TRAGEDIA DIN COLORADO ÎN STEREOTIP

După tragedia de la cinematograf, precedată de masacrul de la Liceul Columbine, cea mai mare greșeală ar fi să dăm vina pe statul Colorado. Sau pe studiile superioare, de care criminalul nu ducea lipsă, fiind doctorand în neuroștiințe… Nici chiar pe mersul la cinematograf, despre care, știți, eu nu am o părere bună.

Această crimă odioasă este, nici mai mult nici mai puțin, produsul devenirii noastre ca societate. Da, putem spune că atunci când într-unul dintre cele mai frumoase locuri din America (și poate din lume), unul dintre cei mai buni studenți într-unul dintre cele mai dificile domenii de învățământ, în cea mai avansată civilizație din istorie poate comite asemenea atrocități, ce spune aceasta despre noi, în general?

Desigur, suntem indignați, nu încape îndoială! Dar istoria din Aurora, CO vorbește volume despre caracterele pe care le formăm în familii disfuncționale, în școli a(sau i)morale și un sistem de justiție din ce în ce mai tolerant. Violența și groaza sunt printre cele mai gustate genuri cinematografice.

În același timp, sigur că da, noi nu mai suntem tributari misticismului religios care promovează frica de Dumnezeu, respectul față de autoritate și dragostea de semeni. Ce libertate! Recentul drog (bath salts) introdus pe piața neagră declanșează resorturi canibalistice în psihicul uman și acte de nedescris, petrecute chiar pe stradă, în văzul lumii. Îngrozitor!

Credeam că vin teroriști peste noi în magazine, stadioane și alte locuri publice. Îi avem pe-ai noștri…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

11 răspunsuri sa “TRAGEDIA DIN COLORADO ÎN STEREOTIP”

 1. …Nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiţi-le! (Efeseni 5:11)
  Daca te vedeau fratii acu’ 15-20 de ani ca intri in cinematograf era jale. Nu ca eu nu intram…Asa mai pe ascuns….Vedeti, frate, batranii asa cum erau, aveau doza lor de dreptate! Cred ca acum multe din lucruriile bune pe care eo le afirmau au fost etichetate ca legalism… Asa ca nimeni nu trebuie sa mai tina cont de nimic….Dar dincolo de ce sustineau ei, e Cuvantul lui Dumnezeu pe care daca l-am respectat am fi feriti! Nu numai de moarte spiritual, dar si de cea fizica! Incredibil, dar e adevarat! Cei care s-au dus sa vada idioteniile lui Nolan in acel cinematograf au suferit pentru o lucrare neroditoare care merita osandita!

 2. Lipsa de cunostiinte este o mare paguba…. Desi sunt suspicios cu privire la tot ce apare nou in tech moderna , nu-mi puteam imagina ca exista si azi Moartea’n oala [ ” bath salts ” ] – Bilute de sare aromate si relaxante pt baie in cada!!! ……Si cate n-or mai fi……Urmariti Cate ceva si despre THETA BRAIN WAVE ACTIVITY si Floating in epson salt .–-E bine sa ne ferim de tot ce ni se pare rau……..Dar daca nu ne functioneaza RADARUL ?

 3. Natura cazuta a omului este scoasa in relief prin aceste fapte odioase. Istoria este plina de exemple a depravarii umane.

  Am avut recent o experienta care m-a cutremurat. Pacienta mea avea 86 ani si s-a nascut in Polonia. La varsta de vreo 16 ani a fost arestata impreuna cu parintii si cei 5 frati si surori si au fost inchisi in lagarul de concentrare din Auschwitz. In urmatorii doi, trei ani sistemul nazist a ucis pe parintii ei, pe doi frati adolescenti si pe doua surori. Ea impreuna cu un frate au supravietuit pana cand Auschwitz a fost eliberat. Si cu ce jale mi-a descris frumusetea acestor copii care au fost ucisi de nazisti… impreuna cu alti 1.3 milioane ucisi la Auschwitz. Doar pentru faptul ca erau Evrei! Dintr-o familie de 8 persoane doar doi au supravietuit si au trait cu o asemenea amintire. Ce trist.

  Nu imi vine sa cred cand aud umanistii moderni zicand ca umanitatea nu mai este capabila sa mai comita un Holocaust! Eu zic ca umanitatea este in stare de acesta si mai mult din cauza depravarii ei! Doar nasterea din nou facuta prin lucrarea Duhului Sfant la inima omului cazut poate sa schimbe aceasta trista realitate.

 4. Putem specula mult si bine ,in mediocritatea injustetii noastre. In toate timpurile si „”iepocile”au existat oameni cu tulburari neuro-psihice. Inclusiv in familii de credinciosi se intampla uneori astfel de rabufniri monstruoase si abominabile. Precum un scurt-circuit, glitch ,power failure, la fel a nervous system dysfunction ,ce poate produce daune , monstruozitati si crime abominabile. Social,aceste ipostaze sunt imposibil de anticipat si prevazut iar la nivel de biserica greu de admis, dificil de stapanit si controlat.De acord ?

 5. eu un lucru n-am inteles in ultimii ani: de ce in America orice individ aparent rezonabil are dreptul sa poarte arma, si mai ales din alea cu multe gloante; nu le vad rostul; sigur legile spun ca din motiv de autoaparare, dar au intrecut niste limite;

  • daca toti indivizii „rezonabili” ar fi avut arma, masacrul ar fi fost mult mai redus.

  • NouaOrdineCrestina Răspunde 24 iulie 2012 la 6:33 PM

   Ioane draga, tu tre’sa sti ca Pacatul este totdeauna direct proportional cu Harul !. O competitie intre intuneric si Lumina in care noi suntem mereu privilegiati de o sanatoasa balanta !. Iar nebunului esti nevoit sa-i raspunzi dupa nebunia lui, macar cu aceeasi intensitate cu are el se dezlantuie , altfel pierzi !. Ultima data am fost intr-un cinema in vremea cand era in priemiera ecranizarea lui Mel Gibson -„the Passion of The Christ” .

 6. Pentru cei care pot citi in engleza, o comparatie intre realitatea masacrului si subiectul filmului vizionat.

  http://www.christianpost.com/news/gotham-city-is-a-caricature-of-biblical-babylon-78662/

 7. Foarte interesant este articolul urmator:

  http://www.westernjournalism.com/was-colorado-shooting-staged-by-the-government/

  Nu-l recomand pentru cei slabi de inima…….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: