BENNY HINN ȘI ALȚII – (NE)EVANGHELISM IEFTIN

Din start trebuie să afirm (ceea ce se poate vedea și este bine cunoscut celor apropiați) că sunt penticostal, deci cred în vorbirea în limbi, minuni și vindecări miraculoase și darurile Duhului Sfânt și manifestarea lor în Biserică. Din moment ce am clarificat acest aspect, mă delimitez de modelele care aduc mari prejudicii acestor adevăruri.

Mai întâi, nu cred în organizarea de servicii speciale de vindecare. Lucrările miraculoase survin în contextul predicării Evangheliei și a mântuirii sufletelor. Aceasta este lucrarea la care Domnul ne-a chemat. Bineînțeles, cred că trebuie să punem la îndemâna oamenilor cadrul împlinirii făgăduințelor lui Dumnezeu în viața lor, inclusiv vindecarea și rezolvarea supranaturală a problemelor cu care se confruntă. Dar nu punând căruța înaintea calului.

Apoi, nu accept că un om în curs de divorț și suspectat de relații nepotrivite (Benny Hinn și Paula White, altă vedetă divorțată) poate fi folosit de Dumnezeu. E adevărat, mai demult am observat anumite manifestări și lucrări greu de ignorat și care nu mi s-au părut deloc trucate. Există exemple și în Scripturi de oameni care au considerat că sunt în slujba lui Dumnezeu și s-au trezit alungați de El în ziua judecății.

Unul din lucrurile care m-au pus rău de tot pe gânduri a fost afirmația lui Benny Hinn că el s-ar încărca de putere spirituală la mormântul lui Kathryn Kuhlmann (o altă vindecătoare divorțată de unul care a divorțat ca să se căsătorească cu ea). De fapt, activitatea lui Hinn se înscrie pe traiectoria predictivă a altora care au luat-o razna, mai notoriu fiind cazul lui Oral Roberts și al fiului său Richard care după ce a fost impus misiunii deși era divorțat și recăsătorit (este aceasta o cerință?) a fost recent arestat pentru că opera autoturismul său în stare de ebrietate.

În fine, faptul că l-am auzit pe Benny Hinn cu urechile mele blestemându-i pe cei ce îndrăznesc să vorbească împotriva misiunii sale și că Domnul va apare fizic la una din cruciadele lui m-a dezgustat profund și îndepărtat definitiv și demult de ideea că această lucrare ar putea fi ceva autentic.

Odată ce am spus toate aceste lucruri, trebuie să înțelegem disperarea cu care diavolul atacă valorile reale ale Împărăției cu surogate ieftine și oameni lepădați care nu au nimic comun cu Dumnezeu. Pentru mine, lucrurile sfinte devin cu atât mai prețioase (nimeni nu ar imita lucruri fără valoare) și mai necesare Bisericii și misiunii de evanghelizare a lumii. Au fost făgăduite și sunt vizibile. Nu în aceste cazuri pe care le-am denunțat și pe care le consider blasfemii.

Aici menționez și anumite mișcări de trezire spirituală între penticostalii și baptiștii din România. Dacă rămâneau la ceea ce este scris bine era! Dar, în momentul în care s-au întins dincolo de păturica lor, luând ca model nu viața și activitatea Mântuitorului și a apostolilor, ci aberațiile unor vedete ca pastorul Chris din Africa (și el un produs al aceluiaș curent de care vorbeam mai sus), prin aceasta s-au discreditat atât în fața celor care din start aveau rezerve față orice mișcare de trezire, cât și în fața celor care doreau să vadă o lucrare bună. Ne-evanghelism ieftin, deși costă foarte mult…

Am scris acesastă postare în vederea justificării poziției mele față de referințele și trimiterile spre astfel de manifestări și evenimente pe care le-am moderat pe acest blog în ultima vreme.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

26 răspunsuri sa “BENNY HINN ȘI ALȚII – (NE)EVANGHELISM IEFTIN”

 1. Private jets, 13 mansions and a $100,000 mobile home just for the dogs: Televangelists ‘defrauded tens of million of dollars from Christian network’
  PUBLISHED: By Nina Golgowski
  16:21 EST, 23 March 2012 | UPDATED: 16:22 EST, 23 March 2012

 2. Ăştia sunt un fel de muşte ce strică untdelemnul, şi din pricina unor oameni ca ăştia Calea Domnului a ajuns să fie batjocorită şi vorbită de rău.

 3. Interesant ca sarlatanul asta a luat masuri ca sa fie sterse toate videoclipurile de pe You Tube, care-l demascau ca fiind un sarlatan mincinos. Am cateva videoclipuri de pe You Tube descarcate cu el in computer. Sa ma ajute cineva cu informatii. Cum pot sa le transpun pe alte retele video , Vimeo, etc,etc, dar la care sa nu aibga putere sa le
  stearga ?
  Iata aici un video cu un interviu:

  http://de.search.yahoo.com/r/_ylt=A7x9QV.n44NPrgcAmpgzCQx.;_ylu=X3oDMTE0dW8yanQ4BHNlYwNzcgRwb3MDNgRjb2xvA2lyZAR2dGlkA0RFQzAwMl83Mg–/SIG=120c514gt/EXP=1334072359/**http%3a//www.youtube.com/watch%3fv=N63rJuMks9c

 4. Asteptam frate pastor oasemenea abordare din partea d-voastra vis -a- vis de derapajele unor asa zisi tele evanghelisti care au7 rasturnat pe multi. Nu sant sigur , dar daca bine imi amintyesc am vorbit in treacat despre acest Christ din Africa care si- agasit ucenici si in Romania in cerculmai restrins al strajerilor de la Baile Felix , Oradea.Am mari rezorve in cel priveste pe pastorul Iosif Ton , alipirea lui la miscarea Strajerilor si modul cum vorbeste despre Duhul Sfant , dupa ce ani buni eram tinta ironiilor si atacurilor domniei sale. Acum ca intelege mai bine lucrarea simanifestarea Duhului Sfant , n-ar fi nimic anormal , dar a aluneca spre spectacol si teatru ieftin pe care i8l ofera npastorul Christ din Africa este de condamnat .Ca Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire ca sa creada o minciuna , este si spre cernerea unora care sunt ca valul marii.Indraznesc sa cred ca aceste semne si puteri miraculoase, adica mincinoase se face sub autoritatea Satanei pentruca n-au primit dragostea adevarata,au fost orbiti de dorinta de a fi un nume si o autoritate in domeniu.Da, zilele de pe urma au si aceste semne . Dumnezeu prin Duhul Sau cel Sfant sa ne faca sa fim vegheatori.

  • Nu cred că pastorul Țon s-a asociat cu Chris, ba chiar depărtarea sa de străjeri (și nu numai a lui) este din acest motiv.

  • Farcau Ionel,
   IT nu stie mai multe despre DS acuma decat a stiut inainte…. acum doar recunoaste ce stia din totdeauna…si asta pt ca a crezut ca va da lovitura cu Strajerii–o mutare religio-politica care a esuat in final…poza dansului ar putea fi adaugata in tabloul de mai sus…acelasi calapod.

 5. Unul dintre motivele ptr. care nu ma identific ca un penticostal , sint saltimbancii de mai sus.

  Denumirea de penticostal a fost compromisa ( cel putin in America).

  Organizatile umbrela (AOG , COG) nu i-au nici o masura impotriva ereziilor scuipate zilnic de acesti circari.

  Aog si COG Functioneaza dupa motto-ul : „nu conteaza bani sa iasa”

  De asemena , denumirea de evanghelic a fost compromisa.

  Cind spui evanghelic spui politician de dreapta, Rush Limbaugh, Pat Robertson, partidul Republican

  Evanghelic nu mai este o denumire sinonima cu Domnul Isus, cu Evanghelia Domnului Christos.

  A devenit numai o denumire a unei miscari politice.

 6. Fr Cristi , de ce credeti ca s-ar potrivi Matei 7:21-23 in acest caz ? Minuni adevarate nu se intampla , prorocii nici atat , de draci nici pe ei nu se pot elibera , deci nu vad relevanta . Totul este un show , din care se fac bani grei de peste 20 de ani [ deci , bani si spalari de bani ] –-Lucruri la care nici bisericile romanesti nu sunt repetente .Mie imi place cand ne scrieti noua romanilor, despre cum sa facem sa ne debarasam de tot ce nu-i vrednic de cinste .

 7. In contextul acesta ca Dumnezeu vorbeste „cind intr-u fel cind intr-altul dar omul nu ia seama” si ca unii cred sau aud glasul Domnului numai daca vad minuni, spunea cineva ca felul acesta de comunicare este pentru „surzi” sau „miopi” (spiritual)… E adevarat ca Dumnezeu poate sa faca, si face minuni mari, dar astea nu trebuie sa fie singura forma in care putem „vedea” sau „auzi”glasul Domnului, sau niciodata baza credintei cuiva. Mai ales stiind ca si Satana poate imita anumite minuni, e important sa observam motivatia sau rezultatul unei minuni. Dumnezeu nu face minuni pentru spectacol, s.a.m.d.
  I-mi povestea odata unul (de alta credinta/confesie) cum ca si el e prooroc chiar daca nu vorbeste in limbi (desi ca pe vremuri a fost penticostal). Si mi-a povestit cu lux de amanunte cum cineva trebuia sa plece intr-o calatorie (mai mult de afaceri) si cum el i-a spus dinainte exact cum va fi, cu ce situatii se va intilnii, si cum s-a intimplat exact asa… si mai alte asemenea preziceri (sa n-o lungesc prea mult). Dar din vorbirea lui se vedea clar cit de grozav se dadea el. Se vedea clar mindria care este ca sinonima cu Lucifer…
  Dar, cum s-a mai spus, lucrurile de valoare au si replici false. Dar daca ai Duhul lui Dumneze imediat observi ca ceva „miroase”, exact cum ar intra un fumator intre nefumatori.

 8. Frate Ionescu,

  Benny Hinn ca Benny Hinn ca, macar asta ii tranteste pe jos , dar priviti la astia ! Isi poate imagina cineva ce haite de demoni sunt in aceasta adunare ? Dar ce soiuri de
  (…) stapanesc pe acesti oameni !!!
  (…)
  Este vorba despre Kenneth Hagin si Kenneth Copeland

 9. Frate Ionescu,

  acum chiar nu mai inteleg. Care a fost problema de, ati moderat ceea ce am vrut sa postez ? Pai nu este plin You Tube de imaginile pe care am vrut sa le postez ?

 10. Ne grabim ca de obicei sa ne pregatim pietrele de aruncare,cine nu e ca noi,e din start pregatit de lapidare,o Doamne ai Mila de noi!Voi pregati cu ajutorul citorva biserici evanghelice,dar numai cu Viza Lui,o conferinta despre intoleranta crestina interconfesionala(si nu numai,de ce nu hai sa ne dam in cap si daca stam sub aceeasi umbrela confesionala) in vremuri de libertate religioasa(acum cind statul ne lasa in pace,avem ceva timp excedentar,si de ce nu,hai sa ne luam unii de altii).

  Acum va voi spune o povestioara,am fost recent in tinutul Hertei,in Ukraina,la invitatia citorva biserici penticostale.Intr-una din seri intimp ce predicam,in biserica a aparut un preot ortodox,in sutana,cu o cruce mare pe piept,s-a asezat in banca si a ascultat predica.In momentul in care acesta a venit,Duhul Domnului mi-a spus deslusit sa nu mai spun decit lucruri care ne apropie in Hristos,iar atunci cind proclamam ceva in Numele Domnului,aminul cel mai puternic,insotit de un semn al crucii acest preot il facea.Simteam cum Cuvintul domnului il cerceteaza,dar…dupa predica mea a venit la amvon un alt lucrator local,care a inceput in scurta-i cuvintare sa loveasca in intreaga ortodoxie.Rezultat final,preotul a recunoscut ca a fost cercetat de Domnul,dar s-a smintit(s-a poticnit)de vorbele celui ce a vorbit dupa mine.
  Dar slava Domnului ca El nu lasa lucrurile neterminate,si in zilele urmatoare,m-am apropiat cu dragoste de acest preot,si el s-a hotarit pentru Hristos,iar acum acesta il slujeste pe Dumnezeu si i se inchina in duh si Adevar.Imparte in bazarul unui mare oras ukrainian(imbracat in haine preotesti)Noi Testamente,vesteste poporului pe Dumnezeul cel Viu,si binecuvinteaza toti trecatorii.
  Oare ce se intimpla cu acest suflet,daca era lasat asa,poticnit de un slujitor evanghelic,care cu mare avint nu a facut decit sa-l indeparteze pe un om de Isus???

 11. Eu cred ca ar cam fi cazul sa ne pocaim toti, sa veghem si sa ne vedem fiecare de modul in care ne traim noi insine viata de credinta.
  Domnul Isus nu a catalogat nici pe femeia prinsa in adulter, nici pe Petru care s-a lepadat, asa ca nu vad rostul atator disectii pe viu ale unui om. Dumnezeu va cantari faptele fiecaruia in parte si la vremea hotarata, cel bun va merge in rai iar cel rau unde si-a pregatit.
  Cine are cu adevarat Duhul Sfant de obicei se remarca prin dragoste, nu aciditate si analize inutile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: