AVALANȘĂ DE ”DOCUMENTARE” DE PAȘTI…

Pline canalele de TV cu așa zise documentare despre viața și moartea lui Isus Hristos. Am survolat vreo zece în ultimele 2, 3 zile. Te apucă sila. Dacă reușești să privești 15 minute ai probleme morale. Ați ghicit: plin de imagini dezmățate. Da, bine, sunt picturi celebre, artă, deh. Nu mai vorbim de conținutul ideologic… De la mizeriile despre Maria Magdalena și speculațiile din Codul DaVinci, la explicațiile științifice cu privire la posibila resuscitare (în loc de înviere), se pare că media americană (și nu numai) este hotărâtă să demonteze cu orice preț Paștele.

De fapt, de câțiva ani aceste documentare rulează pe Discovery, National Geografic, History, etc. Nu numai despre Isus Hristos ci și despre personaje și evenimente din Vechiul Testament.

Pentru unul ca mine, care nu poate privi filme decât dacă sunt documentare sau istorice, mai rămâne să renunț la știri (care sunt și ele din ce în ce mai contaminate) și am renunțat complet la TV, nu că ar fi un lucru rău…

Ateizarea acestei societăți cunoaște o accelerare fără precedent. Pentru creștinii care nu sunt suficient de fundamentați în credință, mediul este din ce în ce mai toxic.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “AVALANȘĂ DE ”DOCUMENTARE” DE PAȘTI…”

  1. Cu ani in urma, am avut obiceiul sa urmaresc Fox News… 3 ore pe seara…Brit Hume , Bill O’Reilly , Hanitty..plus reclamele care mi-au intoxicat creierul constant…. Ani de zile… Poate cea mai mare pierdere de timp din viața mea…Am reușit sa mă desprind total de televizor… Ce îmi ocupa trei ore zilnic acum îmi ocupa 5 minute pe Drudge Report …

  2. Discovery Channel este un canal (la propriu si la figurat) ostil credintei crestine, asta pentru ca se crede un fel de varf de lance a cea ce inteleg ei prin stiinta, dar in mod surprinzator, foarte ingaduitor cu tot ce inseamna ocultism si spiritism. Nu exista Dumnezeu, nu exista o alta lume, nu exista supranatural, dar exista spirite (sic!) care ne bantuie, mai ales unde s-au produs crime tragice, considera acesti promotori ai „stiintei”. Eu personal nu mi-as pierde timpul cu documentarele lor pline de blasfemie ale acestor netrebnici.

  3. Complet de acord cu dv … si apropo de mizerie si conspiracy theories la tv .. at-i vazut-o pe asta? absolut ridiculos! (…)

  4. „strâmta este Calea…”

  5. Daniel spune ca cunostiinta va creste in zilele de pe urma. Daca ar fi spus ca si necredinta va avea acelasi drum ca si cunostinta ,poate azi am fi zimbit.De ce oare ne mira faptul ca media prin toate mijloacele de propagare cauta sa distruga tot ce este sfant si curat din fiinta umana?Am decuzut atit de jos in mocirla pacatului incat spunem raului bine si binelui rau,cautand sa mjergem in directia in care merge tot norodul. Oare mai mira pe cineva azi aceste manifestari cu iz religios cind toti spurcati si femei de moravuri usoare canta imnuri si recita poezii crestine , citesc psalmi si spun rugaciuni pe canale T V, iar noi timid si complice ne facem ca nu vedem aceasta stare de anormalitate. Ce face Biserica lui Hristos ? Tace si se complace ,ba mai si mustra pe cei care indraznesc sa critice astfel de lucruri.Traim vremurile lui Samuel la Temlu, cuvantul Domnului rar si vedeniile nu prea dese.Cred ca poporul piere din lipsa de cunostinta b, cred ca acolo unde Duhul Sfant vorbeste , zideste, sfatuieste si mustra in dragoste mai este sprranta , mai este viata.Sarbatori fara Sarbatorit , biserici fara ceas de rugaciune ,mesageri fara ungere sfanta si popor fara friu si teama sfanta. Avem acum si noi posrturi de radio si TV crestine , avem vedetele noastre si preferatii nostri care sase roage si sa predice ca sigur vine binecuvantarea. Am adus spiritul lumii in CasaDomnului si copiem la indigo toate slujbele si serviciile intr-un ieftin teatru ci mireasma religioasa. Cantam atit de bine cantarea”Lasa-ti Duhul Sfasnt sa lucreze „, si ne lucram unii pe altii mai cava ca cei din vremea luiIeremia””Sa-l ucidem cu vorba:;. Da stiu ca vremurile de pe urma vor fi vremuri grele , dartot atit de adevarat este ca si noi am lasat garda nepermis de jos , rugaciuni fara putere si viata fara calauzireaDuhului. Admir curajul si luciditatea ,csa sa nu scriu indrazneala unor pastorii care cauta sa dea directie si calauzire turmei Fiti binecuvantati de Domnul!

  6. Era de asteptat asa ceva. Intr-un fel, cred că și pe acest blog, am atras atentia că în preajma Paștilor așa se va întâmpla. De câțiva încoace, Diavolul a găsit o nouă metoda, relevanta, de a însela masele, prin ˝nevinovatele˝ Discovery Ch. și altele. http://alexpop7620.wordpress.com/2012/03/17/cica-chipul-lui-isus/

  7. Și încă ceva: puteți renunta linistit la Tv, nu pierdeti absolut nimic; v-o spun din experiență 🙂 Câștigati timp, și mai mult spatiu in sufragerie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: