VLADIMIR PUSTAN – COMUNICATUL CONDUCERII CULTULUI PENTICOSTAL

Cum era normal și pentru a păstra valorile crezului penticostal în afara oricărei confuzii, Conducerea Cultului Penticostal a publicat un comunicat oficial cu privire la abaterile doctrinare ale pastorului Vladimir Pustan. Acesta și-a recunoscut greșelile și a promis că nu va recidiva. Mustrarea scrisă a fost emisă ca ultimatum, cu precizarea că în caz de repetare a acestor abateri, lui Vladimir Pustan i se va retrage dreptul de slujitor în cadrul Cultului Creștin Penticostal. Sper ca această măsură și reacția pastorului Pustan să încheie cu bine acest subiect. Sper ca vocile isterice care au apărat ceea ce nu putea fi apărat să-și înceteze demersul și să accepte că este așa cum trebuia să fie. Afară de faptul că se vor supăra cu privire la întârzierea acestui comunicat după cum, desigur, s-ar fi ofensat dacă venea mai devreme pentru că ar fi fost… prea devreme.

Puteți accesa comunicatul AICI, în publicația oficială a Cultului Penticostal, Cuvântul Adevărului.

 

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

31 răspunsuri sa “VLADIMIR PUSTAN – COMUNICATUL CONDUCERII CULTULUI PENTICOSTAL”

 1. Da, foarte limpede si ferma atitudinea celor ce au luat atitudine.dar ceea ce nu inteleg eu, ce avem noi a face cu pastorul I O A N PUSTAN? Doamne, acest pastor Ioan P. poate habar nu are ca a fost pus intr-o asa situatie limita.

 2. Mai devreme sau mai tirziu adevarul iese la iveala , Dumnezeu nu se lasa batjocorit oricit s-ar crede cineva de faimos. Fr. Ionescu nu conteaza daca unii sint de acord sau nu cind scoti la iveala aceste lucruri nebiblice Domul este totdeauna de partea adevarului .GBY

 3. Nu ar fi mai bine sa infiintam casta penticostala si sa nu mai stim ca exista ortodocsi si catolici si alte denominatiuni? Am terminat o facultate de teologie baptista, unde mai mult am invatat despre teologia catolica si ortodoxa…totusi am ramas penticostal. Consider ca cei care au scris comunicatu au impresia ca OILE penticostale sunt usor de dus de nas. Dar daca nu avem modele care sa vorbeasca cu foc depre ceea ce cred dintre ai nostri ce e de facut?

 4. pustan ar trebui sa dea un comunicat si sa si exprime parerea de rau fata de cei pe care ia jignit prin atitudinea sa publica altfel acest comunicat este putin important.

  • Isacfilip

   V.P. va face asta (comunicatul) cand se va pocai din inima… deocamdata a facut doar o mutare politica de interes personal (numita pe nedrept pocainta) ca sa poata ramane prin preajma…, iar CP e multumit pt ca si el tot asta cauta–imagine buna–sa iese cu fata curata in ochii lumii.

   P.S. Mi-e teama ca si C.I. e multumit cu o „victorie” de suprafata…ce-i drept chiar si asta este meritul sau, altfel CP si VP nu faceau nici atat.

 5. Astfel de luări de poziție sunt de dorit în orice context, pentru păstrarea mesajului Evangheliei nediluat, în special acuma, când relevanța culturală și ecumenismul sunt subiecte fierbinți. Unii sunt gata de aproape orice compromis, pentru a fi cât mai relevanți din punct de vedere cultural, anatemizându-i pe toți cei ce le stau înainte, și catalogându-i: farisei fățarnici, înguști, legaliști, etc. Consider acest comunicat ˝un sunet de trâmbiță˝ venit (încă) la timp. Slavă Domnului!

 6. ‘Mai devreme sau mai tarziu’….astep si o analiza a „Festivalelor” de la Arad si Cluj ale CP cu „Dr.” Woods si gasca de lingai…..Pana se va realiza acest lucru, consider blogul dvs o masinarie de propaganda impotriva, nu a ereziei, ci DOAR a ereziei „carismaticilor”. Vb lui Vasilica Croitor, pe 5 min de clip de la Peniel ati scris 16 artiocole, iar pe ore intregi de inregistrari cu „Eigi” si „Sigi „cu abateri mult mai grave ca cele din Peniel si V.P., intoarceti capul si va faceti ca nu vedeti….Oare asa dovediti ca sunteti pentru adevar si pentru dreptate, sanctionand vehement tantarii in timp ce ignorati camilele?!

  • Dragă Val,
   Pe mine nu mă interesează eigisigilarea cultului sau că face nu știu ce evenimente, sărbători sau alte buclucuri denominaționale, după cum nu am probleme cu adunările Peniel, Pustan sau orice altceva de genul acesta în sine. Am reclamat aspecte care țin de dans, semnul crucii și alte asemenea artificii care ar fi rămas nesancționate.
   Cât privește politica Cultului s-o facă (pro sau contra) cei din cult.

   • C.I.
    Pai la asta ma refeream si eu–la „unele aspecte”– din „festivalele” de la Arad si Cluj, nu la evenimentul in sine…Inca o data o spun: daca nu analizati „unele aspecte” ale acelui „festival”, nu lucrati cu nepartinire si ar fi nepotrivit.

  • Val, caricmaticii sint „eigi”… si „eigi” sint carismatici.
   Eigi or fi fost penticostali prin anul 1950

   Asa ca daca pe acest blog se face propaganda impotriva carismaticilor, „by default” propaganda este impotriva „eigi” sau „sigi”

   Si dupa cum toti cei care au citit jumatate din Noul Testament ,stiu ca carismaticii moderni sint deja cu (cel putin) un picior in groapa evangheliei prosperitatii… care nu este evanghelie ci este o erezie de prima clasa

   Chiar am fost in vizita la „AG flagship Church” , in Salem Oregon…am crezut ca am intrat la „Cirque du Soleil”… numai ca nu sareau pe pereti… Am plecat dupa 15 minute sa-mi cumpar un advil…

   Si aia nu sint nici pe jumatate cazuti in cap in comparatie cu (…)

 7. …ce bine ca V.Pustan nu a fost pastor informator…ma gindesc ce aspra sanctiune ar fi primit din partea comitetului cultului…curat murdar…

 8. Fratilor pastori lasati pe Domnul sa lucreze, caci El nu-si imparte slava cu nimeni, si este lucrarea LUI, nu a noastra!!!!!!!!!
  Cu tot respectul frate IOnescu, va indemn sa ganditi 2 times inainte de a scrie ce scrieti pe blog. Caci daca este un mijloc de a produce vrajma si nemultumire atunci Duhul Sfant nu este acolo. Noi santem chemati sa traim in pace cu toti oamenii si sa nu luam parte la discutii care divizeaza, care aduc schisme. Ce a facut Pustan – predicarea cuvantului la fratii nostri ortodoxi care traiesc in bondage iar noi ne lafaim si stringem comori aici jos. Domnul Isus a fost vorbit de rau pentru acelasi motiv de catre farisei, ca a stat la masa si a baut cu pacatosii. Inainte sa vin la Domnul pocaitii care imi erau subalterni ne vorbeau de rau si barfeau pe seama „domnilor ingineri”, iar cand m-am dus in mijlocul lor nimeni nu m-a intrebat cum am venit la Domnul, care estemarturia mea si verificau de ce ma cheama pacatosii in casele lor duminica dupa amiaza.La botez au venit sute de persoane dar nimeni nu a ramas in biserica pentruca erau priviti de sus, ca si pacatosi.Dar Domnul ii stie pe ai LUI si ei cunosc glasul LUI.Prin atitudinea noastra fata de Pustan dovedim ca penticostalii sant o secta, in sensul rau al cuvantului. Romanii au felul lor de evanghelie a prosperitatii, caci stiti prea bine doar ca aveti chiar in Chicago biserici de romani bogati si biserici de romani saraci. In tara stiu cum pocaitii erau invatati sa se imbogateasca ca sa arate oamenilor ce inseamna sa fii pocait. De aici zvonurile ca m-am pocait pentru ca am primit 20 de mii de dolari.La scurt timp dupa ce am venit la Domnul, eram in tren venind dintr-o tara indepartata si incercam sa impartasesc Cuvantul cu o doamna din compartiment care era din Arad. M-a repezit imediat spunadu-mi ca locuieste vis-a-vis de biserica penticostala, dar nu poate sa intre acolo pentruca oamenii aceia sant deosebit de bogati si luxosi,mai ales femeile si niciodata nu vorbesc cu nimeni.
  Am avut colegi care au venit la biserica, dar nu au gasit pe Domnul acolo , imi pare rau sa o spun, doar legi care trebuie urmate.Putini dintre noi inteleg ori vor sa inteleaga si sa primeasca ce inseamna biserica lui ISUS HRISTOS.
  Pacea Domnului Isus sa fie peste noi toti si tot ce am scris pun sub sangele mielului!!!!!!!

  • Sora Sara,
   Cu tot respectul pentru dvs. și, nu mă îndoiesc, sinceritatea cu care ați scris aceste rânduri, faceți confuzii grave între subiecte care ori nu au legătură unul cu altul, ori au dar pe rând.
   Faptul că acuzați credincioșii penticostali înstăriți, ba de mândrie, ba de indiferență, ba de răutate (asta nu produce răni și divizări?…), nu justifică aberațiile pastorului Pustan. Deci, potrivit teoriei dvs. unul are voie să fure pentru că altul minte…
   Luarea mea de poziție publică – justificată biblic dacă citiți cu atenție Scripturile – nu este un atac personal la adresa nimănui. Nu m-am legat de casa, mașina, familia sau necazurile nimănui, cum fac o sumedenie de frustrați. Nu m-am ocupat cu noroaie, bănuieli sau insinuări.
   Am abordat acte comise public, documentate și în clar flagrant delict cu crezul penticostal.
   Mă bucur că ați pus ceea ce ați scris sub Sângele Mielului, dar nu greșeați deloc să puneți și sub adevăr și nici puțină logică nu strica…

  • sora draga(Sara)iti multumesc pentru punctul de vedere exprimat,cred ca EL a lasat o femeie sa ne invete pe cei
   care ne numim penticostali,ca toata slava este a DOMNULUI,
   iar noi sa ne verificam relatia personala cu EL si sa nu judecam.

   multa pace

 9. Fr. Ionescu,

  interesanta afirmatia fratelui Pustan cum ca, nu prea a realizat ce face !!! Sa fie oare chiar asa ?

  • Lăsați-i loc omului să dea înapoi…
   Dacă zice așa, așa să fie!
   Oricum, lucrul acesta va fi dovedit în viitor. Eu mă bucur dacă este sincer și se va ține de cuvânt. Valoare are cu carul! Un Vladimir Ioan Pustan echilibrat ar face mult bine!

 10. NouaOrdineCrestina Răspunde 17 mai 2012 la 4:56 PM

  Oare este posibil ca in final Vladimir Pustan sa impartaseasca fata de Cultul Penticostal sentimente similare cu cele ale lui Iosif Ton fata de Cultul Baptist ??!!

 11. „Dragostea…acopere totul,crede totul, NADAJDUIESTE TOTUL..”(1Cor. 13-7)

  Cu unele excepti, nu vad dragoste in comentariile voastre.E ca si cum nici nu vreti sa credeti ca lucrurile se pot indrepta, si ca ati dorii ca acest frate, cu o asa popularitate, sa fie folosit de Dumnezeu, pentru extinderea Imparatiei Lui.Frate Ionescu, ma bucur ca ai spus ceea ce ai spus.Sa ne rugam, si sa speram ca totul va fi bine,aducandu-ne aminte de cuv.prof. Isaia: „Trestia franta n-o va zdrobi, si mucul care mai arde inca nu-L va stinge. (42-3)

  • Cu tot respectul pentru dumneavoastă, trebuie să acceptați că pastorul Pustan a făcut-o de oaie în mod repetat. Va fi crezut dacă se potolește.

   • Il cunosc pe Vladimir de o viata si toate remarcile deplasate de adevar care se spun despre el sunt doar niste latraturi la Luna.Toti marii oameni ai lui Dumnezeu au suferit prigoane si in special de la cei care erau ai lui. Vladimir are mintea deschisa si o inima mare pentru Hristos. Pastorul Pustan nu este al cultului penticostal , nici a altor culte, ci al BISERICII LUI ISUS HRISTOS. DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE!

 12. Pe cand acelas gen de comunicate si pentru toti pastorii ce au aparat ereziile lui Pustan Vladimir ??? Ore numai penticostalii sa aibe o atitudine de pocainta ? Uniunea Baptista si celelalte care cumpun A.E.R. , cand ia atitudine ?

 13. Reblogged this on Vanitas Vanitatum and commented:
  Dura lex, sed lex!

 14. „pastorul Pustan a facut-o de oaie”
  Sa inteleg din aceasta caci fratele Pustan este oaie si a gresit cum de fapt toate oile gresesc, nu? Dar ce facem cu lupii rapitori care s-au strecurat in turma, sint imbracati in piei de oaie si mai stau si linistiti in locurile din fata? Am inteles ca neghina trebuie sa o lasam impreuna cu griul, dar ce ar trebui facut cu lupii?

Trackbacks/Pingbacks

 1. VLADIMIR PUSTAN – COMUNICATUL CONDUCERII CULTULUI PENTICOSTAL | InfoCrestin Live | Stiri Crestine | Resurse Crestine | Radio Crestin Online | Biserici LIVE - 18 mai 2012

  […] popaspentrusuflet. Alte articole:Rugăciune pentru Vladimir PustanVladimir Pustan la Biserica greco-catolica TimisoaraCe vă oferă Cireşarii de sărbători?Cireșarii la BrașovConferinţa Naţionala a pastorilor Penticostali, Sovata 4-6 octombrie 2011Vicepresedintele Cultului Penticostal – colaborator al Securitatii?Conferinţa de tineret “Trezeşte-te” la Oradea […]

 2. VLADIMIR PUSTAN – COMUNICATUL CONDUCERII CULTULUI PENTICOSTAL | news.crestin.net - 18 mai 2012

  […] popaspentrusuflet. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: