REFERENDUM PREZIDENȚIAL, REVIRIMENT MONARHIC

Recunosc, deși mi-a plăcut istoria perioadei capă și spadă, monarhia mi s-a părut un sistem apus, arhaic. Poate sunt subiectiv și datorită faptului că prin voința sa, Israelul biblic a cerut un rege pentru a înlătura teocrația.
Desigur, casele europene s-au încuscrit până la uniformizare, astfel că toți sunt între ei cel puțin verișori cu proveniență genetică multinațională.
Mai mult, demnitatea regală nu i-a scutit de scandaluri dintre cele mai neplăcute, prințișorii și principesele trăindu-și viețile pe dinafara statutului de reprezentanți ai lui Dumnezeu pe pământ.
Mai sunt și privilegiile de care se bucură un rege, familia sa și anturajul său, privilegii destul de costisitoare, toate pe spinarea națiunii.
Dar corupția, excesele gladiatorilor arenei guvernamentale care nu mai pot coabita cel puțin politic, criza economică din ce în ce mai acută și afectarea imaginii României pe plan internațional, toate acestea și altele deschid din nou dosarul prăfuit al monarhiei.
Cu sau fără rege, măcar de s-ar întoarce la Dumnezeu. Ca să poată fi coabitare pașnică în societatea românească.

 

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “REFERENDUM PREZIDENȚIAL, REVIRIMENT MONARHIC”

 1. Nu știu cum se văd lucrurile din USA, însă în România nu se simte nici un reviriment, cu atât mai puțin unul monarhic. PDL-ul este sânge din sângele FSN, pe care-l împarte frățește (deși PDL-iștilor nu le place să recunoască) cu PSD-ul. Eventual PNL-ului (dacă iese din USL) i s-ar putea năzări să-l vrea pe rege, idee care a pierit odată cu ieșirea din Parlament a PNȚ-CD-ului în 2000, deci cam de multișor.

 2. „Monarhia Salveaza Romania”. Nu este nimic autarhic in acest slogan si in aceasta idee. Cand toti politrucii se cearta in ultimul hal si nu te mai simti reprezentat de nimeni, monarhia constitutionala este singura cale de urmat. Cealalta ar fi dictatura.

 3. „treceti batalioane romane Carpatii
  La arme cu frunze si flori
  Ne asteapta izbinda , ne asteapta si fratii…”

  Ce bine era daca acele batalioane nu treceau Carpatii..
  Sa fi stat acolo in sud sau est

  Sa-l voteze pe Iliescu@co pina in anul 3000….

 4. Ehehe,
  Romanika noastra nu merita un rege, pt ca s-au departat(daca L-au avut cindva) de REGELE !
  Da, noi votam gaşca lui Iliescu pina in 3000 si mai stii..si dupa…
  si daca nu votam…..tot atît !
  daca la Brasov s+a votat cu 35% desi au fost 10.000 de turisti in ziua aceea,
  in Oltenia au votat pe intunerec peste 100% sîc!
  astia turisti adevarati..care ar trebui sa se mai odihneasca pe la racoare, pe caldura asta.

 5. Mie mi se pare ca dl. Ponta nu vrea doar sa-l indeparteze de la Cotroceni pe presedintele Basescu, dar pe langa faptul ca vrea sa-i razbune hartuiala si condamnarea facuta impotriva prietenului sau Adrian Nastase, Ponta vrea sa-si asigure puterea absoluta asupra guvernului, internelor si justitiei romane…. Hm, nu demult am mai vazut un asemenea caz in fruntea tarii, cand un om needucat, papucar, si-a dorit puterea absoluta…Cel putin dl. Ponta se pare ca e educat (cu toate ca la examenul final…a copiat)…Dar pana unde il duce ambitia numai Dumnezeu o stie, noi vom afla mai tarziu…Cert este ca vrea sa se foloseasca de toate mijloacele ce le are la dispozitie (cu un bun bagaj juridic si politic)… Ma rog ca Dumnezeu sa aibe grija de Romania, sa n-o lase pe mana nemiloasa a miscarilor de culise, necurate, din nou…Au suferit destul milioane de romani in trecut…Doamne indurate de Romania!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: