ANGELA ȘI NADIA – AM TRECUT DE ÎNVĂȚĂTURILE ÎNCEPĂTOARE

Astăzi, cele mai mici dintre fetele noastre s-au botezat. Am mai încheiat un capitol. Din Noiembrie 1984 până în Septembrie 1996 le-am avut ca daruri de la Domnul. Zece la număr! Din Ianuarie 2003 până în Iunie 2012 s-au botezat toate zece. Anul trecut în Mai am început nunțile. A doua este programată în Septembrie. Mulțumim Domnului!

În fotografia de mai jos, suntem la masă, sărbătorim evenimentul. Angela și Nadia sunt prima și a treia din dreapta.

http://www.elimro.com/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=16

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

31 răspunsuri sa “ANGELA ȘI NADIA – AM TRECUT DE ÎNVĂȚĂTURILE ÎNCEPĂTOARE”

 1. Felicitari. Dumnezeu sa le ajute sa isi tina legamintul pina la capat.

 2. Scuzati-ma este adevarat ca, in conformitate cu Biblia – nimeni nu intra in imparatia cerurilor daca nu este botezat, nascut din nou din apa si duh?
  Si daca se boteaza abia atunci cand este atat de matur incat sa inteleaga semnificatia botezului, dar se intampla sa treaca la Domnul inca din primul an de viata, mai ajunge el (sau ea) in imparatia cerurilor?
  Multumesc

  • Biblia spune că prin părinți credincioși (deci, născuți din apă și din Duh) copiii sunt sfințiți.

   • TOATA binecuvintarea cereasca sa o aveti impreuna cu familia, cu care puteti forma singuri, o biserica!

    Domnul sa va intareasca pasii pe Cale pina la cel mai mic viitor. ….nepotel. 🙂

    Chiar daca numai unul din parinti este nascut din nou;
    deci cei care nu au parinti sfinti si pleaca in vesnicii sunt sortiti
    pierzarii.
    Asa am inteles si eu, dar mi se pare trist.
    Un bebelus este asa frumos si atit de dulce, nevinovat,
    cum sa ni-i imaginam in iad?

   • Bro. Ionescu –am avut o conversatie cu un credincios pe aceasta tema –i-am spus ca intradevar copii sunt sfintiti dar pina la virsta cind incepe sa desluseasca binele de rau –si in postura cunoasterii binelui si al raului -daca starueste in a face raul -sfintenia dispare – fratiorul sa suparat pe mine si mi-a cerut probe –i-am spus- Eu sint copil de martir si nu ma simt a fi sfint, ci un mare pacatos . Harul Domnului peste intreaga familie.

   • Daca inteleg eu bine, credeti ca numai copii credinciosilor sunt mantuiti ?
    poate va ganditi la un articol mai argumentat pt aceasta
    Am avut si eu o discutie pe teme asta, si am fort in tabara adversa .

 3. Zece fete,care mai de care mai frumoase.Felicitări.
  Mihaela

 4. Hainele sa le fie albe in orce vreme si untdelemnul sa nu lipseasca de pe cap.

 5. Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,
  Draga frate Cristian, Dumnezeu sa va binecuvanteze, fie si prin Psalmul 20:

  1 Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,
  2 să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel sfânt şi să te sprijine din Sion!
  3 Să-Şi aducă aminte de toate darurile tale de mâncare şi să primească arderile tale de tot!
  4 Să-ţi dea ce-ţi doreşte inima şi să-ţi împlinească toate planurile tale!
  5 Atunci noi ne vom bucura de biruinţa ta şi vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ţi asculte toate dorinţele tale!
  6 Ştiu de acum că Domnul scapă pe unsul Său şi-i va răspunde din ceruri, din locaşul Lui cel sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.
  7 Unii se bizuie pe carele lor, alţii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.
  8 Ei se îndoaie şi cad; dar noi ne ridicăm şi rămânem în picioare.
  9 Scapă, Doamne, pe împăratul şi ascultă-ne când Te chemăm!

 6. Frate Cristi, sunteti un om binecuvantat de Domnul! Felicitari!

  „Fiindca sunt iubit de Domnul, foarte fericit ma simt!
  Ce sa-si mai doreasca omul pentru viata pe pamant?
  Casa, masa si bucate, sanatate-n trupul meu,
  Pentru frati si rude toate, i-l slavesc pe Dumnezeu!”…
  – (strofa 1 dintr-o cantare scrisa de Mircea Ciugudean) –

 7. Cred ca Angela si Nadia au fost botezate avand nasterea din nou facuta de Duhul Sfant. Slava Domnului si felicitari lor, parintilor si Bisericii locale. Ar putea cineva sa demonstreze ca botezul e un legamant? Eu nu am descoperit asa ceva in Scripturi!

  • De ce consider că este un legământ:
   La Cina Domnului, cităm despre „sângele legământului celui nou”. Orice legământ implică o mărturisire (1 Ioan 5: mărturisirea lui Dumnezeu și a oamenilor). Pe pământ, trei mărturisesc: sângele, apa și Duhul!
   Legământul complet este:
   – Dumnezeu a mărturisit iubirea Sa mântuitoare prin sângele Fiului Său
   – omul (candidatul) mărturisește în apă lucrarea înoitoare a harului prin nașterea din nou, își declară credința și își ia angajamentul că Îl va sluji pe Domnul toată viața
   – din nou, Dumnezeu validează declarația publică a noului convertit prin pecetluirea botezului cu Duhul Sfânt
   Citiți cu atenție 1 Ioan 5:1-13

   • Am citit, scopul celor scrise e maret; prin credinta avem viata vesnica V13. Legamantul cel nou facut in sangele Mielului a fost decis (Ieremia 31) si implinit de D-zeu prin Isus la Cruce. In acest legamant nu se cere omului nimic, totul e implinit in Christos si e perfect. Cine e in Christos este o faptura noua, cele vechi s-au dus (inclusiv vechiul legamant) iata(un lucru incheiat) ca toate lucrurile s-au facut noi inclusiv Legamantul. Noul legamant nu cere aport uman. Suntem facuti poporul lui D-zeu si avem viata vesnica. Legamantul pe care il facem noi cu D-zeu il incalcam in clipele urmatoare,.asta au experimentat si cei de la muntele Sinai care au zis ca ” Vom face si vom asculta tot ce a zis Domnul” Exodul 24;7-8… asta e legamant vechi!

    • Oh, no!
     Din nou chestiunea cu aportul uman!
     Legământul cel nou ESTE opera lui Dumnezeu, dar omul NU este inconștient. Responsabilitatea lui este mai întâi să accepte legământul (nimeni nu îl angajează forțat), apoi să proclame (public) legământul, iar în urmă să-i păzească poruncile (cu ajutorul puterii lui Dumnezeu).

     • Han Christian 5 iunie 2012 la 8:02 AM

      @ Oh, no! 🙂 multumesc pentru rabdare 🙂 Mie teama sa nu-mi spuneti ca poruncile noului legamant este „predica de pe munte” si ca ne reinnoim legamantul la cina … ca atunci… sunt pierdut! 🙂

 8. Extraordinar,nu știu la cite capitole a roadei Duhului Sfint excelati dar cred ca răbdare aveți cu prisosinta,eu am doua fete si partea asta a devenit extensibila pina la riscul de fisurare…!!!

 9. Felicitari Angelei si Nadiei. Domnul sa le binecuvinteze.
  Am o intrebare care imi macina mintea si imi framanta inima si cred ca e momentul potrivit sa o adresez in contextul acesta al legamantului: botez si casatorie.
  Copii nostri, nepotii si tinerii din biserica se boteaza si e atata bucurie, apoi ii vedem la altar inconjurati de flori, domnisori, domnisoare, fotografii, parinti, biserica etc,…, si nu trece mult si toata bucuria se transforma in urlete, in cearta, in dispret, in divort in unele cazuri. Si bucuria se transforma in lacrimi, si nadejdea in disperare si pacea in cearta si e deranj, durere, intristare.
  Intrebarea mea este: a cui e vina? Familia si biserica au un rol determinant in a educa, invata si a impune disciplina (pana la un anumit punct) in viata copiilor si tinerilor nostri.
  Parca mai mult ca oricand vad o frica a parintilor in a-si directiona copii in a lua decizii in vederea legamintelor pe care le fac. De asemenea care este implicarea bisericii in ai invata, sfatui, si conduce pe tinerii nostri in a intelege responsabilitatea pe care o au in fata lui Dumnezeu, a bisericii si a familiei, fata de legamantul botezului si al casatoriei.
  Multi tineri se casatoresc pe fundatia „imi place de el/ea” si cand florile s-au ofilit, „iubirea” lor a pierit, si efectul unei relatii in care lipseste dargostea si pacea nu e daunator numai pentru ei ci e ca o cangrena care roade adanc si dauneaza parintii, fratii, biserica.
  E ca si cum primavara ne bucuram de soare in loc sa muncim din greu si sa plantam de cu zori si vine toamna cand ar trebui sa culegem, si in loc de rod culegem spini si palamida.

  • Mulțumim!
   Întrebarea dvs. nu are un răspuns ușor de articulat. Cauzele sunt multiple. Decăderea spirituală este vizibilă la nivel general. Responsabilitatea este a tuturor, dar nu și-o asumă nimeni!

 10. FITI BINECUVANTAT de DUMNEZEU FR CRISTIAN IONESCU .si eu pe 13 mai am avut a doua bucurie (botezul celui de al doilea copil baiat )asa ca inteleg bucuria pe care o aveti va doresc :HAR ,UNGERE SFANTA SI PUTERE IN SLUJEREA CARE VA INCREDINTATO DUMNEZEUL NOSTRU .AMIN .

 11. Este un eveniment minunat!!! Cea mai mare binecuvantare este ca intreaga familie sa fie nascuta din nou si sa urmeze pe Domnul. Va doresc har si binecuvantari familiei dvs!

 12. Sunteti o familie minunata , model , unicata…..multi dorim ca si copii nostri sa umble toata viata in caile Domnului. Fata noastra Andrea , a implinit tot pe 3 iunie 10 ani si vazand sarbatoarea la Elim Chicago, a fost miscata…si mi-a spus ca doreste mult sa mearga pe Calea cea Ingusta ….iar candva inainte de 2017 ,tot pe 3 iunie sa mai fie Botez in Apa si sa-L marturiseasca public pe Domnul Isus ca Domn si Mantuitor personal , tot la Elim , Chicago.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 3 postări în Top 10 WP (05.06.2012) « Romania Evanghelica - 4 iunie 2012

  […] Angela Și Nadia – Am Trecut De ÎnvĂȚĂturile ÎncepĂtoare (popaspentrusuflet) 6. Turneu Speranta in Romania(03.06 – 20.07) (crestintotal.ro) 9. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: