ÎNTRE ABERANȚĂ ȘI RELEVANȚĂ

Primesc un comentariu scurt și interesant de la Darius (revista pași.ro):

Fiţi relevant, nu aberant!
http://www.pasi.ro/revista/vladimir-pustan-sanctionat-din-nou-de-cultul-penticostal.html

Îi răspund scurt (în loc de… pași):

”Știți de ca am tolerat acest comentariu al cărui loc era (de) drept la gunoi? Pentru că explică foarte bine starea de moft în care vă tăvăliți împreună cu vedetele voastre!
Poate trebuia să ziceți mai degrabă FIȚI ABERANT CA SĂ FIȚI RELEVANT! Aceasta este lozinca a ceea ce susțineți și promovați dumneavoastră și lamentabilul articol de pe pași.ro!
Mă mir că nu roșiți!”

Este al doilea articol al acestei reviste (după cel despre sinucidere) pe care mă văd silit să-l abordez (de data aceasta, provocat). Mai ales că numitul articol se încheie cu ”mai bine golan decât comunist”. Cât despre mine, nu mi-a plăcut nici golan, nici comunist! Pași.ro face… pași mari și grăbiți într-o direcție greșită!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “ÎNTRE ABERANȚĂ ȘI RELEVANȚĂ”

 1. Articolul nu este „de aruncat la gunoi”, este chiar gunoi. Din punct de vedere gramatical şi literar, are greşeli, sunt vizibile, nu le precizez. Din perspectivă logică, prezintă fracturi: „Păi normal că a îndurerat pentru că realitatea care te loveşte în faţă provoacă dureri. Şi nu fac lobby pentru mesajul transmis de preot ci spun asta datorită modului în care noi ne prezentăm public, ne articulăm mesajele şi ne simţim agasaţi şi intimidaţi de ei.” „Ei” fiind preotul, conducerea, blogării, credincioşii ortodocşi?… Să trecem mai departe…
  „Fără a fi răutăcios, prelegerile au fost cu mult peste nivelul actual al liderilor bisericilor creştin-evanghelice din România. Şi iată dovada.”
  Mde, fără a fi răutăcios, stimabilul sârguitor pe blog compară mere cu pere, asemuind prelegerile cu liderii! Sau, eventual, voia să scrie „prelegerile au fost cu mult peste nivelul actual al PRELEGERILOR liderilor” etc.?… Fără a mai menţiona că blogărul cu pricina pare că suferă de „comparaţionită”, făcând comparaţii între slujitori ai comunităţilor de credincioşi din România şi cercetători din străinătate, din ţările unde, apropo, credinţa creştină este făcută praf. Din nou, stimabilul blogăr încurcă activitatea de cercetare cu teologia pastorală, ca şi cum un om care are permis de conducere categoria B ar putea şofa oricând un camion TIR, că doar şi acela are tot volan şi roţi, iar indicatoarele sunt aceleaşi…
  Apoi, ne „contextualizăm”, distinse blogăr?… Fardăm Evanghelia, pentru a o face pe placul oamenilor aflaţi în chingile culturale? Epistola către galateni, 1:10, mai are semnificaţie pentru dvs.?… Sau vă arde dorinţa de a fi relevant cultural?… Mai citiţi, domnule, Christ and Culture, de H. Richard Niebuhr, sau chiar răspunsul lui Donald Carson dat lui Niebuhr.
  O altă exprimare haioasă: „Ce vă doresc e să vă uscaţi repede de aplaudatul duş rece şi să-i lăsaţi pe ……” A se citi, cumva: „prefaceţi-vă că v-aţi pocăit, ca să nu aveţi probleme cu superiorii dvs. ierarhici”?…
  Nu auzisem de blogul paşi.ro, dar cred că pentru mine va rămâne rătăciţi.ro

  Berakhoth/ Binecuvântări!

 2. Sa stiti ca nu numai revista pasi.ro se joaca dea relevanta. Iata un grup de globalisti iterconfesionali care vor sa ii duca in deriva pe evanghelicii romani.

  http://ioan8.wordpress.com/2012/05/19/cine-are-nevoie-de-big-impact-si-de-summitul-global-de-conducere-raspuns-nimeni/

  Paul Dan

 3. De drept la replică ați auzit? Sau asta nu scrie în Biblie. De ce nu ați aprobat comentariul trimis ieri? Nu e deloc fair play ceea ce faceți, respectul și dreptul la replică se împun chiar dacă dovedim perspective diferite, poate chiar antagonice.

  • Comentariul dvs. nu a fost o replică…

  • Dragule „pasi.ro” voi fi foarte recunoascator daca imi aduci din biblie versetele cu „dreptul la replica” Sper sa nu-mi spui dinte pentru dinte si ochi pentru ochi, cred ca ai depasit acest stadiu mai de demult.. Si am inaintea ochilor si in inima si in minte „replicile” date de Domnul Isus TATALUI in situatiile in care noi nici nu ne putem visa, dar sa mai si suportam. Asta asa ca sa mai fie si cite ceva din biblie. In realitate insa cred ca dorinta aceasta de ” lasa ca iti arat eu cum vine” cred ca face parte din alt capitol.
   Apropo, am cheltuit ceva timp si am postat pe blogul tau ceva, tocmai ca sa vad cum stau lucrurile cu acest alt capitol.Ai confirmat ceea ce eu iti spun acuma.Pentru tine este valabil doar ce spui tu, altii accepta dialogul chiar daca sunt jigniti sau trebuie sa se ocupe de ceea ce nu le place.Fii binecuvintat.

   • @Mihail
    Vis a vis de interpretările tale biblice esti cel putin arogant. Pentru tine nu mai există loc de revelatie. „Exegeza” ta, dacă o pot numi așa, propune explicații pe care le dorești generale și absolut valabile! Nu e corect, ba mai mult, e riscant. E un drum numai bun spre erezii, chiar mai grave decât cele pe care le consideri învățături greșite ale părintelui Necula! Și… sub lașitatea anonimatului toată lumea își permite să spună orice, onestitatea și demnitatea cred că sunt și ele atribute creștinești.

    • In sfirsit ma bucur ca ai avut bunatatea de comportament civic sa raspunzi, desi dialogul pe bloguri este ceva volitional.
     Un singur lucru doar as dori sa-l punctez ca sa fac cel putin dovada ca sunt onerst: nu scriu sub anonimat.Este frumosul meu nume primit cu zeci de ani in urma prin hotarirea luata de parintii mei, dintre care, mama mea Elena inca mai este in viata si traieste cu ce iau harazit guvernantii, si cu nadejdea in Dumnezeu.
     Iar ca o mica concluzie la ceea ce tu scri, as face doar o remarca.De ce trebuie sa scoti in evidenta calitatile si atributiile unei persoane cind de fapt subiectul este tema biblica?SI CA SA TE ASIGUR CA NU EXISTA PERICOLUL DE EREZII ,EU RAMIN STRICT LA CUVINTUL BIBLIC,NU AM NICI O TREABA CU TE-OLOGII,CU FILOZOFIILE INDIFERENT CINE LE PROPAGA.Dumnezeu mi-a dat minte sa pot citi si singur si sa cercetez totul si sa-mi iau ceea ce am de trebuinta. Cum vei putea ,chiar si prin cea mai extraordinara exegeza sa justifici aberatiile cultului ortodox, cind acesta ne invita sa pupam moaste, sa vorbim despre ocrotitorii oraselor, satelor, vapoarelor, avioanelor, poate azi mine a fetelor de pe centura ca si acestea pot aduce un banisor in visteria nesatula a acestor preainalti, preasfinti, preanesimtiti care sugativeaza pina la ultimul sfant din amiarita punga a cetateanului ametit de inaltimea catedralei neamului.Cum voi putea privi in ochi pe dl Necula cind acesta imi spune sa mai dau ceva la popa ca tatal meu care este mort de 10 ani are de trecut nu stiu ce porti prin rai, sau ii este foame, sau sa o platesc pe Maria, mama Domnului Isus ca sa intervina la Dumnezeu pentru indurare. Tu realizezi ce vorbesc si ce educatie fac acesti popisori? Tu te uiti la evolutia lor spiritual-materiala? Sa fim seriosi. De ce au determinat guvernul Romaniei sa-mi ia din pensie ca sa dea sute de milioane la acesti trintori spirituali ca sa aiva la dispozitie miliarde cu care fac CE? Sa nu vorbim vorbe, faptele si dovezile ne arata cu totul altceva.Macar evanghelicii au bunul simt sa se descurce cu ce au, cum pot si cu cit Dumnezeu ii binecuvinteaza.Nu am auzit nici macar un caz in care sa solicite statului Roaman un banut.Si stii de ce? Pentru ca acei bani ar fi foarte murdari, poarta cu ei mirosul hotiei, a curvasaraiului politic. Evanghelicii inca se agata de traiul curat, atit cit pot si nu sunt fortati din nou de aparatul represiv remontat si redirectionat. Bleahhh.
     Prietene, doar faptul ca de ceva vreme am aflat si eu despre dragostea lui Isus ma opreste sa-ti spun lucrurile asa cum sunt legat de religia de stat in care minciuna este la rang de doctrina.
     Sigur, pina la noi documente , nu ridic in slava nici alte denominatiuni, dar macar evanghelicii, in simplitatea lor cauta si in mare masura eu cred ca reusesc sa traiasca dupa cuvintul biblic.
     Te rog frumos sa-mi ierti tonul un pic suparat cu care scriu, dar te asigur ca stiu ce scriu nu scriu ce stiu. Eu cred ca aceste lucruri nu se vor limpezi decit la dreapta judecata a lui Dumnezeu. CRED cu tarie ca noua ne ramine numai ceea ce este scris in biblie cu privire la felul nostru de trai, vietuire si inchinare.Fii binecuvintat.

 4. Frate Cristian va simt deja minios,in tacere sa stam inaintea Domnului!

  • Chiar deloc în sensul mâniei păcătoase, frate Bogdan. Dimpotrivă, mânia mea este mai degrabă o mâhnire pe care, mai ales dumneavoastră, ar trebui să mi-o împărtășiți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: