AI MEI ȘI COMUNITĂȚI TURMENTATE DE ZGOMOTE CIUDATE

Atunci când am auzit prima oară de sunete de joasă frecvență auzite în diferite zone ale Americii, mai ales că trăim în plină eră a boxelor de putere care bubuie prin mașinile știți voi cui, nu m-am alertat prea tare. Orașele sunt pline de zgomot, ce mai contează un vrum ici, colo, chiar în mijlocul nopții.

Dar, dacă problema a devenit o chestiune diplomatică între SUA și Canada, înseamnă că e ceva. Pot liniștit să ascult și eu sunetele de care se plâng de la o vreme ai mei și care se aud în timpul nopții, așa cum le descriu știrile pe care până acum le-am ignorat, cu tot cu youtube-uri și… cu tot cu ai mei.

Ce să fie? Mișcări tectonice, activități subterane militare strict secrete, teste și experimente sociale, autosugestie, platforme industriale care utilizează noi tehnologii bazate pe sunet…

Mini-conflictul americano-canadian are de-a face cu orașul Windsor, unde tormentul acestor zgomote până acolo că îi îmbolnăvește pe rezidenți și agită animalele, în vreme ce în partea cealaltă a graniței, americanii nu aud nimic.

Cât despre mine, nu știu încă, rămâne să mai ascult cu atenție… dacă n-oi fi început să surzesc, lucru pe care mi-l spun din când în când… ai mei.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

15 răspunsuri sa “AI MEI ȘI COMUNITĂȚI TURMENTATE DE ZGOMOTE CIUDATE”

 1. Stiati de zgomotul pe care il va face John Piper in Romania intre 3-5 mai? Poate intereseaza pe cititori sa stie mai mult de John Piper http://ioan8.wordpress.com/2012/05/01/john-piper-vine-in-romania-cu-un-sac-de-probleme/

  Paul Dan

  • Ioan8
   ,1. informatile pe care le ai despre Warren ( Orange County Register)….s-au dovedit false si oricum invitatia facuta de Piper la DG a fost facuta inainte de acest articol.
   Please check your facts

   2 . In rest , you confuse „the essentials” with the ” non essentials”
   If we use your test, most( if not all) are heretics of some sort

   Maybe a study of the essentials doctrines of the Christian Faith might solve your confusion.

   But I have a hunch that Piper’s non cessationist position rubs you the wrong way

   Un exemplu al logicii practicate de domnia ta :John MacArthur la invitat pe John Piper la o conferinta, John Piper l-a rindul lui l-a invitat pe presbiterianul Tim Keller ( care practica pedobaptism ) la o conferinta … ergo… John MacArthur este un eretic

   Acuma poti sa scrii un articol despre ereticul John MacArthur

   Poate un articol despre ereticul Spurgeon , care isi facea predicile tragind din … lulea… Sau Augustin … ca doar el a inventat purgatoriu…sau Wesley care pare-mi-se credea ca poti sa ajungi sfint „de facto”…
   pot sa continui lista pina miine…

   • Frate Gabi,

    Informatile nu le am de la Orange County Register. Stii bine ca in 2007 Rick Warren a semnat documentul Yale de aliniere ecumenica cu musulmanii: http://www.yale.edu/faith/acw/acw.htm .

    La fel de bine stii ca mai tarziu in 2008 John Piper a criticat aceasta aliniere cu musulmanii, si totusi Piper in 2010 il invita pe Rick Warren ca vorbitor in sesiunea plenara la conferinta lui „Desiring God, 2010”.

    In documentul Yale semnatarii il recunosc pe Mahomed ca profet. Pe de alta parte, Koranul neaga divinitatea lui Cristos si Trinitatea, si il prezinta pe Mahommed ca cel mai mare profet. In consecinta cei care au semnat documentul Yale sunt vinovati de apostazie de la crestinism. Deci Rick Warren este un apostat, si totusi Piper l-a invitat la conferinta.

    Nimic nu este mai esential decat divinitatea lui Cristos si Trinitatea.

    In cele doua postari ai folosit ironie si ai avut o abordare superficiala. Nu iti raspund cu ironie si de dragul pacii crestine consider dialogul cu tine incheiat.

    Paul Dan

    • Paul Dan
     Raspunsul lui Piper la documentul Yale il stii de la mine, Inainte de a vedea acel clip il acuzai pe Piper de ecumenism acuma zici ca numai se asociaza cu ecumenistii.

     Problema domniei tale nu este asa zisul ecumenism a lui Piper, respunsul pe care l-am postat pe un blog vecin ar fi trebuit sa te convinga.

     Problema domnie tale ESTE pozitia non cesationista a lui John Piper care sint sigur ca te deranjeaza mult mai mult decit asa zisul ecumenism.

     Rodi a incercat sa va convinga, o sa incerc si eu , se pare ca la capitolul logica a-ti fost absent

     Premise A is a B
     Premise A is also a C
     Conclusion Therefore, all Bs are Cs

     Premise A – Warren a semnat documentul Islamic = (B)
     Premise A – Si Warren a fost chemat la Conferinta John Piper = (C)
     Concluzia deci este ca B = C Deci semnatura documentuilu Islamic i se atribuie si lui Piper

     • He he he …poate cel mai faimos baptist in viata, astazi la conferinta din Bucuresti:
      During the Q&A Piper said, „I know that there are lots of Pentecostals here and I love how you want to have the fullness of the Holly Spirit”

      No wonder some are not too happy with Piper

     • ChrisPrunean 5 mai 2012 la 1:51 AM

      Conferința Dumnezeu este Evanghelia cu John Piper este transmisă live pe http://www.alfaomega.tv, sambata: 9-14, duminica: 18-20:30 (de la Sala Palatului) fusul orar București

  • Saracu Piper… unii baptisti il boicoteaza ca crede in darurile Duhului Sfint, penticostalii il boicoteaza ca crede in predestinatie, calvinistii ca de ce este in „cahoots” cu Warren..

   Cred ca ma sui in avion, fuguta fuguta … si ma duc la Bucuresti .

   o sa fiu singurul in audienta …

   Headline”
   „Piper predica la o audienta de…. unu… „

  • Ioan 8, nu este corect sa spuneti „poate intereseaza pe cititori sa stie mai mult de John Piper”, corect era daca scriati „poate intereseaza pe cititori sa stie PAREREA MEA despre John Piper” , va rog frumos pe viitor sa dovediti mai multa conciziune.

 2. Dacă tot s-a menționat Celline Dion poate sunt zgomotele de la Titanic 🙂
  Oricum destul de interesant că în partea Canadiană se tot aud și îi tulbură iar în partea Americană nimeni nimic.
  Vom trăi și vom vedea.

 3. Poate romanii din Detroit or dat drumul la rap si manele… 😀 😀 😀

 4. Ei, nu e vorba ca n-auziti, cred ca va faceti 🙂 Adica aud toti, numai dumneavoastra nu 😉 E bine macar ca aveti rabdare si deschidere sa ascultati cu atentie, o sa le puteti spune la ai dumneavoastra ca nici vorba de surzenie, mai degraba frecventa a fost mult prea joasa. Stiti, zgomotele astea ciudate chiar ca agita si imbolnavesc 🙂

 5. Nimic nou sub soare, ce a fost ,va mai fi.Poate va mai aduceti aminte de vremurile cand se interzicea manifestarile prea zgomotoase in biserica . Intr-o anumita biserica.Altii mai smeriti ,practicau „”rugaciunea Anei””.Unii erau mai inflacarati, mai plini ,dadeau sa se abtina si nu puteau, ii mustra Duhul . S-a platit un mare pret. Azi , ca sa -mi fie iertata sinceritatea , se manifesta mai zgomotosi tineriii, unii tineri care sau suparat pe tobe si alte instrumente , isi varsa nemultumirile in acest fel .Isi arata muschi si nemultumirile in acest fel. Parintii lor , tot zgomotos ,comenteaza din banca la pastor, la cor si te miri la ce.Nimeni nu mai vorbeste de disciplinare in biserica, cautam sa evitam subiecte ce ar putea deranja sau provaca pe unii la o sfanta pocainta .Aici incep campaniile electorale , sa vezi atunci zgomote si pasiuni. P oate si o teme despre implicarea pastorilor in politicav , a conducerii, ca sa ma exprim asa , acestor feluri d4e zgomote care tin mult, exagerat si suparator de mult.Incolo ce sa spun , poate ar fi timpul sa iesim din fortareata si sa facem si noi zgomot in lume , pina inca se mai poate. Vor veni zile. Altfel de zile.

 6. NouaOrdineCrestina Răspunde 3 mai 2012 la 5:15 PM

  . . . posibil sa fie o tehnica strategica canadiana de a reduce fluxul emigrarii !

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zgomote ciudate « paşi spre lumină - 2 mai 2012

  […] Cristian Ionescu publica recent pe blogul „Popas pentru suflet”, un articol intitulat: „Ai mei și comunități turmentate de zgomote ciudate”. Nu comentez subiectul, eu neauzind (încă) astfel de zgomote în pustiul în care locuiesc. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: