”SAVANȚII” SUNT SIGURI ÎN PROCENT DE 95… VIRGULĂ 5 LA SUTĂ

Dacă până nu de mult se credea că universul mai are vreo 20-22 de miliarde de ani până se va autodistruge, lucrurile arată destul de rău, având în vedere că s-ar putea să nu mai apucăm ( 🙂 ) decât vreo 16,17 miliarde. Nu intru în amănuntele de cercetare la studiul analizei pentru că sunt absolut ridicole.

Dar ceea ce m-a amuzat copios a fost coeficientul de siguranță al prezicerilor acestor oameni de (ne)știință chinezi, auzi, cică 95,5%. Cele 0.5% sunt picătura care înclină balanța pentru mine. Pe lângă aceste fabulații, prezicătoriile apocaliptice cu zile și date sunt științe exacte.

Ceea ce mă impresionează (în sensul că mă mir de așa bazaconii) sunt cifrele exacte ale descompunerii sistemului solar: Calea Lactee se împrăștie cu 32 virgulă 9 ( 🙂 ) ani înainte de marele final, urmând ca soarele să explodeze cu 28 de minute înainte de punctul terminus, iar pământul doar 12 minute după soare. Dar, două luni mai devreme ne despărțim de soare și, când au mai rămas cinci zile, de lună.

100 virgulă ceva %, știința devine din zi în zi mai religioasă. Din păcate, mai toate profețiile ei sunt mincinoase.

Oricum, mai avem, deci, vreo 16 miliarde de ani, timp suficient să ne gândim cum ne vom descurca, acum că, dacă se strică pământul, ideea cu mutatul altundeva în univers cade.

Lamentabila… știre, AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “”SAVANȚII” SUNT SIGURI ÎN PROCENT DE 95… VIRGULĂ 5 LA SUTĂ”

 1. Daca tot e vorba de cronologia pamintului si a universului, se tot vorbeste de creatia in sase zile. Altii disputa cat ar fi fost de lungi acele zile, samd.
  Ceea ce vreau sa scot in evidenta este chiar primul verset din biblie. „La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamintul”. Asta a fost inainte de ziua intai cand a fost facuta lumina… Oare cu cat timp inainte?
  Apoi ordinea creatiei e destul de strict mentionata, pentru ca zilele sunt numite specific in ordine. Nu spune ca intr-o zi a fost una, intr-o zi a fost alta. Ci sunt numite cu numarul si in ordine.
  Daca pastram aceasta ordine, 1) lumina, 2) cerul, atmosfera, 3) pamintul, uscatul, 4) luminatorii – soarele, luna si stelele, 5) pesti si pasarile, 6) animalele si omul, putem observa unele lucruri interesante si care ar spune unii ca nu face sens.
  Lumina inaintea soarelui nu ar fi asa greu de explicat, pentru ca una este conceptul luminii si alta este sa faci o sursa de lumina. Dar idea ca soarele luna si stelele au fost toate create numai in ziua a 4-a, dupa ce pe pamint deja era atmosfera si au aparut continentele, cam da peste cap toate teoriile cum s-ar fi format sistemul nostru solar. Dar ca intotdeauna Biblia ramane in picioare. Svanti s-a mai intimplat sa fie gresiti.
  Si faptul ca pasarile au fost facute in ziua a 5-a inaintea animalelor uscatului si tiritoarelor, i-l cam incurca pe Darwin care spune ca pestii au iesit pe uscat, s-au facut animale si apoi s-au facut pasari sa zboare… Da si Darwin a fost sigur numai 95.5 la suta 🙂

  • Revenind la prima idee, cu primul verset din Biblie, se poate totusi ca acela sa fie ca un titlu la ceea ce urmeaza ca descriera creatiei.
   Totusi cand a fost facuta lumina, pamintul deja era facut (poate tot in prima zi), pentru ca zice ca era pustiu si gol si invaluit de ape.
   E adevarat, nu prea conteaza asta pentru mantuirea cuiva. Dar e interesant de a intelege in masura in care ne-a descoperit Dumnezeu.
   Noua ne este greu sa intelegem lucrurile in afara legilor fizicii care le cunoastem, sau in afara timpului. Daca inainte de creatie nu existau aceste legi, ele au inceput undeva in procesul creatiei… De aceea nu se va putea niciodata calcula timpul, anumite evenimente, ca intr-un grafic liniar care se bazeaza pe constante absolute. Acele constante n-au fost totdeauna asa cum se cunosc astazi, si nici nu vor ramine tot asa vesnic…
   Ajung si eu la vorba aceea: parca te-ai astepta mai mult de la unii savanti.

 2. Daca se dovedeste adevarata descoperirea de la CERN sau Farmyland [bossonul Higs ] atunci , cu siguranta , apare o ”ERA NOUA” in fizica ,biologie ,chimie , geom. neocl. etc……poate chiar si in Theologie , – Dar cu siguranta nici o umbra de mutare in CUVANTUl lui DUMNEZEU !

 3. Oare ce spune Dumnezeu in fata acestor aberatii mentale? Vai de ei si ce trist ca acei oameni care se cred intelepti au innebunit. Dar spunea Ap. Pavel ca „nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat intelepciunea lumi.” Cu cei 4.5 % ramase ei nu stiu ce sa faca. 🙂

 4. Sa nu confundam stiinta adevarata cu pseudo-stiinta. Prima se bazeaza pe adevaruri repetabile si experimentabile (stiinta curentului electric, computerului, internetului, etc). A doua de obicei incearca sa para adevarata si se foloseste de unele rezultate din prima dar nu poate demonstra toti pasii din rationamentul facut. Pseudo-stiinta se bazeaza de obicei pe pareri umane, ipoteze nedemonstrate, interpretari gresite ale unor adevaruri, etc. Atunci cand condamnam unele teorii stiintifice, sa avem grija sa nu aruncam la gunoi si stiinta adevarata, ca atunci devenim oameni usuratici, nedemni de a fi credibili, superstitiosi. De obicei este bine sa nu vorbim cu usurinta despre lucruri mari pe care nu le intelegem.

 5. Cred ca unele lucrari ale lui Dumnezeu scrise pe4 paginile Bibliei nu pot fi explicate si intelese de om.Uneori ,Dumnezeu opereaza cu cifre nu ca sa ne incurce, nici pentru a se contrazice ,ci tocmai pentru a-si arata suveranitatea si atributele sale. Sincer nu stiu ce reprezinta pentru Dumnezeu o zi ,24 de ore ,sau cum spunea apostolul o mie de ani , asa ca sa mai tempereze pe cei din vremea lui, care parese ca se ocupau de calcule matematice si incer5cau sa -l puna pe Dumnezeu in ecuatiile lor. Cercetind mai atent si riguros Sfanta Scriptura , am observat ca in lumea noastra ,a existat aproape o zi cind luminatorii cei mari si-au oprit mersul pe cer, si nu s-a grabit sa apuna o zi intreaga.(Iosua 10:13/c) . Si ca ziua sa fie intreaga ,El Suveranul Universului , a mai dat inapoi cu zeca trepteumbra treptelor cu care s-a p[ogorit soarele pe cadranul lui Ahaz.D a lipseste o zi din istoria omenirii, o zi care trece neobservata ca mai toate zilele din viata noastra.Ce sa intimplat in aceasta zi stim din Biblie si nu putem decit sa ne minuna de matematica lui Dumnezeu. Avem si noi „”savantii””nostri care opereaza in numele Lui cu date si cifre , chiar si at6unci cind nimeni nu le porunceste.Multumim Lui ca pe aceasta cale nici cei fara minte nu se ratacesc , atita timp cit stau la umbra celui Atot puternic .Poate ar fi vremea sa nu intram in tot felul de dezbateri teologice si sa cautam noi sa-L aparam pe Dumnezeu cu argumente de acest fel, ideal ar fi sa ne zidim un altar in corturile noastra si sa stam la locul de strja ca sa vedem ce are sa ne spuna Dumnezeu.Dumnezeu sa binecuvinteze pe acei frati care se adincesc in cunoasterea tainelor lui Dumnezeu , sa-i foloseasca spre lauda slavei S ale. Inainte de a cer5ceta Universul creat de Dumnezeu ,suntem datori sa cercetam Scripturile si pe fratii de credintaMaranatha!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: