CUM STĂM CU ÎNTRUNIRILE PE GRUPE

Început anul trecut în toamnă, procesul de împărțire a familiilor din biserica noastră pe grupe și întrunirea lor inițială a mers mult mai bine decât am anticipat. Mai avem de adunat vreo patru grupe (dintr-un total de 16) și încheiem primul tur. Câteva observații generale:

 1. Este uimitor spiritul de responsabilitate al omului care este creditat cu autoritate într-un anumit domeniu. Fără excepție, până acum, toți supraveghetorii de grupe și-au îndeplinit datoria cu succes.
 2. Cu foarte puține excepții, familiile din biserică au răspuns convocării, au fost destul de punctuale și în multe cazuri și-au adus copiii, chiar pe cei mai mici.
 3. Masa organizată de fiecare dată cu aportul surorilor din grupele întrunite a fost la înălțime.
 4. Atmosfera generală a fost deosebit de plăcută și comentariile au fost dintre cele mai pozitive.
 5. Este doar un început de drum și multe inițiative noi vor fi necesare pentru îmbunătățirea acestui sistem, dar cred că va aduce rezultatele scontate, biserica va fi mai bine slujită, părtășia și unitatea vor fi mai reale și administrarea departamentelor de lucru va fi exercitată mai eficient.

Putem spune că până aici Domnul ne-a ajutat!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

13 răspunsuri sa “CUM STĂM CU ÎNTRUNIRILE PE GRUPE”

 1. Felicitari pt „1 million mark”! Mult meritat. 🙂

  • Mulțumesc pentru aportul dvs.
   Domnul să vă binecuvânteze!

   • Congratulations! I lost count! I think Gabi Bogdan, Val and myself have been here since the early stages of the project and watched it grow into something inspiring, entertaining and motivating, all at the same time.

    Keep it going!

    With much respect and regards

    Chris

  • Vara trecută, 2011, am dat întâmplător peste acest blog şi mi-au plăcut articolele care se pun în discuţie, cât şi comentariile aduse. Acum…după aproape un an, continui să citesc zilnic articolele şi comentariile cu aceeaşi pasiune ca înainte. Ba mai mult! Câteodată, ca să mă aflu în treabă comentez şi eu, că aşa e vremea acum – se poate vorbi şi fără a fi întrebat. 🙂

   Felicitări şi toate cele bune!

 2. msg special ptr strainisicalatori:
  1- aveti perfecta dreptate in ce priveste accesarea blogului, insa personal mi se pare ca dvs. alergati sa fiti in top. Insistenta unora pe blog e de interes personal pentru ca e interesant (cel putin din acest motiv accesez blogul)
  2- „desfacerea bisericii” o intelegeti foarte gresit pentru ca dpdv biblic puterea unei biserici e dupa modelul pe care ni l-a lasat insusi Domnul Iisus. cati ucenici avea Domnul? Foarte multi, (Ioan 6:60.66 ; Fapte 1:15, 2:1) INSA pentru a invata eficient nu avea nici un grup mai mare de 12 persoane. Pare ciudat dar acest model a fost luat si de institutiile de invatamant din Marea Britanie care nici macar o data nu depaseste 12 copii in grupa de prescolari.
  3- tot legat de impartirea pe grupe, personal vad doar binecuvantare. Faptul ca dupa un an de zile au progresat … as vrea fr pastor Cristian Ionescu sa ne anuntati cat de tari sunt legaturiile dintre membrii bisericii dupa impartirea pe grupe pentru studiu si legatura frateasca.

  In speranta ca mesajul imi va fi inteles va multumesc si de asemeni va anunt ca rugaciunea mea ptr dvs (strainisicalatori) – si ptr cei ce gandesc ca dvs- e: „binecuvanteaza-l Doamne in ceea ce intelege bine, ajuta-l sa inteleaga mult mai bine Sfintele Scripturi si arata-i cat de eficienta e lucrarea pe grupe mici la nivel de biserica!”

  fiti binecuvantat!
  cu respect, cristi sutic

 3. @ euthih (fratele meu daca esti) multumesc pentru faptul caci m-ati indemnat sa caut sa inteleg Scripturile.-aprecieri.
  -tot in Biblie scrie:ia seama la citire si la invatatura pe care o dai altora :citeste de cateva ori postarea mea -nu vei gasi (categori NU) caci nu sunt sau ca sunt de acord cu grupele- in postul meu e scris caci comentatori trebuie sa fie la subiect =aici e postul”CUM STAMCU IMPARTIREA BISERICI „-se comenteaza despre :e bine ori nu?(nu se comenteaza la postul acesta despre cum s-a ajuns la milion (cred ca e foarte clar)iar cu#1 d-voastra din nou o rastalmacire
  ori cum sunteti de apreciat pentru curajul ce il aveti public sa demonstrati felul in care stiti sa cititi (aprecieri)si poti sa imi raspunzi direc la e-mail meu GB

 4. Prin Harul Domnului am avut prilejul de a călătorii la Chicago de mai multe ori. Ştiţi foarte bine cît lăudăm (eu şi Mirel) statul Washington şi Seattle. Dacă vă invidiem cu ceva este exact aceasta: părtăşia strînsă dintre grupurile din biserica Elim. Am participat la o seară de rugăciune, şi fraţii încă împărtăşeau aroma frumoasă a unei întîlniri de grup din săptămîna ce trecuse. Şi nu pot fără să menţionez mămăliga servită după timpul de rugăciune. Mai rar…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: