DELEGAȚIE PARLAMENTARĂ LA ELIM – CHICAGO

Cine mă cunoaște sau a citit acest blog cu regularitate știe că sunt cel puțin apolitic, iar pe alocuri antipolitic. Însă nu sunt sălbatic. Biserica este un loc unde oamenii sunt bineveniți, chiar și (mai ales) demnitarii aflați în poziții guvernamentale. Delegația a fost condusă de domnul deputat Victor Ponta și însoțită de pastorul Dorel Popa, fost primar al Municipiului Arad. Am apreciat neutralitatea politică, demnitatea și decența saluturilor aduse de domniile lor în cadrul serviciului divin. Predica fratelui Popa a fost de excepție și cred că a avut un impact deosebit asupra celor prezenți.

Sincer, nu am urmărit îndeaproape politica partidelor din România. Nu le cunosc platformele și nu am o idee clară cu privire la identitatea lor. Am primit în biserica noastră de-a lungul anilor mai multe delegații de toate nuanțele politice, parlamentare și de guvernământ atât național cât și local. Scenariul a fost de fiecare dată același: salutul scurt al unui reprezentant și cuvinte de binecuvântare din partea noastră. Nu am avut niciodată surprize, semn că demnitarii români respectă locașurile de cult. Prezența acestei delegații în Biserica Elim nu a fost mediatizată agresiv și motivația politică nu putea fi decât neglijabilă. Chiar dacă nu facem politică știm să respectăm oamenii și să ne bucurăm atunci când participă cu noi în părtășia bisericii. Atât domnul Ponta cât și ceilalți membri ai delegației ne-au făcut o impresie plăcută.

Ca un ultim amănunt, observ că în ultima vreme se ridică în sistemul de guvernământ din România oameni suficient de tineri încât să nu fi fost aserviți și contaminați de vechiul regim comunist. Cât de departe vor reuși să stea aceștia de corupția galopantă a jocurilor politice înseamnă cât de mari sunt pașii spre bine pe care România îi va face în viitor. Dacă acești oameni își vor stabili ca sursă de inspirație și forță motivatoare credința în Dumnezeu, lepădarea de sine și dragostea de oameni și de țară, vor reuși ceva. Ceea ce putem noi, credincioșii evanghelici, să facem este mai mult decât un vot, aplauze sau campanie electorală. Noi putem să ne rugăm pentru toți, ca oricine va ajunge în aceste poziții înalte să aibă înțelepciune de sus! Atunci, politica nu prea mai contează…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

125 răspunsuri sa “DELEGAȚIE PARLAMENTARĂ LA ELIM – CHICAGO”

 1. Draga Cristian,

  Doresc sa fiu mai direct ca tine. Hristos a murit atat pentru slujitorul Cezarului, in cazul de fata Dl. Victor Ponta, cat si pentru Cezar, fie Dl. Traian Basescu sau altcineva. Dansul, cat si Cezarul, sau oricare slujitor al lui, indiferent de partid, trebuie sa se pocaiasca. Nu acel sistem de guvernamant este voia lui Dumnezeu pe care-l urmeaza, pentru care lupta zi de zi. Imparatia lui Hristos nu este din aceasta lume. Romania, sau oricare alt stat, nu va avea viitor. Nici prin comunism nici prin democratie, nu politica este solutia in viata, chiar si in dreptul lor.
  Trebuie sa renunte la pacat, sa traiasca o viata noua, in Hristos Isus, prin credinta. Sa promoveze, ca Imparat al imparatilor si Domn al domnilor, pe Isus Hristos. Sa nu mai urmeze reusita prin platforme politice, ca sunt zadarnice. Din inimile lor sa izvorasca rauri de apa vie, cum zice Scriptura. Si va fi ferice de ei. In caz contrar se va implini Cuvantul in dreptul lor, vor fi inchisi in gherle, si dupa multe zile vor fi pedepsiti.
  Cine iubeste lumina vine la lumina, ca sa i se vadeasca faptele. Cel care uraste lumina nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele. Sa dea Dumnezeu, cei care conduc astazi tara Romaniei, sa-l cunoasca pe El, si pe Fiul Sau, singurul Dumnezeu adevarat si viata vesnica. Sa abandoneze lupta pentru cele de pe acest pamant, si sa fie ostasi in oastea Domnului Hristos. Sa nu se incurce in firea pamanteasca, poftele lumesti, fara dorinta de slava omeneasca, sa dea slava Celui care le-a dat suflare si viata pe acest pamant. Sa aduca legi drepte, caci El este drept, si-I place dreptatea. Si dreptatea este in Fiul Sau, si in El este si evlavia, tot ce priveste viata. Daca vor asculta de Dumnezeu, vor avea parte sa fie langa Cel nemuritor, ca nemuritori. Indemnul pentru Domnul Ponta este ca sa se pocaiasca. Domnul Isus Hristos este mai mare ca El, l-a iubit, sa-I dea slava cuvenita. Dumnezeu sa-l ajute in acest lucru, pentru ca singur nu este capabil, prin puteri omenesti. Duhul Sfant sa-i daruiasca, ca si har, sa devina o faptura noua. Care nu mai traieste, ci Hristos in El, si tot ce face este ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. Cand il va iubi pe Dumnezeu, si noi ne vom simti iubiti, si va fi pomul sadit langa ape, al carui frunze nu se vestejesc, si care aduce roade in orice vreme. Dumnezeu sa-l ajute pe Dl. Ponta, Dl. Basescu, si pe toti cei care sunt inaltati in dregatorii, ca sa traiasca in veci.
  Cu dragoste in Hristos.

  Iosif Baciu
  http://www.biruitorul.ro

 2. Frate Ionescu,

  dvs. nu stiti ce se petrece in Romania. Romania este in metastaza si a ajuns tara hotilor si a talharilor, care nimicesc acest popor. Domnul Ponta este continuatorul lingailor comunisti, care impreuna cu alti nenorociti jefuiesc Romania de 22 de ani incoace. (…)
  __________________________________________
  Înțeleg ce spuneți, dar nu se poate generaliza. Cel puțin, nu fără dovezi.

 3. Sunt putin nedumerit frate Cristian… (…)
  ____________________________________________
  Nu înțeleg care este nedumerirea…

  • Nedumerirea mea era in legatura cu ceea ce ati sustinut pana acum pe acest blog….Da acum nu mai sunt….

   • Ceea ce am susținut până acum susțin și în continuare!

   • C.I.
    Faptul ca ati simtit nevoia sa va justificati prin articol poate insinua pe drept lipsa de consecventa 🙂 Pt mine, lectia e… nu e bine sa fim extremisti nici macar la capitolul politica pt ca pot fi mereu exceptii si cazuri de exceptie 🙂

   • C.I.
    N.am spus ca a fost sau ca nu a fost… am zis ca a dat impresia se pare dupa cum se vad unele comentarii…eu doar am zis ca interpretarea poate fi indreptatita…:)

   • Val…nedumerirea mea nu a fost despre culoarea politica a fratelui Cristian..ci despre alte lucruri..pe care dansul nu le-a lasat la vedere…Poate dansul stie mai multe decat mine…desi eu am alte dovezi…

   • Florin,
    N.am urmarit programul asa ca n.am stiut ca delegatia a luat si Cuvantul in Bise..Oa! Cand imi amintesc cand de mult a fost condamnat Penielul DOAR pt simpla idee de a avea nepocaiti pe scena, judecand cu aceasi masura, nu pot sa inteleg gestul de a avea nepocaiti urcati la amvonul Elimului.

    Actul in sine nu-i condamnabil, dar cand il pui alaturi judecata stricta si nemiloasa aplicata Penielului, lasa loc de judecata.

   • Val , dacă politicieni trageau o bătută ” a la Junii Sibiului” in fata amvonului sau nevasta unui politician făcea” miscarile” ce le-a făcut Mândra de Peniel eram si eu alarmat..
    De data aceasta mai surprins

   • Gabi,
    Asta e… si eu am fost suprins de lispa de exigenta a celui mai exigent blogger 🙂 pe care il ador si il respect.
    Pana la urma si crucilita lui VP a fost tot o chestie de bun simt (doar nu crede cineva ca VP este inchinatori la incoane!) amestecat cu moftul (vezi doamne, sunt VP si pot face orice), iar Penielului i s.a imputat nu numai dansul, ci chiar faptul ca s.ar afisa cu ortodocsi….Asemenea exigenta nu poate trece neobservata acuma, se pare. Cat dpmdv, nu cred ca este o regula stricta la cum sa primesti sau sa nu primesti delegatii decat cea a bunului simt..

   • Val Cruciulita si inchinarea au fost o afirmare a unei credinte eretice ( in opinia mea) …

 4. Cumpatare , Echidistanta , Omenie , si Bunul Simt . Asa s-ar putea descrie pe scurt articolul cu titlul : Delegatie Parlamentara la Elim Chicago A primi oaspeti [musafiri ] romani , la inchinare in Biserica , este o chestiune de bun simt….- Prin tot ce sa vorbit si s-a scris , nu s-a aratat pic de linguseala sau compromisuri……Ci ne vom ruga pt Bunul mers al lucrarii lor in acord cu voia lui Dumnezeu.

  • Mulțumesc pentru că ați înțeles exact și intenția și procedura.

  • DA Santrio, Domnul ti-a dat cuvintele pentru aceasta postare. Cele petrecute la ELIM sunt „faptele pregatite de Domnul, doar noi sa umblam prin ele” (prafraza), iar comentariile arata cum si cit poate fiecare in aceasta umblare.PENTRU ASA SOI DE PACATOSI, ASA SOI DE SLUJITORI SI PASTORI.Aceasta ne arata Domnul cu ocazia vizitei prezentata in acest reportaj. Cit ddespre cei care comenteaza asa cum vedem, asta este.Atita pot.
   Strigarea cred ca este alta. SI ACESTIA FAC PARTE DIN CEI CE TREBUIESC IUBITI. SI PENTRU ACESTIA TREBUIE SA NE RUGAM.
   Ba stau si ma gindesc, cine poate sa spuna cum vor lucra cuvintele auzite de dl Ponta cu acea ocazie in acea biserica?
   Fratilor, ACEASTA este slujba duhovniceasca la care ne trimite sau ne chiama(cum vreti) Isus. Despre astfel de persoane se spune ca trebuiesc aduse la credinta. Voi care sunteti neprihaniti si v-ati rezolvat problema si credeti ca „stati in picioare” temeti-va. Lasati -va de a va crede singuri intelepti. Nu fiti multumiti ca ati adus si aduceti numai copii vostri in adunari.
   O intrebare buna era: oare de ce a ales Domnul ca delagatia aceasta de oameni de la virful obstii romanesti sa vina in BISERICA ELIM? Daca este o lucrae deosebita incredintata de Dumnezeu fr Ionesc? Si care este cel ce poate sa spuna daca nu v-a aduce bucurie in cer si pe pamint? Oare ap Pavel nu i-a vorbit de Dumnezeu lui Agripa? Si care este diferenta?
   Diferenta este ca noi mai degraba vedem ce face pastorul Ionescu decit ceea ce NU FACEM NOI asa cum ne cere bilbia.
   Frate pastor, va rog sa primiti gindurile mele de incurajare , de mult har si pace sfinta, de putere ca Dumnezeu sa va foloseasca cu putere.. Nu pot exprima dar, simpt ca in acele momente din adunarea dvs, Dumnezeu va folosit ca semanator, EL avind grija sa faca sa creasca.Udatorii sa nu uite ce au de facut, ca defaimatorii s-au gasit repede.Pacat ca sunt din rindurile noastre. Sa dea Domnul ca nu peste multa vreme sa auzim de un botez noutestamental mai deosebit in adunarea ce v-a incredintat-o Domnul.Fiti binecuvintat

 5. E in regula ca ati primit vizita unor politicieni care au nevoie de mantuire si sustinere in rugaciuni. Vad in acest gest un act destul de „liberal”. In sens bun 🙂

 6. Este normal sa primiti in biserica pe toti oameni.Dar nu este corect ca acesti politicieni sa ia cuvantul in cadrul unui serviciu divin in biserica.Dupa terminarea programului cine vrea sa ramana si sa le asculte (…)

 7. C.I.
  In postul pe care l-am afisat si l-ati moderat,eu nu v-am acuzat de nimic doar ca am aratat starea de fapt (…)
  Ati devenit cumva partinic.??

  • Nu, dar fără dovezi date de oameni și instituții competente, nu afișez.
   Că nu sunt părtinitor se vede din faptul că la fel tratez și pe alții.

   • Frate Ionescu, ma bucur ca permiteti astfel de evenimente in cladirea unde va adunati, poate asa se vor inpira si pocaitii in a se implica in viata politica din State, tineri cu o crestere buna si fara coruptie, ne-am saturat sa vedem coruptia penticostalilor in politica din Romania, rusine lor, de fapt acest cult a scos cei mai mair excroci pe piata, la fel si in statul unde locuiesc, pocaitii sunt de temut, inclus si pastorii. Trebuie sa te feresti sa faci vreo afacere cu vreun pocait ca de dracu. Dar totusi cred ca daca exista lideri sinceri in comunitati, se pot ridica tineri puternici pentru Romania cat si pentru State unde locuim.

    • Nu este scopul meu să inspir tinerii să intre în politică. Nu cred în procesul politic. Dar atunci când niște demnitari de stat intră în biserică consider că este o problemă de bun simț să îi salutăm și să îi lăsăm să ne zică bună ziua (nu mai mult și nu de la amvon). Este o ocazie foarte bună și pentru ei de a auzi Evanghelia. Dacă aș fi transformat programul într-un eveniment politic era altceva. Cei ce mă critică nu au văzut și, deci, se grăbesc.

   • „Dar atunci când niște demnitari de stat intră în biserică consider că este o problemă de bun simț să îi salutăm și să îi lăsăm să ne zică bună ziua….”

    Inseamna ca la Conventia de anul trecut (Chicago) cand Radu Tirle ( si el ESTE penticostal) a intrat in fruntea unei delegatii de vreo 10-12 generali de la Departamentul de Securitate Nationala ( si acest departament este apolitic, cel putin teoretic) in sala Conventiei si nu a fost lasat „sa ne zica buna ziua…” s-a procedat …..fara bun simt?

   • Fr Cornel Ilioi, eu cred ca dupa cit te vad pe bloguri stii si dumneata ca armata si politia si serviciile sun APOLITICE, asa este scris in Constitutia Romaniei, asa este in orice tara Ofiterii fi ei de orice rang, nu sunt votati, sunt profesionisti, ei fac o meserie invatata in scoli si apoi evoluata prin practica..Nu forta lucrurile doar ca sa iasa nemultumirea ta la suprafata.Nu este crestineste

   • PS. Fr Cornel, din greseala am postat fara sa inchei comentariu si se v-a intelege gresit.
    Deci sunt „profesionisti” apolitici dar…ia uita-te cine ii numeste prin comisiile parlamentare? Acestea sunt politice, nu? Gen Gabriel Oprea, ministru apprarii este si deputat fost PSD, turistic acuma UNPR si cine stie unde o mai merge. Deci eu cred ca acei generali au fost tratati „bine” cit despre (…) da, vorbim de un frate in Isus.Doar ca maninca si el din pinea politicii PDL-iste.Apropo, stiti ceva despre partidul PP DD ? sau doar o intimplare ? Domnul sa te binecuvinteze.

  • Drago. Se pare ca ai fugit de focul care va veni peste America si ai înghețat in România 🙂

   • Gabi Bogdan,
    Asa cum am mai raspuns in alt comment,eu n-am fugit din America(de focul ce va veni acolo) ci am plecat la Cuvantul Domnului,asa cum tot la Cuvantul Domnului am plecat in America in martie 1999.
    Voi sta in Romania pana la noul ordin al stapanului.
    Cu privire la „inghetare” ii multumesc lui Dumnezeu,caci in zona unde locuiesc in prezent dpdv.”meteo”TOTUL este foarte bine.
    Probleme deosebite sint in Moldova unde mii de oameni sint inca izolati,inzepeziti si ..nu se stie cati „au plecat dincolo,evitand necazul cel mare”
    Deasemenea dpdv politico-religios sant probleme deosebit de grave in adunarile neoprotestante,unde interactiunea ,atat fizica cat si spirituala (religie-politica) este pe un trend ascendent ce a juns la cotele cele mai inalte.In unele locuri deja se simte o pojghita de gheata spirituala..
    Cu adevarat Domnul Isus ,nu la voia intamplarii a exprimat cuvintele”Dar cand va veni Fiul omului,va gasi El credinta pe pamant?”
    Sigur ca se referea la „credinta adevarata in Domnul Isus”fiindca credinta este si inca foarte multa dar o credinta falsa.

 8. Miazabalt are perfecta dreptate, o prezentare la sfirsit si nimc mai mult

  • Nici macar o prezentare nu are dreptul! Doreste un politician sa se adreseze romanilor din Chicago, Madrid, Roma sau mai stiu eu de unde, atunci sa inchirieze o sala de specatacol si sa vorbeasca de acolo. Caltatea de politician nu e identica cu cea de crestin. Acum cativa ani, Basescu aflat in campanie electorala, anula intr-un discurs de la amvonul unei biserici penticostale din Spania, tot adevarul lucrarii lui Dumnezeu cu cuvintele: „Si eu sunt la fel ca voi, avem acelasi Dumnezeu, aceeasi credinta, doar ca eu ma numesc ortodox!”. Pentru el nu era deci nici o diferenta si se pare ca nici pentru prietenii sai de religie penticostala care se bucurau la asa un discurs politico-religios. Dar daca este asa de ce mai chemam oamenii la pocainta? De ce le vorbim de iertarea pacatelor, de moartea lui Isus pentru mantuire omului, daca toti suntem la fel, la fel de morti inca in pacatele noastre? Caci viata acestor politicieni o arata cu prisosinta! Iata mesajul satanei prin acesti politicieni! Iata pe cine lasam noi la amvoane sa rada de lumina credintei noastra care e la fel, ne spun politicienii, cu minciuna in care traiesc ei!

   • Vă grăbiți! Asumați că a avut un discurs amvonal ceea ce nu e adevărat! A SPUS UN BUNĂ ZIUA DIN SALĂ!

   • Graba strica treaba! Din auzite se pot spune multe, neadevaruri. De ce ne grabm sa criticam fara sa fim de fatza?
    Pastorul a hotarat, din respect, sa salute personalitatea politca- nu sunt ei cei despre care Pavel indeamna pe Timotei sa se roage- „cei inaltzatzi in dregatorii”?!?

 9. Personal cred, sunt convins ca nici Biserica Domnului Elim si nici pastorul ei nu „sufera de lipsa popularitatii, cu atat mai putin politica !
  DREPTARUL INVATATURII SANATOASE…

  • ISAIA 5:18, 20: „Vai de cei ce trag după ei nelegiuirea cu funiile minciunii, şi păcatul, cu şleaurile unei căruţe” (18)
   „Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!”(20)

  • Frate „aciduzzu”, ati fost cenzurat cumva!? Ma asteptam la o atitudine severa din partea dvs. De data asta sunteti scurt, chiar prea scurt fata de caracteristica mesajelor dvs. 🙂

   • Frate Daniel,

    Scurt, scurt, inseamna ca ajunge !
    Daca moderatorul blogului a hotarat scurtarea interventiei, inseamna ca asa „i s-a parut nimerit” dansului !
    Eu sunt doar oaspete si n-as vrea sa fiu acuzat chiar de unii confrati de blogareala (si de credinta) cum ca-mi lipsesc bunele maniere si ca…”dragostea (nu) se poarta necuviincios”. Ce am spus, am spus ! „Verba vollant, scripta manent” spune dictonul latin !

    Raman insa la convingerile mele (a)politice, cum ca nu trebuie folosita biserica Domnului sub nicio forma, asa cum am mai spus, ca rampa de lansare electorala, pe post de gard cu afise de diferite culori politice, chiar daca viziteaza biserica, avand „spatele acoperit” de un pastor evanghelic, pe post de…”mantaua de Sinear” !

    Imi aduc aminte de intamplarea cu omul lui Dumnezeu care a fost trimis sa prooroceasca impotriva altarului idolesc din Betel (1 Regi 13:1-32) si sa nu ma las amagit cand mi se zice din usa bisericii: „Vai frate !” (1 Regi 13:30; 1 Corinteni 5:11-13)

    Nu ma-ndoiesc de curatia de cuget, de dragostea de frati, de primirea de oaspeti, de pastrarea principiilor curatiei si sfinteniei ca podoaba a Casei Domnului, de catre fratele pastor Cristian Ionescu.
    Ma indoiesc insa de „prefacerea” celor care calca pragul bisericii cu alte scopuri decat partasia si-ti mai si zic (de la obraz): „Vai frate !” (Iov 1:6-2:1-7; 2 Corinteni 11:13-15)

   • Frate Daniel,
    Reluand afirmatia din preambulul postarii fratelui Ionescu:

    „Am apreciat neutralitatea politică, demnitatea și decența saluturilor aduse de domniile lor în cadrul serviciului divin. Predica fratelui Popa a fost de excepție și cred că a avut un impact deosebit asupra celor prezenți.”

    am inteles exprimarea coerenta si transparenta a dansului.

    Totusi, „ma poticnesc” de expresia „neutralitate politica” (…)

   • Va apreciez verticalitatea! Domnul sa va binecuvanteze! Evanghelia slavei lui Isus Hristos este si va ramane radicala!

 10. Ce ati spune daca ar veni anumiti parlamentari la usa bisericii si ar vrea sa intre? Din cauza ca nu iubesti partidul respectiv nu ii primesti in biserica? In primul rand, daca lucrurile merg prost in Romania, nu Guvernul este de vina, ci noi romanii care i-am invatat sa traiasca in starea aceasta. Cine i-a invatat la mita, cine i-a invatat la furt…??? Decat sa criticam anumite partide, mai bine ne-am ruga pentru ele, si pentru cei care Conduc Guvernul, cat despre fratele Ionescu, Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa sustina in continuare tot ceea ce a sustinut si pana acuma !!!

 11. Fiti binecuvintati in Numele Domnului Isus!Parerea mea este ca…fiecare trebuie sa vorbeasca acolo unde l-a asezat Dumnezeu!Unii la tribuna parlamentului,altii prin diverse consilii,primarii si multe alte intruniri,iar cei care umble cu adevarat cu Domnul sa vesteasca Cuvintul cu tarie,si sub autoritatea Duhului lui Dumnezeu!Cind incepem sa le amestecam de dragul de a capata vreun avantaj(nu e cazul la voi in SUA),sau pt.a ne fali cu”relatiile”noastre pamintene,atunci sint sigur ca nici puterea Domnului nu se revarsa pe deplin in adunare.

 12. Trec si eu pe la dvs. la biserica in calitate de nimic. Imi dati cuvantul in fata bisericii?

  • Sigur, dacă aveți un salut foarte scurt…

   • Trebuia sa ziceti ca nu. Pentru aia aveam replica.

   • Frate Ionescu am fost si eu la Sibiu in Adunare,cind ati vizitat Sibiul,
    nu m-a bagat NIMENI in sama . 🙂
    desi era mica biserica;
    oare daca eram Elena Udrea ma punea fratele Nelu Brie sa zic BUNA ZIUA?. :)))
    Ps
    oricum nu nicio problema, noi nu de asta ne ducem sa dam Buna Ziua, nu?. 🙂
    problema nu este ca a fost la biserica delegatia; sa se indure Domnul de ei, ca deocamdata ei nu stiu cu CINE au de-a-face.

 13. Frate Cristian, de data asta ceilalti blogeri care va tachineaza au dreptate! Si spuneti ca l-ati mai pus pe VP si la amvon!? Nu-mi vine sa cred!!!
  (…)

  • Vă grăbiți, nu a fost la amvon! Citiți celelalte răspunsuri. Când am spus că l-am pus la amvon?
   Informațiile celelalte sunt din auzite și nu știu nimic despre ele, dimpotrivă eu am primit referințe foarte pozitive.

  • Oricum a fost, el a fost prezent si a vorbit! Trebuie sa recunoasteti, totusi, ca ati comis o greseala, inconsecventa in pricipii. Obiceiul, in general, este ca politicienii, mai ales in campanie electorala, sa aiba usile deschise in bisericile noastre. In particular, insa, dvs. ati sustinut dintotdeauna cealalta baricada. Eu, unul, ma declar dezamagit…

 14. Frate Ionescu oameni care înjură, blastămă, vin la biserică doar pt. imagine, duc o viață imorală nu au ce căuta să vorbească de la amvoanele bisericilor noastre, indiferent cum și despre ce vorbește. Oricare ar fi fost motivul pt. care ați acceptat acest lucru, consider că este o greșală.

 15. Faptul ca a venit Ponta la biserica Elim nu iseamna ceva deosebit. Nu este o stire de luat in seama, numai in masura in care va influenta la vot pe cineva. Politicienii fac astfel de vizite inainte de alegeri la bisericile evanghelice, adusi de fratii care sunt afiliati unor ideologii politice, pentru a se face cunoscuti si eventual sa primeasca voturi la apropitele alegeri. Este o problema de loby si atat!

  • Nu a făcut nicio fărâmă de politică (am convenit dinainte că nu acceptăm așa ceva). Nu a vorbit de la amvon, a spus un simplu bună ziua în 30 de secunde adunării. Atât. Cred că cei care critică asumă că a fost altceva. Deh, nerăbdarea…

   • Ei, frate Ionescu…

    Dvs va auziti ce spuneti? 🙂 „Nu au facut nici o farama politica…” Simpla lor prezenta acolo, si fara cele 30 de secunde de hello, inseamna politica! Este in firescul lucrurilor.

    Problema insa nu e asta, eu sunt curios cum s-a raspuns celor 30 de secunde in cele 50 de minute de predica. Aceste 50 de minute ar trebui sa va preocupe. De cele 30 de secunde – sau mai multe – nu aveti sa dati socoteala nimanui, a fost un gest de politete normal.

 16. Si in vechiul testament Dumnezeu trimitea pe prooroci la imparati.In noul testament ne scrie destul de clar sa ne rugam pentru cei inaltati in dregatorii sa nerugam pentru tara in care traim si tot asa.Nu trebuie chiar sa fim dezinteresati de ceia ce sentimpla.Chiar si fr.Ionescu e putin implicat,doar nu demult cind era vorba de candidatii la presidentie din partidul republican ne spunea -la corturile tale Israele.
  Vrem nu vrem sintem putin implicati si nu vad nimic rau in asta.

 17. De ce trebuie sa intre politicienii in adunare sa zica buna ziua in timpul inchinarii si al aducerii slava lui Dumnezeu?
  Ati vazut ca se practica asa ceva in Noul sau in vechiul Testament?
  Or chiar nu stiti ca isi fac campanie electrorala?
  Nu cred ca pina acolo s-a ajuns cu naivitatea; dati Cesarului, ce-i al Cesarului;
  Casa de Rugaciune este a lui Dumnezeu, nu a noastra, nu a pastorului.
  Nu este alt loc pentru asa ceva , decit locul de inchinare?
  sau alt timp decit cel destinat inchinarii?
  Sunt complet desamagita.
  NU ESTE BIBLIC!
  da, noi nu ne facem cruce ca PUSTAN>

  • Sora Elisa,
   Și politicienii au suflete, nu?…

   • C.I.
    Oare cu ce scop a venit delegatia? Oare chiar au venit sa asculte Cuvantul sau a fost interes pt afisare? Politica nu se face doar prin vorbe, se face si prin fapte–cand intra intr.o Biserica, asta in sine e o politica (din partea lor), cand li se da platforma chiar si numai sa salute, e tot politica pt ei….Nu, nu va acuz de nimic, dar Elisa are dreptate cand intreaba: „chiar n.ati stiut ca fac camapanie?” Ati facut indirect „endorsement” si s.au multumit si cu atat. Asta e chestia, ati stiut, dar ati vrut sa impacati capra cu varza.
    Si, ma intreb, pastorul care a fost cu ei, ce urmareste? Pt ce i.a adus la Biserica? Cu ce scop? Hai sa fim seriosi! 🙂

   • Fr.Ionescu, citind unele luari de pozitie a „sfintocilor” care se dau mari observatori crestini, as vrea sa ma ajutati sa-i intreb: de ce nu au pus santinela la usa cind am venit prima data? De ce nu se afiseaza la bisericile lor ce categorii de pacatosi au dreptul la mintuire? Care dintre ei este gata sa mergem sa evanghelizam la guvern, ca si ap Pavel la Aeropag? Imi este mila de ceea ce vad ca se intimpla cu unii frati, cum impart ei porunca Domnului Isus de a duce cuvintul Evangheliei, de a selectiona pacatosii dupa parerea proprie, fara sa tina seama ca in biblie este scris si despre DREGATORI,ne place sau nu. Si stiti ca pot vorbi despre aceasta.Laudat sa fie Domnul ca n-am avut parte de asemenea frati, a stiu Dumnezeu sa-i tina la „locul lor”. Si un mic scenariu, desi ma rog Domnului sa fie doar o „ilustrata” : daca dl Ponta citeste ceea ce se scrie (si sunt sigur ca o face, daca nu direct, prin consilieri) si ajunge la conducere, si ,in baza „puterii” lui ,fiind indemnat de ideii ca ale faratilor care il neaga,pune niste sarcini „grele” pe adunarile noastre, ce vom spune? Ca suntem incercati? Chiar ar fi rusinos.
    Mi-ar place sa aud parerea fr NOC, Domnul sa fie cu el in aceste momente de suferinta fizica.Fiti binecuvintati si, ramine ca Domnul sa va intereasca si sa va calauzeasca in pastorirea incredintata.Pentru dvs este limpede ca nu este ceva cazut la sort.Si bine ar fi sa vedem o minune , ca Domnul poate, o intoarcere a dl Ponta Victor.Cine mai crede ca Domnul POATE? Mult har si pace sfinta.

   • …daca si elisa va condamna e naspa…

   • da, au. pocaitii nesimtiti n-au. (a se citi lipsiti de bun simt. acel minim.)

   • @Val,
    Cu ingaduinta ta reiau citatul;
    „Or chiar nu stiti ca isi fac campanie electrorala?
    Poate ca nu fac campanie electorala,deoarece SANT IN GREVA PARLAMENTARA CU INDEMNIZATIA INTEGRALA RIDICATA LA ZI.
    Sper ca fr. Cristian nu va modera afirmatia facuta mai sus..??

  • Sora Elisa, as vrea sa-ti spun cu toata dragostea frateasca faptul ca noi nu ne putem ghida numai dupa simturi si nu putem imparti pacatosii in categorii cum ne vine dupa logica. Biblia a avut grija si de aceasta categorie, si inca ce tare!
   Romani 13 cu 1 si 2, : ORICINE (asta inseamna fara exceptie) SA FIE SSUPUS STAPINIRILOR CELOR MAI INALTE; caci nu este stapinire care sa nu vina de la Dumnezeu.Si stapinirile care sunt au fost rinduite de Dumnezeu.
   Deaceea , cine se impotriveste stapinirilor se impotriveste rinduielii puse de Dumnezeu;si cei ce se impotrivesc isi vor lua osinda.
   Iar aceasta delegatie a venit intr-o biserica crestina rommaneasca, cu crestini ce sunt cetateni ai tarii din care a venit delegatia. Ce sa mai spun de comentatorii din Romania care isi neaga dregatorii si acestia fiind destul de „inalti”,nu?
   Cred ca este atit de limpede ce se scrie in cele doua versete incit ar trebui sa va dea de gindit la ceea ce ati scris din „preaplinul inimii voastre”.si mai ales, sa va cereti iertare.Este biblic.
   Nu m-as opri sa nu va amintesc si Romani 12 cu 20, asta in cazul in care puteti si va trece prin minte ca dregatorii lasati de Dumnezeu va sunt cumva vrasmasi.Fie, dar atunci va rog sa cititi si sa aplicati TOT cuvintul asa cum este scris..
   Respectarea in integralitatea cuvintului bibliei este puterea crestinului, ca daca citim numai unde ni se pare ca se potriveste, atunci nu mai avem de dus nici o lupta.Domnul sa te binecuvinteze cu mult har si pace sfinta.

 18. Iosif, proroci la imparati e una si politicieni a dea buna ziua in biserici e alta.
  Si nu e biblic!!!!!!
  Da, ne rugam pentru ei, e cu totul altceva.

  • @ Elisa
   Oamenii vin la biserica cu gindurile lor si Dumnezeu le schimba de multe ori si avem multe exemple ca securisti comunisti sau pocait desi au venit cu un gind rau..Mare problema ca a vorbit un politician 3 min.ce spune Pavel Aproape sa doresc sa fiu anatema pentru neamul meu rudele mele trupesti.Mai avem noi acea dragoste in noi.Or poate ca am avea numai daca invitam noi pe cineva ,dar daca Domnul face sa ajunga cineva intro biserica Vai de mine ….Mare problema.Pina la urma cei bolnavi au trebuinta de doctor hai sa ne rugam ca cuvintul auzit de acel politician sa aduca rod.

   • Fr IOSIF, spun un AMIN din toata inima. Acesta este mesajul Domnului Isus, aceasta cred ca este „marginea pamintului” ca acesti soi de pacatosi sa auda cuvintul.Si am mai scris, dar mai scriu ca sunt un pic suparat pe felul cum intelegem sa evanghelizam, deci vreau sa spun : dar daca Domnul a ales pentru o „lucrare minunata” pe fr pastor Ionescu? Atunci sa vezi citi vor spune ca s-au rugat.Stii, sunt foarte surprins ca pot citi comentarii de genul : „stii, noi in State…” parca ar spune „stii, noi in Cer…” mare lucrare mai face satana si cu statele acestea..s-a ajuns sa fie numite „binecuvintari” lucrurile care ne despart de Dumnezeu! .Domnul sa aiva mila. Si, bunul Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu intelepciune.

   • Iosif, nu asta era problema, cine nu ar vrea ca toti oamenii sa fie mintuiti?
    Sa fiu anatema pt neamul meu, nu insemna ca le facea jocurile.

    A facut Pavel asta cu politicienii vremii?
    macar un gest micut,
    cum a trait Pavel?
    si cum traim noi?
    Nu, Pavel s-a dus peste tot si le-a vorbit., s-a dus el la ei.
    Acum e moda asta, si la noi, la fiecare patru ani venea clica fratilor liberali cu primarul mason in adunare, care avea cuvintare,
    el un pagin, in Casa Domnului!
    De ce?.
    in acelas timp se judeca cu fratele fost primar, care il ajutase enorm la venirea sa in oras;
    dar in fata adunarii zicea poezia:v-as da la toti si stelele de pe cer, in timp pe acesta il purta la procese bolnav cu patru dialize pe zi.
    a si plecat la Domnul fratele.FATARNICIE e totul.
    Asta ma doare.

 19. frate Ionescu, considerind contextul ( un vizitator intr-o biserica din diaspora) , gestul dumneavoastra a fost un gest DE BUN SIMT.

  Ptr. cei care considera cladirea unde se aduna alesii Domnului ca fiind o replica crestina a templului evreesc, bineinteles ca gestul de a acorda atentia minima cuvenita unui demnitar, este anatema.

  Data viitoare lasati politicienii sa vorbeasca cind cinta fanfara..asa majoritatea nu o sa observe si dumneavoastra scapati cu basmaua curata..

  • A vorbit citeva cuvinte inainte de a cinta famfara. 🙂
   Ce a vorbit nu mai stiu dar predica a fost exceptionala.
   Nu se poate ca politicieni nostri nu ramina macar cu idea principala, Puterea e in mina lui Dumnezeu care zice si se face porunceste si ia fiinta.

 20. Am aflat ca viitorul presedine a R.P.Chineze, a vizitat aici in SUA niste crestini care s-au purtat f. frumos cu el atunci cand in tinerete a fost in America pentru studii. Va dati seama ce impact ar putea avea aceasta pentru viitorul crestinismului in acea tara imensa?

  Indiferent care a fost motivul vizitei politicienilor la biserica Elim, daca au ascultat mesajul, cantece, etc si mai ales daca au fost acolo in prezenta Domnului, eu zic ca a foat un lucru minunat, pe care nu-l vor uita niciodata. In acelas timp, era si normal sa li se dea o oarecare atentie.

  „Cinstiti pe toti oamenii, iubiti pe frati; temeti-va de Dumnezeu; dati cinste imparatului” ! ( 1 Petru 2-17)

 21. DANIEL G si ELISA , toti care au comentat pe acest subiect sunt de accord ca nu se poate cu amandoua in acelasi timp [ politicean si crestin curat ] , dar aici nu e cazul sa intram intr-o Realitate solipsista…. Acel video cred ca va aduce liniste. P.S. PE UNII DACA SATANA , NU REUSESTE SA-I SCOATA DIN ” neprihanire ” , ATUNCI , DIAVOLUL Ii INNEACA IN neprihanire. [ o spunea un fr batran pe vremuri ……]

  • Nu vreau sa ma erijez in aparator neinfricat al dreptatii, dar se pare ca stim sa ne scuzam faptele foarte bine, cand e vorba de un avantaj dobandit in urma asocierii cu persoane din elita. Dam dovada de demagogie, iar radicalismul il afisam doar in discursuri, nu si in fapte. E usor sa vedem „crucile” altora, mai greu e sa vedem gresurile proprii. Cred, mai degraba ca asta este justitia divina: l-am judecat pe VP prea aspru, iar noi am cazut in aceeasi oala, Domnul ne da o lectie! Sa luam bine seama!
   Aa, o intrebare: Domnul Isus chiar a fost „salbatic” cand l-a numit pe Irod „vulpe”?

   • Dragă Daniel G,
    Nu, nu am niciun avantaj de pe urma vizitei unui demnitar la Elim. Refuzați să înțelegeți că nu este prima oară când am primit asemenea vizite în biserică și de fiecare dată am procedat la fel. Chiar v-a scăpat acest amănunt sau nu am fost eu destul de clar?
    Mai mult, nu am votat niciodată în sistemul electoral românesc, nu am făcut niciodată nici măcar anunțuri electorale și mi-am prezentat întotdeauna fără perdea antipatia față de procesul politic: promisiuni mărețe, denigrarea oponenților, compromis politic și corupție.
    Dar ca procedură în asemenea cazuri, așa am făcut în trecut de fiecare dată, așa am procedat acum cu această ocazie și așa voi trata în viitor demnitarii de stat și oficialitățile care ne vizitează: scurtă prezentare, scurt salut (din sală), rugăciune. Aceasta indiferent de culoarea sau nuanța politică. Dacă vine Băsescu, Antonescu, Iliescu sau Regele, or Bush, Obama sau… oricare altul de acest gen: la fel!
    Consider că nu este o încălcare de principii, nu ne schimbăm sau deformăm închinarea pentru acomodarea acestor musafiri. De exemplu, le-am spus că noi nu aplaudăm și nu am aplaudat. La încheiere, deși nu cred că acești oameni erau familiarizați cu bisericile penticostale, iar la amvon era un pastor baptist, am anunțat o rugăciune în comun. Comparația cu semnul crucii lui Vladimir Pustan și Peniel este forțată… penibil.

   • Daniel , nu uita ca America a fost infintata de politicieni crestini…
    William Wilberforce a fost politician crestin
    Lista poate continua …

   • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 22 februarie 2012 la 9:18 AM

    Br. Ionescu,
    Poate pentru linistea tuturor va trebui sa postati programul de dimineata ( de duminica ) pe care l-am vizionat chiar live si totul s-a desfasurat cum ziceti…

  • dar de ce nu se poate sa fi politician si crestin curat in acelasi timp?

   • Pentru ca politica nu inseamna psalmi, cintari de lauda, adevar, politica este …minciuna in cel mai rafinat mod cu putinta.Se vinde si se cumpara tata, mama, tara,tot… Iar noi cunoastem din biblie despre tatal minciunii, despre slujirea la doi stapini, a bea paharul Domnului si paharul …politicii. Har sin pace.

   • nu putem generaliza chiar asa, totusi.

 22. Frate Cristi,

  Foarte interesante comentariile unora! Adica un necredincios are dreptul de a intra intr-o biserica sa asculte Evanghelia, nefiind oprit la usa de nimeni, dar un politician nu are dreptul sa intre ca „insasi prezenta lui este considerata o propaganda politica”. ??? De unde ideile astea sucite?
  (Daca ar veni Isus Christos in persoana intr-o biserica, tare ma tem ca fratii nostri l-ar scoate afara, acuzandu-L ca fiind impostor!)

  • @ Ovidiu Marinca…..Ideile astea NU sunt sucite, ma refer la ideile „comentariilor unora”. Procedura folosita in biserica sau explicatiile date de autorul blogului ar parea mai degraba sucite.
   Orice politician are dreptul sa intre in orice biserica si sa fie tratat ca un cetatean oarecare, dar cand, comparativ cu alti cetateni oarecare, i se da mai multa atentie atunci nu mai ramane un cetatean oarecare si acest lucru „se considera propaganda politica”. Daca fiecarui vizitator al Bisericii Elim i se acorda „30 de secunde pentru buna ziua” si aceasta este ca un standard, atunci toate comentariile sunt intr-adevar rautacioase, dar daca numai unora li se da acest drept, atunci este „segregatie”, si daca de acest drept profita politicienii, mai ales cei necredinciosi si numai in anii electorali, atunci acest lucru „se considera propaganda politica”.

   P.S. De regula comentariile tale sunt pertinente si le citesc cu placere, dar de data aceasta m-am simtit dator sa-mi exprim dezacordul …..

   • @ Cornel Ilioi,

    Toata chestia a fost una de „bun simt”, adica din comentariile citite reiese ca omului i s-a dat posibilitatea sa spuna cine e, de unde vine si „ce vanturi i-l aduce pe la Elim Chicago”. ATAT! Cred ca aceasta a fost o procedura corecta, nu? Am vazut si in alte biserici cum, de regula, atat celor credinciosi cat si celor necredinciosi li s-a dat posibilitatea sa spuna un „buna ziua” ca fratii sa cunoasca cine sunt musafiri. Eu cred ca e normal asa, adica sa cunosti cine-ti viziteaza casa!

    Ca unii care purtam Biserica cu noi si in noi, in permanenta, trebuie sa dam dovada ca suntem fii ai Luminii si avem iubire de toti oamenii. Evanghelia lui Christos nu numai ca ne mantuie dar ne si civilizeaza, asa ca trebuie sa ne purtam cu intelepciune, ca nu stii cum se invarte roata vietii! Dar daca politicianul de astazi va zice odata in inima lui: „Am fost la pocaiti si s-au purtat ca niste „domni” cu mine!”. O vorba buna si un gest frumos din partea noastra poate sa indrume pe om spre Dumnezeu…

    Multa binecuvantare! 🙂

   • Frate Ilioi,
    foarte simplu si la obiect ati scris;
    daca citeam mai de mult ceea ce spuneti, nu mai comentam. 🙂
    ati spus exact ceea ce trebuie,
    scurt si la obiect;
    cred ca era suficient doar acest comentariu, din partea
    „opozitiei”. :))

  • E-n regulă să fie pocăiţii in administraţie, dar să fie-n partide politice umblînd de colo colo cu idoli după ei… (…) Dac-ar fi venit ca pastor, da, de acord, să fie lăsat să predice; dar cînd vine cu delegaţie politică… De ce oare D Popa a-nsoţit delegaţia parlamentară? Victor Ponta a ascultat predica si poate nu numai, poate au discutat pe teme biblice şi-n culise, maşină, cu fratele care-i insoţea; sperăm să nu fie un compromis al fratelui, astfel ca să lucreze Cuvîntul Domnului.

 23. „Refuzați să înțelegeți că nu este prima oară când am primit asemenea vizite în biserică și de fiecare dată am procedat la fel. Chiar v-a scăpat acest amănunt sau nu am fost eu destul de clar?”

  Frate Cristian, nici nu a scapat acest amanunt si ai fost clar. Insa NU „de fiecare data…” ai procedat la fel; este pentru prima data (cel putin de la postul cu numarul 410,000 de cand „urmaresc” acest blog ) cand vii public cu un eveniment de aceasta natura. Din acest motiv se da o alta „impresie” acum pentru ca dumneata ai lasat o alta impresie despre felul cum ai tratat aceasta vizita. Daca nu spuneai nimic garantez ca nimeni nu ar fi zis nimic din ce s-a petrecut la Elim. Dar postul apare mai mult ca o dezvinovatire decat un anunt si normal atunci ca fiecare incearca sa vada ce se ascunde in spatele acestei „dezvinovatiri” sau din ce motive „ai fost provocat” sa procedezi acum diferit.

  • Din nou, săriți prea repede… 🙂
   Nu am publicat nimic deoarece blogul există doar din Noiembrie 2010. Deși am primit vizitele oficialităților care au dorit să ne viziteze, nu întotdeauna când au venit la Chicago și-au manifestat dorința de a vizita Biserica Elim. Biserica Elim este una din vreo 15 biserici evanghelice în Chicago. În 11 ani de existență a bisericii noastre s-a întâmplat probabil de 5,6 ori. De când am lansat ”popas pentru suflet” este prima.

   • Nu cred ca ma sarit si nici nu cred ca…….. prea repede avand in vedere ca scriu dupa trei zile de postari. Am incercat doar sa inteleg ( cu glas tare, mai bine zis cu …tastura) argumentele comentatorilor si in acelasi timp sa inteleg motivatia postului, fara a-mi exprima acordul sau dezacordul.

   • Fr.Cristi,
    Din commenturile unora (Val,Daniel G,elisa samd))se desprinde nedumerirea lor,in sensul ca pe VP-1 l-ati criticat din toate unghiurile de vedere iar la VP-2 i-ati primit salutul in incinta locasului de inchinare.
    O aparenta „inconsecventa”. din partea dvs…

  • Cornel Ilioi

   Sunt 100# deacord cu tine…

   Principiile din Iacov 1:9-10 si Iacov 2:1-7 au fost incalcate in cazul de fata…. In Biserica Domnului, credinciosii sunt pretiosi si cu vaza (chiar daca saraci si neimportanti in felul lumii)

 24. Cît despre delegaţii politice – a se citi Iacov 2:7. Principiul anterior acestui verset este ca cei bogaţi material si nu numai trebuie să lase slava lor afară şi să fie-n adunare oameni absolut normali, fără titluri de să zicem parlamentari. Această delegaţie parlamentară defapt boicotează parlamentul (treaba lor). Se presupune că (…)

 25. eLioR……! ! ! DAR , BOTEZUL LUI IOAN , DE UNDE VINE ? …………. Cam asa se cuvine abordata intrebarea ta….. Bine ca nu m-ai intrebat : – ai vazut un lup mancat de oaie ? NU ,punct Dar , daca doresti sa faci o contrabalansare cu aderarea [….] in P.P ….D.D…., Atunci , fa-o pe raspunderea ta ..

 26. Frate Mihail,
  Ai vreun sfintocometru?. 🙂
  E ceva gresit daca suntem impotriva celor care au vindut Romania pe nimic,
  cel mai bogat filon de aur il avem,,dar Sa inteleg ca spui cu dragoste??? ar trebui o mie de ani sa treaca ca sa se vada ca e dragoste in cuvintele”sfintoc” si”atita pot”;
  eu ma lipsesec de asa dragoste in Hristos, pentru ca numai aceea ar trebui sa ne stringa si nu, pentru niste politicieni si ale lor jocuri,
  sa ne asmutim unii impotriva altora?
  Adica nu mai este voie sa ne spunem parerile?
  De unde stii care frati sunt sfintoci
  „ne descurcam” cu 300$ / luna dupa 31 de ani de serviciu in sanatate,
  lucrind acolo unde era vorba de cu vietile oamenilor
  Ce au facut acesti sefi de partide pt tarisoara noastra care de cind lumea a fost impratita cind la Ialta, cind la Malta.
  Acum, vrei ca voi fratii americani, care ati fugit de comunisti. sa ni-i bagati pe git?
  ori ai facut parte din Sistem si vrei sa vii in tara, si e mai bine cu”ai nostrii?” . :))
  atunci ai o scuza si te iert, ca asa e frumos.
  Noi trebuie sa scultam de Stapinire, nu sa-i facem jocurile, in campaniile pe care si le fac mai nou prin biserici, la fiecare patru ani?
  si pina unde trebuie sascultam? pina acolo unde dau legi impotriva ,moralei crestine; nu avindu-i ca invitati in Biserica.
  La biserica nu se vine pt a spune Buna Ziua, ci a te inchina, la ortodocsi nu se vad asemenea invitatii.
  Cu ce scop au venit?
  Cu ce ginduri?
  Cu ce scop au foat adusi de frati?
  Desigur, frate Ionescu ca si ei sunt suflete, dar ele au nevoie inainte de toate de mintuire si de recunoasterea lui Dumnezeu , ca TATA si Mintuitor, nu sa se se foloseasca”nevinovati” de biserica lui Hristos in scopuri electorale.
  Doar n-or fi venit tocmai in Chicago pentru suflet:
  Sa fim seriosi!
  Pot sa merga la biserica ca orice om, cine ii da afara?
  ori noi ne uitam CUMVA la fata oamenilor?
  Frate Mihail sa inteleg ca ai mila de noi, „ce-om pati” dac ajunge dl Ponta la conducere?. 🙂
  Eu NU MA TEM de oameni, nu m-am temut de Ceausescu si am ramas in Rominia,
  desi nu eram credincioasa, nu ma voi teme acum nici atita.
  O fi fugit Dumnezeu in SUA de a trebuit dl Ponta sa mearga tocmai acolo la biserica si tocmai la o biserica mare si inca una cunoscuta
  prin CREDO TV…
  nu ti se pare ca influentarea diasporei se face prin toata acesta „lucratura”?
  Dar voua, nu va pasa de ce vom mai face noi aici.
  Ati plecat, sunteti bogati, lasa ti ne pe noi sa gindim „nu cu simturile” ci cu adevarul.
  Simturile insala deobicei.

  • Sora ELISA, multumesc de „perdaful” cu care cred ca ma mai trezesc.Asa este cind mai pune exaltarea haturile pe mine si nu resesc sa ma fac intru-totul rob al ascultarii de Isus. Iertare pentru unele cuvinte, dar am simtit asa un fior din „lume” cind am vazut cum se iau unii de un pastor care nu a facut altceva decit a asigurat conditii de oameni normali (ca doar noi pocaitiii suntem oameni normali, nu?) pentr ca niste „foarte pierduti” sa auda cuvintul, auzire prin care se poate primi credinta care este darul lui Dumnezeu. Si in aceste conditii, cine sunt acei „mari sfinti” (de pe blogul fr Patrica Lascau am imprumutat sfintocul)care impart mintuirea , care selecteaza cine sa vina si cine nu in adunare? Deci daca prin felul meu neadecvat am produs vreo suparare, te rog frumos sa ma ierti, dar, si astept sa vad daca dupa postarea imaginilor, vine cineva cu scuze inaintea fr pastor.Si asta numai asa de dragul corectitudinii ca despre dragoste frateasca cred ca este tot mai greu de vorbit.Si chiar biblia ne spune ca in vremurile din urma la multi li se va raci dragostea. Nu stiu daca m-am explicat indeajuns, dar… bunul Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te tina in harul LUI.

   • Mihail,
    daca unii avem alte pareri nu trebuie sa ne supere, nu?. 🙂
    pentru mine fratele Ionescu este un om a lui Dumnezeu,
    dar este tot UN OM, si cit mai suntem in carne gresim.
    Cei ca si dlPonta, sunt o mare gramada in Romania, si toti ne-au facut viata amara; ;
    de viata de mizerie pe care o duc mult azi in Romania, desi au murit atitia tineri, sunt responsabili toti politicienii din 89 si pina azi.
    Pe ei nu-i intereseaza Evanghelia, n-aveti grija, ca sunt destule biserici in Romania, inca nu s-au inchis.;si pina la urma nu a fost vorba ca sa le pot spune parerea mea despre tot ce fac si cum au batjocorit tara asta, la care pina si odiosul de Ceausescu a tinut, acesti fiind mult mai rai decit el.

  • @ Elisa
   Stiu ca o sa ajungi in cer si acolo linga tine vor fi si niste fosti politicieni care au fost oameni rai ,imorali,au dat pe sfinti in tribunale etc Si totusi pina la urma au ajuns in raiul lui Dumnezeu. (…)

 27. …societatea romaneasca e mult prea politizata si asta din cauza ca oamenii nu au altceva mai bun de facut…politicienii romanii trebuie mai intii exorcizati si dupa aceea lasati sa vorbeasca in biserica…sint destui securisti care vorbesc de la amvon…

 28. De la distanta se vede ca acest domn Ponta se pregateste sa isi faca o pre-campanie electorala inainte de a candida pentru presedinte… Si pentru ca sa para …religios si om „tolerant” cu religiile (doar fusese procuror nu?) trebuie sa treaca prin cateva comunitati romane din America (dupa cum stim si la Basescu votul decisiv nu a fost din tara ci de la romanii din „afara”)… Strategia poate fi folosita si cu scopul deschis de a fi cunoscut romanilor de aici, si mai mult, avand in vedere ca biserica Elim transmite „live” pe internet, nu? Ma intreb daca e atat de „sensibilizat” de penticostalii din America, de ce a decis sa aleaga biserica Elim din Chicago nu o biserica romana ca cea din Hot Springs Arkansas? Si apoi din cate stiu eu fratele pastor Popa, insotitorul domnului Ponta, era baptist,(nu stiu daca mai e inca) deci biserica romana penticostala a fost o manevra PR pe care de ce nu si fratele Popa o incearca, poate, poate… Ei, bineinteles, unii vor spune ca divaghez, altii vor spune ca speculez, dar in fond si la urma urmei sper ca intrarea acestui domn Ponta in Casa Domnului sa-i fie benefica, si ajuns in frunte acolo unde isi doreste sa-si aminteasca sincer de Dumnezeu, nu numai cand are nevoie de El, in politica…

  • Frate Daniel Medre, inca o mica completare:
   Daca vizita-surpriza a demnitarilor romani a urmarit un efect
   pe care scontau in viata comunitatii crestin-evanghelice de la Elim, nu stim ! Totusi, daca era asa de „transparenta”, de ce a riscat fratele pastor sa devina autorul moral al unor ispitiri deliberate produse in lant a comentatorilor blogului sau, si nu a postat „din prima” videoclipul atat de…explicit si explicativ al vizitei de curtoazie a d-lui Ponta & Co ?
   Ce s-a urmarit de fapt ?
   Cat despre atitudinea unor comentatori mai mult sau mai putin labili, mai mult sau mai putin volubili si…liberi-schimbisti, ne este arhicunoscuta din cartea lui Ezra si Neemia seaman foarte bine, leit de bine, cu cea a lui Tobie Horonitul, asa cum il numea intr-o predica fratele Rchard Wurmbrad: „Tobia…catelul surd de-o ureche, care nu stie din care parte il cheama stapanul !”
   Tobie Horonitul, Ghesem Arabul si altii asisderea lor…

   • Video-ul a fost produs atunci când echipa tehnică s-a întors din N. Carolina unde a filmat pentru Credo TV adunarea de tineret Winterfest. Informațiile pe care le-am dat de la început s-au dovedit adevărate. Poate trebuia să fiu crezut pe cuvânt până la proba contrarie.

   • Frate Cristian,
    Stiti bine ca va respect si ca imi place sa fiu, pe cat de transparent, pe atata de intransigent ! Totusi, sunt de parere ca v-ati cam pripit cu prima postare despre…”Delegatie…” avand in vedere ca erati constient de lipsa conditiilor tehnice de procesare video a vizitei demnitarilor !
    Astfel, „bucurandu-va” prematur, ati dat apa la moara ispitirilor…si parerilor indoielnice.
    Ce v-a grabit insa aceasta bucurie prematura ? Ca mai apoi, sa trebuiasca sa va explicati gestul ?
    Stiti foarte bine ca, in final toti suntem oameni si plamaditi din tina cu un mai mare sau mai mic coeficient de disponibilitate spre o perfecta plamadire.
    Ati dorit ca printr-o atitudine impartiala sa va dovediti verticalitatea care de altfel NU MAI TREBUIA DOVEDITA ! Dumneavoastra sunteti un pastor vertical in principii.
    Dar, totusi, ati „excizat” nemilos, dupa o metoda chirurgicala inedita, tocmai acele comentare esentiale care nu blamau pe nimeni pe blogul dumneavoastra ci aduceau o farama de lumina in plus.(ma refer doar la comentariile mele, nu si ale altora)

    Frate Cristian, sunt sigur ca nu-mi purtati suparare ca am subliniat aici faptul ca toti suntem oameni si putem gresi, mai ales cand ne amestecam intr-o politica de o…”castitate” morala mai mult decat indoielnica, de tip…Gomera !(Atunci riscam sa pierdem din…verticalitate !)

    Inchei cu ce am inceput primul comentariu din 21 februarie ora 01,25 AM (comentariu cenzurat de dumneavoastra):
    „Nu sunt impotriva ascultarii de porunca cu privire la primirea de oaspeti atunci cand este vorba DOAR DE GAZDUIREA SFINTILOR ! Dar sa transformi o biserica evanghelica intr-un gard al afisarii electorale, (ca de fapt acesta este substratul politic…”

    Aceasta este convingerea mea si cred ca si a dumneavoastra, cu anumite „scapari” in numele primirii de oaspeti (demnitari).

    Eu chiar va iubesc spunandu-va totul sincer, deschis, si fara elucubratiile divagante de rigoare !

    Domnul sa va binecuvinteze !

   • Fr Aciduzzu, crd ca stii ca urmaresc cu mare pasiune postarile tale ca fiind poate dintre cele mai elaborate.Si ma mira un aspect,care il vei intelege din intrebarea pe care indraznesc sa o pun generic: ai avea suficienta putere ca impreuna sa batem zilnic coridoarele politicienilor si sa le vorbim de Isus? Ai avea nadejdea ca Dumnezeu POATE mintui si aceste soiuri de pacatosi? Te-ai simti confortabil daca zilnic am duce cu consimtamintul lor pe citiva dintre ei in adunarile noastre pentru a saluta pe sfinti si apoi sa asculte predicile?
    Dificil a fost sa ma gindesc la intrebari,dificile or fi raspunsurile, dar as dori ca raspunsurile sa fie directe si cu o motivatie simpla din toti rinichii. Domnul sa te binecuvinteze cu mult har si pace sfinta.

   • Draga frate Mihail,

    Eu am cel putin doua motive sa va respect si mai mult:

    1) Pentru ca sunteti fratele meu pentru care a murit Hristos (Romani 14:1-20 si nu numai cu privire la vreo…”mancare de carne”, sau „zi de sarbatoare”, sau „zi de sabat”) deci, n-am niciun drept sa va mahnesc cugetul !

    2) Si eu va urmaresc cu multa placere, chiar de la inceputurile „debutului” dumneavoastra si inteleg ca (inca) aveti nevoie de o anumita stare de maturitate.
    Ma uimiti totusi cu temeritatea dumneavoastra de a va aventura si avanta in valtoarea unor ape innoroiate (politic) si adanci (ascunse, nemarturisite) ale politichiei romanesti in genere, cand ar trebui sa aveti precaderea, predilectia de a va adanci cu placere in, si doar in „Dreptarul invataturii sanatoare” de care vorbea apostolul Pavel lui Timotei in 2 Timotei 1:13, avand in vedere ca „atata vreme cat mostenitorul este nevarstnic, el este sub epitropi si ingrijitori…”(Galateni 4:1-3).

    Reluand firul afirmatiilor dumneavoastra:

    „…din intrebarea pe care indraznesc sa o pun generic: ai avea suficienta putere ca impreuna sa batem zilnic coridoarele politicienilor si sa le vorbim de Isus? Ai avea nadejdea ca Dumnezeu POATE mintui si aceste soiuri de pacatosi? Te-ai simti confortabil…”

    as dori scumpul meu frate Mihail sa va raspund dar nu doar „generic”, ci sistematic, aerisit si la subiect si trag nadejde ca nu imi veti spune doar ce mult v-a placut !

    Astfel:

    a) „ai avea suficienta putere ca impreuna sa batem zilnic coridoarele politicienilor si sa le vorbim de Isus? ”

    DA, as avea dorinta de a strabate coridoarele politicienilor pentru a le vorbi de Isus !
    Doar coridoarele, intrucat Biserica imi creaza o stare de confort, de comoditate, de lenevie spirituala !
    DOAR CORIDOARELE, pentru ca n-am dreptul de a transforma Biserica lui Hristos intr-o rampa de lansare politica a unor trepadusi ideologici ! Si stim la fel de bine ca dupa revolutie s-au inmultit precum capusele…

    Nu pot sa ma substitui CAPULUI BISERICII, DOMNULUI ISUS HRISTOS, si sa aprob intruziunea 9 aidoma efractiei, termen cu care sunteti obisnuit profesional, nu-i asa ?) intr-un Locas pe care L-a curatit si sfintit cu insasi Sangele Sau !
    Ce vreti ? Sa mai puna inca odata mana pe bici sa-si curete iarasi Casa ?

    b) „Ai avea nadejdea ca Dumnezeu POATE mintui si aceste soiuri de pacatosi?”

    Da, am aceasta nadejde pentru orice cautator sincer de Dumnezeu, de mantuire prin Sangele Domnului Isus si doritor de nastere din nou si pecetluire cu Duhul Sfant !

    Nu mai am insa nicio nadejde pentru Balaami, Isabele, neveste de-a lui Ieroboam, Gomere-dromadere, Simon Magul, Elima Vrajitorul, argintarii Dimitrie sau Diotrefii zilelor noastre…sau, si mai grav, pentru Irozii moderni care, chipurile, ar dori sa afle unde este nascut Pruncul…spre a veni „sa se inchine Lui…” (Matei 2:8)

    c) „Te-ai simti confortabil…?”
    Nu, nu ma simt nicidecum confortabil stiind ca in loc sa fie invitati pentru marturisirea pacatelor, pentru pocainta personala, sunt invitati pentru IMAGINE ! Apoi, dupa ce acumuleaza capital electoral si o imagine buna de pus in icoana cum ca au cutreierat (sa nu zic „bantuit”) bisericile evanghelice din tara si din Diaspora, sa ne incante cu interminabile discursuri electorale stapanite doar de…cele trei „duhuri de broaste” djn Apocalipsa 16:13-14).

    Nu, nu ma simt „confortabil atunci cand dobandesc o alta „deformare” spirituala de rutina, straina de adevarata inchinare pe care trebuie in mod exclusiv s-o aduc doar Domnului Isus Hristos, o aduc in mod precurvesc pangaritor, celor care lucreaza asiduu la o noua inrobire si impilare doctrinar-ideologica, cum ca ne aflam in faza de a „urca noi culmi de progres si civilizatie” de care nu mai auziseram cam de multisor. Venirea Domnului, rapirea credinciosilor bate la usa si noi ii ajutam de „imparatii pamantului ca puna catusele adancului pe noi, distrugandu-ne speranta, abatandu-ne credinta si privirea de la Tinta si Capetenia noastra din Evrei 12:1-4) !

    Ajunge atat, fratele meu scump Mihail ?
    Eu cred ca ajunge !
    Fiti binecuvantat de Domnul cu intelepciune si o puternica atintire a privirilor DOAR SPRE EL, Capetenia si Desavarsirea Credintei noastre si, fie ca suntem unii (inca) in sarmana noastra „Romanica” sau in Diaspora, sa ne alipim tare de EL !

 29. Fr. Ionescu se pare ca te-ai justificat clar si deajuns cine nu vrea sa inteleaga de voie buna, cu forta nu-i poti face, asa ca ar trebui schimbat subiectul GBY

 30. @ Mihail……

  Dupa ce am citit comentariile de mai sus la adresa mea consider ca undeva, in mintea dumneavoastra, sunt o multime de confuzii despre ceea ce scriu cat despre mine personal. Nu vad altfel reactiile care sunt generate de neintelegerea multor expresii. De regula eu scriu la subiect, intreb la subiect, incerc sa ma fac explicit, caut sa folosesc un limbaj coerent, politicos si cat de cat gramatical corect (cu toate ca sunt plecat de peste 20 de ani din tara si as putea avea scuza la unele greseli). De unde pana unde interpretari ca as forta lucrurile, ca as incerca sa-mi scot vreo nemultumire la suprafata?

  Pentru ca sunt vazut mult pe bloguri e normal, prin munca pe care o practic stau in fata calculatorului uneori pana la 16 pe zi cu trei monitoare in fata, si prin tehnica actuala vad simultan pana la 8 (opt) programe diferita (windows), deci o alta concluzie gresita despre mine ca as „sta numai pe bloguri”; eu lucrez si impletesc practicul cu utilul rezervand doua din cele 8 „windows” blogurilor.

  In privinta intrebarii „Apropo, stiti ceva despre partidul PP DD ? sau doar o intimplare ?” nu face sens partea a doua…..o inti(a)mplare fiind ….ce? Stiu despre PP DD ca este un partid nou format care incearca sa patrunda pe scena politica romaneasca si…..cam atat. Nu sunt membru al acestui partid (mai corect nu sunt membru al niciunui partid din nicio tara), nu ma intereseaza la ora actuala cariera politica deci intrebarea mi se pare putin ne la locul ei. Ar fi trebuit sa stiu altceva si eu nu stiu?….imi pare rau sa va dezamagesc…..si in incheiere va reamintesc proverbul care spune: ” Mana are cinci degete dar niciunul la fel”.

  • Cornel,
   Îmi pare rău dar ce ai încercat sa faci din start a fost sa găsești nod in papura. Papura nu are noduri!…. Fără sa vizionezi măcar programul sa te convingi, I dat cu barda….. degeaba.
   Modul acesta de operațiune din partea ta este violent si fără succes. Verifica înainte sa te ia gura pe dinainte. Sau poate CI ți-a plasat o capcana in care ai picat si tu si Val.

   • Ben, sigur ai visat ceva urat si in loc sa fugi la mama sa te consoleze te-ai apucat de replici pe blog.

    1). „Îmi pare rău dar ce ai încercat sa faci din start a fost sa găsești nod in papura.”
    2). „I dat cu barda….. degeaba.”
    3). „Modul acesta de operațiune din partea ta este violent si fără succes.”
    4). „Verifica înainte sa te ia gura pe dinainte.”

    Patru acuzatii in opt randuri mi se pare enorm chiar si pentru unul ca ….Vadim Tudor darmite pentru un oarecare Ben.

    Sa pot sa-ti raspund inteligibil trebuie sa te duci in toate comentariile mele si sa „copy and paste” toate expresiile care te-au determinat sa tragi asemenea concluzii; pentru fiecare punct in parte. Dar fii sigur ca folosesti numai comentariile mele caci dupa interpelarea ta ai citit tot blogul si mi-ai raspuns numai mie in contul la toti. Nu este nici etic si nici moral.

    In ce-l priveste pe autorul blogului, C.I. (folosesc scrierea ta cu toate ca eu nu-mi permit aceasta) este destul de direct sa-ti raspunda in fata daca este necesar nu sa umble cu superfigii.

   • Fr.Cristi,
    Iata rezultatul postarii NUMAI a unei actiuni „tangente”legate de politica si .politruci.. Dar sa mai intri adanc,concret in politica….ce consecinte ar fi pentru un adevarat crestin??
    Iata cum aceeasi „frati de cruce,taiati imprejur prin acelasi sange” animati de acelas tel-prin commenturile anterioare acestui subiect postat de dvs-au ajuns la DEZBINARE CALDUROASA insotita de „cuvinte tari”care lasa urme adanci (a se citi rani adinci) ce cu greu se vor tamadui in viitor.
    Acesta este rezultatul slujbei de politruc sau a „simpatizarii” cu aceasta slujba-de care II MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MA ATENTIONAT SI AJUTAT NU O DATA SA MA PAZESC SI SA RAMAN LA DISPOZITIA LUI.
    Politica a divizat -pana la distrugere-familii foarte puternice,asa ca PAZEA cu astfel de actiuni
    Sper ca fratii participanti la commentul acestui subiect,ce a inflamat si ia despartit in tabere „opuse si ostile” SA REVINA LA MASA ROTUNDA SA-SI CEARA IERTARE-RECIPROC-UNII ALTORA,pentru-ca diavolul sa nu aibe castig..
    GBY

  • Frate Cornel, departe gindul de mine de a supara pe cineva.Si mai ales ca sunt unul dintre cei a caror postari coincid ca problematica cu ale dvs. Afirmatia mea era legata de faptul ca acea delegatie de generali,chiar daca sunt militari apolitici, ei si-au parasit neutralitatea prin faptul ca sunt nmiti in functii de factorii politici. deci au fost tratati corect.fara politica la amvoane.
   Cit despre delegatia dl Ponta, eu cred ca nu a fost „mai ridicata in osanale” decit este prezentat aproape orice pastor care vine cu nevasta in vizita la o biserica penticostala. Si postarea ulterioara cred ca va convinge (sau ma sustine).Si zic fara teama: cinste dl Ponta pentru felul in care a inteles cerintele pastorului Ionescu si ne-a dat o lectie la postaci:am ajuns ca un om din lume sa ne binecuvinteze si noi sa-l facem vinovat de „ascultarea cuvintului sfint” Asta da.
   Referitor la acea afirmatie a mea cu „nemultumirea”, asa am dedus-o ca fiind o problema ramasa in inima dvs ca acea delegatie de generali a fost altfel tratata decit delegatia dl Ponta. daca gresesc te rog frumos sa ma ierti.dar daca nu este foc, nu iese fum, nu?
   Legat de prezenta dvs pe bloguri, nu red ca am rostit vreodata ceva si nici nu cred ca este treaba mea.
   Supararea mea era legata de felul in care se trateaza o ocazie exceptionala de a propovadui evanghelia celor (FOARTE) pierduti, si modul in care tratam un frate care de bine,de rau face eforturi demne de viata crestina. Daca am ajuns sa „selectam” persoanele carora le permitem sau nu sa vina in casele noastre de inchinare, cui ii vor mai descoperi Duhul Sfint prin proorocie tainele inimii si acestia sa cada cu fata la pamint? Ca despre „tainele ” celor ce se vad cu sacii in caruta si acuma a ajuns neprihaniti, nu este cazul sa fii prooroc ca sa afli.Se vede din drum.(sansa este ca in america nu sunt garduri)iar daca te uiti in curtea caselor de adunare, …ma gindesc la Schindler cind si-a vazut insigna de aur din piept, ce zici?
   Pentru inadvertente inca o data imi cer iertare, esentialul problemelor ramine.Pentru multi cred ca a fost „o masuratoare” a credintei, fr pastor Ionescu cred ca a fost gasit o sluga buna si credincioasa. Cit despre noi, eu zic sa ne straduim.Domnul sa va binecuvinteze cu mult har si pace sfinta.

   • Frate Mihail,
    cred ca e o neintelegre;
    nu vad pe nimeni care sa se supare ca delagatia a ascultat Cuvintul.
    si ca persoanele care vin in biserica trebuie selectate. 😦

    Te rog frumos fii atent.
    Eu nu am vazut chiar pe nimeni sa spuna asta..
    Pavel s-a dus tot timpul sa vorbeasca de Domnul, si are un traseu…destul de bogat.
    Am vazut harta cu drumurile pe care le- strabatut in misiune.
    I-a vorbit lui Agripa, si care este problema?
    nu inteleg?
    Or o fi ca Agripa n-a venit in Adunare sa dea Buna Ziua?. 🙂
    sa nu incurcam lucrurile.
    Poate ca ar fi mai bine sa ne certi ca nu mai dorim a face
    misiune, ca e mult mai incomod , sa dormi in fiecare seara poate, in alt pat;
    nu sa stam comozi in adunare si cu asta am facut totul.

   • Sora Elisa, iaca ti s-a implinit voia. Am lansat o invitatie fr Aciduzzu , (ca tot spuneai ca nu este nimeni impotriva) daca are bunavointa sa cheltuie ceva timp si rabdare si sa misionam impreuna pe coridoarele politicienilor vorbindu-le despre Isus si apoi, daca vom avea sanse , sa-i ducem seara prin vreo adunare sa salute sfintii si apoi sa asculte cuvintul predicat. Tu ce crezi? POATE sa faca Domnul o asemenea minune? Sa se pocaiasca asemenea soi de pacatosi? Eu cred ca mintuirea nu este numai pentru neprihaniti. Slava Domnului.Fi binecuvintata.

   • Frate Mihail,

    N-ar trebui sa fie „replica” mea, intrucat ii dati un raspuns sorei Elisa, pe care o „luati in baloanele” persiflarii si ale ironiei (care nu stau bine alaturi de smerenia dumneavoastra), ironie cu care incercati a ma asocia „atragator”, de a ma tari in „arta ciorovaielilor si certurilor de cuvinte, intr-o disputa din care ar iesi numai scantei care ar rani si pe cei din jur cat si pe noi insine.
    Sa stiti ca, fara a ma „intelege” in prealabil cu sora Elisa, totusi, mangaiati-va cu vestea ca suntem in aceeasi legatura a Duhului, in pofida unor mici diferente de pareri care AU AVUT LOC intre noi !.

    Copiilor lui Dumnezeu nu le sta bine sa fie doar mohorati, posomarati cenusii si monocolori, dar nici combativi vehementi pe o…cauza pierduta !

    Considerati aceasta completare arhisuficient de explicita la toata pledoaria dumneavoastra cu tenta de investigatie !

    Doresc sincer ca Domnul sa va binecuvinteze si sa va calauzeasca in tot adevarul Scripturilor Sfinte !

 31. Imbarbatati-va si lucrati cu dragoste !

 32. DEXonline
  Resurse
  Anonim
  Niciun rezultat relevant pentru „discurs amvonal”.
  căutare avansată

 33. Frate Cristian Ionescu, cele mai multe din postarile si mesajele dumneavaoastra m-au mahnit foarte mult, si exemplific doar cu doua teme; cele in legatura cu Peniel si cele in legatura cu Vladimir Pustan.
  In alta ordine de idei, va spun ca din punct de vedere politic sunt un opozant al gruparii din care face parte domnul Victor Ponta.
  Cu toate acestea apreciez si va felicit ca l-ati invitat in Biserica Elim pe domnul Ponta impreunna cu cei care l-au insotit in vizita in SUA.
  Foare bine ar fi sa fie invitati, in cat mai multe Case ale Domnului si daca acestia vor avea o inima deschisa, Domnul nu va intarzia cu binecuvantarile Lui, si in privinta lor si a Romaniei..

 34. Ati postat si un video cu vizita delegatiei ?MULTUMESC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: