AVORT FORȚAT ÎN CHINA, PLANIFICAREA NAȘTERII DE COPII ȘI ATITUDINI CREȘTINE

O lume întreagă este îngrozită și întărâtată împotriva guvernului chinez pentru că au obligat o femeie însărcinată în luna a șaptea să avorteze. Mai avea un copil și nu avea cu ce plăti amenda stabilită prin lege pentru al doilea. A fost reținută cu forța în spital unde s-a efectuat violenta și criminala procedură.

Eu sunt îngrozit și întărâtat împotriva întregii lumi! Adică, este groaznic faptul că avortul a avut loc împotriva voinței femeii. Era normal, binevenit și corect dacă femeia era de acord? Dispăreau crima, forța, violența, uciderea? Vă spun, cât de ciudați sunt chinezii, a înnebunit lumea!

Dar, ia să-i lăsăm în pace pe alții! Ce ziceți de noi, de atitudinile noastre! La legalizarea avorturilor nu s-a ajuns instantaneu. Să nu uităm, un timp, avortul era pentru mulți un recurs anticoncepțional. Baza acestei crime este atitudinea care s-a răspândit treptat și concentric până în inima creștinismului. Mă refer la atitudinea de dispreț și oprobiu împotriva familiilor cu mulți copii. Nu pot fi contrazis pentru că am văzut, am auzit și știu!

Mai ales atunci când, mai ales taților, li se atribuie calitatea de ”obsedați sexual”, mă cutremur! Oamenii ăștia au această percepție împotriva tuturor celor care au… de la câți copii în sus, patru, șase, zece? Păi, stimabililor, ne insultați inteligența? Ce vreți să subînțelegeți, că dacă ai mai mulți copii ești mai… activ decât unul cu mai puțini? Ce obrăznicie! Cu toată pudoarea de care am dat și voi da dovadă și de acum înainte, unii se fac că nu știu cum (nu) se fac copiii, insinuând că dacă au unul sau doi, hai, maximum trei copii, ei au dormit mult, sărmanii abstinenți, pe canapeaua din sufragerie!

Repet ceea ce am spus și altădată: nu mă bag sub plapuma nimănui! Predic întotdeauna despre copii că sunt o binecuvântare de la Domnul! Fiecare este responsabil înaintea lui Dumnezeu! Dar, Scripturile vorbesc întotdeauna POZITIV cu privire la nașterea copiilor și încurajează relațiile intime conjugale, cu amendamente doar în cazul îndeletnicirii cu postul și rugăciunea, în bună învoială și doar pentru o vreme. Cineva să îmi explice și mie care este frecvența care denotă obsesie și ce metode ar trebui folosite contracepțional ca cineva să intre în categoria normalilor? Nu-mi dați exemple de familii cu mulți copii care au luat drumul lumii pentru că nu au avut timp părinții să-i crească bine. Sunt exemple de tot felul, în familii cu mulți sau cu puțini copii. Aici, regula este că nu este nicio regulă!

Da, știu chestiunea cu versetul ”femeia va fi mântuită prin nașterea de fii”. Credeți-mă, în istoria lui a fost cu mult mai abuzat (prin explicații teologice) de cei care batjocoresc familiile numerose decât altfel. Un lucru este clar: înainte să ne mâniem pe chinezi sau pe cine vrem noi din cauza avorturilor, ar trebui să ne uităm puțin și la atitudinea și emanciparea noastră demografică!

Un articol interesant, AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

5 răspunsuri sa “AVORT FORȚAT ÎN CHINA, PLANIFICAREA NAȘTERII DE COPII ȘI ATITUDINI CREȘTINE”

 1. Un pic pe langa,dar….”Preot ucis intr-o biserica din Focsani”,dup ce ucigasul a cerut sa i se explice anumite pasaje din Biblie.Nu se stie din ce denominatiune face parte.
  Daca faptele se confirma,asta unde o incadram?
  Si pina unde poate merge fanatismul religios,incurajat uneori ,inconstient de unii pastori chiar in timpul predicilor.

  • Un pic mai mult pe lângă…

  • Nu Dumitre ! Mobilul unor asemenea fapte sunt de regula gindurile ucigasilor legat de banetul adunat de popi.Sunt milioanele si zecile de milioane luate aproape fara mila de la populatia care inca mai crede ca daca pupa oase vechi, mina popii, alte cruci si icoane si plateste ,se va mintui.Nici nu cred ca vrei sa stii cam cit cheltuieste mama mea cu luminarile si pentru ce Dumitre? Ce-mi spune biblia legat de acestea?
   ratacirile celor ce „impart” cuvintul bibliei duc la asemenea deznodaminte Dumitre! Ba as spune ca nu de multe ori si lacomia lor este un motiv.
   Ca daca vrei sa vorbim de fanatism, atunci mai trebuie asteptat pina vei auzi vreun crestin ca si-a legat bombele pe el sau a inghitit grenade si exploziv ce va fi detonat la comanda. Pina atunci mai incet cu fanatismul frate Dumitre.
   Banutul Dumitre, averea, gazdusagul, firea paminteasca, …grele lucruri Dumitre.Dar BIBLIA ne da reteta corecta insa cine mai are acuma dragoste de asa ceva? 2 Timotei, cap 3 Dumitre ne spune multe, doar sa luam aminte.Si nu este fanatism, este realitate pentru ca este scris.Daca am indrazni sa ctim o epistola a ap Pavel in fiecare zi, Doamne Isus , ce ne-am putea trezi,Dumitre!

   • Mihail,
    de unde stii ca fratii NU citesc o epistola sau doua a lui Pavel in fiecare zi?. 😉
    Eu cred, ca pacatul nu este impartit cu pondere mai mare spre ortodocsi;
    cu regret mare, vad asta la ai mei frati, care se cred mai buni si carora le place sa se delimiteze de altii cind e vorba de mintuirea primita in dar;
    care nedusa la capat cu frica si cutremur se va pierde , asa cum spuneai odata si va fi mai rau ca celor care nu au primit-o inca.
    Cum crezi?
    E bine sa nu judecam inainte de vreme; stie Mintuitorul DE CE a spus asta; NUMAI EL cunoaste toate lucrurile.
    Nu cred ca EL lovea doar in unii, ci numai pacatul;
    nu putem stii care si cind se va intoarce la Domnul si ne-o va lua inainte prin mila SA.
    Fii binecuvintat si pazit de Domnul , El sa ne pazeasca pina la capat.

 2. NOTA 10 frate Ionescu.
  Nu prea ai multe comentarii la acest subiect. Totusi eu am sa incep cu concluzia: De ce in biserici familiile cu multi copii sint discriminate sau chiar alte biserici? Ncumva am alunecat spre un paginism modern care raspunde: De ce sa cresc copii pentru lume (atei). In orice ramura de activitate sint accidente la fel si in familiile cu multi copii. Totusi cele mai frumoase caractere se formeaza in familiile cu multi copii. Daca General Motors (GM) ar face masini care nu s-ar accidenta atunci ar dispare companiile de asigurare (car’s insurence) respectiv ateii din biserici. Familiile de amesi au in medie 7 copii si au si ei accidente, adica cei care parasesc comunitatea.
  Ei se numesc Examesi sau amesi de limba Engleza. Nu cumva am devenit si noi penticostali romini de limba Engleza?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: