PREGĂTIȚI PENTRU SFÂRȘITUL LUMII

Tone de hrană și apă, ferme în zone retrase sau buncăre, armament și condiție fizică!…

Un număr din ce în ce mai mare de americani consideră că este vremea să se pregătească pentru următoarea catastrofă (militară, economică sau naturală). Disperarea de a supraviețui este  adânc săpată în codul nostru genetic. Nu acuz acest fenomen deși nu sunt unul dintre cei care se pregătesc în acest fel. Consider că atunci când va veni nenorocirea ne va găsi în ipostaze și locuri de unde va fi aproape imposibil să ne retragem în timp optim către punctele noastre de rezistență. Mai mult, dacă este sfârșitul lumii, a trăi câteva zile, luni sau chiar ani în plus devine irelevant.

Ceea ce mă surprinde neplăcut este cât de puțin sunt oamenii pătrunși de adânca încărcătură spirituală a acestei premize: că suntem în pragul unei transformări fără precedent în istoria umanității. Sunt de acord să nu renunțăm cu ușurință la viață. Dumnezeu ne-a înzestrat cu acest instinct. Dar ca să facem din supraviețuire o obsesie în vreme ce pentru suflet nu facem nimic în vederea eternității mi se pare o mare nedreptate. Să trăiești un an în plus dar să ratezi eternitatea cu Dumnezeu!

Dacă am pune cel puțin același efort și determinare în bunăstarea spirituală pe cât ne preocupă această existență temporară ar fi un real exemplu motivator.

Marcu 8:35-37 ”Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui. Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său?”

Nu mă înțelegeți greșit, cred că sfârșitul lumii va veni curând! Numai că impune cu prioritate un alt fel de pregătire: acumulare de hrană, antrenament și înarmare, doar că în altă dimensiune!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

17 răspunsuri sa “PREGĂTIȚI PENTRU SFÂRȘITUL LUMII”

 1. O pagina din jurnalul lui John Wesley

  “Sunday, [January] 25 [1736].

  —At noon our third storm began. At four it was more violent than before. At seven I went to the Germans. I had long before observed the great seriousness of their behavior. Of their humility they had given a continual proof by performing those servile offices for the other passengers, which none of the English would undertake; for which they desired and would receive no pay, saying, ‘it was good for their proud hearts,’ and ‘their loving Saviour had done more for them.’ And every day had given them an occasion of showing a meekness which no injury could move. If they were pushed, struck, or thrown down, they rose again and went away; but no complaint was found in their mouth. There was now an opportunity of trying whether they were delivered from the spirit of fear, as well as from that of pride, anger and revenge.

  “In the midst of the psalm . . . the sea broke over, split the mainsail in pieces, covered the ship, and poured in between the decks, as if the great deep had already swallowed us up. A terrible screaming began among the English. The Germans calmly sang on. I asked one of them afterward, ‘Were you not afraid?’ He answered, ‘I thank God, no.’ I asked, ‘But were not your women and children afraid?’ He replied, mildly, ‘No; our women and children are not afraid to die.’ . . .

 2. Fr. Ionescu,

  sfarsitul lumii nu vine curind. Pina atunci mai este de mancat multa paine. Poate vreti sa vorbiti de sfarsitul veacului, care va fi marcat de a doua venire a Domnului Isus pe norii cerului !!!
  Sfarsitul lumii si sfarsitul veacului, sunt doua lucruri total diferite, care se vor intampla la timpuri total diferite.

 3. Unii î-şi umple hambarele cu provizii iar alţii se mută dintr-un loc într-altul, vrând să demonstreze propriile capabilităţi intelectuale de-a întâmpina furtuna şi de-a scăpa de pericol. Alţii, deşi ştiu că lăcomia te face să cazi în tot felul de patimi, aleargă de zor după lucrurile materiale transmiţând celor din jur mesajul că „totul este pentru aici şi acum”. Întrebarea se pune: „Unde ne-am putea duce sau ce-am putea face pentru a scăpa de mânia Domnului?” Cred că mai ferice va fi de omul acela care-şi pune necurmat nădejdea în Domnul, şi care zi şi noapte are pe Domnul ca Scut şi Adăpost. Fie că va fi soare, fie că va fi nor, Domnul cunoaşte pe-ai Săi, şi EL va purta de grijă copiilor Săi!
  Psalmistul spune: „Am fost tânăr şi-am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit de Domnul, şi nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea”.

 4. Mai bine un sfarsit de groaza, decat o groaza fara sfarsit. Bine ar fi sa se termine odata si sa intram in drepturi depline ,experimentand si rascumpararea trupului. Desi ,am presimtirea ca nu e inca vremea. Poate gresesc…dar asa vad acum. Domnul ISUS spunea ”…..Cand vor zice pace si liniste atunci o prapadenie neasteptata………si nu va fi chip de scapare…”…Pai , unde vedem noi pace si liniste [ cel putin din anul 2000 , cand s-au golit magazinele de marfuri, apoi razboaie ,vesti de razboaie , prorocii ,vedenii , ”crize ec. false ”, perspective profetice, rapiri de catre extraterestrii [sic ]….-toate acestea nu inspira pace si liniste nici paganilor . Hai sa privim dintr-un alt unghi …[ mai babeste ]……ati vazut cumva pe ”mai marii” (…) sa stranga randurile si sa zica ….destul cu divergentele , e vremea sfarsitului , la urma urmei luptam cu totii pt aceiasi cauza : extinderea Imparatiei lui Dumnezeu. ?? Dimpotriva , unii se proclama mai conservativi ,ceilalti se lupta sa-i ajunga din urma [numeric] ordinand pe banda rulanta,…….-..niciodata nu-i vezi sa -si predice unii altora , sa se incurajeze in lucrare . Si Ap Pavel si Ap Petru s-au mai ” incapatanat ” dar nu ca acestia……ci cand simteau ca sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape…au mai strans randurile chiar si cu Marcu.

 5. Stai linistiti ca sfarsitul nu v-a veni prea curand. Oamenii sunt zapaciti si manipulati toti crezand ca explozia asta de informatii a ultimilor ani este in favoare lor insa se inseala amarnic. Nu-ti pierde cumpatu si ramai echilibrat. Tu crezi ca vine sfarsitul pentru ca esti aproape de harababura asta cotidiana si exact asta vor astia care ne conduc sa ne faca sa disperam.DRAGOSTE SAU FRICA noi alegem singuri. Du-te in Tibet si spunele alora ca vine sfarsitul, dute in Brazilia la Rio (tara cu una dintre cele mai puternice economii la ora actuala) si spune-le ca vine sfarsitu, dute in Alaska sau Siberia la Oymyakon cel mai friguros loc de pe pamant si spunele alora ca vine sfarsitul si o sa vezi ca toti vor rade copios avand cu totul si cu totul alte preocupari principale. Lumea Urbana este zapacita detot la ora actuala prin diferite canale media cu tot felul de stiri negative si apocaliptice. S-a creat intentionat aceasta atmosfera. In rest mi se pare ca omul este foarte egoist cand zice ca vine SFARSITUL de parca el ar fi miezul din dodoasca si ar astepta ca Dumnezeu acum sa il auda si sa ii dea un sprijin. Dumnezeu ne-a dat tot ce avem nevoie pt a trai pe pamant in orice conditii si de pace si de razboi.Ne-a dat pana si liberul arbitru cu care putem decide singuri daca ne omoram intre noi sau traim in pace. Daca vine un sfarsit atunci e cel al civilizatiei care ni-l provocam singuri prin razboi si gandeste-te ca viata aici pe pamant tot va merge mai departe si stanca asta se va roti in continuare chiar daca omu e atat de imbecil incat sa se autodistruga. Asa ca ramai echilibrat si nu te lasa influentat. Nu uita, DRAGOSTE sau FRICA fiecare decide pe ce drum o ia.

 6. Inceputul sfarsitului va fi cel de-al III-a razboi mondial , asa cum a prescris si Nostradamus . Punerea in folosinta a armelor nucleare din Razboiul Rece si nu numai . Dumnezeu cu mila!

 7. Cel mai repede sfarsit poate fi cel al vietii noastre. Asa cum a venit sfarsitul vietii celebrei cantarete Withney Houston, care a murit subit sambata la numai 48 de ani, inecata in cada de la baie.
  O femeie care a inceput sa cante in Biserica si a sfarsit-o in lume intr-un mod tragic din toate punctele de vedere, cu o viata total ruinata!!!

 8. Dar, chiar dacă ai locui tot atât de sus ca vulturul, chiar dacă ţi-ai aşeza cuibul între stele, tot te voi arunca jos şi de acolo, zice Domnul. – Obadia Cap. 1:4

 9. Felicitări pentru articol!

  Însă concluzia este puţin extremă,deoarece sfârşitul nu va fi acum… Ceea ce mass-media şi aşa zişii mediumi/profeţi ne transmit reprezintă o pregătire psihologică pentru ceea ce va urma sau vor să atragă atenţia în cele mai multe cazuri.

  “Atunci dacă vă va spune cineva: ,Iată, Hristosul este aici, sau acolo’, să nu-l credeţi.” – Matei 24:23
  “Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.” – Matei 24:24

  Drumul spre care ne îndreptăm este unul dificil de înţeles pentru majoritatea oamenilor…căci ocultiştii ne-au creat o realitate animată de un fals feeric în care ne adâncim, lăsând în spate ultima fărâmă de umanitate pe care o mai avem…fiind preocupaţi mai mult de teoriile evoluţioniste, promovând ateismul, înlocuind credinţa într-un Dumnezeu pe care nu-l putem vedea cu ştiinţa, care de fapt este religie mascată.Să nu credeţi că sunt un fanatic religios, căci religia este o unealtă pentru înrobirea omului, unde omul de rând îşi vinde credinţa contra-plată, ei folosindu-se de imaginea lui Iisus pentru a creea şi dărâma imperii…

 10. Cei intelepti iau exemplu de la furnica !. Cei cu multi copii , cu familii numeroase se gandesc sa agoniseasca din timp,cat decat in camara lor alimente pentru vremuri de iarna, pentru vremuri de criza. Penurii ,cataclisme, lovituri de stat , tulburari de natura revolutionara , prabusiri economice ori guvernamentale,.razboaie civile sunt pericole reale si nicidecum exagerari paranoice .Cei dotati cu intelepcciune nu vor merge precum greierul cu vioara sub bratz , sa imprumute un bob de grau de la furnica, in toiul viscolului si furtunii.Ei nticipeaza din timp a fi plauzibil si real pericolul; iar atunci cand Dumnezeu ingadue astfel de tulburari , o Biblie deschisa la Proverbe , cateva rafturi cu provizii de alimente , o stiva de lemne pentru soba, un container cu benzina ,o arma incaracta ,o usa bine zavorata si un caine de paza ,sunt bine venite !.

 11. Fr. Cristi, prin moderarea care mi- ati facut-o …. ati luat aproape tot gustul aromat. Stiu , ca sunteti de partea Adevarului…..dar, in anumite situatii ….m-am convins ca aveti unele [ezitari , retineri ] . Va inteleg si respect deciziile dvs. , however, mi-as dori mult sa pot patrunde in constiinta dvs. doar 5 sec. sa aflu ce credeti cu adevarat despre [….] P.S. ….scria cineva , cu ceva timp in urma pe acest blog…….ca se poate face un mic compromis pt a se ajunge la Pace , dar se va pierde increderea .

 12. Va cred ! Si nu sunt singurul care va crede ! Multi stiu , ca faceti parte din acei 7000…….asa sa si ramaneti !

 13. Sfarsitul lumii?
  -Asta nu o stiu eu, si nici ingerii din ceruri, ci numai Tatal meu o stie !!!
  Asta a spus-o Mantuitorul.

 14. Frati si surori,

  pregatiti-va din toate punctele de vedere pentru ceea ce va urma pe pamant intr-un timp nu prea indelungat. Nu va jucati ca, o sa va para foarte rau ( mai ales cei din Europa ).
  Va pun o stire recenta din America, de simulare a unei explozii nucleare cauzata de o bomba de, doar 10 kilotone.

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/scenariul-groazei-iranul-a-detonat-o-bomba-nucleara-in-statele-unite-urmarile-razboiului-atomic.html

  Si aici puteti vedea ce poate face o bomba nucleara de 4 megatone sau imaginati-va ce ar putea face una de 24 de megatone :

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: