NU VĂ JUCAȚI DE-A… IUDA

În Brazilia, un tânăr actor a jucat prea realist rolul lui Iuda într-o piesă a răstignirii susținută în Vinerea Mare. Abia la vreo patru minute după ce s-a spânzurat, colegii au sesizat că, din greșeală, a făcut-o de-adevăratelea. A murit… Duminică!

Dincolo de această tragedie, cu tot grotescul dar și ironia ei, revine în prim plan această metodă de evanghelizare prin scenete. Acuzam Penielul nu neapărat pentru aparenta inadvertență a dansului lasciv pe scena de la Oradea, cât pentru folosirea scenetei ca mod de exprimare a Cuvântului lui Dumnezeu și, agravant, angajarea unor actori nenăscuți din nou.

Oricât de profesional ar fi înscenată, o dramă nu va putea reda vreodată cu fidelitate actul jertfei Domnului Isus sau orice altă secvență biblică. Ca instrument de evanghelizare este și mai ineficient deoarece se adresează unor novice în ale Bibliei. Pentru cunoscători ce se vrea a fi, distracție?

Da, cred în puterea cuvântului rostit sau cântat chiar sub formă de dialog. Problema este atunci când trebuie să folosim ketchup sau vopsea, cunună de spini… din cauciuc, agățându-l pe actor de cruce (după ce ne-am prefăcut că-l străpung cuiele) și mimând o durere cu lacrimi de ceapă.

Aceste roluri nu se joacă nici în joacă! Cu tot regretul și compasiunea de care sunt în stare în ce-l privește pe sărmanul tânăr și familia lui, tare m-aș mira ce ar fi în stare organizatorii să spună la înmormântare, că a murit în câmpul Evangheliei?

Accesați știrea AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “NU VĂ JUCAȚI DE-A… IUDA”

 1. Unii imita bine actul lui Iuda, mai putin spinzurarea

 2. …pai atunci de ce se joaca unii dea pastorul cel bun…?

 3. Intreb (fara a fi cinic)…..chiar era nevoie din nou a se aminti de Peniel?

 4. Un anunt public intr-o biserica spunea cam asa: „Cultul Penticostal din tara s-a dezis de scenete si piese de teatru. Nu inteleg de ce!?” spunea pastorul „pentru ca piesele de teatru sunt o metoda alternativa de a vesti Evanghelia.”
  Or fi… dar, personal, am retineri cu privire la lucrurile acestea.

 5. Tinerii din Chicago au cintat frumos dupa cum am facut un comentariu ieri .Vreau sa spun ceva despre poem.A fost frumos cu exceptia
  -la un moment dat strigau Rastignestel,rastignestel,..Personal am frica sa spun aceste cuvinte si nu as dori copii nostri sa imite ce au spus cei ce l-au dat la moarte pe Domnul Isus.
  Doar noi nu sintem fii celor ce i-au omorit pe prooroci…..Cred ca acea parte din poem se poate inlocui.Domnul sa va ajute sa intelegeti ce am vrut sa spun

 6. frate, privind la poemul vostru de paste ,desi mi-a placut mult din punct de vedere artistic, am avut senzatia ca ceva nu-i bine. parca chiar se identificau cu cei care altadata strigau „rastigneste-l” Noi cand citim scriptura trebuie s-o citim corect din punct de vedere gramatical si cu luare aminte dar nu ma identific cu personajele, nici cu cei ce au ucis, nici cu cei ce au curvit, nici cu violatorii, nici cu cei ce au rostit anumite lucruri rele. Pe blogul (…) am mai vazut ceva si mai straniu. Este laudata iniziativa bucurestenilor de a pune in scena patimile lui Hristos pe strada. ba mai mult unul pe nume (…) la comentarii afirma cu o oarecare mandrie confesionala ca organizatorul este scolit la penticostali. I-am scris de trei ori dar mi-a sters comentariile, (…) Hristos Domnul ne-a chemat sa-l urmam la cei flamanzi si in suferinta si nu la spectacol, dar fiecare iubeste ceea ce ii apartine

 7. (…) ridicarea unei mari cruci pe care era legat un baiat tanar in fata publicului adunat la biserica in ziua cea de paste. O scena ca aceasta eu cred ca este inadmisibila in cadrul bisericilor penticostale, dar a spune ce zice scriptura nu este nici o gresala. Poemul acesta este o lucrare de mare slava la adresa Domnului ISUS , si o marem posibilitate pentru toti oamenii de a cunoaste adevaratele si biblicele evenimente din vremea rastignirii. Mi-a placut foarte mult versurile :”Strapungti cuie palmele slavite , ca sa porneasca isvoarele dorite , isvoarele de sange dorite de milenii, vazute de profeti in sfintele vedenii.” Pe cand , scenele cat si filmele despre rastignirea lui Isus eu le consider – le consider – o blasfemie la adevarata jertfa a lui Isus la calvar , pentruca in toate acestea nu este nimic adevarat . Filmul lui Mell GIpson despre patimile lui Cristos este o minciuna mare bine platita de toti crestinii si chiar multi penticostali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: