scriu sub anonimat cei cu probleme x_x

 12. Stimaţi domni, noi nu ştim cine sunt autorii cărţilor: Iov (poate Moise), Cronici, III şi IV Regi.
  Deci, Dumnezeu s-a folosit şi de anonimi.

 13. In final: Modul in care incearca Anonymous sa isi impuna punctul de vedere si totodata sa „revendice” dreptul la libera opinie pe internet (si nu numai) e unul gresit? 🙂

 14. Hmm… o organizație secretă și puternică în care se poate înrola orice papagal de vîrsta a doua după vizionarea unui filmuleț online. Fascinant.

 15. Mişcarea Anonymous este plină de simboluri masone. Libertatea după care aleargă anarhistul este tot un concept mason, relevat şi trîmbiţat de fiecare dată cînd a avut loc o revoluţie în istoria modernă- vezi pe cea franceză şi înţelegeţi ce vreau să spun-.
  Libertatea în sensul pe care o oferă lumea şi Anonymous este o iluzie. Omul nu poate fi liber dincolo de educaţia care l-a format. Este liber între anumite limite, chiar dacă lanţurile nu se văd. De aceea e atît de minunat pentru creştini să fie liberi „în Cristos”, care a plătit un preţ de sînge pentru răscumpărarea nostră. N-avem nevoie de mişcări de tipul menţionat în postare, pentru că noi suntem liberi şi acea libertate oferită de mişcările lumii este, de fapt, o altă formă a robiei din Egipt.
  Sigur, ei luptă aparent împotriva constrîngerilor de tot felul pe care ni le impun statele actuale. Nu-mi amintesc, însă, ca Domnul să ne fi sfătuit să optăm pentru o astfel de pseudo-libertate. Chiar şi constrîngerea socială în sine e doar aparentă, pentru că unele state sau regimuri îţi permit să deschizi anumite uşi şi anumite lacăte şi să te destrăbălezi în camerele dinainte stabilite de putere. Chestia a fost esenţială atît în comunism, cît şi în fascism, iar mişcarea Anonymous ia din toate cîte ceva.

  • Frate Rasvan.

   Chiar daca numai in mod personal si cu subiectivism…obiectiv, apreciez ca binevenit comentariul care are menirea de „a aduce cu picioarele pe pamant” adica la continutul subiectului postat de fratele Cristian Ionescu pe multi dintre…confratii de blogareala.
   Cu alte cuvinte, „calusarul” nu este totuna, cu un…”rider” (calaret, adicatelea…) si nici nu este sinonim cu „jockey” (formator de cai pentru curse, participant la cursele de cai).
   Din partea mea, sincere multumiri !

 16. veni ! ,vidi ! , vici !. Dupa ce in 1977 am luat in Austria -Bescheinigung ( uber die Zuerkennung der Fluchtlingseigenschaft )& Reisedokument -konvention vom 28 juli 1951 (primul meu pasaport ) si . . .am discutat cu Noel Bernard ,cu doamna Monica Lovinescu , Max Banus iar . . . in States am confruntat reali ,autentici si feroce dusmani ai Bisericii lui Hristos , am inteles ca exteriorizarea in scris a unor opinii, analize, decizii ,anonimatul este si ramane benefic ,protectiv si folositor in o multime de ipostaze . Diavolul are o armanta imensa de anonimi de inalta calificare ,sabotori travestiti si machiati la perfectie , mascati pentru succes ,pentru victorie !. Cu ce arme luptam impotriva cestor impostori ??!! . Cunoate-ti dusmanul si strategia lui de lupta si dintr-o mie de batalii ,vei castiga o mie !!

 17. Mentionez ca la aceea data generalul-locotenent Ioan Mihai Pacepa se afla inca in slujba de consilier personal al presedintelui Nicolae Ceausescu , secretarul de stat al Ministerului de Interne si sef adjunct al D.I.E. (departamentul de informatii externe -serviciul de spionaj al R.S.R. ).O parte din „anonimii” voluntari si mascatii lui satan , sunt in sfarsit, semnatari cu numele lor real, pe „pergamentul” de la Atlanta ! Credeti lucrul acesta ??!!

  • @ NouaOrdineCresitina,

   Ar trebui luate măsuri cu privire la persoanele de care ştiţi…

   • „Ar trebui luate masuri cu privire la persoanele de care stiti. . . .” (@Ovidiu Marinca)
    (apropos , bunica mea ,dupa mama, a foast nascuta Marinca Maria, in com. Avram Iancu (Tarsa) ,judetul Alba-Iulia.Invatatorul ei a fost preotul Iosif Trifa intemeietorul Oastei Domnului !) .Cat priveste „masurile ce pot fi luate” ,ramane doar la latitudinea si decizia celor putini la numar,ce sunt gata chiar si in fata martirajului ,sa nu se lepede de Hristos !.Politica bisericeasca si sistemul ei de organizare si purificare ,de prezentare speculativa a Adevarului, se confunda cu sistemul politic de tip american : doua partide ce au solutii lipsite de . . . solutie ! s

 18. …offff corse…!

 19. Afisez o melodie pesimista ,ce am indragit-o mult in timpul cand dezertor fiind ,ascuns prin munti ,stiam caci sacaparea mea de la moarte ramane doar la Domnul !. Intelegeam ATUNCI pesimismul lui C.C.W.R ,ce azi este reactualizat la scara globala !. Au avut dreptate !. Totul merge spre ruina ! .Atat timp cat noi, „urmasii” lui Hristos stam cu bratele incrucisate ,nepasatori si inima impietrita, UNITATEA ce a cerut-o Hristos, nu va primi nici contur si nici esenta !. Lancezeala, blazarea si lasitatea cuprinse intre niste ziduri de „biserica” frumos decorate ,produc un tablou comercial dezgustator !. Frate Ionescu, unde sunt vitejii si strajerii de pe ziduri ???!!!!.Oare nu cumva au coborat jos in subsolul bisericii si pentru depresie ,folosesc droguri prescrise de „doctor” ??! (…)
  ______________
  Cântecul nu este creștin , nu?… 🙂

 20. …. si nu uta frate Ionescu, CALEA VICTORIEI este dreapta si impecabil pavata cu lacrimile sfintilor ,facute prosternutI in genunchi , in profunde zile de post si rugaciuni ! .Chiar fragili in trup fiind , ramanem victoriosi in Hristos- Mesia si in neclintitele Lui promisiuni !. Caci DRAGOSTEA , a fost si ramane in exclusivitate unica forta capabila sa invinga moartea !. Si daca moartea noastra este transformata IN CASTIG, ce motive ne-au ramas ca sa ne domine frica- „spiritul de conservarene”, sa ne „intunece” vederea ???!!!. Trebuie sa iesim din transeie cu arma in mana, IN NUMELE DUMNEZEULUI NOSTRU UNIC SI VIU !.Sa ne rugam in primul rand pentru PACEA JERUSALEMULUI, acum in aceste momente de superlativa criza, cand urmasii lui David isi intind „prasita” incoradta spre fruntea trufasa a lui Goliath !
  Avem siguranta profetica ,de necontestat, caci odata inverzit, MASLINUL RAMANE MEREU VERDE !

 21. doua vesti : „Penticostalul „,blogul pastorului Balcan ne spune „La revedere !”

  …iar aceasta organizatie de intruzie virtuala „incognito”-Anonymous ,doreste sa inchida la sfasitul acestei luni ,intreaga activitate pe Internet http://www.youtube.com/watch?v=nsq900dk_MU
  Personal , eu cred ca se apropievertiginos timpuri de rasmerita ,cauzate de ura profetita biblic:
  antisemitism, sovinism, rasism ,racirea dragostei crestine si fratesti . In Florida ,”paiele „unei valvatai greu de stavilit ,sunt aprinse in urma unui neavenit incident ,in care un tanar de culoare a fost impuscat mortal de un voluntar paznic si supraveghietor al securitatii unui cartier de albi . Tulburarile sunt incitate in special de micarea rasista ” Noua Pantera Neagra : http://www.youtube.com/watch?v=Nkn8X0mi3tA

 22. . . . .si cel mai recent si smnificativ reportaj realizat de CNN :http://www.youtube.com/watch?v=fqymuvUGMTA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: