PASTORUL SIMION MAN – LA 100 DE ANI, CU DOMNUL ÎN VEȘNICIE

Unul dintre veteranii credinței penticostale în România, pastorul Simion Man din Satu Mare a plecat la Domnul. Depășise cu mult vârsta celor tari și urma să împlinească peste doar câteva luni 100 de ani. Uimitor, și-a păstrat luciditatea și puterea de muncă până în ziua accidentului care avea să îi curme firul vieții. Credința și caracterul său integru și dârz au contribuit la o slujire devotată și fără compromis în ciuda persecuției și necazurilor.

L-am cunoscut atunci când a vizitat Chicago în 1997. Din numeroasa lui familie, un număr frumos este parte din biserica noastră (Elim – Chicago): fiica Lidia Găvruș, nepoții Lia & Mike Big, Dana Găvruș, Dinu Găvruș, pastorul Samuel & Ema Man, Adriana & Costel Ungureanu, Moni Man și 9 strănepoți.

Tuturor celor de aici și celor din România le transmitem și pe această cale sincerele noastre condoleanțe și asigurarea că ne rugăm pentru mângâierea lor!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “PASTORUL SIMION MAN – LA 100 DE ANI, CU DOMNUL ÎN VEȘNICIE”

 1. Sincere condoleante familiilor indoliate.Domnul sa va mangaie.

  Fam.Daniel,Oana si micutul Ruben Vesa

 2. Sincere Condolianțe familiilor îndoliate!
  Familia Olan.

 3. Bunicu Man, din perspectiva unui copil, adolescent si adult.
  Ca si copil era intotdeauna o bucurie deosebita sa mergem la bunica si bunicu acasa care ne primeau cu mult drag si caldura si care ne desfatau cu iubire, dragoste si ne ofereau tot ce aveau mai bun: de la fructele cele mai colorate si coapte ( marul cel mai rosu,para cea mai coapta si strugurii cei mai aromati) la cei cativa lei pe care ni dadeau la plecare din putinul pensiei pe care il aveau.
  Ca adolescent, a inspirat in noi dragoste pentru poezie, ii placea foarte mult sa recite, dragoste pentru Biblie, dragoste pentru munca, responsabilitate si sacrificiu.
  Adult fiind am reusit sa vad, sa inteleg si sa admir complexitatea acestui om. Un om care la iubit pe Dumnezeu si care a inteles pe deplin ce inseamna dragoste si sacrificiu. Harnicia si responsabilitatea de care a dat dovada pana in ultimile zile a vietii lui sunt greu de priceput si de descris. Nu a obosit niciodata sa lucreze din greu atat pentru familie cat si pentru frati . A iubit fratii intr-un mod deosebit. Pentru el nu a fost un lucru prea mare si greu sa urce pe bicicleta si sa mearga kilometrii intregi ca sa viziteze fratii, sa predice evanghelia, sa infinteze biserici, sa impace, sa sfatuiasca si sa invete. Pasiunea lui pentru a face bine si a se sacrifica pentru cei din jurul lui a fost scopul vietii lui. A infruntat cu atata demnitate si caracter lipsurile si problemele vietii incat ai fi crezut ca el nu are nici o problema. Cand a fost bolnav, zdrobit, incercat, in lipsuri si-a pus toata nadejdea si increderea in Dumnezeu si la laudat prin cantare si printr-o umilinta intimidatoare. A stiut sa se smereasca si in fata unui copil si in dragoste sa ierte, sa uite si sa iubeasca. A spus adevarul cu dragoste, blandete si pasiune si la trait si aplicat in viata lui.
  A fost un om iubit, apreciat si un adevarat exemplu. Trecerea lui in vesnicii nu e un prilej de jale ci unul de a celebra viata lui traita pentru Dumnezeu cu o dedicatie, pasiune si demnitate deosebita.

 4. Parinti mei l-au cunoscut bine si ne-au vorbit si noua despre fratele Simion Man.Cuvinte de apreciere si respect deosebit.Un adevarat slujitor.Un Om deosebit.Am avut onoarea sa-l intalnesc cativa ani in urma.
  Dumnezeu sa binecuvinteze familia si sa le ajute sa calce pe urmele fratelui Simion.

 5. Am avut harul sa il ascult anul trecut pe acest om a lui D-zeu… imi era atat de drag sa il ascult povestind.
  Scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El. (Ps.116:15)

 6. Sunt unul,dintre sutele de frati in credinta,pe care fratele Man Simion la botezat,in apa.In anul 1971 am primit botezul ,marturisind credinta in Domnul Isus Hristos.Doresc ca Domnul Isus sa mangae familia celui care a fost fratele Man Simion.Iar tu,frate SImion Man,du-te,pana va veni sfarsitul;tu te vei odihni,si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire,la sfarsitul zilelor.Permitet-imi sa va incurajez prin cateva cuvinte,pe toti care deschideti acest sait.Era perioada anilor 1970 cand,in orasul Satu Mare,Domnul Isus lucra cu mare putere,intorcand multe suflete de la intuneric la lumina Evangheliei.In acea perioada Duhl Sfant a facut o descoperire fratelui Simion Man,in auzul nostru,caci odata cu trcerea lui din viata aceasta,va veni prigonirea peste poporul Domnului.Fiti treji,si veghati!……….. ………. Dumnezeul orcarui har,care v-a chemat in Hristos Isus la slava Sa vesnica,dupa ce veti suferi putina vreme,va va desavarsi,va va intari,va va da putere si va va face neclintiti.1 Petru 5:8-11.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: