UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA ȘI CANADA – DETROIT, 11-12 MAI, 2012

Zilele trecute a avut loc Conferința Anuală a Uniunii Bisericilor Penticostale din SUA și Canada. Pentru că o dată la patru ani sunt alegeri, anul acesta Conferința s-a constituit în congres electiv. Biserica Grace, păstorită de fratele Pavel Pop, împreună cu bisericile surori din metropola Detroit a organizat acest eveniment.

Sesiunile conferinței au avut loc la Biserica Grace, în vreme ce serviciile s-au desfășurat în localul Bisericii First Romanian Pentecostal de pe Middlebelt Rd. (pastor Dinu Sabău).

Pe lângă două seminarii (Slujirea autentică – Pastor Cornel Avram, președintele Uniunii și Identitatea și Prerogativele Uniunii – Pastor Cristian Ionescu, vicepreședinte est), darea de seamă a activității organizației și discuțiile libere ale Corpului Pastoral, cele două servicii au fost excelent organizate cu participarea corului unit al bisericilor din Detroit, fanfarele bisericilor Bethezda, First Romanian și Aleluia, corul de tineri al Bisericii Betania și corul de fete al Bisericii Elim, ultimele două din Chicago.

Vineri seara, mesajele au fost aduse prin frații pastori Cosmin Avram (Elim, Atlanta), Vasile Antemie (First Romanian, Seattle) și Cornel Avram (Happy Valley, Phoenix), iar Sâmbătă seara Alin Bob (Emanuel, Sacramento), Nelu Prunean (Bethel, Los Angeles) și Cristian Ionescu (Elim, Chicago). Tema centrală a conferinței a fost ”Calea către cer”.

Organizarea a fost de excepție atât în plan logistic și administrativ dar mai ales pe plan spiritual. Atmosfera a fost deosebit de plăcută și alegerile au decurs ireproșabil. Spre deosebire de alți ani, când era necesar și al doilea tur de scrutin pentru unele poziții, de data aceasta, cei aleși au avut un vot majoritar din primul tur. Votul a fost secret. Iată rezultatele:

Cornel Avram – președinte, Cristian Ionescu – vicepreședinte est, Nelu Prunean – vicepreședinte vest, Pavel Pop – secretar, Vasile Antemie – trezorier, Gheorghe Diaconescu (Bethel, Windsor, Canada), Alin Bob, Cosmin Avram, Vasile Ștreango (Grace, Houston), Simion Timbuc (Bethezda, Detroit) și Luigi Mițoi (Betania, Chicago).

Imagini, secvențe video și mai multe amănunte în zilele următoare.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SUA ȘI CANADA – DETROIT, 11-12 MAI, 2012”

  1. Multă Pace!
    Am căutat să încadrez următorul anunţ la o rubrică adecvată Bisericilor şi formării lor. Cred că o să fiţi inspirat, frate Ionescu, de a concepe un comentar în ce priveşte formarea unei Biserici româneşti în Diaspora, bazele formării, „motivele”,…etc
    Anunţul la care mă refer se poate citi aici: http://germaniaevanghelica.wordpress.com/2012/07/28/o-noua-biserica-romana-in-munchen/
    sau aici: http://www.betel-muenchen.com/
    Mulţumim Domnului şi fraţilor pentru sprijinul acordat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: