MUZICĂ PENTRU CATEDRALA VIRTUALĂ

Animuzica este o formă fantezistă a perfecțiunii robotice în artă. Ideea de a o introduce într-un sanctuar virtual mi-a trecut un fior pe șira spinării: să-ți vezi de treburi, în vreme ce catedrala… se închină. Sau să fii la biserică, dar închinarea ta să nu fie mai mult decât simt animuzicienii din secvențele de mai jos (deși de perfect, cântă perfect):

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “MUZICĂ PENTRU CATEDRALA VIRTUALĂ”

 1. De mentionat ca lucrarea muzicala este o adaptare dupa piesa de pian ”TABLOURI DINTR-O EXPOZITIE”a lui Modest Mussorgsky(1839-1881).Deasemenea fiind uimit de magistrala lucrare, un alt compozitor Modest Mussorgsky(1839-1881) isi pune semnatura pe orchestrea piesei care devine astfel mult mai apreciata. http://www.youtube.com/watch?v=g8ei1NF0oic&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=EirO7sKFeP0&feature=related
  Primul link este partea orchestrala, iar al doilea este varainta originala de pian.

 2. Poate ca asa inteleg unii : ”Sabatul e facut pentru om , nu omul pentru sabat ”…………–– Using GOD to run from GOD sau……..DOING FOR GOD INSTEAD OF BEING WITH GOD !

  • Iertati-ma, dar nu vad prea mare diferenta intre aceasta ingenioasa „masina cantatoare”, si o adunare (biserica) rigida, formalista, unde domneste traditia, nu Duhul lui Dumnezeu, si unde totul este mecanic, programat, si rece. Eu am crescut intr-o biserica unde aproape totdeauna era ceva nou, interesant, uimitor, asa ca in cursul saptamanii, abea asteptam sa vina dumineca, si sa ne minunam „pe unde curge apa” (riul).
   De fapt asa s-a inceput miscarea (trezirea) penticostala pe meleagurile noastre. Cand intalneam alti credinciosi intrebam:”Fratilor, cum v-ati bucurat ?” Caci totdeauna prezenta Domnului ne umplea de bucurie, si ne aducea surprize binecuvantate.

   Vorba cantecului, „Mai vino astazi ca pe vremuri…….” GBY

 3. Oare cam asa sa fie acele „harfe vii”? Astea sunt numai virtuale, si sunt concepute de „mintea omului”. Cum or fi acelea ce „la mintea omului nu s-au suit”?
  Oricum, aceasta lucrare este formidabila. Cineva s-a muncit sa o produca.
  (Mie nu mi-a prea sugerat a fi intr-o biserica. Nu-i nici o cruce pe-acolo. In realitate o asa orga bineinteles ca are nevoie de o incapere mare… Mai degraba ceva festiv.)

 4. Recitind comentariul mi-am dat seama am repetat numele compozitorului.Cel care a orchestrat piesa este Maurice Ravel.

 5. …Ei bine, imi dau seama de ce Dumnezeu ne vrea pe noi sa-I fim „unelte vii” in Casa Lui…El are la dispozitie masinile astea dar ne vrea pe noi sa-I aducem lauda! Inchipuiti-va milione de glasuri de pe intreg pamantul uniti in Slava Lui, cantand cantarea Mielului. Nu stiu daca fanfaristii din zona Aradului vor acompania dar stiu ca va de asemenea o orchestra deosebita…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: