DECI… SĂ VEDEM CUM A FOST LA REFERENDUM

Marea problemă a României nu este președintele demis, nici cel interimar și nici prim ministrul. Aceștia sunt probleme mai mici sau mai mari dar nu MAREA problemă. În 1989, la revoluție, poporul a îngenuncheat pe caldarâmul stropit de sângele demonstranților și a rostit ”Tatăl nostru” și ”Există Dumnezeu”. Ce îndepărtate sunt acele vremuri și cât de uitate sunt momentele.

Rând pe rând, sentimentele religioase au fost înlocuite de instinctele prădătoare ale parvenirii, iar credința în Dumnezeu a devenit doar un artificiu electoral.

Acum s-a votat demiterea președintelui Băsescu. Vom vedea cum a fost la referendum. Dar Dumnezeu a fost deja demis. Nu numai în România. În America, în întreaga Europă și cam pretutindeni. L-au scos din instituțiile statului, din școli, din familii. Or, fără Dumnezeu este haos. Cam aceasta este imaginea lumii noastre.

Puțin mai personal, întrebarea la care ar trebui să răspundem fiecare este cum votăm în fiecare zi la referendumul care ne pune în fața demiterii lui Dumnezeu ca Domn al vieților noastre.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

14 răspunsuri sa “DECI… SĂ VEDEM CUM A FOST LA REFERENDUM”

 1. „Dar Dumnezeu a fost deja demis. Nu numai în România. În America, în întreaga Europă și cam pretutindeni. L-au scos din instituțiile statului, din școli, din familii.”…nu ar fi mai corect sa spunem ca principiile date de Dumnezeu au fost „demise”?

 2. Dumnezeu locuiește în noi, în inimile noastre, dar mai întîi în fiecare dintre noi. Dumnezeu nu locuiește în instituțiile statului, de aceea statul să facă bine să rămână secular – să dea Domnul însă să fie mântuiți cât mai mulți dintre cei care lucrează pentru stat/guvern/parlament/președinție. Nu vreau să avem un stat creștin după modelul statelor musulmane – nu la asta ne cheamă Domnul. Domnul ne cheamă să-l urmăm fiecare în parte. Eu îmi doresc să se secularizeze odată statul român, măcar așa scăpăm și de nefasta influență ortodoxă. Nu vreau un stat politicește creștin care să ne ofere bani pentru biserici, salarii de pastori, școli și altele – dacă biserica nu-i în stare să le finanțeze, atunci le desființăm că – evident – nu le merităm. Oricum, deși extrem de folositoare pentru împărăția lui Dumnezeu, nu sunt esențiale… Nu vreau o politică creștină, vreau politicieni creștini care să ne trateze pe toți – politic, social și economic vorbind – într-o manieră cât mai echitabilă indiferent de apartenența religioasă. Asta ne-ar permite să facem evanghelizare fără probleme, chiar dacă presiunile seculare și secularizante din partea statului ar rămâne un ghimpe-n coasta tuturor.

  • Ne a chemat Domnul sa devenim politicieni crestini???
   oai….
   eu nu prea cred;
   „sa facem evanghelizare fara probleme”:
   Gustav, PUTEM face o adevarata evanghelizare, care este ceea ce ne lipseste,
   evanghelizarea care de fapt nu o prea facem:cea prin trairea noastra;
   cind ne vad oamenii cit de mult iubim banii, luxul…..indecenta in
   imbracaminte;
   nu mai cred ca noi avem o alta speranta.

 3. se zice ca pe base l-au ajutat sa castige pocaitii si ungurii. hai ca pe unguri ii inteleg, dar pe pocaitii nu. asa vi s-a dat ordin de la (…) sa-i instruiti, anume sa nu mearga la vot? am auzit ca in cateva biserici s-a sfatuit acest lucru expres de la amvon, la fel cum si pe cateva bloguri, inclusiv al dvs. iar acum vazand rezultatele, va simtiti impacat c-ati sfatuit ce trebuie? nu vi se pare asa putin ca sunteti contra dorintei majoritatii poporului roman?

 4. Nu stiti cumva de ce unele persoane au plecat chiar in acest timp din Romania spre America ? cel mai rau lucru care ni sa intamplat noua crestinilor este ca am adus politica in biserici si nu am dus biserica in politica ……………intelegeti ceva despre ceea ce vreau sa spun ………..cred ca nu

 5. LI
  USL a instruit sa mergem sa legiferam minciunile lor,
  ca sa puna mina pe DNA< CNSAS< ANI<
  aveau ordin de la tatuca bolsevi Iliescu;
  luind-o inaintea lui Dumnezeu, care lasa stapinirile.
  Mia citeste te rog Romani13;1si 2
  Un frate scria pe un blog, ca fiind in alta tara. a fost amenintat cu luarea cetateniei,
  daca nu s eprezinta la vot.
  Nu trebuies afii maghiar, sau poacit. 🙂
  ca sa ai intelepciune, ci doar s ao ceri in rugaciune de la Domnul.
  Slava sa fie a LUI!

 6. erata:POCAIT si scuze

Trackbacks/Pingbacks

 1. R.O.E. » Cristian Ionescu: Credința în Dumnezeu a devenit doar un artificiu electoral, iar Dumnezeu a fost deja demis - 30 iulie 2012

  […] blogul Popas pentru suflet pastorul Cristian Ionescu exprimă într-un mod clar cu argumente din istorie care este marea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: