TIM TEBOW – ADEVĂRATUL MECI AL VIEȚII LUI

Nu, după cum știți nu am fost impresionat de rugăciunile sale pe terenul de joc. Nu cred în providența divină în competiții sportive (mi se pare că a pierdut, săracul, cu toate rugăciunile lui). Nici în mărturia actorilor, sportivilor, afaceriștilor, artiștilor… Nu pot să uit declarațiile unora dintre ei care, în vreme ce Îl proclamau pe Jesus Christ ca Domn al vieții lor își numărau copiii la rând cu femeile. Trebuie să ne umble picioarele pe unde ne umblă gura!

De data aceasta, Tim Tebow are ceva de dovedit! Odată ce și-a declarat abstinența în afara căsătoriei (deocamdată nu este căsătorit) ca principiu de credință și de viață, tentațiile metropolei New York îl vor asalta din toate părțile. Mai ales că una dintre cele mai controversate pagini de internet a lansat un apel sfidător împotriva purității sale: 1 milion de dolari pentru femeia care poate dovedi că l-a corupt pe Tim Tebow!

Că va rezista sau nu, este mai puțin important din punctul de vedere al validității credinței noastre și al existenței lui Dumnezeu. Nu va fi nici primul, nici ultimul care este ispitit, stă în picioare sau cade. Aceasta este experiența umană de la Adam încoace. Este însă foarte important pentru Tim Tebow, dacă mărturia sa are sau nu credibilitate. Este foarte important pentru copiii și tinerii care l-au considerat un model de viață. Este foarte important pentru lumea aceasta, dacă este să mai accepte valori absolute, pe care nu doar să le credem și să le proclamăm, ci și să le trăim!

Acum chiar trebuie să se roage (și ne rugăm și noi), pentru că adevăratul meci al vieții sale – acesta – nu e o joacă și dacă îl va pierde, nu va pierde doar Tim Tebow… Lumea îl vrea cu orice preț căzut, Dumnezeu și noi îl vrem biruitor! Contează foarte mult ce va face el.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

54 răspunsuri sa “TIM TEBOW – ADEVĂRATUL MECI AL VIEȚII LUI”

 1. Frate Cristian…Mi se pare mie sau printre randuri citesc ca nu ar fi mare problema pentru dumneavoastra daca Tim Tebow ar cadea ? Mi se pare ca abia asteptati sa rostiti legendarul „I told you so” ..Poate ma insel..Intre timp mai cititi Romani 14:4….

  • Mai citiți o dată articolul! Cum să vreau să cadă un om, orice om!…

  • „Acum chiar trebuie să se roage (și ne rugăm și noi)…”

   @Florin N…..eu dupa cum inteleg suntem provocati sa ne rugam si noi….la ora actuala, vrem nu vrem, datorita popularitatii Tim este un bastion al credintei care a provocat o adevarata miscare in Iad.

   Este primul articol publicat de Pastorul Ionescu care am considerat sa il „Reblog” si asta cred ca spune multe… 😉 Fraza care m-a determinat: „Dumnezeu și noi îl vrem biruitor!”

  • Florin N, tu spui ca nu ar fi mare problema pentru fratele pastor Cristian Ionescu, eu insa ma intreb ce intelegi tu din ultimul aliniat care este scris intr-o limba romana foarta concisa? Nu este nevoie sa faci eforturi sa citesti printre rinduri.Asta este pentru altii. Paste:copy:
   „Acum chiar trebuie să se roage (și ne rugăm și noi), pentru că adevăratul meci al vieții sale – acesta – nu e o joacă și dacă îl va pierde, nu va pierde doar Tim Tebow… Lumea îl vrea cu orice preț căzut, Dumnezeu și noi îl vrem biruitor! Contează foarte mult ce va face el.”
   Deci nici vorba ca sa nu fie vreo problema, ba din contra, pe linga NOI, unde se include si fratele pastor, chiar si Dumnezeu il vrea biruitor impotriva iadului. Fii binecuvintat.

 2. Hai sa fim seriosi.Cautam modelepentru tinerii nostri in lume?Acest amestec de lut cu aur devine periculos.Nu pot sa cred ca ar trebui sa ne preocupe puritatea acestui sportiv atata timp cat el isi desfasoara activitatea in arena de sport . Copiii lui Dumnezeu nu au ce sa caute in competitii sportive de4 o asemenea amploare , tentatiile lumii si oferta ii va ucide orcum.Ceea ce spunea Pavel lui Timotei este si
  ramane valabil pentru copii nostri „”fugi”” baiete, tinere sau tinara,fugi-ti. Ca mai avejm cite un Samson cu muschii de carton , este adevarat, dasr tinerii nostri trebuie sa ramana nai Domnului pe vecie.Oare acest tinar a fost adus la binecuvantare? Nu cred in asemenea fagaduinte si nici nu le-as recomandsa nici unui tinar. Daca vom lasa o portita deschisa spre acest fel lumesc demanifestare .vom avea sigur infrinti. Mai exista si in footbal asemenea exemple si nu pot sa crewd ca in mijlocul atator oferte de dezmat sa nu cedeze ispitei , tentatiei. Daniel si ai lui colegi eru exceptia care confirma regula , ca atunci cand stai cu Domnul , nimic nu te poate invinge. Eu p[ersonal am pariat pe albul cal din Apocalipsa , restul ,sunt triste experiente ale unor tineri care ies de sub bratul si binecuvantarea lui Dumnezeu

  • Din păcate aveți dreptate! Am spus că nu sunt impresionat de rugăciunile și mărturia acestor oameni. Dar, în acest caz, lumea a aruncat mănușa războiului împotriva unui principiu BUN pe care acest om îl afirmă.

 3. „Oare acest tinar a fost adus la binecuvantare?”

  Consider ca ar fi trebuit sa stii raspunsul la intrebarea aceasta. Daca ai fi facut numai sumar cateva „Google search” ai fi avut raspunsul si ai fi fost scutit de multe alte intrebari si interpretari suplimentare cu privire la „modelepentru tinerii nostri in lume?…”

  Extras from Wikipedia:

  Tebow was born in Makati City in the Philippines, to American parents who were serving as Baptist missionaries at the time. His mother, Pamela Elaine (née Pemberton), is the daughter of a U.S. Army colonel, and his father, Robert Ramsey Tebow II, is a pastor. While pregnant, his mother suffered a life-threatening infection with a pathogenic amoeba. Because of the drugs used to rouse her from a coma and to treat her dysentery, the fetus experienced a severe placental abruption. Doctors had expected a stillbirth and recommended an abortion, even though illegal in the Philippines, to protect her life, but she decided not to have one.
  Tebow is the youngest of five children. All of the Tebow children were homeschooled by their mother, who worked to instill the family’s Christian beliefs along the way.

 4. Frate Ionescu, inclusiv reclama „pocaintei ” lipsita de impartasire si de un cuget curat ,de lacrimile fierbinti ale regretelor pacatelor ,este si ramane o ispita demna de poticnire !

  • @ N.O. C. Nimeni nu ne poate masura starea noastra launtrica , cantitatea iubiri noastre fata de Dumnezeu(asta ne mai lipseste) si coloritul hainei sufletului nostru. Cred ca singurul in stare sa decida in dreptul fiecaruia e Dumnezeu De multe ori aparenta inseala oamenii –dar Dumnezeu se uita la inima- acolo din ne(fericire) noi nu avem acces (ca atunci mama ce judecati am mai trage fratiorilor nostri)

 5. Frate Cornel, eu nu caut in alta parte raspunsuri ,rpe Wichipedia, nu cunosc limba engleza , am o varsta , vorbesc in alte limbi dupa cum ma calauzeste Duhul Sfant, las pe altii sa caute , intrebam doar daca acestTim este din familie de crestini. Enorm de bucuros as fi ,daca d-voastra sau un alt tinar iar vorbi despre Hristos din Scriptura ,sau poate de ce nu o invitatie la biserica. Si atunci am avea ce sa ii spu nem . Aici in tara lucrurile se va d oare diferit de ceea ce se vede acolo/? Decadenta tinerilor care alearga pe alte cararii aici in tara creste de la an la an, invataturile care prind la tineri inclina spre libertinaj si razvratire, pacat e asemenea cu alui Izrael in pustie. S-au bidicat multi ca Balaaam care sa consilieze tinerii pe la asa zise conferinte si seminarii pe diverse teme , cu impact la cei firesti si nesinceri. Limbajul celor tineri nu numai ca este murdae, vulgar dar este si unul al provocarii prin imbracaminte , spre amuzamentul lor , ca doar sa se poarte ca acum 30 de ani. Sunt durerile unui tata care incearca sa tina copiii pe cale si linga Domnul.Nu vreau sa ii stii ca au idolii din sport , cinema sau din alta parte . Oare de ce unii pot sa ramana curati si sa nu tot puna intrebari? Vai de familia unde sunt doi capitani.Eu deocamdata stau de straja imprejurul turmei meleVorba aceea , apa sa fie ca broaste sunt!

  • @Frate Ionel Farcau….va scriu pe romaneste….Da, Tim Teabow este din familie de credinciosi, tatal sau fiind chiar misionar si pastor. Inainte de nasterea acestui tanar cu numele Tim, parintii sai erau misionari in Filipine. In timpul sarcinii, mama sa s-a imbolnavit foarte grav, facand o infectie foarte grava care i-a pus viata in pericol. Cu toate ca in Filipine avortul este interzis, doctorii iau recomandat acestei femei avortul ca ultima sansa pentru a trai. A refuzat, si a nascut un baiat sanatos cu numele de Tim; pe deasupra si ea a trait si traieste in continuare. Dupa intoarecerea in Florida, si-a crescut copiii in spirit crestin, toti cei cinci fiind educati in particular de ea insusi, dupa sistemul legal in America de-a face scoala acasa. Tim a fost crescut in biserica, a urmat liceul crestin, a fost involvat in lucrarea cu tinerii in biserica si de acolo a fost „recrutat” pentru sportul de performanta, unde de la inceput ( cand juca acest sport in colegiu, acolo fiind cu statut amator) a marturisit credinta lui, a fost exemplu in orice loc si niciodata nu i-a fost rusine sa aminteasca de istoria mamei lui si sacrificiul ei, pastrand sarcina cu riscul vietii. Este un militant foarte agresiv impotriva avortului si continua sa recunoasca faptul ca este fecior la varsta de 24 de ani (cati romani din bisericile penticostale de orisiunde ar recunoaste aceasta public in mod sincer dar sa fie si adevarat). Bazat pe toate aceste considerente am spus ca acest Tim poate fi un exemplu. Nu degeaba aceasta revista americana a pus acest premiu de 1,000,000 de dolari pentru orice fata care ar putea dovedi ca e corupt.

 6. Toate competitiile profesioniste de sport din care se face o sursa de castig, fie pentru ati castiga existenta, fie pentru afaceri , sunt goana dupa vant. Toti acesti sportivi profesionisti ar trebui sa lucreze ceva benefic pentru societate cu mainile lor.
  La Dumnezeu nu exista meseria de sportiv.

  • @Remus….cred ca nu esti foarte familiar cu sportul de performanta.

   „Toti acesti sportivi profesionisti ar trebui sa lucreze ceva benefic pentru societate cu mainile lor.”….dat tocmai asta fac ei. Un sportiv de performanta tine in spate sute (mii, zeci de mii)de oameni care au de munca, foarte BENEFIC pentru societate.

   Vreau sa-ti dau un exemplu practic, citeste-l pana la capat si te vei convinge de impactul asupra societatii in primul rand si apoi beneficiul lor personal. Intr-o echipa de fotbal american sunt de regula 50 de jucatori, deci la un meci sunt impreuna 100 de sportivi. La un meci media de asistenta este de 65,000; cu un pret mediu de $ 500 pe bilet, se fac cam 32 de milioane profit pe meci. In tribune sunt cam 2000 de angajati care vand mancare si bautura (deci oameni care au de lucru), mai sunt aprox. 600-1000 oameni cu ordinea si securitatea (altii care au de lucru), fiecare spectator consuma de regula in medie $ 20, deci iarasi 1,3 milioane profit. Acum socoate oamenii care sunt involvati in tiparirea si vanzarea biletelor, in tiparirea buletinelor de meci, oamenii care fac curat in arena dupa meci (vorbesti din nou de ordinul miilor), oamenii care se ingrijesc de echipament, de stadion in zilele cand nu este meci. AI PRINS IDEEA? 100 de jucatori pun in miscare mii (poate zeci de mii) de angajati care au un loc de munca pentru ei si familiile lor, mii de oameni care muncesc la ferme pentru a asigura produsele consumate, milioane de dolari in profit si milioane de dolari pentru oras in taxe….o industrie intreaga. Incearca sa imparti toti acesti oameni involvati si toti acesti bani consumati pe cap de jucator si vei vedea ca sunt adevarate „fabrici” profitabile pentru toti din jur. SPUNE-MI DACA POTI O ALTA CATEGORIE DE OAMENI CARE SA AIBA UN ASEMENA IMPACT ECONOMICO-SOCIAL BENEFIC PENTRU SOCIETATE. Tu crezi ca salariile lor sunt doar ca stiu sa foloseasca mingea sau ca sunt oameni frumosi?….nu; salariile lor sunt calculate dupa beneficiile aduse societatii ( si bineinteles patronilor).

   • Argumentul economic este right-on, dar mi se pare sus de tot suma de $500 pe bilet. Asta include probabil parcarea si bunurile (sau relele 🙂 ) case se cumpără acolo. Totuși $500/persoană e foarte foarte scump.

    • Argumentul economic este right-on… si nu prea..
     Industria de distractii nu creaza nici un dolar. Ia banii dintr-un buzunar si il pune in altul.

     Alta ilustratie: umplii o galeata cu apa intr-o parte a bazinului si o versi in cealalta parte…

     Tim Tebow… pentru oricine stie un pic de football american si l-a vazut pe Tebow aruncind mingea , faptul ca Denver Broncos sa calificat in playoffs este un miracol de proportii egale cu trecerea Marii Rosii

     • …..sa fie de vina predestinarea? 😉 …. vedem la anul cu Jets…

     • Da, dar cineva face profit când banii se transfera dintr-un buzunar in altul: it’s called taxes and they go to big brother 🙂

     • gabebogdan,

      faptul ca oamenii investesc energia, inteligenta si banii lor in sport de performantä ( si aici se includ sportivi, organizatori si consumatori ), in ochii lui Dumnezeu este numai goanä dupä vant.
      Aurul din minä nu se scoate cu sport de performantä, drumuri si tunele facute prin munti de asemenea, clädiri zgarie nori deasemenea ci, cu muncä intelectualä si manualä frate. Si exemplele ar putea continua, etc,etc,etc……… . Daca cheltui 50€ pe o competitie sportiva la sfarsit ma aleg cu niste actiuni pe care le-am vazut, fara sa-mi aduca vreun beneficiu, dar daca cheltui 50€ pe o pereche de pantofi, am ce incalta frate !!!
      Oare ce, este asa de greu de priceput asta ?

   • 1. Dacă cânt la clape într-o biserică, dar aş merge să cânt Vineri şi Sâmbătă seara la disco ca să fac un ciubuc, n-ar fi şi aceasta o muncă cinstită care generează un venit cinstit?
    2. Dacă Tim Tebow practică sportul de performanţă dar are voie să activeze şi în biserică, electricianul care a reparat instalaţia electrică într-o discotecă are voie să fie în comitet şi să predice, atunci de ce mi s-ar impune mie restricţii???…

    • Nu am idee ce restrictii vi s-au impus dar consider (numai din exemplele date) ca s-a facut o injustitie.

     In privinta celui care canta la clape…..vinerea si sambata nu este munca cotidiana, ci cum ai spus singur, este un ciubuc; apoi la disco, merg numai o categorie de oameni pe cand la sport merg (sau pot sa mearga) toti (inafara de unii….).

     • Frate Cornel,

      A fost doar o comparaţie imaginară pentru a scoate în evidenţă diferitele unităţi de măsură pe care oamenii le aplică unii în raport cu alţii. Pentru aceeaşi „abatere” – la unul se muşamalizează, pe când la altul se aplică lovitura de topor. Is that fair?

    • Ovidiu, esti sigur ca este numai o comparatie imaginara? 🙂

   • @cornelilioi,

    nu contest cele scrise de tine legat de angrenarea altor factori cu implicare economica, insa raman la pozitia mea. Societatea nu falimenteaza daca se desfiinteaza competitiile sportive ci, din contra ar avea multe beneficii. Sumele cheltuite de stat si patroni pentru organizarea competitiilor sportive, cat si a suporterilor care platesc biletul, pot fi investite in alte proiecte care la rindul lor pot creea locuri de munca mult mai multe decat cele enumerate de tine.
    Deci, problema sta in administrarea resurselor. Foarte multe crize sunt in ziua de azi, datorita faptului ca resursele nu sunt distribuite si administrate echitabil.

   • Cornel, motivul din care „industria” sportului a ajuns ce a ajuns e tocmai ca sunt destui, sa nu spun cum, care platesc sumele amintite si altii sunt in stare sa renunte chiar la timpul de adunare ca sa-i vada pe aia cum se zbenguie acolo. Iar astia bineinteles ca profita dupa adictia aceasta, pe undeva cum se profita dupa adictii de droguri.

    Am vrut sa mentionez si lucrul acesta (fara legatura). Nici eu nu mi-am dat seama pina m-a atentionat cineva. Cuvantul „involvat” nu este nici pe ramaneste, nici pe engleza. Corect ar fi „implicat” sau „involved”. (Involvat e mai aproape de involved, dar pe romaneste s-ar putea sa nu fie inteles).

 7. „Nu cred în providența divină în competiții sportive” hmm

  Oare suveranitatea lui Dumnezeu se opreste la porțile stadionului?

  Sintem oare pe cont propriu cind dam cu piciorul in minge?

  Dacă si firele de par din cap sau dacă nici o pasare nu cade de pe cer fără voia Lui, sa fie stadionul o excepție?

  „El, care este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui, și care ține toate lucrurile cu Cuvîntul puterii Lui,”,

  Mă gândesc ca si materia din care este fabricată mingea este ținuta împreuna de aceeași putere

  „Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri”

  Oare stadionul sa fie o excepție ?

 8. Gaby tot asa zicea George Foreman si Holifield cind isi bateau mar adversarii oare ii asculta Domnul si pe ei ? Mergi cam departe cu acest amestec de lucruri . trebuie lumea sa-si vada de ale ei si credinciosii de lucrurile sfinte

  • Pete..read a little more about Tim…
   your logic is: if A has a job in sports and did X, all the people that have a job in sports will necessary do X?
   Can I can use the same logic with a certain pastor from a certain town from”Fly over country” and apply it to all the pastors?
   See I did not use any names…i really don’t want to go in boycotting

  • Știți ce-i și mai patetic? Când sportivii renumiți devin mari lideri religioși la TBN după ce și-au terminat cariera în sport. Exemple, Evander Holyfield, Emmit Smith, Deon Sanders, Michael Irving. Ca apoi să facă de rușine numele de creștin prin lucruri care nu sunt demne de creștini născuți din nou. E plin internetul de aceste cazuri.

   • Mai patetic decit sportivii renumiti sint pastorii care fac de rusine numele de crestin….

   • @Chris……. agreez atat de mult cu ce spui despre TBN incat orisicand prefer sa merg la un meci de footbal comparat cu sa ma uit la ei. Daca adun toate minutele pe care le-am vazut la TBN cred ca ajung la vreo 20 (in toata viata)….diferenta este ca toti acestia si-au manifestat „religia” dupa pensionarea din sport (ceea ce putem deduce ca motivatia este numai „cover page”) pe cand Tim si-a manifestat-o inainte …sa inceapa sportul. Sper sa nu-i urmeze si el pe ceilalti…(ma refer la TBN).

  • –Pete –Bine inteles ca ii ascultau ,fiindca bateau niste necredinciosi???. Spunea Remus mai sus, ca fiecare sa lucreze ceva benefic pt.societate cu mina lui. Am lucrat si pentru,, Intel ” si cred ca chipul de la intel nu-i folosit doar la lucruri bune. (folosirea computerelor ) Personal il admir pe acest sportiv care are curajul sa preamareasca pe Dumnezeu, in public– in timp ce multi pastori lasa jos stacheta credintei si inbratiseaza ecumenismul de dragul banilor sau popularitati(sau frica de a se expune valului tot mai mare –sodomiti,musulmani )

 9. Ma bucur frate Cornel de informatiile primite , ele pot fi distorsionate, dar nu asta ar fi nedumerirea mea. In nomenclatorul de meserii care o fi si prin S. U. A sunt multe care nu ar face cinste unui crestin . Personal cunosc avocati care de dragul lui Hristos au lasat o slujba bine platita si o cariera care iar fi urcat pe inalte trepte sociale , dar nu au vrut sa faca compromis, de dragul lui Hristos. Numai simpla enumerare a unor slujbe si meserii ar produce multa amaraciune celor care inca nu s-au desprins de lume.Vamesul Matei a lasat totul si L-a urmat pe Isus ,altii dintre ai nostrii deschid o portita mica spre compromis unor candidati la botez , de dragul cifrelor , a rapoartelor si faimei. Fiecare va fi rasplatit pentru lucrarea care o face , cum o face , cu ce scop o face si cit adevar transmite . Nu putem amesteca paiele cu griul, cu riscul de a fi catalogati in multe fel;uri , adevaratii oamenii aim lui Hristos nu vor face compromisuri. Ce spui d-ta de un club de noapte sau altceva mai rusinos , mie si greu sa scriu , la citi nu le ofera o piine , si ce piine , dar va fi amara. Acuma cei sfintii trebuie sa umble cu capul plecat din cauza celor mindrii care rastalmacesc Scriptura si spun ca se poate si asa. Va veni si vremea celor sfinti care intr-o lume murdara stiu sim pot sa traiasca curat, cu lipsuri, durere, nevoi de tot felul.Tot aud pe unii care mai isi exprima opiniile ca se poate si altfel, eu scriu si zic SOLA SRIPTURA!. Ce vom face noi ceidin tara cand vor intra in biserica cei nelegiuiti de mana , cind tot mai rar se aud predici care sa infiereze pacatul, sa nu suparam , pe cine? Mult amestec frate scump , multe idolatrie si democratie in Casa Domnului. Fetita mea ar fi vrut sa participe la concursuri de frumusete , ca si aici se cistiga bine, s-o fi lasat?N u este decat o forma de a va face sa intelegeti ca sunt vremuri si presiunu , asedii, zi si noapte peste singura si adevarata biserica LUI Hristos.Incolo frate scump tot ce este vrednic de…… aceea sa va insufleteasca.

 10. Uitasem frate drag sa va scriu ca si lui mama soacra i s-au facut asemenea sugerari, ce sa mai tot nasca copii, ajung 15,gata la avort .Unui copil al Domnului nici nu trebuie sa ii treaca prin cap un asemenea gind. Pentru filisteni se permite orice , noua doar ascultare. Sa deschidem cutia Pandorei si sa ne intrebam de ce in zilele noastre familia crestina are 2- 3 copii.Si aici ecuatia este simpla. Poate pe alta data. Fiti binecuvintat!

 11. Well said brother Chris

 12. Cind ni se spune …”mergeti in toata lumea”…asta nu include lumea intreaga? Exista o lume a sportului? …Exista! In loc sa ne bucuram ca in intunecimea si mizeria acelei lumi apare unul care vrea sa fie lumina- si asa cum ni s-a recomandat si in articolul asta, sa ne rugam, sa-l sustinem …sa dorim sa fie invingator… am trecut urgent la judecati. In orice competitie ar exista pe lumea asta se inscrie si diavolul. Chiar daca am face placinte…el ar vrea ca a lui sa fie cea mai mare.Nu ar fi fain ca fii luminii sa-l invinga chiar in lumea sportului? Ca orice poate deveni pacat daca nu e folosit cum trebuie. Iar tinerii nostrii plini de energie in majoritatea iubesc sporturile – si asta este o realitate. Si daca ei se preumbla pe acele drumuri ar trebui sa ne intereseze sa fie cit mai curate. Faptul ca noi sintem sau nu de acord cu sportul de performanta nu schimba realitatea lumii in care traim. Si in lumea asta reala am fost trimisi- nu sa judecam lumea ci sa fim lumina printre ei…Biblia spune sa nu stingem un muc care abia pilpiie, si ma tem ca asa de multe ori suflarea noastra este folosita sa stingem duhurile si nu sa ne facem datoria de reprezentanti ai aceluia care a venit sa caute si sa mintuie…CE ERA PIERDUT!

 13. Vorba unui truck-ist (…)
  Tim asta!
  Cum zicea email-ul unui blogg-ar de aici: „facebook-ul e mai rau ca un p..n site”; dar el are facebook varianta noua 🙂 Cata ipocrizie la unii…. Pt mine de apreciat Tim ca vorba lui Caragiale: „O soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are! „

 14. Dar nu inteleg care e problema. Omul a zis ca vrea sa traiasca in puritate, si acum toate babele isi dau cu parerea. (…)

  • Prea obraznic comentariul să nu-l moderez!De unde știți ce ne trece nouă fiecăruia prin cap? De unde știți atâtea despre TOȚI pocăiții? Chiar nu aveți limite?…

   • Si eu zic ca pentru un crestin nu e potrivita o astfel de profesie. E un teren alunecos si cu mari riscuri, dar Dumnezeu ca sa-i trezeasca pe oameni, poate sa faca si exceptii. Cand Isus a zis fariseilor si preotilor ca El isi scoate laude „din gura celor ce sug”(Mat.21-16),sau ca „daca vor tacea ei,pietrele vor striga”(Lc.19-40), cred ca a vrut sa spuna ca El poate folosi, pe cine nu te astepti.(acesti carturari, farisei si preoti invidiosi, ei ar fi trebuit sa fie in fruntea laudelor). Daca in zilele noastre unii „crestini”, pastori sau mari teleevanghelisti s-au compromis cum nu se putea mai rau, ei care ar fi trebuit sa fie pe cea mai inalta treapta de integritate morala, si un model pentru cei mai tineri, iata ca Dumnezeu poate fi glorificat, in fata milioanelor de spectatori din NY (si nu numai), de un tanar care nu s-a compromis. Nici locul lui Iosif nu era in Egipt si nici a lui Daniel in Babilonul pagan, dar acolo in acea lume intunecata, Dumnezeu si-a aratat puterea si slava prin ei.
    Vorba lui Mardoheu catre Estera:”cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la imparatie”(Est.4-14) Sa ne rugam pentru Tim Tebow, caci (poate) pentru o vreme ca aceasta a ajuns in pozitia care o are.

    • Ce frumos si corect gindit…Baiatul ala are curajul in fata lumii sa spuna ca-l iubeste pe Dumnezeu. Daca ar cauta sa placa lumii nu ar face astfel de marturisiri, ca multi amatori de sport sint foarte deranjati de gesturile lui…Nu vedeti cit de greu isi cistiga suporteri chiar din rindul celoir care ar trebui sa-i fie mai degraba suporteri?

 15. FR. Matasaru Domnulnu face exceptii period.

 16. Biblia, ne povesteste , de Samson , ca cum muierea/Cand dormea taindu-i parul i-a luat toata puterea..Asta o sria Eminescu intruna din Scrisorile sale.Orice comparatie cu personajul Tim este cu totul si cu totul intimplatoare.Exista unjudecator si preot , pe nume Eli care a avut si el o dojana pentru faptele fiilor sai, nu tocmai buna si care nu face cinste. Un Dima din dragoste pentru lumea de atunci s-ia parasit pe cei ai lui Hristos , nu maui putea tine pasul cu cele sfinte. Lumea nu-ti cere inima, ci ochii prin ein se primeste cea mai multa informatie, apoi incet ,incet iti ia si vederea , te infacoara asa de lesne ,pina singur te nimicesti. Multi din tinerii zilelor noastre , din biserici, platesc acest pret.Nu ne ramine decit a ne pleca inaintea lui Dumnezeu si ai cere putere ca sa nu cada, sa ii binecuvintam ,si sa plingem ca profetul Ieremia pentru viata copiilor nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: