CORUPȚIE – DICTATURĂ, REVOLUȚIE, DEMOCRAȚIE – CORUPȚIE… UNDE ESTE BISERICA?

Corupția a fost și este o problemă în orice sistem politic și orânduire socială. Dar corupția cu statut legal sau corupția ajunsă la putere produce răscoala populară. Răscoala produce anarhie. Anarhia nu este bună dacă nu este repede înlocuită cu democrația. Și atunci vine dictatura. Dictatura în termeni simpli este administrarea puterii în folosul nomenclaturii sale.

Reforma care rupe și oprește această rotație este foarte dureroasă deoarece elimină clasa privilegiată politic în cazul dictaturii și retrage privilegiile nemeritate subvenționate de guvern în scop electoral în democrație. Singurul recurs în fața acestor abuzuri este sistemul juridic. Puterea unei democrații se măsoară în integritatea, verticalitatea, independența și autoritatea statului de drept. Fără această contrabalanță, politicianul este un buzunar (spart) umblător, un vigilante mafiotic și un manipulator. În scurt, definiția monstrului.

Atunci când justiția devine brațul răzbunător al puterii sau pavăza sa, cercul dictaturii se închide. Există vreun reflector care să vegheze asupra tuturor acestor țesături coruptibile? Media! Media trebuie să fie absolut nepărtinitoare și total eliberată de activism. Atunci când nu este, democrația este în pericol. În SUA, în România și pretutindeni.

Mai este o instituție care ar trebui să fie ultimul resort de protecție a societății: BISERICA! Nu prin revoluții sângerose, nu prin demonstrații de stradă (sau piețe, după caz), ci prin puterea de a fi incoruptibilă. Comunismul nu se putea instaura (nici în Rusia, nicăieri…) dacă Biserica nu colabora. Când majoritatea populației unei țări se declară creștină, cine sunt corupții care ne chinuiesc? Dacă majoritatea politicienilor din structurile puterii (și opoziției) sunt creștini, cine fură, minte și înșală? Creștinii nu sunt chemați să pună mâna pe puterea politică pentru a schimba societatea, ci pe realitatea vieții de fiecare zi. Așa au schimbat Hristos și apostolii lumea!

Biserica sunt oamenii, credincioșii care conduc mașini, vânzătorii (de la magazin…), proiectanții, paznicii, medicii, profesorii, gunoierii, scriitorii, judecătorii, procurorii și avocații etc. Dacă sunt cu adevărat creștini (și, din păcate, majoritatea NU sunt) problema corupției, avorturile, imoralitatea, sărăcia și ura nu există. De ce democrația americană se clatină din temelie? De ce românii sunt tot nefericiți la peste 20 de ani după revoluție? Pentru că multe biserici au devenit instituții fără valori, coajă fără miez, scene ale relevanței lumești, saloane de modă, generatoare de emoții ieftine, carnale, lipsite de frica Domnului, de evlavie și de puterea transformatoare a unei mărturii vii.

Și atunci când… creștinii intră în politică, în scurt timp sunt încadrați în partizanatul de partid, tributari de cele mai multe ori scării pe care au fost promovați și nu lui Dumnezeu.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

42 răspunsuri sa “CORUPȚIE – DICTATURĂ, REVOLUȚIE, DEMOCRAȚIE – CORUPȚIE… UNDE ESTE BISERICA?”

 1. „Pentru că multe biserici au devenit instituții fără valori, coajă fără miez, scene ale relevanței lumești, saloane de modă, generatoare de emoții ieftine, carnale, lipsite de frica Domnului, de evlavie și de puterea transformatoare a unei mărturii vii”

  Vai, noua!

  • De-aia e mai bine de stat acasă, ca profetul Ilie altădată, ca nu cumva prin prezenţa noastră să ne facem părtaşi corupţiei şi imoralităţii existente. Dacă în asemenea hal au ajuns bisericile, unele din ele, atunci ce pretenţii să mai avem din partea celor din afară?
   „Când sarea şi-a pierdut puterea de-a săra, care va fi soarta ei?”

 2. EU NU INTELEG. CRESTINII AU VOIE SA SE AMESTECE IN POLITICA SAU NU? VREAU ARGUMENTAT BIBLIC. MULTUMESC ANTICIPAT

  • Greu de argumentat. Nu sunt exemple de candidaturi politice în stilul de azi în biserica primară.
   Avem, biblic, exemple de oameni în poziții înalte, chiar în casa cezarului roman. Acestea par să fi fost, potrivit sistemului de atunci, mai degrabă prin numire decât prin alegeri.
   Sunt trei mari probleme pe care le văd eu cu candidatura politică într-un sistem zis democratic:
   1. Afilierea politică prin care candidatul devine tributar politicii unui partid și în acelaș timp exponentul acelei filozofii politice;
   2. În cazul bisericilor evanghelice, prin susținerea ca bloc electoral a candidaților proveniți din rândurile lor se crează la nivel social percepția unei afilieri politice a numitului bloc evanghelic și prin aceasta se pierde echidistanța de care biserica are nevoie pentru a-și păstra mărturia universală; dacă diferitele denominații ajung să se scindeze pe candidați, atunci se pierde unitatea, ceea ce în condițiile unor platforme politice destul de confuze cum este în România devine destul de ușor;
   3. Prin atacul politic la persoană, justificat sau nu, candidatul devine vulnerabil și prin el și blocul electoral pe care îl reprezintă; acest lucru îi face pe evanghelici ținte ale atacurilor presei, partidelor oponente și desigur confesiunii majoritare.
   Nu înseamnă că evanghelicii nu trebuie să aibă un glas în toată această dimensiune politică, dar mie mi se pare mai degrabă aducător de prejudicii.
   Discursul politic nu poate fi purtat cu armele luminii într-o lume de întunecați și într-un sistem al faptelor întunericului.
   Aș crede în candidaturi apolitice, în care cineva să spună adevărul obiectiv, neutru și să fie ales pe această platformă. Mi se pare imposibil.

   • Dacă un politician cu state vechi în politică se convertește? Se lasă de politică? Sau, dacă diplomația tot politică se numește, credincioșii nu-și pot face o carieră din asta? În slujbe la ambasade, de pildă, în străinătate. Din punct de vedere misionar, a fi creștin într-o țară musulmană pe un post diplomatic ce ține de ambasadă sau de consulat nu-i puțin lucru.

    • Gustav, nu ştii ce înseamnă politica oamenilor fără Dumnezeu. Poţi să-L slujeşti pe Dumnezeu fiind în sujba unui partid? Poţi sluji la doi stăpâni?

    • Da Gustav, ai dreptate pina la un punct. Este bine sa stii ca orice slujba care este determinata politic (numirea ambasadorilor sau a diplomatilor se face en gross pe criterii de partide) presupune MINCIUNA la rang de lege. Intodeauna persoanele respective vor fi obligate sa apere „cu orice pret” interesele tarii care il tuteleaza. Sub alt unghi, personalul misiunilor diplomatice, de regula este cu „grade” iar din vecchime se spune ca ce naste din pisica ,soareci maninca. Si eu cred aceste ziceri.
     Daca se strecoara vreun evanghelic in personalul diplomatic, precis functia ocupata este foarte mica sau mai bine spus, este mai neinsemnata, dar marele avantaj este ca aceasta persoaana clar, este folosita de Dumnezeu pentru lucrari deosebite. Pentru asemenea frati trebuie sa ne rugam in mod deosebit, neintrerupt.Au mare nevoie de acest sprijin al rugaciunilor noastre gindindu-ne ca de cele mai multe ori acestia sunt singuri in mijlocul lupilor.Doar cu Dumnezeu.
     DA. Daca un politician cu vechi state de munca se converteste, prima mare schimbare care trebuie sa aiva loc in purtarea acestuia este sa renunte la minciuna.Nasterea din nou il va lumina ca nu mai poate trai in felul lumii, promitind fara temei, mintind cu interes, prezentind lucrurile in mod mincinos.. Daca nu o face , ma indoiesc de realitatea convertirii (sunt eu poate mai pesimist) dar avem citeva exemple de notorietate.Ma gindesc la Bodo , fostul ginere de presedinte. Dar, n umai Dumnezeu poate sti ce este in inima si mintea acestor personaje.

   • Nu exista exemple de … fanfare in biserica primara ….
    cel puțin pâna la înființarea (…) nu cred ca sa mai auzit așa ceva …. 🙂

  • Crestinii sa nu se amestece in politica! Sa lasam pe homosexuali, budisti, musulmani, etc, etc, betivi, lacomi, nedrepti, etc, sa ne faca legile in societate. Iar noi sa dormim prin biserici. E cel mai usor asa, fara multa bataie de cap si fara multe probleme. Doar ca mai tarziu va fi rau. Dati Cezarului ce este al Cezarului si lui D-zeu ce este al lui D-zeu!

   • Dati Cezarului , ce?
    ce altceva decit im- po -zi- tul!!!!!!!!!!!!!!
    Politica e una si alta sa iei pozitie impotriva legilor anticrestine.
    E imposbil sa traiesti netulburat in cuget printre politicieni.
    Intrebam Duhu sfint, la ce am fost chemati?
    Cred ca la marturie!
    Insa nu o poti avea facind parte din lumea politica, desi unii s-au laudat in Romania cind au intrat in Parlament.
    Modul bascalios in care s-a adresat Crin Antonescu fratilor
    parlamentari, penticostal si baptist, care au luat cuvintul
    in Parlament zilele astea cu”robii Domnului” facind si o gluma
    proatsa, artaa ca e bine sa iesim din mijlocul lor.

 3. Gustav iar musulmanii?

  • Pete, era un exemplu, misiunea printre musulmani fiind o preocupare majoră a creștinilor încă dinaintea apariției protestantismului, cum ar trebui să fie și astăzi. Unele din școlile teologice din România se preocupă de așa ceva; de exemplu, Universitatea Emanuel din Oradea (am văzut pe site-ul lor) pune la cale misiuni cu organizația Country Side din USA trimițând anual tineri în zone musulmane, precum Turcia și Albania (cred că și în România fac misiuni printre musulmanii din Dobrogea și românii din Oltenia).

 4. ” Comunismul nu se putea instaura nici in Rusia , nicaieri…daca Biserica nu colabora”.––––Adevarat ! Si inca mai sunt ramasite vechi cu mult puiet nou , care folosesc sistemul nomenclaturist prin acele Biserici [ institutii ] lumesti , saloane de moda , generatoare de emotii ieftine……

 5. Creştinului i se cere să se amestece în politică:
  Să se roage pentru binele cetăţii, pt. cei înălţaţi în dregătorii, ştiind că Dumnezeu e suveran: El, doar El, schimbă vremurile şi împrejurările.

 6. NouaOrdineCrestina Răspunde 10 iulie 2012 la 5:06 PM

  Totce este filtrat prin Constiinta Pur Crestina ,este productiv !

 7. Intradevar fr.Ionescu e cam politic.Spunea un batrin ca ii placea in fiecare dimineata sa asculte BBC la radio si era la curent cu toata politica Rominiei.Intro zi Domnul Ia spus -Eu ridic pe imparatii pamintului si eu cobor asta nu-i treaba ta.Tu roagate citeste fa alte lucruri care iti cer(si e un frate care cunoaste cuvintul Domnului).Pasiunea pentru politica nu a disparut din mintea lui pina intro dimineata cind ducea mina spre radio sa deschida BBC .In acel moment a ramas orb cu ochii deschisi.Sa prabusit la pamint si spunea fratele ca a strigat si plins inaintea Domnului pentru 3 ore dupa care vederea si-a revenit si pasiunea pentru politica a disparut.Aviz celor care intrec limita.Intimplarea e adevarata.

  • Interesant ca si cel mai mare apostol (si teolog) consacrat neamurilor a avut o experienta intr-un fel similara. Diferenta e ca Pavel L-a vazut si L-a auzit pe Domnul si ca dovada propovaduirea Evangheliei si scrierile lui Pavel au schimbat lumea!

   Ar trebui sa fiti un pic mai pretentios cu crezul in intamplari. 🙂

   • @ ChrisPrunean
    Asa sa intimplat cu Pavel dar nu toti de care sa atins Domnul in chip miraculos sa intimplat asemenea ca si cu Pavel
    N-am mai auzit nimic de Slabanogul si totusi a fost vindecat.N-am mai auzit nimic de orbul Bartimeu si totusi si-a capatat vederea….lista e lunga.Cum sa fii pretentios.Lucrarile lui Dumnezeu vin asa cum vrea El Noi nu trebuie sa scoatem or sa adaugam.

  • daca intimplarea ar fi fost seara exista o explicație … BBC începea ( cred) la 7, Ceaușescu avea obiceiul ( prost) sa taie curentul de la 7 la 10
   🙂

  • Chiar mi-a povestit acel frate in persoana.Toate sau intimplat dupa caderea comunismului
   Nu a fost intrerupere de curent.Plus pe vremea comunismului nu era BBC in Romania cel putin in zona aceia

  • Sigur, experienta aceasta poate veni de la Domnul. Posibil ca in acea vreme fratele Ionescu era ocupat de politica intr-un sens care-i dadea neliniste sau ingrijorare sau incepea sa vorbeasca ceea ce nu trebuie, sau pt ca Domnul a vazut ca el nu intelege bine anumite anumite lucruri si se incurca sau pt ca el nu este chemat sa se implice in politica (ingerul lui nu are lucrare de facut. Explicatiile pot fi mai multe iar vedenia poate sa fie foarte corecta. Noi ne incurcam de multe ori, caci Domnul vorbeste uneori unuia intr-un fel altuia intr-alt fel. Depinde de chemarea fiecaruia in lucrarea Domnului.

 8. „De ce românii sunt tot nefericiți la peste 20 de ani după revoluție?”

  Eu cred ca aceasta nefericire se datoreaza faptului ca nu la toti le-a vorbit Duhul Sfint sa emigreze in USA, in Anglia, Australia, Italia si alte locuri caldute, unde se pot implini atit material cit (uneori)si spiritual.Intelegi tu acuma Gustav de ce nu toti au cintat in cor sau la fanfara cind au fost mici? Asa se face ca multi romanasi au ramas la bataia de joc a celor din lume, pe care noi acuma ii analizam daca sunt sau nu sunt corupti, daca sunt sau nu crestini (de parca noi am fi rezolvati, poate veni Domnul Isus) daca au sau nu dreptul sa se sinucida, daca au voie sa faca sau sa se inscrie in politica, daca … ,si incepe sarabanda priceperilor noastre de oaameni cu zicere duhovniceasca.Parca aceasta ne mai lipseste, celelalte probleme ale credintei sunt implinite total.Iarta-ne Doamne si ajuta-ne sa ne pocaim pina mai avem vreme.
  Si ma gindesc ca ap Pavel era din partida cea mai ingusta, ba le mai spune unora ca nu este rau sa fie partide intre ei ,tocmai ca sa iasa la iveala, si cite aspecte de acest fel aavem, dar, daca ne depasesc, cred ca este intelept sa ne ocupam de ceea ce spunem ca am fost chemati. Abia acuma prin situatiile din Romania se poate intelege un pic mai usor politica si capcanele si dezinformarile si nu in ultimul rind calitatile unei persoane care se preocupa de politica.
  Ceea ce cred este ca politica nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, doar ca Dumnezeu o ingaduie in marea lui rabdare si probabil ca asa cum Iuda implinea planul lui Dumnezeu de mintuire a lumii, asa si politica, are si ea lasat un loc al ei tocmai pentru a se diferentia de credinta, si nu pentru putini find o capcana spre pierzare fiind vorba de o putere fireasca, lumeasca, si intrucit nu o gasim nici la DARURI si nici la ROADE, eu zic ca este bine sa lasam aceste tentatii pentru „meseriasi”. fii ei cit de diplomati vor sa fie.

  • „nu la toti le-a vorbit Duhul Sfint sa emigreze in USA, in Anglia, Australia, Italia si alte locuri caldute, unde se pot implini atit material cit (uneori)si spiritual.”
   Duhul Sfint le-a vorbit?
   ce legatura este intre material si spiritual?

   • Avraam si Iov. Asa mi-a spus un crestin care , ascultind indemnurile, nu mai este sarac. Ba din contra. Si face si poitica linistit ca nu ii afecteaza veniturile.

    • Mihail,
     „veniturile”…
     „nu mai este sarac”….OOOO!
     Altceva mai serios ???????. 🙂
     Poate credinta ….lui Iov si a lui Avraam!!!!. 🙂
     sunt mai importante!
     dar nu uita, Fiul Omului nu a avut unde-si pleca capul
     si ne-a spus sa ne facem rost de Comoara in CER:
     adica impartirea a ceea ce am cu cei care au nevoie;
     nu acumularea de lucruri care ruginesc sau le maninca molia, care vor arde cu foc si cu trosnet.
     Cit despre usurinta cu care intra mai usor o camila prin urechile acului, decit un bogat …..
     stai si socoate!

   • @ Elisa
    Cum sa nu fie legatura intre material si spiritual. Ca daca furi ceva material esti afectat spiritual.Nu-i asa?.Ele toate sint impreuna.De ce le spune bogatilor ca cu mare greu or nici odata nu pot ajunge in imparatia cerului.Vezi ca afecteaza starea spirituala?
    Nu va imaginati ca America e Raiul lui Dumnezeu.Se munceste si aici sint boli si dureri ca de altfel nu am mai dori sa ajungem
    Pe strazile de aur ca sticla stravezie.Nu comentati de cei ce au plecat Multi au plecat in Europa siliti de imprejurari Nu mai aveau servici ….cine iti are grija de tine cind tu poti lucra undeva.

    • Iosif,
     Nu am fost clara, dar Mihail a inteles, pt.ca noi am mai discutat asta si aici pe blog;
     ca vrem binecuvintari materiale azi, cind de fapt conteaza doar cele ceresti, vesnice;
     dar cert e ca pocaitii nu se mai ajuta, nu mai au aceasta bucurie, nu se mai gindesc la altii;
     sunt multi bogatasi si nu mai simt cu cei care nu au.
     Nu se mai intereseaza nimeni de viata celor care au nevoi.
     Este trist ca ne-am pus increderea in bunastare si „materialul „a luat-o inaintea spiritualului,
     multi se uita si dau exemplu in VT,
     nu pe Mintuitorul care a trait SARAC.
     Le place bogatia , le place, pt ca altfel nu s-ar gindi la Avraam si bogatia lui, ci la Domnul Hristos si saracia in care a trait.
     Acesta era intelesul. 😉
     PS
     cine a inteles ca e mai ferice a da decit a primi, acela este fericit.
     Daruind vei dobindi, zice Steihartd in Jurnalul Fericirii.

  • Eu nu am emigrat… încă. Sunt în România și lucrez pentru un salariu, ca mai toți românii de condiție medie.

 9. Un frate baptist mi-a placut, pastorul Dugulescu, ce a fost in Parlamentul Romaniei…Poti sa fii in politica si sa nu te manjesti, sa nu te compromiti? Depinde foarte mult de caracter. Au fost frati de-ai nostri, pastori, sefi de cult penticostali, baptisti si altii care s-au compromis facand pact cu Diavolul – securitatea romana – vanzandui pe asa zisii fratii lor, doar pentru a-si pastra scaunele caldute din fata…Dupa parerea mea au fost si sunt inca oameni necompromisi, crestini, care ar merita un vot de incredere in America (cum sunt Sarah Palin, Mike Huckabee si altii) dar ura liberalilor e asa de zgomotoasa si acestia din urma au de partea lor ACLU si toata magma transgender…care fac un lobby la orice institutie, media, si alte organizatii… Multi oameni sinceri, politicieni, au decis sa se retraga din politica lasand pe ceilalti sa clocoteasca… Da, sunt de acord cu cineva ce a postat pe acest blog si spunea ca, noi intelegem gresit cand stam in banca noastra si nu ne implicam in politica…Toate elementele astea retrograde din societate ne dicteaza ce invata copiii nostrii in scoala (despre 3 parinti), sa luam orice referire despre Dumnezeu de pe bani, institutii, documente, sa declaram mariajul homosexual legal, sa nu ne mai strangem la studii biblice mai mult de 4-5 persoane… Dar si integritatea noastra de crestini e foarte importanta: daca cei necrestini ne vad ca furam, mintim, suntem plini de adulter, de betii, de idolatrii dupa bani si multe alte lucruri pe care noi ii acuzam ca ei le fac, ne pierdem credibilitatea si in fond si la urma urmei ce fel de crestini suntem daca facem lucrurile astea?…Daca stim ca avem integritate, caracter si mai mult i-L avem pe Dumnezeu de partea noastra si-i cerem ajutorul, El ne poate ajuta sa avem impactul care e de DORIT de URMAT din partea tuturor celor ce ne vad. De fapt nu doar comunitatea crestina are nevoie de lideri incoruptibili ci si societatea unde traim…Si de ce nu acesti lideri Dumnezeu sa-i poata folosi …si in politica. David, a fost Rege (fost-a el perfect intreaga viata? Nu! L-a putut Dumnezeu folosi? Da! De ce? S-a cait, i-a parut rau pentru pacatele comise, a cerut iertare de la Dumnezeu si Dumnezeu i-a dat inca o sansa.) Si multi altii din Biblie au fost lideri folositi de Dumnezeu pentru a duce la indeplinire firul istoriei lui Israel. Avem nevoie de lideri ca acestia astazi. E nevoie de lideri crestini neintinati astazi nu numai in politica ci si in sport (Warner, Tebow, Dwight Howard), actori ca Stephen Baldwin si altii care sa nu fie manipulati de media ci sa spuna: „Jesus is The Way, The Truth and The Life. Follow Him!” Urmeaza-L pe Isus, marturiseste-L pe El, fii sincer cu tine si cu cei din jur, spune adevarul, traieste adevarul, mentinete curat si implica-te la binele societatii unde Dumnezeu te-a pus.

 10. Sa nu dăm cu bâta in balta

  Sa nu uitam ca America a fost infințata de crestini/deiști care s-au hotărât sa devină politicieni… Si datorită lor o mulțime de crestini si-au găsit refugiul in aceasta tara.

  Datorită unui convertit crestin ( William Wilberforce) comerțul cu sclavi a fost interzis.

  Un scurt curs de istorie nu ar strica.

  Biserica ca instituție are un singur business principal : Predicarea Evanghelie (ucenicizarea , ajutor de săraci )

  Biserica ca instituție nu are ce caută in business-ul de vândut mașini

  Biserica ca instituție nu are ce caută in politica.

  Membrii bisericii pot, DACA baza politicii lor este Evanghelia lui Christos….

  Aceiasi regula se aplica la orice alta meserie … De la maturator la director…

  • Gabi, uiti un lucru:
   biserica nu mai vede sarac pe nimeni. 🙂
   . 😦
   banii bisericii, se folosesc pt. f multe lucuri, saraci nu mai avem.
   ( cel putin aici la noi).

   • Sora Elisa, daca la voi ati eradicat saracia, nici o problema.Va dau eu citeva adrese, iar dupa verificare puteti sa trimiteti tot surplusul de belsug ce va napadeste. Ca doar vaduva a dat ultimii banuti, noi dam numai din surplus.
    Apropo.Tot se mai lauda unul si altul cu ce li s-a aratat, ei de data aceasta cred ca este nostim sa-ti spun ca si eu am visat, sau ma rog, am avut un mesaj in timpul noptii.
    Se facea ca ma certam (nu pe blog ci in realitate) cu citiva frati si dupa un schimb de cuvinte in care ,normal, eu am fost jignit, m-am otarit la ei si le-am spus de la obraz. Se pot ei tot fali cu conturile lor din banci cum ca sunt o mare binecuvintare, dar in realitate aceste conturi sunt de fapt masura neincrederii in Dumnezeu.
    Ei, m-am trezit zimbind si de atunci ma tot intreb daca e sau nu asa .
    Vezi, citind si beletristica, (fr Cornel , este din DEX) am aflat ca un mare magnat, Rockefeller , a fost intrebat „Cit este destul?” Acesta a raspuns: „Un pic mai mult!” . Si iar ma gindesc la visul meu. Har si pace.

    • Frate Mihail, sigur ca visul acela are semnificatie si poarta adevar in el. Pai cum sa fie contul mare din banca o binecuvantare daca omul tine tot ce are doar pt sine?! Dar daca omul „isi face prieteni cu ajutorul bogatiilor nedrepte”, si da nu doar 1% din surplus, ci da poate 50% (nimeni nu zice sa dam din ceea ce avem noi nevoie) din surplus, atunci este binecuvantare contul mare din banca. Dar daca omul isi da pt excursiile sale 10,000 $ si pt Domnul 1000$, atunci…

     • Frate Ioane, ce fel de credinta o fi aceia de 50%? Celelalte procente de inca 50% cui le dam? Ca doar sunt doua cai, doi stapini,nu? Si nu se poate sluji la doi stapini,spune biblia. Ceva nu-mi da la socoteala.Si daca credinta mea este de numai 50% atunci NADEJDEA mea in Dumnezeu de cit este?Ca doar credinta ma face sa nadajduiesc!
      Ap Petru, daca nu se indoia, mergea si el pe ape ca Domnul Isus, nu?
      Despre ce credinta mai vorbim noi cind o facem in procente cu Dumnezeu? Tu ce crezi ca se intimpla cu cei care gindesc ca daca au dat la saraci 1000 de euro, pot sa aiva si ei in cont macar 5000 ?
      Fratele meu , eu nu pot sa cred ca Domnul Isus a murit numai 50%! Cind a fost dat jos de pe cruce si dus in mormint cred ca era mort , mort de tot, mort 100%.Nu cred ca noi putem sa mergem cu procente cu Dumnezeu.Ca doar nu suntem pe Wall Street sa facem afaceri procentuale cu Dumnezeu. Si si daca am fi,CRED ca este vremea sa intelegem ce inseamna sa traim CU Isus, PRIN Isus si PENTRU Isus.Cam asa vad eu lucrurile.Iar noi, negresit vom primi ceea ce v-a socoti STAPINUL caa este drept pentru noi.EL stie mai bine de ce avem nevoie.

    • Apreciez ironia subtila dar si faptul ca ce spun va pune pe ganduri si va tine mintea deschisa spre a vorbi si scrie cat mai corect; totusi pentru respectarea adevarului si pentru a fii sigur ca folosind cuvinte dupa dictionar stim si care este semnificatia lor reala dar si daca le folosim unde si cum trebuie, va rog sa ma informati ce mai cititi IN AFARA de beletristica?……chiar sunt curios, fie-mi iertat pacatul acesta!

     • In general, fiind la inceputuri sigur ca sunt atent la ce se spune de catre „veterani” dar ce trebuie sa mai spun este ca , am inceput sa nu mai inteleg unde sunt limitele unor lucruri de care eu a trebuit sa ma scap devenind credincios, dar, pe care le vad ca o obsesie la altii, multi credinciosi din familie de credinciosi. Cum sa inteleg aceste aspecte?

 11. Din păcate pentru noi toți, corupția este o manifestare a păcatului, prin urmare în lumea asta n-avem cum scăpa de ea. Când vom fi la Domnul, acolo n-o mai fi corupție; până atunci însă trebuie să gândim și să aplicăm legi care s-o limiteze și s-o țină la un nivel cât mai scăzut. E tot ce se poate face de partea asta a veșniciei.

 12. Mihail, cine a spus ca s-a eradicat saracia la noi…????
  o ,nuuuu ,
  biserica nu-i mai veeede , frate:
  sta cu ochii-n conturi. :(((
  ca doar n-o sa faca ca si apostolii, sa aiba toti , totul in comun.
  Chiar ,ai auzit asa ceva de cind ai intrat in familia copiilor lui Dumnezeu?
  Numai ca atunci aveau ceva intradevar de pret…CREDINTA,
  care pina la venirea Domnului Hristos…….
  Sa fiu eu sanatoasa, cit despre cont…. 😉
  daca au fratii mei, am si eu, nu?. :))
  ca doar nu s-or simti bine stiind ca fratii lor au nevoi , iar ei sa traiasca in huzur..

  • Da sora Elisa, da. Sa ai si tu ! Dar tu sa ai rabdare, impartirea nu se face chiar asa cum crezi.
   Si este scris” mila vreau nu jertfe…” apoi mila avem din belsug, cu jertfirea stam mai rau, nu crezi?

   • Mihail,
    nu , nu astept nimic de la vreo impartire. 😉
    am ACOLO sus pe CINEVA care ma iubeste:
    macar daca as fi sigura ca „saracii vor mosteni Imparatia”
    as avea-o asigurata. 🙂
    daca nu-s saraca in duh, tot degeaba. 😦

 13. Mihail,
  eheheeee…
  ce stii tu de procentele date de unii ? . 🙂
  dar MANA tinuta pt.pentru mîine?
  dar de conturile cu care am putea eu sau tu,
  sa traim aici pe pămînt o vesnicie . 😉
  Biiiiine ca nu asta ne e scopul , sa traim aici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: