CÂTEVA OF-URI

Mai întâi, nu sunt destule ore într-o zi ca să ne terminăm treburile. Apoi, nu sunt destule ore noaptea să ne odihnim. Pe urmă, vacanțele sunt întotdeauna prea scurte, iernile prea lungi, vara e prea cald, mi-au crescut dioptriile și mă dor picioarele. Ce are câinele ăla de latră?…

Ați observat cum, de multe ori, dominanta gândurilor noastre este nemulțumirea? Cine se trezește dimineața cu bucuria că Dumnezeu i-a mai dat o zi? Suntem recunoscători că a răsărit soarele, curge apa la robinet, ies aburi din cafea, nu ne strâng pantofii și tocmai a pornit mașina la prima cheie?

Într-o zi mergeam (vorba vine, că eram la volan) pe stradă și, deodată, am constatat că mi se pune stop la toate intersecțiile. Câteva mașini mergeau prea încet, un grăbit mi-a tăiat scurt calea, iar eu tocmai atunci mă… grăbeam. Am o zi rea, m-am mirat eu.

Funcție de modul de gândire pe care ni-l formăm, putem să fim foarte fericiți sau foarte frustrați. În fiecare zi! Adesea, gândurile noastre sunt reacții instinctive: îmi place, mă deranjează, mă încurcă, așa da, așa nu…

Acest mod de gândire trebuie educat! Nu înseamnă să ignorăm realitatea ci să echilibrăm modul în care percepem această realitate. Poți fi supărat că ai pierdut 20 de dolari, dar te poți mângâia că ai pierdut (doar) 20 de dolari. După cum puteam să pufăi la semafoare, bucuros că nu merg pe jos!

Și, dacă într-o… bună zi, toate corăbiile ni se îneacă pe aici, putem privi în sus, unde toate lucrurile se așează întru mulțumirea noastră veșnică!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

9 răspunsuri sa “CÂTEVA OF-URI”

 1. Buna cugetare. Totul este atitudinea. Dar aceasta buna dispozitie si stare de multumire nu vine tocmai de la sine, natural. E ceva ce se invata, se dezvolta, se maturizeaza. Mai ales unui crestin ar trebui sa-i fie cel mai usor sa ajunga la aceasta stare.
  De multe ori nu realizezi starea de nemultumire pana nu dai de cate una exagerata. Atunci poate fi chiar amuzanta.
  Era intr-o zi frumoasa de primavara. Parca totul zimbea. Se auzea ciripit de pasari prin adierea placuta a unui vant usor. Copiii se-ntreceau in jocurile lor, bucurosi ca sunt impreuna la picnicul mult asteptat imreuna cu toti cei dragi… La un moment dat cineva zice: „Ce zi minunata! Ce frumos e afara!”… Da unu mai de colo: „Da, da’ stai sa vezi. Cand vin ploile, frigul…” Saracul nu se putea bucura nici cand totul era perfect.
  N-a tinut. Toti au inceput sa zambeasca si si-a dat seama si el ca n-a fost „cea mai buna” remarca.

 2. Dacă vă simţiţi prea frustrat, vă trimit eu o „portocală mecanică” descojită, ca să nu-mi trimiteţi cojile înapoi, cum vă lăudaţi de fiecare dată că faceţi 🙂
  Chestia asta cu frustrarea, cu exerciţiul de prevenire adică, v-o recomand ca terapie după ce Obama va fi ales din nou în toamnă. Eu, după invazia „roşie” de la localele din ţară mă simt un pic frustrat, dar mă uit la dvs. şi-mi trece: se poate şi mai rău 🙂

 3. Vorba romanului: Doamne fereste de mai rau…

 4. Funcție de modul de gândire pe care ni-l formăm, putem să fim foarte fericiți sau foarte frustrați.
  Asta-i frustrat tareeeeeeee! Ce-i faceti ?
  (…)

 5. NouaOrdineCrestina Răspunde 12 iunie 2012 la 3:47 PM

  Obama tine cu cei saraci !. In America nivelul de trai este mai ridicat decat in Ievropa !. Penticostalii sunt mai aproape de „adevar” dect ortodocsii, baptisteii, etc !. Pe bloguri noi reusim sa ne etalam cunostintele, puterea analitica ,etc.. Castravetii sunt mai ieftini in timpul verii !. Cei descurcareti o duc mai bine decat cei ce nu stiu cum sa se descurce !. Of-urile apartin celor slabi cu duhul(tec.) !.Na , uite cum am reusit sa demonstrez ca pot fac

 6. Daca , dupa episoadele cu ministrul invatamantului , ministrul culturii , inspectoratul general in constructii , si alte asemenea episoade , poporul si-a dorit o invazie rosie in locul paguboasei hoarde portocali , inseamna ca ori n-are minte – vezi realegerea unora care s-au ratacit in jungla de vreo patru ani si nu s-au mai regasit – ori are un dezvoltat simt al umorului . De tot rasul este si procentul de 10 % obtinut prin inselarea asteptarilor unor oameni sarmani si nescoliti prin intermediul unei ” oglinzi fermecate ” . Daca in toamna nu va iesi la bataie tinerimea Romaniei pentru a salva onoarea si viitorul natiei noastre , atunci la nimic bun sa nu ne mai asteaptam …

  • GEO, eu imi permit sa fac o remarca.
   Puterea politica, fiindca este un puternic suport al faradelegilor, este rivnita de toti cei care cred ca ei pot fura cu o iuteala de miini si o nebagare de seama mai mare.
   Daca toti fura, ramine un singur aspect pentru saraca tara bogata: cine fura mai putin acela este mai cinstit.Asta in ochii alegatorilor, pentru ca biblic, o jumatate de adevar este tot o minciuna intreaga. Si chiar si o jumatate de minciuna este tot o minciuna.Una mai mica dar, minciunile mici sau mari au un singur tata.
   Parerea mea este ca pedeleii au furat cu o nerusinare greu de acceptat. Daca au indraznit sa fure si din pensii care sunt niste contracte incheiate, ce sa mai spui.
   Referitor la „rosii” si acestia fura, dar s-au dovedit a fi mai ingaduitori.Mai lasa cite ceva si „maselor”.Mai au inca in ei ideologia ca masele sunt suportu lor, asa au crescut.Si aceasta va tine pina cind se vor debarasa complet de ideologia muncitoreasca.Apoi as vrea sa ne mai auzim.Ce spui tu de sansa ideala: sa ajunga sa conduca tara numai evanghelicii?Crezi ca ar disparea ceea ce ne nemultumeste acuma? Eu nu cred!
   Concluzia mea este, ca dintre doua urgii, o alegi pe cea mai putin urgie pentru bobor.

 7. ULTIMA SCHIMBARE DE A GINDI
  Un batrin cam de 80 de ani s-a mutat de la acasa lui personala la o casa de batrini cu multe camere. Social workerul i-a spus ca va avea o camera frumoasa cu jamul spre rasarit, la care batrinul a raspuns: Imi place mult. Social workerul a adaugat: cu jamul spre gradina iar batrinul a spus: Imi place foarte mult. Inervat social workerul a intrebat: Cum iti place asa de mult camera si tu inca n-ai vazut-o? Batinul a raspuns intelepteste: Inainte de a pleca de acasa mi-am propus sa-mi placa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: