BILLY GRAHAM ȘI LIMITELE ECUMENISMULUI

În 1985, după cum bine știți, Billy Graham a vizitat România. A fost și la Biserica Penticostală Filadelfia din București, așa cum este documentat în clip-ul următor. În sală… eram și eu împreună cu soția. Dar nu acesta este obiectivul postării de față.

Billy Graham a vizitat și catedrala catolică Sfântul Iosif, un edificiu impresionant unde intram uneori să ascult orga. Pe la minutul 8:09 (accesați câteva secunde mai înainte pentru a surprinde momentul) îl veți observa pe episcopul Robu aplecându-se în fața altarului, în vreme ce Billy Graham rămâne în picioare și într-o parte. Imaginea se închide abrupt, dar aspectul este surprins destul de clar.

Am observat cu tristețe alunecările ecumenice târzii ale marelui evanghelist american și le-am semnalat. Totuși, nu putem să nu remarcăm că pentru Billy Graham, ecumenismul a avut niște limite. Dacă prin îmbrăcămintea sa a căutat, într-o măsură oarecare, să acomodeze preferințele audienței sale, actele de închinare specifice fiecărei denominații religioase au rămas în afara repertoriului său ecumenic.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

63 răspunsuri sa “BILLY GRAHAM ȘI LIMITELE ECUMENISMULUI”

 1. Ne amintim de acele timpuri cu nostalgie si multumim lui Dumnezeu pentru oameni ca Billy Graham, Luis Palau si altii, (la care chiar si eu personal am asistat in bisericile din vestul tarii) dar care au avut, cred eu un impact deosebit in vestirea evangheliei nu numai in bisericile noastre dar si in cele traditionale si de ce nu si intr-un templu ebraic de la Bucuresti, printre evrei, dupa cum am vazut din acest video. Mă rezum în a mă exprima doar pozitiv referitor la acest clip și nu vreau să merg mai departe la… limitele ecumenismului…dacă-mi este permis…

 2. …culmea ecumenismului….un preot ortodox sa predice intro biserica baptista despre darurile Duhului Sfint…intr o zi de sabat…si Cristian Ionescu sa l excomunice printr o bula papala…

 3. Oamenii mari si de valoare se cunosc dupa roade….Ca si R.W., Billy Graham a unit Biserica, nu a dezbinat.o…A stiut cum sa se uneasca cu toti credinciosii egal de denominatie, stiind sa gaseasca punctele comune –un ecumenism bine venit….

  • Eh, nici chiar așa!… 🙂

  • Val , cunosc o persoana ( cu o viața foarte dezordonata, nu intru in detalii) la care sotia mea a încercat sa-i explice Evanghelia …
   Sti ce răspuns a primit?
   „Eu sint mintuita, mi-am dat viața lui Christos la o cruciada a lui Billy Graham..”

   Poate cea mai mare erezie a secolului este ” rugaciunea pacatosului” popularizata de Billy Graham
   Catolicii promit mintuirea dacă servesti sacramemtele oferite de ei
   Evanghelicii au simplificat educația: au inventat ” Walk the isle” and „receive Jesus in your heart ”

   Legalism si intr-o parte si in alta

   • Gabi,
    Nu e vina lui Billy Graham… ca daca e, atunci este si a lui Isus si a tuturor ce nu au mers dupa oameni sa.i pazeasca zi de zi sa fie siguri ca nu isi pierd mantuirea sau sa fie siguri ca au primit.o cu adevarat.

    P.S. Billy Graham insusi a spus ca daca 5% din toti cei care au venit in fata la cruciadele lui, au primit cu adevarat mantuire e lucru mare…

    • Val, dar atunci de ce nu le spune? De ce ai duce cu zaharelul promitindu-le viața vesnica ?
     De ce declara mintuirea asupra unor oameni in care Duhul Sfint nu a început nici o lucrare de regenerare?

     Domnul Isus își cunoaște oile , si oile îl cunosc pe El … si el nu va pierde nici una , ci le va invia pe toate ….
     Domnul te pazeste zi de zi Val, secunda de secunda….
     Common Now…. Ce putem face fără El?
     Mintuirea este a Domnului… Nu a noastră
     Sa nu îl asemanam pe Graham cu Domnul
     Sa fim seriosi..

     • Gabi,
      N.ai inteles analogia…era vb de ce (n.)a facut Domnul cand era pe pamant, nu ce (nu) face acuma, inviat fiind.
      Nu.i duce cu zaharelul…Si Isus a zis: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este sa credeti in Cel ce L.a trimis….” Tot El a spus: „Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea….”.

    • Val, stia ce stia Billiy Graham, dar procentul spus de catre el este de 2% , cinci ar fi fost mare minune.
     Ce mi se pare interesant este ca tot mai mult discutam cam „cit” putem pacatui fara sa ne pierdem mintuirea. Si in acest sens ma cutremura ceea ce spune @marcel s despre cit este sau ar trebui sa fie de penticostal pastorul Ionescu. Este incredibil ce pot intelege unii prin „penticostal”. dar nadajduiesc ca fr pastor este credincios crestin evanghelic 100%. Asta cred. Iar faptul ca nu face concesie la „alunecari” asta a mai explicat intr-o postare cind auzeam fiecare ca biblia nu este optionala pe ici pe colo. Este imperativa si ne ramine doar sa o traim fara a accepta nici o modificare, nici o abatere.Fi binecuvintat

  • Si ceva statistici , sursa Barna Group…care demonstreaza la ce rezultate a adus ” unirea” la cere faci referinta mai sus

   One in four born-again Christians hold universalist thoughts when it comes to salvation, according to a new Barna analysis of trend data.

   Twenty-five percent of born-again Christians said all people are eventually saved or accepted by God. A similar proportion, 26 percent, said a person’s religion does not matter because all faiths teach the same lessons.

   And an even higher proportion, 40 percent, of born-again Christians said they believe Christians and Muslims worship the same God.

   Barna defined universalism as the belief that all human beings will eventually be saved after death. The California-based research and polling firm defines born-again Christians as people who have made “a personal commitment to Jesus Christ that is still important in their life today, and who believe they will go to heaven after death because they confessed their sins and accepted Jesus Christ as their savior.

   According to the Barna analysis, 43 percent of Americans in general agreed with the statement “It doesn’t matter what religious faith you follow because they all teach the same lessons,” while 54 percent disagreed.

 4. Ecumenismul lui Billy Graham acum la batrinete lasa de dorit ,de aceea zice biblia uitati-va la sfirsitul lor nu la inceput.

 5. Cred că suntem de acord că există o mare deosebire între ecumenism ca mişcare şi gesturile, de cele mai multe ori făcute în anumit context şi cu un caracter pur diplomatic, pe de altă parte.
  Nu cunosc vreo declaraţie de-a lui Billy Graham care să susţină afirmaţiile dvs. În acest fel nu m-ar mira să-l văd trecut pe lista ecumenicilor nici pe pastorul Pustan. 🙂
  Dacă-mi permiteţi o remarcă cu un caracter mai general: cred că daţi o importanţă prea mare lucrurilor exterioare, în dauna celor de profunzime (în cazul de faţă, acuzaţiile aduse evenghelistului american sunt bazate pe un filmuleţ amărît, şi nu la o personalitatea sa extrem de complexă, chiar dacă şi controversată în anumite cercuri).

  • Frate Răsvan,
   toată ziua predicăm despre lucruri interioare! Dar exteriorul este o reflectare a ceea ce se petrece în interior. Dacă văd o fată care și-a vopsit buzele cu negru, trebuie să îmi închipui că există în viața ei niște traume sau poate doar snobism, dar sunt niște probleme. Dacă urmăriți epistolele pauline (Pavel este cel mai mult citat și îndrăgit de anti-legaliști) veți observa grămezi de versete cu privire la aspecte de ordin exterior (îmbrăcăminte, gesturi, atitudini).
   Abordăm ce se vede, că ce nu se vede…
   Cred că poziția mea față de filmulețul cu Billy Graham a fost greșit înțeleasă de dvs. 🙂
   Îl lăudam pe Billy Graham că nu s-a aplecat și nu și-a făcut semnul crucii la altarul catolic!

   • Frate Cristian, eu mă bazasem pe sintagma folosită de dvs. în postare, unde vorbeaţi de „…repertoriului său ecumenic.” Cu alte cuvinte, avea omul unul. Acum am înţeles că filmuleţul l-aţi daţi în apărarea lui Billy Graham. 🙂

   • „Laudati-l” si dupa ce cititi cartea lui, „Holy Spirit”:

    Sunt sigur ca nu ati citit-o. Nu se poate pentru un penticostal sa-l mai dea exemplu dupa ce citeste aceasta carte.

    Ce scrie „faimosul” Billy Graham despre penticostali si manifestarea Duhului Sfant (care pentru autor aceasta este de origine draceasca si penticostalii sunt inculti si eretici) este mai rau decat daca si-ar fi facut cruce…. apropo, din punct de vedere ecumenic, cu ce facerea crucii e mai pacatoasa decat kipa?

    • Exact! Am scris deja acum un an despre aceste lucruri. Dar până și el nu și-a făcut cruce la catolici. Dacă mai citiți o dată vă veți da seama de sensul postării.

    • Cornel,
     Nu cred ca e vorba de „faimosul” ca fiind dat drept exemplu model din toate punctele de vedere, ci mai de graba ca in intimplarea aceea cu calugarul Ion care in odaia lui s-a pus sa fiarba un ou la focul luminarii. Din intimplare asa pe neasteptate a intrat peste el preacuviosul Parintele si vazindul l-a luat asa putin la rost: „Ce faci mai Ioane, cum ai ajuns sa folosesti sfinta luminare sa-ti gatesti tu un ou?” „Da’ ispititorul e devina. El ma facut sa fac asta” zise calugarul. La care se auzi vocea ispititorului de la pervaz „Eu nici nu m-am gindit ca se poate fierbe oul la luminare”…
     … Asta nu inseamna ca „ispititorul” ar fi model, dar in cazul asta o fi fost mai bun (?) 🙂

 6. erata… „şi nu se referă la personalitatea sa…” în loc de „…şi nu la o personalitatea sa… ”

  Vă mulţumesc.

 7. http://www.radiounison.ro/editorial/chrislam-o-noua-religie-a-tolerantei.html Deci unii au mers chiar mai departe. Mă-ntreb pînă unde… pînă cînd e clar. Demult, citisem cu oarece entuziasm cartea Marile religii ale lumii de Marcus Bach sau cam asa ceva. O voi reciti probabil in luna mai. In cartea Tendinţe şi practici oculte in creştinismul contemporan se vorbeşte şi de, să zicem, ecumenismul lui Wurmbrand. Mă gîndesc că poate „oamenii mari” ecumenişti n-ar fi ars pe rug în grădinile lui Nero. Găseau ei o cale de compromis şi scăpau. Dar adevăraţii oameni mari ai credinţei au scăpat repede de lumea aceasta. Domnul să ne-ajute să ascultăm mai mult de Dumnezeu decît de oameni.

  • Din câte știu, nici chiar ecumenismul notoriu al lui Richard Wurmbrand nu mergea chiar atât de departe.

   • Si daca tot il luam pe Graham ca exemplu, sa vedem parerea lui despre ecumenici:

    „From that day onward, the Holy Spirit has lived in the hearts of all true believers, beginning with the 120 disciples who received Him at Pentecost. When they received the Holy Spirit, He united them by His indwelling presence into one body–the mystical body of Christ, which is the Church. That is why when I hear terms like “ecumenicity,” or ecumenical movement, I say to myself: an ecumenicity already exists if we have been born again. We are all united by the Holy Spirit who dwells within our hearts whether we are Presbyterian, Methodist, Baptist, Pentecostal, Catholic, Lutheran, or Anglican.”

   • C.I.
    Spere deosebire de cei mai multi, R.W. a stiut sa deosebeasca esentialul de neesential…cat si ierarhia esentialelor cu o intelepciune rar intalnita… un ecumenic pe cat de ingaduitor pe atat de necompromis. Pretul pe care el l.a platit si ar mai fi platit daca era nevoie, vb de la sine ca nu i se poate imputa fatarnicie sau lasitate.

    • Val , serios, nu vreau sa stric starea aceasta ecunemica dintre tine si fr. Cornel Ilioi asa ca nu o sa va intreb daca mai are rost sa evanghelizam catolicii sau daca Mama Maria ne poate ierta pacatele sau daca sintem mintuiti prin har numai, sau daca mai avem vreo sansa de mintuire prin purgatoriu daca imi pierd mintuirea … sau daca Papa este infailibil…

     Ca doar sintem toti „We are all united by the Holy Spirit”, ca unii mai au o scapare la Maria sau sfintu Ghita, sau o sansa la pupatul moastelor, sau ne rugam la „sfintu Stefan cel Mare” sint numai detalii micute

     Serios , ce ar fi sa facem o rugaciune la Sfintul Stefan cel Mare, asa de chi chi… la Ciresarii in sala, cu Popa, cu Papa, cu Dalai Lama si poate si cu sefu nost de cult de la Arad (….) , poate vine si Rick Warren cu Isa…

     Si daca tot vorbeam de Ricky

     • Gabi,
      Iar nu pricepi–ce ai patit? Sau nu ai gasit nici o carte pe subiectul de fata? 🙂
      Daca avem Duhul lui Cristos, suntem a lui Cristos, PUNCT. Asta ne mantuieste pe noi, faptul ca avem Duhul…adica asta inseamna, „Cristos in voi, nadejdea Slavei”, adica Cristos care locuieste in tine prin credinta prin Duhul care este in tine, iti asigura mantuirea. Restul are deaface cu desavarsirea….
      Ca daca ne luam dupa erezii, evanghelicii sunt plini de ele si ei…

      Sa.ti dau un exemplu: cea mai mare erezie pe care am auzit.o a fost intr.o bise penti rom in SUA–zicea un ingust la un botez: „la mine in Biserica nu botez pe nimeni care nu stie cu cati arginti au fost vanduti Isus si Iosif–daca nu sti asta NU MERITI SA MERGI IN RAI, deci nu te botez”. A mai spus inca vreo alte 9 erezii odioase (inguste, ce.i drept) printre care ca trebuie sa sti Biblia pe de rost ca sa meriti a fi botezat…

     • Bro Gabi….numai din curiozitate vreau sa stiu daca ai citit si comentariul meu de la ora 4:42, mai sus, si daca ai facut vreo legatura intre toate „reply-urile” mele si daca esti sigur ca postul scris de Bro Val de mai sus adresat lui C.I. este pentru Cornel Ilioi sau pentru Cristian Ionescu…..vezi cate intrebari pot fii puse inainte de a trage concluzii….BTW….am participat la rugaciune la Ciresarii in sala, cu ocazia deschiderii pe 1 Decembrie 2011, si pot sa-ti spun ca Domnul a fost prezent si a cercetat multimea si pot sa-ti mai spun ce ne-am rugat pe genunchi, ceea ce in multe biserici din ziua de astazi este…..obsolete.

    • Val , stiu ca la penticostali si carismatici 🙂 lozincile sint la putere

     De unde stii cine are „Duhul”?

     Ai cumva un aparat de detectat? 🙂

     Ai dreptate , cine are Duhul si e nascut din nou este mintuit , nu conteaza cultul.

     Ca or fi catolici mintuiti , se prea poate

     Dar aici se vorbea de „invatatura dreapta”

     Catolicismul este o erezie de prima clasa..

     • Gabi,
      nu trebuie sa stiu tu sau eu neaparat….mantuirea e prin creditna in Isus, nimic altceva, egal de catalicism sau penticostalism…

      Ai pe Fiul, ai viata (egal ce nu ai altceva); n.ai pe Fiul, n.ai viata (egal ce altceva ai)…

     • Val… Bineinteles ca mantuirea e prin credință si har… Problema e catolicii predica mantuirea prin sacramente si fericiri!

     • Chris,
      Si care e problema penticostalilor? Sau noi nu avem nici o problema? 🙂

     • Aha Val! Acum știm ca ești penti! Pentru ca ai zis „noi” 🙂

 8. Si eu tin minte vizita lui Billy Graham in Romania, dar nu am prea ramas cu multe din vorbele lui, de fapt nu s-au auzit prea multe vorbe afara in multimea mare, mai ales ca „unii” au avut grija sa taie cablurile la megafoane chiar inainte de cuvintare. A fost frumos doar ca oamenii au inceput sa cinte si stiam ca suntem vizitati de un mare evanghelist. Care era un mare lucru in timpul comunismului…

  Impresia mea insa s-a SCHIMBAT putin cind am vazut un „filmulet” cu un dialog intre Billy Graham si Dr Schuller on Hour of Power , nu mi-a venit sa cred auzindu-l afirmind ca toti sunt parte din trupul lui Cristos, pina si musulmani, budisti, ce sa mai vorbesti de catolici sau martori?. Nu vreau s-o lungesc prea mult aici, se poate vedea pe youtube la http://youtu.be/axxlXy6bLH0

  Dar daca vrei o analiza mai completa si pe larg, se poate vedea ca Billy Graham a inceput cu aceste erezii de mult, inca de prin anii ’50. E vorba de o cercetare facuta de Bible Believers Baptist Fellowship Ministry , prezentata de Gregory A. Miller. tot pe youtube, cu titlul „Billy Graham- All Roads Lead To Rome”. Sunt 7 „filmulete” sub 10 minute fiecare. Primul se poate accesa la http://youtu.be/MZhuX1ywO8o .

  Pina si faptul ca face parte din masonii de gradul 33 e tulburator. Este un video „33RD DEGREE MASON LIST” ( http://youtu.be/vTNDMTdWFNQ ) ea include si pe Billy Graham (pe la minutul 6, pentru ca sunt in ordine alfabetica). Altii mai sunt Bush Sr, Colin Powel, Bill Clinton, Newt Gingrich, Rosevelt, Truman, Walt Disney, Buz Aldrin (astronaut), Yasir Arafat, Tony Blair, Jimmy Carter, Michail Gorbachev, Al Gore, Saddam Hussein, Rev. Jesse Jackson, Vladimir Lenin, Karl Marx, Benjamin Netanyahu, Ronald Reagan…).

  Parca e si greu de crezut unele lucruri, dar pe de alta parte e bine sa afie cunoscute si cintarite pentru a ne face mai precauti in toate privintele. Daca auzi ceva gresit (si chiar vezi mai nou – pe „filmulet”) ce indoiala sa mai ai. Nu mai ramine decit sa astepti dupa un alt „filmulet” sa-l vezi pe om ca se corecteaza, sau se recunoate gresit.

 9. Frate Cristian te rog sa definesti in cateva propozitii, cum trebuie sa intelegem -ecumenismul- si efectele acestuia in cazul credinciosilor penticostali. thank you.

  • Pentru mine ecumenism ar trebui să însemne conviețuire pașnică.

   • …nu poti sa fi ecumenic pina la o anumita limita…ori esti ecumenic ori nu esti…

    • Ba eu totuși cred că există anumite gradații…

     • ..adica cum …cu cit e gradatia mai mare cu atit te ametesti mai tare?

     • Ecumenismul poate să însemne conviețuire pașnică.
      Ecumenismul poate să însemne proiecte sociale comune.
      Ecumenismul poate să însemne închinare comună.
      Deci…

     • „Ecumenismul poate să însemne închinare comună.”

      Luata in contextul postarii, aceasta expresie se vrea pozitiva, deci este OK pana la urma sa ne inchinam impreuna cu ….sa zicem ortodocsi, catolici, important fiind doar sa nu copiem….semnele inchinarii de la unii la altii; cei cu crucea sa ramana la crucea lor, charismaticii sa ramana la batutul din palme, Toronto blessings sa ramana la rasul lor, penticostalii sa ramana cu miinile ridicate, musulmanii sa ramana cu miinile pline cu…sange (sangele fiind semnul inchinarii lor – vezi Jihad or Sharia). Mai greu sa ne inchinam impreuna cu …ateii, ei saracii nu au nici un semn specific inchinarii (cu toate ca au inceput sa deschida biserici ateiste) doar daca aduc vreo….maimuta cu ei.

     • Nope! Eu nu am spus ce este sau nu bine ci ce se poate înțelege prin ecumenism. Atât!

     • Multumesc pentru precizare.

 10. Pentru David S. si asemanari:
  1. Grija multor „crestini” este daca un „cutare sau cutare” face ceva gresit si daca tot…are parte de rai?
  2. Durerea multor crestini romani, in special penticostali, este cate pacate fac alti asa numit crestini „de alte denominatiuni” nestiind calea cea adevarata…
  3. Uitam de un Traian Dorz, Richard Wurnmbrant, Iosif Ton si altii ca si ei care nu au fost penticostali dar Dumnezeu a lucrat si prin ei
  4. Iar pentru cei atat de documentati ce pun in aceeasi categorie pe Billy Graham cu Saddam Husein si Yasser Arafat… Până la urmă i-l punem în urnă cu Hitler… Păcat, că ajungem acolo cu comentariile noastre fără noimă… Mă intreb la câți colegi de lucru, ori vecini ai spus despre Dumnezeu, David S.? Si-l condamni pe Billy Graham… Parcă noi, cu standardele noastre penticostale românești acordăm raiul și veșnicia celor ce corespund „standardelor” noastre omenesti… Pentru oameni ca dumneata a cerut Isus ca „… cel ce crede ca e fara vina sa dea cu piatra…” si cred ca ai luat un bolovan mare…

  • Vedeți că există și extrema cealaltă care crede că orice merge…

  • Daniel M
   Nu inteleg de ce zici ca am luat un bolovan mare. BG nici nu stie ce se scrie aici. Mai de graba poate am clatinat „ancora” cuiva care si-a pus-o in el. Si nici asta n-am vrut s-o fac, pentru ca stiu ca sunt multi care s-au intors sincer la Domnul prin predicile acestui om, dar daca acestia i-si pun temelia in Cristos nu sunt afectati neaparat de esecurile celor ce i-au indrumat spre pocainta, ci mai degraba se roaga pentru ei.
   Daca este adevarat ca este Mason, s-a pus el singur in rindul celorlalti, nu eu. Cum spuneam, si pe mine ma surprinde. Si de Natanyahu am dubii. Am amintit-o si eu ca intre unii care pot lua si bucate mai tari. Poate ca chestia cu masonii trebuia lasata pentru ca n-am cum s-o verific. As spune, sper sa nu fie adevarat. Dar celalalte afirmatii care sunt prea bine documentate, si endorsing a unei biblii modificate care inabuse toate referirile la venirea lui Cristos, sau acceptarea anumitor titluri de la catolici, si atitea altele de care cum spuneam si eu ma mir, nu cred ca e o gresala sa vorbim despre ele constructiv.
   Sincer, nici nu m-am gindit la (1) mintuirea lui sau (2,3) din ce denominatie face parte. Atentia e la ce e bine sau biblic si ce nu e.
   Tot asa i-l ascultam intr-un timp pe Van Impe, sau cam asa ceva. Se ocupa el mult cu profetiile biblice si vremurile din urma. L-am tot ascultat pina odata a dezvoltat el un subiect cum si pisicile si cateii vor fi mintuiti si vor merge in cer… Eu nu zic ca omul e un cazut si sa-i cintaresc eu mintuirea lui. Dar ce sa mai primesti de la el dupa o asa afirmatie?
   Domnul sa aibe mila de toti.
   Adevarul e ca lupta si atacurile sunt mult mai mari impotriva celor care sunt in frunte. Dar si rasplata este mai mare, in timp ce si caderea poate fi mai mare. De aceea trebuie purtati mai mult in rugaciune. Dar temelia noastra sa fie Cristos.

 11. Strecuram tintarul si inghitim camila;
  toate datele despre Billy Graham sunt cunoscute de ceva vreme.
  De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume si in privinta lui?
  poate ca mai prinde curaj si Pustan si se pocaieste de „mimetisme”.
  Pilda cu piatra e folosita adeseori gresit.
  A prezenta curat adevarul inseamna a- l prezenta asa cum este.
  fie ca e Pustan fie Graham;
  acuma la Pustan cred ca vina o poarta si mindria in forma ei cea mai”pura”.

 12. …lucrarea lui B.Graham si O.Roberts a fost asemenea misiunii celor doi ingeri trimisi in Sodoma sa il scoata pe Lot…

 13. …eu si sotia mea sintem penticostali, fiica cea mare,Amalia ,e botezata la baptisti, fiul cel mare ,Darius,e botezat la carismatici la biserica City kirkan in Stockolm…Alina ,fiica cea mica se pare va face botezul la o biserica penticostala in Roma…fiul cel mic Daniel Albert (17 ani ) inca nu sa hotarit…dupa standardul dumneavoastra ,ecumenic, sintem o familie ecumenica?..mentionez ca atunci cind sintem impreuna nu dezbatem probleme doctrinare…doar luam masa impreuna si citeodata ne rugam impreuna…

 14. Gaby iti spun eu cum stii cind cineva are Duhul ,uita-te daca roada Duhului se vede in viata lui ,acesta este detectorul GBY.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: