ZIUA MEMORIALĂ

În acest weekend, în Statele Unite este una dintre cele mai semnificative sărbători ale anului: Memorial Day! Americanii își aduc aminte cu această ocazie de eroii care s-au sacrificat pentru ca această țară să devină ceea ce (încă) mai este. Probabil toate națiunile au în calendarul lor o zi marcată special în acest scop.

De-a lungul anilor, Biserica a comemorat și ea martirii, personalitățile ei marcante și le-a atribuit zile. Motivul pentru care scriu acest articol nu este ca să dezbatem cât de biblic este acest obicei. Tradiția a mers atât de departe încât să considere că acestor sfinți li se pot adresa rugăciuni, iar moaștele lor sunt sacre.

Întrebarea este, cât de departe putem merge în a ne aminti de exemplul oamenilor lui Dumnezeu și în ce fel. Cuvântul nu putea fi mai clar:

Evrei 13:7 ”Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa!”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “ZIUA MEMORIALĂ”

 1. Ne amintim cu drag de oamenii care au iubit libertatea până la sacrificiu. Tot la fel, ne luptăm pentru credinţa dată sfinţilor o dată pentru totdeauna, dar NUMAI pentru acea credinţă Biblică care a fost trasată de Christos şi practicată de apostoli. În ce privesc tradiţiile păgâne, cred că am rupt-o cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti.

  Happy Memorial Day tuturor şi … poftă bună la grătar! Eu chiar mi-am petrecut ziua de azi pe malul Pacificului, în jurul unui grătar plin cu mititei gustoşi. (Asta ca să vă fac ciudă! 😀 )

 2. Oare de ce nu permite Dumnezeu tuturor oamenilor să viziteze America?Cred că dintre toate apele din lume Pacificul are culoarea și mirosul unic,inconfundabil.
  Oamenilor le este mai ușor să cinstească ceea ce rațiunea dovedește,fie și amintirea sau rămășițele cuiva ce a fost.
  E mecanismul firii,care după ce s-a atins de ceva mai mult decât obișnultul-deoarece eroii au fost niște oameni aparte-se opreste aici într-o complacere comodă,nemeifiind datoare cu …ascultarea,schimbarea,care cera renunșare,sacrificiu,ceva mai greu.
  E o im.itațiea ceea ce se vrea ceva mai special,dar limitat și fără putere ,totuși
  E suficiența firii la granița dintre real și divin,uitînd că,următorul pas poate face ,prin cunoașterea celui ce a inspirat și ajutat pe acei eroi.,un erou din fiecare.
  E pragul capcană al uitării că acei eroi sunt un exemplu,Sursa puterii ce face eroi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: