POEM DE PAȘTI – BISERICA FILADELFIA, BUCUREȘTI

De pe unul din scaunele de pe partea stângă am luat acum 28 de ani o fată care să-mi fie soție. În acest cor cântă și nepoatele mele. Biserica Filadelfia a fost ani buni comunitatea fanion a Cultului Penticostal, mai ales datorită faptului că aici predica ideologul timpuriu al doctrinei penticostale românești, pastorul și profesorul Trandafir Șandru, dar și pentru că la acel amvon s-au format în timpul studenției la Seminarul Teologic Penticostal unii din cei mai de valoare predicatori penticostali. Deși nu am fost membru, am frecventat destul de des Biserica Filadelfia unde am condus o perioadă (anii 80) serviciile de tineret.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “POEM DE PAȘTI – BISERICA FILADELFIA, BUCUREȘTI”

  1. Satul Fântânele nu s-a mutat cu totul la Berlin, aşa cum a relatat, săptămâna trecută,presa germană. Au rămas aici peste 2.000 de oameni. Toţi ţigani, toţi lăutari, aproape toţi penticostali1992: ţiganii din Fântânele, cântând imnuri creştine cu ţambal şi acordeon, în biserica penticostală

    E singurul sat fără biserică ortodoxă, fără cârciumă, fără chioşcuri cu băuturi alcoolice şi ţigări. Aici trăiesc ţigani fără stabor, ţigani care nu-şi fură fetele unii altora. Ţigani care cântă la vioară nu „Mama mea e florăreasă”, ci „’Naintea ta Isus iubit” (cu un singur i, cum scriu penticostalii). Pentru că la Fântânele, 99% din Costel Godelea este fiul celui care a sădit sămânţa neoprotestantă în sat. Ca un istoric al locului îşi începe povestea sacadat, pentru claritate: „Tata! Anul 1962″. În anul acela, tatăl său, pe nume Dumitru Tulică, s-a rupt de credinţa străbună. Fusese până atunci cizmar şi dascăl la popa din Butimanu, satul vecin.

    Tulică s-a pomenit o dată cu Biblia popii în mână şi, cu câtă carte ştia el, a început să silabisească din ea. Popa l-a văzut şi i-a spus: „Îţi las Biblia să citeşti acasă din ea dacă-i faci preotesei o pereche de papuci”. Tulică a făcut papucii şi a luat Biblia.

    populaţie aparţine cultului penticostal.

  2. Fr. Ionescu daca ai mai multe informatii despre agitatia care s-a facut in rominia cu acea conferinta nu ai vrea sa faci niste lamuriri mai concrete?

  3. TOT ce a scris „AMERICANU ” ESTE ADEVARAT CU O MICA corectare comutatea apartine DOMNULUI ISUS HRISTOS SI NU CULTULUI PT CA EI FRATI DE LA FANTANELE SUNT IN MARE PARTE NE AFILIATI LA CULTUL PENTICOSTAL .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: