HAINA, SCEPTRUL, COROANA ȘI TRONUL

Revărsarea de răutate a diavolului și a fiilor săi a împlinit Planul Divin! Acuzațiile lor I-au dovedit neprihănirea, batjocurile I-au afirmat împărăția, suferința I-a desăvârșit jertfa, iar dincolo de întunericul mormântului s-au ivit zorile!

O haină stacojie, o trestie, împletitura de spini și lemnul încrucișat! Însemnele Sale regale! Sângele, moartea și învierea: garanția mântuirii noastre!

De atunci, calea lui Isus duce prin suferință la slavă, prin moarte la viață, prin neprihănire la nemurire! Săptămâna patimilor nu este doar un episod din viața Mântuitorului ci un stil de viață!

Haina reprezintă îmbrăcarea Sa cu păcatele noastre și îmbrăcarea noastră cu El, trestia este simbolul autorității smerite, spinii înseamnă încununarea iubirii răbdătoare iar crucea este așezarea pe aripile unui tron etern!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

3 răspunsuri sa “HAINA, SCEPTRUL, COROANA ȘI TRONUL”

  1. Cel despre care a-ti scris in articol este Singurul pe care-L recunoastem – Fiul lui Dumnezeu Tatal, care a murit pentru pacatele noastre, a inviat a treia zi si sade la dreapta Tatalui, si care ne-a promis ca va trimite Duhul Sfant si ne va duce si pe noi acolo unde este El. Deoarece promisiunea Duhului Sfant s-a implinit cu privire la noi, acum ne dam toate silintele sa facem fapte vrednice de pocainta si sa beneficiem si de partea a II-a a promisiunii Sale.
    In ce priveste cel de la Roma, desi are haina, sceptru, coroane, tron si chiar un „pope mobile”, ce sa mai zicem? Sanatate si aer in roti! 😀

  2. Lui ISUS I-sau imprumutat: ieslea, corabia pe mare, piinea si pestii in pustiu, darea
    pentru Templu, magarusul, odaia de sus, mormintul. Dar cununa de spini si crucea
    au fost ale LUI…ca apoi bogatia lumii sa se aseze supusa si tacuta la picioarele
    Saraciei venita din cer ca pe noi sa ne imbogateasca….!…macar ca era bogat, s-a facut sarac pentru voi, pentru ca prin saracia LUI, voi sa va imbogatiti. 2 Cor.8;9 . CRISTOS A INVIAT…!!!! Ce bucurie….!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: