ANDY STANLEY – ÎNCĂ UN EVANGHELIC PROEMINENT O IA RAZNA

Fiul cunoscutului evanghelist și pastor Charles Stanley, Andy este fondatorul și pastorul unei mega-biserici de peste 24,000 de membri în zona metropolei Atlanta din SUA. Are un talent de comunicare ieșit din comun și o inteligență sclipitoare în formularea argumentelor.

Recent, pentru a ilustra o serie de mesaje despre legătura dintre har și adevăr, Andy Stanley a povestit o întâmplare reală din biserica pe care o păstorește: doi bărbați (unul divorțat, celălalt căsătorit, încă) au început o relație homosexuală și doreau să se implice ca voluntari în proiectele și activitățile comunității. Andy Stanley a explicat audienței că nu le-a acceptat oferta deoarece… nefiind amândoi divorțați, unul (doar) își înșela nevasta, nu mai contează că erau și sodomiți!?

Istoria se încheie cu o imagine confuză a venirii împreună la închinare, în biserică, a fostei neveste a celui divorțat cu copilul lor și noul ei prieten și … bleah, e aiurea rău de tot! A luat-o razna și ăsta!

Articolul în limba engleză AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

26 răspunsuri sa “ANDY STANLEY – ÎNCĂ UN EVANGHELIC PROEMINENT O IA RAZNA”

 1. De necrezut! Stanely i-a declarat ca ˝modern family˝adică familie modernă! Se referă la femeia divorțată și copilul ei impreuna cu ˝prietenul˝ei și copilul acestuia dintr-o altă relație, și specifică și cuplul homosexual.

  Familie modernă, biserică modernă, lume modernă… asta e.

  Oare ce zice tatăl lui Andy, Charles Stanley? Nu cred că zice prea multe pentru că și el este divorțat… Trist. Foarte trist.

  • Diavolul e modern?
   Hristos pare sa fie al zilei de ieri pentru unii.
   evanghelic proeminent….nu prea inteleg…
   A fost sfintul apostol Pavel socotit la vremea sa de catre cineva, proeminent?
   Stiu ca prin Duhul sau, Dumnezeu isi indeplineste promisiunile clipa de clipa, EL este o forta vie in vietile noastre, dar…..NU in viata celor mindri, care nu vor sa se lase schimbati;
   mindriile isi primesc plata!!!
   Doamne ai mila de noi!

   • Proeminent înseamnă remarcabil, cunoscut, care iese în relief…
    Sigur că Apostolul Pavel a fost proeminent.

    • da,
     m-a dus gindul la marirea de care au parte evanghelistii astazi; confundind termenii. 🙂
     cred totusi ca in vremea sa,dupa convertire,
     Pavel nu a fost apreciat ; decit dupa moarte, a fost „vazut” la valoarea sa;
     felul modest , smerit in care traia….
     oricum azi nu ar fi apreciat, facind corturi si umblind in sandale,
     nu la volanul unei masini , care costa atitia bani ca,
     ai putea hrani un batalion de saraci cu ei.

  • Cred ca va zice -No matter what!! ca doar orice ai face- God love you-
   Stacheta mintuiri e lasata tot mai jos , poarta strimta a intrat la remodelare –se mareste – iar poteca cu abrupturi si urcusuri se netezeste si se va asfalta, asa ca la evanghelia prosperitati si a traiului destrabalat, ca –si asa merge . – da la oameni, dar nu la DUMNEZEU

 2. Dac-ar fi fost vorba de să zicem campanie electorală, aş fi dedus că vrea să-i primească pe toţi oricum de partea lui; dar chiar nu-nţeleg ce vrea să demonstreze cu această atitudine.

  De pildă, pe timpul dictaturii, dacă te conformai chipului veacului, puteai fi orice: pastor, director, etc. Oare pe viitor, dacă un pastor aderă la ideologia seculară a new-age poate ajunge celebru, bine-văzut, dacă nu… la „canal”…

 3. Frate pastor, cu asa vesti nu mai e loc de indoiala ca traim asemenea vremuri – vremurile de pe urma. Eu ramin surprinsa de comunitatea romana, care incet incet accepta asemenea „stiluri de viata moderne….” iar unele surori chiar asteapta implantul microchipului (nu cred ca este semnul fiarei!) De neinchipuit! Iar cind aduci vorba de Venirea Domnului……aici ma opresc. Frate, va aduceti aminte de acel frate american ce a fost la noi in biserica si a povestit despre micro chip? Daca aveti numele sau. Multumesc.

 4. Poate cunoașteți renumitul slogan roman (nu român): ˝Ne căsătorim ca să divorțăm și divorțăm ca să ne recăsătorim.˝ Se pare că încet încet, practica aceasta cucerește și Biserica. De sodomie, ce să mai zici? E scârbos rău de tot; un cancer incurabil în civilizația postmodernă, dar care are potențialul de a infecta și așa ziși creștini născuți-din-nou.

 5. Incredibil ce citim că se întâmplă.Mă întreb cu ce mai este convinsălumeas dacă tot la lăturile ei e îndemnată să se întoarcă dacă prin practică se propovăduiește așa ceva.
  La ce bun să mai fie Implicat Isus într-o astfel de orgie.
  Că oamenii -creștini chiar-divorțează,se sodomizează e treaba lor,dar să faci publică o astfel aprobarea unor astfel de libertăți mi se pare de netolerat la un pastor.
  Mai ales când trebuie să fie exemplu.Toată lumea e cu ochii pe el.
  Venind din lume la credință,nu pot să cred cât de ușor renunță unii la binecuvântări pentru care alții suferă,luptă.
  Pastore Stanley,oare nu-ți dai seama cât greșești?Că urmează să ți se ceară sângele celor care vor cădea sau vor renunța să vină la credință scîrbiți de așa mărturie?
  Pentru ce sămai upte când pot foarte ușor să rămână în pecat fără atâta tam-tam evanghelic,după convingerea dumitale.
  Ai ăutea să privești în ochi bețivii,curvele.hoții care doresc o viață curată?
  Oare nu este nimeni care să îl împiedice să mai propovăduiască Biblia,ân public măcar?
  (…)
  Restul e treaba Domnului.
  Mihaela

 6. Proieminent a crezut că înseamnă cineva care este mai presus de alții,gen mândrie.
  Probabil că fratele care a comntat sufară de complex de inferoritate.
  Frate,pentru a evita confuziile,folsiți un limbaj mai smplu,fără neologisme,să înțeleagă toată baba.
  Ni se pierde nimic din măreția mesajului.
  Mihaela

 7. Andy Stanley ne oferă un „exemplu de familie modernă”. Frumos din partea lui! Potrivit vederii lui Andy, asta înseamnă că bisericile sunt formate din familii moderne şi familii învechite. Deci, soluţia de a trece de la învechit la modern este…..(puncte, puncte)…?
  Se pare că pe Andy nu l-a deranjat sodomia dintre cei doi. Andy ar fi vrut ca cel cu nevastă să divorţeze mai întâi – să se modernizeze, şi dup-aia să „urce” pe următoarea treaptă. Băiat deştept, Andy ăsta! 🙂
  Întreb: Suntem noi pregătiţi, la nivel de biserici, să confruntăm doctrina de tip „Andy Stanley”, şi să ne păstrăm verticalitatea creştină atunci când sodomiţii vor ieşi din ascunzişurile lor şi vor veni cu pretenţii? Sau mergem cu valul…?
  P.S. Ce le vom cânta la nunţi? 😀 ” ‘Naintea noastră o pereche stă?” 😀

 8. si se va binecuvinta apoi rodul pintecelui miresei. 😦
  cred ca acum suntem mai rau decit Sodoma,
  pentruca aceia nu faceau parte din biserici;
  asa spurcaciuni te umplu de mizerie numai cind le citesti,
  ce efect poate avea asupra noastra decit scirba?
  inainte de Revolutie nu circula nimic despre hs;
  ne era rusine macar sa
  le spunem pe nume
  acuma am ‘evoluat” in toate, relatia dintre doi oameni normali
  este numita sex, cind nu am fost asa modernizati se numea intrun fel
  in care era rusine si sa pronunti ;
  asa dispare diferenta dintre curat si murdar, incit pina la urma vom numi
  curatul murdar si murdarul curat.

 9. NouaOrdineCrestina Răspunde 6 mai 2012 la 9:08 AM

  O lume nebuna, nebuna (de legat ! ) in pacat ! .Apropos de proeminente : chiar si tumorile tot proeminente sunt !. Iar in sanul padurii inverzite, plin de ciripitul pasarilor ce-L lauda pe Creatorul , sta ascunsa de toti acesti predicatori si filosofi, atata pace !.

 10. Mi-e scarba de imoralitatea din lume, pur si simplu scarba !

  • Samira – ce zici sa ne uitam la noi in ograda (biserici) si sa fim noi niste exemple de urmat (lumina si sare) pentru lume si nidecum asemenea ei … oare mai e vreo diferenta ???? Problema e (parerea mea) lumea nu stie si nu au facut legamint cu Dumnezeu , dar cei predati stiu si au promis– minia si pedeapsa?? Domnul judeca drept- SLAVA LUI IN VECI God bless you

 11. Nimic nou sub soare.Asta o spunea Solomon cu vre-o trei mii de ani in urma.Ce ma pune pe mine intr-o incurcatura tipic ardeleneasca estemodul cum ”NEPRIHANITUL” Lot se adreseaza celor din vremea lui, atunci cind vin si ii inconjoara casa (Gen 19:7) Chiar asa?Adica stim sa vorbim ca spurcatii aceia si inca le facem oferte? Parca tot el Solomon spunea ca cei nesabuiti glumesccu pacatul. Iata le ce poate duce gluma si toleranta in viata de4 familie.Familia nu este un vapor cu doi capitani.Existe nivele de ierarhie si autoritate in familie , daca ele sint incalcate ,famila se ruineaza. Imi este foarte greu sa inteleg toata istoria lui Lot , compromisurile pe care le face si lucruriole pe care el pune pret. La ce i-o fi trebuit atita vin sa scoata noaptea cu el din cetate? c Conferintele de la poarta cetatii si discoteca din Sodoma si-a cerut tributul lor . N-ar trebui sa ne ia prin surprindere asemenea vesti, oricum Domnul ne-a avertizat cu mult mai i8nainte despre aceste lucruri. Vorba apostolului Pavel:Dati afara raul acla din mijlocul vostru:

 12. totul” se rezolva prin reducere la absurd

 13. Despre el se stie e acum,dar citi mai sint de care nu se stie Niste stinci ascunse la mesele noastre de dragoste cum spune in IUDA.
  Homosexualii au parade,cer drepturi,legalizari si pacaitilor le e frica sa predice adevarul.Poporul piere din lipsa de cunostinta.Doar scrie in biblie ca e pacat sa te culci cu un barbat cum te-ai culca cu o femeie.Pai fratii pastori vreau mai cu perdea.Cind mai auzim cite o cadere a de a lui x,y.Se mai rupe cite o perdea.

 14. Exemplele astea sunt destul de grosolane care pot face pe multi sa arate mai bine. Astia sunt ghiboli (fapte care zice sa nu fie nici pomenite intre voi), comparat cu vulpile mai mici cu care ne-am cam obisnuit, dar care distrug destul de mult si alea.

 15. This is why the wrath of God begins with His house. . .
  We, as Christians, must pray more for the church leaders today. I’m sure Pastor Stanley didn’t start out this way. It’s easy to judge (and to an extent, we must) but what would help more than judgment is intercession. Perhpas so that his followers see the error in his message(s) and either bring it to his attention or leave his congregation. And for other Godly men in the ministry to correct him, in love.

  Lord, have mercy.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Evanghelici care o iau razna « Cehei – Biserica Creștină Baptistă - 9 mai 2012

  […] mai mult aici: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2012/05/05/andy-stanley-inca-un-evanghelic-proeminent-o-ia-ra… Like this:LikeBe the first to like this post. Categories: International Comentarii (0) […]

 2. ANDY STANLEY: UNCONSCIOUS AND RECKLESS | POPAS PENTRU SUFLET - 16 iulie 2020

  […] https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2012/05/05/andy-stanley-inca-un-evanghelic-proeminent-o-ia-r… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: