DE CE NU VIZITĂM LOCURILE FRUMOASE DE PE LÂNGĂ CASĂ

Am locuit aproape patru ani în zona Los Angeles și, deși doar la zece minute de Disneyland, nu am apucat să vizitez parcul decât în 2003 când nu mai locuiam acolo. La fel Sea World din San Diego. Ieri, pentru că fratele meu și familia lui ne vizitează pentru câteva zile, am mers pentru prima oară cu vaporașul pe Chicago River prin Downtown, printre zgârie-nori. Locuiesc în Chicago de peste 17 ani. Sunt aici mai multe muzee foarte cunoscute, dintre care vreo trei le-am vizitat doar recent, iar altele deloc… încă.

Mi s-a întâmplat nu de puține ori să stau de vorbă cu alții în aceeași situație ca și mine. Am vizitat locuri impresionante atunci când am avut ocazia, dar mereu departe de casă. Probabil, fiind întotdeauna la îndemână, ceea ce putem face oricând ajungem să nu facem niciodată.

Mă gândesc că este unul din motivele pentru care ni se pare că altundeva este mai frumos și mai bine. Am avut această convingere că Chicago este un oraș extraordinar. Dar ieri, văzându-l de acolo de unde nu l-am văzut până atunci mi s-a părut și mai plăcut.

Nu mai trebuie decât să adaug că familia și frații de credință întregesc frumusețea unui loc.

Mai jos, am postat imagini filmate de un turist (recomand minim către zero volumul, muzica e puțin prea tare…):

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

17 răspunsuri sa “DE CE NU VIZITĂM LOCURILE FRUMOASE DE PE LÂNGĂ CASĂ”

 1. Relaţia preşedintelui Rusiei cu clerul rusesc este una destul de tensionată. Chiar la începutul acestui an, trupa punk (…), formată din trei tinere, a fost arestată după ce a întrerupt o slujbă religioasă dintr-o catredrală din Moscova unde a cântat o melodie prin care o rugau pe Fecioara Maria să scape ţara de Putin.
  Putin, „trimisul lui Dumnezeu pe pământ”, şochează din nou prin gestul lui

  Trupa este ţinută deja de 7 luni în închisoare fără să fie judecate, iar procurorii cer o pedeapsă pentru ele de 7 ani de puşcărie.

  Putin a fost numit „trimisul lui Dumnezeu pe Pământ” de către patriarhul Kiril al Rusiei, având o relaţie foarte apropiată cu acesta.

  Patriarhul refuză să le ierte pe cele trei, afirmând că sunt trimisele Satanei.

 2. Ce adecvat post, dupa cel precedent!
  Oare unul din motive poate fi ca „iarba
  vecinului este mai verde decat a noastra”?
  sau, motivul ca „pe cele de acasa le stim…”
  La fel cu participarea la conventie –
  nu frecventeaza biserica locala, dar hop-top
  la conventie, pentru show, laudarosie si critica.
  Ce bun ar fi un „x-ray screen” al scopului si intentiilor!

 3. un cioban din cetatea lui David Răspunde 7 august 2012 la 6:43 PM

  Da frumos frate! mia duce aminte de marea cetate babilon , totus Isus Hristos nu a fost asa de impresionat de stralucirea acestor lucrurii , cand a fost ispitit de Diavolul .

 4. Nu vi se pare ca blocurile din imaginea- clip seamana cu cele din Colentina-Obor? Au chiar si balcoanele la fel.Doar ca americanii nu si-au pus rufele la uscat.
  Apropo.De cite ori am prilejul sa vad asemenea „bildinguri” ma tot intreb: oare daca sunt din otel si sticla, si acestea vor arde? La asa maretie de constructii, cine este in spatele lor? Biserica sau „italieni”. Ca se aud vorbe de tot felul.

 5. Eh…Anul trecut in drum de la Washington DC la Chigago, ptr. cea de-a 43-a Conventie, am pus o adresa gresita in GPS… si am sfirsit in South Chicago la 11 noaptea….
  Ala da oras… pentru 15 minute am crezut ca sint in Kabul
  Dupa citeva juruinte ( una a fost:”daca scap de aici ma pocaiesc cu adevarat” ) am reusit sa iesim afara teferi …. 🙂
  Si asta era inainte Chigago sa devina capitala omorurilor …
  La conventia viitoare din Chigago o sa inchiriez un tank 🙂

  • Buna juruinta… Poate de-aia mai gresim adresa cateodata 🙂

  • Gabi,
   Titlul articolului recomandă fiecăruia să viziteze locurile frumoase din jurul casei lui. Sigur în Portland nu ajungi nici din greșeală prin zonele gen „Kabul” dar nici nu ai să faci juruințe ca în Chicago 🙂

 6. Gaby you are „crazy”

 7. Locurile frumoase din imprejurimi le-am vizitat mai mult inainte de a ma muta aici. Oare de ce?… Pai se pare ca in subconstient e acel gand ca astea sunt aproape si le poti vizita oricand. Daca ai ceva zile libere mergi mai departe sa te folosesti de ocazie, iar cele de-aproape sunt totdeauna puse mai jos pe lista. E bine cand mai vin ceva neamuri in vizita, ca atunci vizitezi mai pe „linga casa” macar cu ei.
  Alt motiv pentru care mergem mai departe e ca sa avem acea senzatie de a fi plecati. Nu conteaza ca stam in conditii mult mai rele ca acasa prin hotele si chiar prin corturi, fara showers cand vrei, fara patul moale de-acasa… dar zicem ca a fost minunat si aducem cu noi amintiri de care inca mai vorbim si ne amintim cu placere mult timp si ani mai tarziu.

  (Nu cred ca pe Domnul Isus i-L „deranjeaza” frumosul. El insusi a creat muntii, apele, oceanele si a spus ca „sunt bune”. Chiar locurile copilariei Lui, sau Templul nu cred ca n-ar fi fost dragi lui Isus, dar problema au fost oamenii impietriti care nu l-au primit ca mintuitor, ba chiar L-au respins cu o ura de moarte. Sau chiar Gradinile Babilonului in sine nu ar fi fost ceva rau sau blestemat. Problema e din nou trairea oamenilor in pacat, poate mandria de lucrurile care le-au construit, sau scopul pentru care au fost construite si dedicate anumite monumente, statui – chipul de aur…)

  • un cioban din cetatea lui David Răspunde 8 august 2012 la 12:21 PM

   Si totus Isus Hristos in Invatatura Lui nu a dat slava si nu a zis ce frumoase sant cladirile si chiar noua cladire a templului pe care lea construit Irod in timpul acela , pentruca erau frumoase atunci , doar vreau sa zic ca sant lucrurii facute de mana omului , alta este lucrurile facute de mana lui Dumnezeu pomii , vetuitoarele apelor , vetuitoarele pamantului si oamenii , care au viata .

   • Si totusi ce e rau in a te bucura de un parc amenajat frumos, sau de a admira anumite constructii interesante, sau cu insemnatate istorica (de exemplu Statuia Libertatii), sau chiar impunatoare (cum ar fi anumite poduri uriase, mai stiu eu… vapoare, space shutle). De subliniat ca a admira ceva nu inseamna a da slava. Nu stiu cum a intrat acest „a da slava” in discutie, pentru ca era vorba doar de a vizita ceva.
    Daca tot vrei sa dai slava cuiva, poti da slava lui Dumnezeu chiar pentru faptul cum a creat „o minte ziditoare” in om ca sa poata construi ce vedem. Si asta este inca o dovada ca nu ne comparam cu animalele. Ce poate un animal construi?

 8. Pai da, normal, ca de pe langa casa, daca casa-i in Chicago, normal. Da’ dac-ar fi la Galati, ca sa zic asa?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Doi Penticostali în Top 10 WordPress (8.08.2012) « romaniadegaming - 8 august 2012

  […] 9. Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “De ce nu vizităm locurile frumoase de pe lângă casă” […]

 2. Doi Penticostali în Top 10 WordPress (8.08.2012) « Platforma Radar - 3 septembrie 2012

  […] 9. Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “De ce nu vizităm locurile frumoase de pe lângă casă” […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: