POLITICA EMIGRĂRII – NODUL GORDIAN AL AMERICII

În mod normal, emigrarea nu ar trebui să aibă nimic a face cu politica. America există și este ceea ce este în virtutea acestui principiu fundamental, înscris pe statuia Libertății din New York:

„Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tossed to me, I lift my lamp beside the golden door!”

Bine, americanii nu au luat din restul lumii doar săracii, prigoniții, obosiții și refugiații. Cele mai sclipitoare minți și-au găsit împlinirea pe aceste meleaguri primitoare. Însă, începând cu anii 80 din secolul trecut, politica emigrării a luat o turnură ascuțită în defavoarea europenilor și mai ales a celor din estul bătrânului continent.

Nu îmi propun să alunec în inflexiuni rasiale, dar faptul că populația albă a Statelor Unite va deveni în curând o minoritate este îngrijorător. Actualele minorități ar fi extrem de militante în implementarea unui sistem socialist chiar mai agresiv decât cel european, bazat pe redistribuirea valorilor materiale, întreținerea unui stil de viață care nu promovează munca și o îngăduință excesivă față de călcătorii de lege.

În vreme ce, de exemplu, românilor nu le este rezolvată problema legalității, deși majoritatea covârșitoare sunt un real câștig pentru această societate (harnici, întreprinzători și pro americani), actuala administrație forțează nota în favoarea acceptării unui număr imens de ilegali care nu îmbrățișează valorile care au făcut din țara aceasta ceea ce a devenit.

Îmi permit să afirm – în baza regimului alocat diferitelor regiuni ale lumii – că emigrarea a devenit un instrument politic în mâna celor care vor să schimbe America. Acesta le este sloganul, acestea le sunt acțiunile. Din punctul meu de vedere, în următorii 10 ani ar trebui să fie acceptați numai (…) – m-am editat singur 🙂 – credincioși, cu familii sănătoase și cu vederi pro Israel, eventual… români! Asta dacă tot vrem să transformăm emigrarea într-un proces politic.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “POLITICA EMIGRĂRII – NODUL GORDIAN AL AMERICII”

 1. NouaOrdineCrestina Răspunde 16 iunie 2012 la 8:36 AM

  Exagerari !

 2. Pina la implementarea unui sistem socialist ne bucuram de privilegiul sau favoarea din partea Domnului ca suntem aici. Cind simtim ca se stringe surubul vom pleca pina la marginile pămintului ca sa ne indeplinim Misiunea. Acum ne e prea bine …

 3. NouaOrdineCrestina Răspunde 17 iunie 2012 la 9:14 AM

  . . .in cenzurare !

 4. Probabil că nu degeaba a fost Statuia Libertăţii poziţionată cu faţa înspre Europa… 🙂

 5. Am citit nu demult undeva pe internet cerinta unei familii din Romania care erau in dilema de a se stabili in America (dupa ce le venise apropare prin Loteria de vize) cu toate ca aveau servicii bune in tara, casa si destule resurse pentru a o mai duce bine…pentru cativa ani… Mare mi-a fost mirarea cand un numar mare din cei ce-i sfatuiau, denigrau America, chiar si din cei ce erau stabiliti aici…Parerea mea ca America este o tara a orizonturilor deschise pentru cei cu idei, pentru cei ce vreau sa lase ceva dupa ei, pentru cei ce risca. Pentru crestini America e o tara unde te poti inchina lui Dumnezeu nestingherit si poti (inca) sa evanghelizezi si sa fii folositor pentru Dumnezeu, daca vrei sa te implici. Poti insa sa si lancezesti pe „bancile” welfar-ului, ori sa fentezi sistemul prin alte moduri de „smecherii” mincinoase. Aici vin si au venit cei persecutati cei dornici de un trai mai bun, nu numai din fostul lagar comunist, dar si din tarile musulmane. Vin aici si latinii din America de Sud, Centrala si Mexic. Ca am ajuns unii dintre noi aici mai devreme din Europa, dupa parerea mea, decat cei ce au venit mai tarziu, nu trebuie sa ne faca sa credem ca acum America ar trebui sa ingradesca dreptul acestor oameni ce au venit mai pe urma, de a gusta din cupa libertatii ca si altii ce au beneficiat de asta…Conglomeratul acesta de natiuni ale pamantului este unic in lume aici in America. Da, bineinteles, din acest conglomerat au venit unii ca si Albert Einstein,Neils Bohr,Levi Strauss,Elie Wiesel, Thomas Mann, Ithzak Perlman, Igor Stravinsky …si mai mult decat acestia, Dumnezeu a binecuvantat natiunea aceasta.

  • Sunt de acord cu emigrarea din orice colt al lumii , dar aceasta sa se faca in acord cu legile tari. Ma intreb de ce unii emigranti care au venit aici clandestin , au copii mari acum care trebuiesc deportati?? Pentru ca cei pusi sa respecte legile, ce iau salarii mari nu au respectat legea tari(si iata unde sa ajuns).Interesant Romani au deportat pe fratii lor moldoveni

   • mike, tu crezi ceea ce afirmi?
    Cu privire la copii nu mai trebuie deportati.A dat Obama legea tocmaai cu aceasta motivatie.Si priveste pe cei pina in 30 de ani.
    Iar cu romanii din Moldova, nu esti documentat. Daca acestia solicita, primesc cetatenia romana. Har si pace

    • Brother Mihail– au fost deportati o mare masa de emigranti fara documente si multi din ei nascuti chiar aici in U.S.A. . La protestul maselor , in general latino-americani , Obama adat aceasta lege , sarind peste lege. Nu ma refer la moldovenii care au cerut cetatenie Romana ci la cei prinsi fara documente in Romania – cazuri reale. God bless you

     • Mike, poate acei moldoveni veniti fara acte erau rusii ramasi de la revolutie. Daca iti amintesti, erau cite doi in masini Lada, de regula de culoare rosie si cel mai mult erau parcati pe marginile soselelor. Erau in jurul a 30 de ani, blonzi, cu lucruri putine la ei.
      Au fost inregistrati la intrarile in tara in jur de citevaa mii si se cunoaste ca toti aveau o pregatire „deosebita”.Acestia au intrat in Ro incepind cu luna noiembrie fiind pregatiti pentru „o zi” de dupa 22 dec.Si s-au insirat pe marginile soselelor incepind de prin Deva, Hateg, Oradea, Arad, se puteau vedea ca de cele mai multe ori au dormit prin parcari.
      Daca despre acesti moldoveni vorbesti, da, au fost expulzati cu destula „nesimtire” din partea statului Roman.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bloggerii evanghelici domină Topul WordPress (lb. română) – 4 postări în Top 5 (17.06.2012) « Romania Evanghelica - 17 iunie 2012

  […] 4. Drama a şapte copii orfani de mamă pe care încă o aşteaptă (crestintotal.ro) 5. Politica EmigrĂrii – Nodul Gordian Al Americii […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: