RUGĂCIUNI ȘI DEZAMĂGIRI

Deși nu l-am cunoscut personal, biserica noastră a acceptat cu dragoste chemarea la rugăciune pentru fratele Radu Mureșan, slujitor în Biserica Speranța din Cluj și redactor-șef la RVE – Cluj. Acum că a trecut la Domnul, ne rugăm pentru familia îndoliată, Biserica Speranța și colegii săi de la Radio Vocea Evangheliei.

Ceea ce mi-a atras atenția au fost câteva mesaje, scrisori și declarații de durere, dezamăgire și frustrare vecină pur și simplu cu revolta: ”de ce, dacă așa de mulți ne-am rugat pentru o minune, rugăciunile nu ne-au fost ascultate?” Cei mai puțin în cauză au evadat ușor cu ”așa a fost voia Domnului!” Iată, din nou, o sursă de conflict, de data aceasta fără noimă. Îmi amintesc de discuțiile interminabile între Iov și prietenii săi, pe alocuri de-a dreptul tendențioase, în care unul își plângea necazul lui și se lamenta că nu-i înțelege rostul, în vreme ce ceilalți Îl apărau din răsputeri pe Dumnezeu (nu era necesar, nu în fața lui Iov).

Dacă ieșirea în spațiul public a acestor gemete (le-aș zice normale și într-o măsură – mai avem până ajungem la Iov – necesare) este speculată în mod intenționat pentru subminarea rugăciunilor noastre pentru bolnavi, atunci este trist. Dacă reacțiile mustrătoare ale unora se vor o acoperire pentru bravurile noastre gratuite, care de multe ori dau nădejdi înșelătoare credincioșilor, acest lucru este la fel de trist.

Pentru mine ecuația este simplă (nu simplistă). Trebuie să ne rugăm pentru vindecarea bolnavilor! Trebuie să credem că Domnul poate face o minune, oricât de gravă este situația! Trebuie să acceptăm voia lui Dumnezeu atunci când este adusă la îndeplinire! Folosim metodele încredințate Bisericii și prezbiterilor în Cuvânt și așteptăm ca Domnul să-Și facă lucrarea (într-un fel sau altul).

Când vorbim de exercitarea unei autorități slujitoare, lucrurile stau puțin diferit. Dacă cineva pretinde că are dar de vindecare și/sau prorocie, aici nu mai merge cu ”să vedem”. Când ai spus ”În Numele lui Isus ia-ți patul și…” urmează instantaneu minunea! Dacă cineva spune ”Așa vorbește Domnul…” trebuie să se împlinească! Cred și am văzut și auzit lucrările Domnului! El are și azi oameni de care se folosește! Dar nu pe ghicite sau pe sărite! Cine declară că are aceste daruri și autoritatea lor trebuie să dea dovadă de călăuzire permanentă.

Dar și atunci când oamenii merg în îndrăzneala obrăzniciei lor, ei sunt cei care trebuie discreditați, nu Biserica Domnului, nu Cuvântul Sfânt și nu Domnul! În cazul fratelui Mureșan (și altele asemenea), dacă au fost asemenea declarații și asigurări – și nu știu dacă au fost sau nu – atunci înspre acești oameni trebuie îndreptate frustrările și dezamăgirile! După cum, atunci când se văd minuni, vindecări și lucrări împlinite, toată slava trebuie dată numai Domnului!

Deci, încurajați-i pe bolnavi să creadă că avem un Dumnezeu mare care poate să vindece și ascultă rugăciunile (în sensul că nu ignoră pe cel ce se roagă). Să vină prezbiterii, să se mărturisească bolnavii, să li se facă ungerea cu untdelemn și să se roage pentru ei (Iacov 5). Dacă sunt oameni ai lui Dumnezeu cu o chemare și dar special, să poruncească și să prorocească, dar vrem să se vadă clar că au vorbit în autoritatea Domnului.

Atunci când cu toate rugăciunile noastre pentru vindecare (să nu le mai numim egoiste, așa orice rugăciune ar avea un dram de egoism!), Domnul are un alt plan, să înțelegem că suntem muritori, că fiecare moare într-un anumit fel (boală, accident…) și la o anumită vârstă (10, 20, 46, etc.) și să ne mângâiem cu nădejdea învierii!

Mai ales acum, vă recomand un mesaj cu privire la Iov (este postat și în subsolul paginii), care cred că aduce un pic de lumină în asemenea împrejurări.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

12 răspunsuri sa “RUGĂCIUNI ȘI DEZAMĂGIRI”

 1. Frate Cristian Ionescu.. Nu trebuie să vă dezamăgiţi. Mai aduceti aminte în 23. aprilie,2006.cu ocazia sărbătorilor învieri Domnului Isus, biserica Elim,a fost martora în urma accidentului pe care am avut caci Dumnezeu face şi aztăzi minuni . Dumneavoasra atunci ati facut ungerea pentru ca şi ochiul să se deschidă. Dar nu mi s-a deschis imediat şi venind acasa m-am dus la medici iar medicul dupa ce m-a consultat nu mi-a dat nici o sansă că se va deschide ochiul ,Dar mi-a spus domnule la dumneavoasra este o minune că aţi revenit la viaţă ,a doua minune este căci in asa scurt timpi vaţi ridicat pe picioare şi a treia minune ar fi daca întruni ani vi se v-a deschide şi ochiul stîng .Atuncia va rog să reveniţi căci vreau să văd şi a treia minune din viaţa dumneavoasră.Şi aşa s-a întîmplat ,mărit să fie Domnul.

 2. Nu stiu cine a spus atit de frumos ca bucuria este primul nostru lucru,truda, primejdia,suferinta ii sint doar niste sluji.Marea si indreptatita intrebare pe care o punem atunci cind sintem incercati este „”De ce trebuie sa sufere si cel neprihanit?””Din cele trei conversatii ale lui Iov cu cei trei prieteni, si ce prieteni, sa stai sapte zile si sa il privesti fara sa spui o vorba , doar sa arunci cu tarina in vazduh , sa-ti rupi mantaua si sa plingi cu gemete ,da dovada de o dragoste fara rezerva sau prefacatorie.Fiecare din cei trei prieteni au privit la durerea lui Iov din diferite puncte de vedere. Elifaz din Teman , a adus argumente din punct de vedereal experientei omului, raportat la mediul sau. Bildaddin Suah, aduce argumente d, p, d, v, al traditiei omului.Tofar din Naama are si el argumente d. p. d. v. al meritului uman.Ceea ce ma misca pe mine , este ca nici azi la mii de ani distanta oamenii nu s-au schimbat , in fata unor asemenea incercari sau nenorocirii, prieteniisau cei din cercul nostru intim au aceesi adresa unde te si expediaza,5:8 „”Eu as alerga la Dumnrzeu..””Parca nu acolo alergam, unii.Rar si foarte greu vei afla frati sau biserici dispuse a se ruga cu tine , sau pentru tine.De ce s-a pierdut puterea in rugaciune a bisericii?Unde sint azi aceia frati , in cuget si in inima sinceri pentru o astfel de lucrare? Mai are Dumnezeu asemenea oameni pretutindeni , dar mereu si mereu loviti, ridiculizati si nebagati in seama de unii din biserica . Stiu si cred ca Domnul poate transorma prietenii si pe fratii nostri ca din mangaietori suparaciosi si fauritori de minciuni sa faca si niste unelte ale slojbei Sale . Azi mai mult ca orisicand biserica si familia lui Dumnezeu are nevoie de oameni curati si plini de Duhul Sfant , care sai directioneze si sa lucreze cu semne si minuni in popor. Cautam prea mult mana Domnuluyi si nu fata LUI/ ?Da sa indraznim sai cerem lucruri mari si sa nspunem incercarilor noastre de o clipa ca Dumnezeul nostru poiate , si daca nu o va face cum gandim noi , va fi o zi cand vom pricepe de ce nu a fost asa.Pentru Iov au fost necssare 77 de intrebari si raspunsul lui Iov a fost pe masura””Stiu ca T U POTI TOTUL!

 3. Frate Cristian, acolo in Iacov cand spune despre prezbiterii bisericii la cine anume se refera?Si de ce cand e vorba de suferinta nu trebuie sa chemi prezbiterii? Nu cumva omul cand ajunge bolnav atunci Domnul nu-l mai asculta din pricina ca are pacate si e nevoie de mijlocire si marturisire din partea bolnavului?

 4. Domnul Dumnezeul nostru este suveran in totul si peste toate, chiar dacă este greu pentru noi sa înțelegem unele aspecte din planul Sau.

  El este etern, infinit, necuprins, omniscient, omniprezent, neprihanit, drept, sfânt, si neschimbat. Dar printre atributele Sale minunate se afla si iubirea, mila, credinciosia, si bunatatea Sa cu privire la noi. De aceea in aceste situații dificile trebuie sa meditam asupra faptului ca Dumnezeu conduce totul spre binele celor ce-L iubesc.

  Sincere condoleante familiei si prietenilor.

 5. Copiii lui Dumnezeu au deja cel mai mare bine, acela de a fi împreună cu Domnul, și acum, în această viață, și după, atunci când vom fi împreună cu Domnul. Ce se întâmplă după clipa în care suntem îndreptățiți depinde de voința lui Dumnezeu. Suferințele vin nu pentru că le-ar dori neaparat Dumnezeu în viața noastră, ci pentru că rămâne păcatul în noi. Nu mă refer la păcat în variana lui morală, cu toată ce nici de acesta nu scăpăm pe deplin aici, pe pământ, ci mă refer la păcat în varianta lui esențială, acea realitate care ne macină pe dinăuntru și care, într-un fel sau altul, ne va duce pe toți în mormânt. Domnul ne socotește neprihăniți în ciuda păcatului, ne dă putere asupra păcatului, dar păcatul rămâne în noi. Iată de ce ne îmbolnăvim, avem parte de accidente etc. etc., iar în cele din urmă ajungem direct în groapă. Este planul lui Dumnezeu, pur și simplu, care nu exclude durerea și suferința, ci ne explică modul în care putem trece peste ele. Când moare cineva, acel cineva poate fi tată, frate, soț, bunic, iar când omul se duce din lumea asta nu-i bine. Nu-i bine deloc. E multă durere și o suferință cumplită. Nevindecabilă aici, în lumea asta. Rămânem însă cu nădejdea revederii care este consecința directă a mântuirii. Asta e, până la urmă, esența creștinismului: înțelegerea existenței (viață, moarte și iar viață) prin prisma mântuirii de păcat. Eu unul așa înțeleg Scripturile.

  • Gustav, acesta este un punct teologic forte…

   Esenta pacatului rămâne in om chiar după indreptatirea credinciosului prin crucea Domnului Isus, si suntem sortiti acestor evenimente tragice din cauza căderii originale. Dar in ziua glorificarii, prin gratia Sa, toate acestea vor fi spulberate!

   • Chris, e un răspuns care poate părea rece și impersonal, însă e cât se poate de biblic, la întrebări de genul „De ce?” La fel în cazul fratelui păstor din Sighișoara, ucis împreună cu soția lui. E cumplit, cutremurător, tragic, dezolant, extrem, extrem de dureros și lista poate continua. E incalificabil și de neacceptat. Asta din cauza nenorocitului de păcat care se ține scai de noi provocându-ne atâta durere, iar în cazul celor nenăscuți din noi dând naștere unor lucruri de neînchipuit.

 6. „Dumnezeu se indura de cine-i place . Deci ce vom zice ?. Nu cumva este nedreptate in Dumnezeu? ” . Romani 9 : 14. Cand Ponta- politicianul speculant era invitat la voi ,am cerut sa va rugati pentru mine si teascul cancerului prin care treceam . Ati facut-o ?. Daca da, rugaciunile voastre sincere si pline de dragoste frateasca au lucrat in chip miraculos!.http://mariuscruceru.ro/2012/02/28/vindecarea-de-cancer-sa-fie-oare-atit-de-simplu/#comment-81188

 7. Dupa cate am vazut, am auzit si pot sa spun ca sunosc eu; sunt mai multe motive pentru care vine „nenorocirea”(dati-mi voie sa-i spun asa unui accident,sau boala, etc.) peste cineva:
  -se poate ca Dumnezeu sa te pedepseasca pentru un pacat care l-ai facut si trebuie sa fi corectat.
  -Dumnezeu trebuie sa te treaca prin cuptor, sa te slefuiasca ca sa devi un vas de cinste.
  -Dumnezeu are vreun plan de mantuire pentru cei din familia ta, sau prieteni,si de aceea tu treci prin necazuri(stiu un caz in care sotia unui conducator de adunare a trebuit sa treaca la Domnul ca sa poata Dumnezeu ca prin aceasta lucrare sa cerceteze toata comuna).
  Acestea sunt cam cele mai des intalnite cazuri, nu spun ca sunt doar acestea…..
  Eram odata intr-o adunare unde tot asa era mare tulburare ca plecase la Domnul sotia unui pastor…si asa cum suntem cu totii obisnuiti cand trecem prin asemenea greutati punem urmatoarele intrebari:…”Doamne de ce eu?”,”De ce tocmai pe aici ma treci?”etc…si cum spuneam eram in aceasta adunare si mai toti care au vorbit in acea seara nu au facut alceva decat au rasucit „cutitul” in acea rana. Eu m-am pus sa ma rog si eu la fel am pus intrebarea si am spus: „Doamne de ce?”
  Am primit pe loc si raspunsul…direct de la Dumnezeu.
  „De ce ma intrebi, de ce?” Pana la urma cat vrei sa stai pe acest pamant? Cat vrei sa mai fi rob al acestui pamant si totodata al pacatului?” nu am stiut sa raspund nimic bineinteles… Dar pana la urma cine a spus ca vom fi scutiti de necazuri pe acest pamant ca eu nu imi amintesc ca fie scris asta in Bibia mea…??? o cantare spune

  „In cer pe flori nu poti fi dus;
  Cand altii s-au luptat,
  Si pentru regele Isus
  Chear viata ei si-au dat.” Fiti binecuvantati!!

 8. EU CRED CA PE RADU L-A CHEMAT DOMNUL ACASA CACI VROIA SA SE MANTUIASCA SI ALTII CARE NUMAI ASA SE PUTEU TREZI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: