FIECARE CU EVOLUȚIA LUI, CÂTE FIGURI ATÂTEA SPECII

Acum aflăm că de fapt evoluția omului a fost/este mult mai diversă decât credeam. Concomitent adică, cică în Africa de acum 2 milioane de ani, oamenii se developau în trei ramuri distincte, din care numai una a supraviețuit.

Asta pentru că au găsit craniul (sau parte din el) unui tip cu capul mai mare și cu fața turtită. Dar să nu credeți că lucrurile s-au oprit acolo. Prin țesătura de figuri evolutive a apărut o specie de pitici cu creierul mic dar eficient. Descoperirea a fost făcută pe undeva prin Indonezia.

Dincolo de ridicolul pe care această religie a imaginației ni-l impune cu invenții despre cum era acum miliarde de ani, chestiunea cu câte figuri atâtea specii atinge granița disperării.

Eu aș dori să declar evoluționiștii ca fiind o specie diferită. Dar în loc să se controleze la cap, ar fi bine să înceapă cu sufletul…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

8 răspunsuri sa “FIECARE CU EVOLUȚIA LUI, CÂTE FIGURI ATÂTEA SPECII”

  1. Foarte interesante constatările acestea, care sună mai degrabă a scuze și justificări ieftine și care se tot schimbă la un interval de timp. David R. Reagan spunea că una din metodele științifice este observarea. În cazul când se vorbeșe de milioane de ani întrebarea este cine a aplicat această motodă științifică? Apoi dacă e să vorbim despre creație cine îl poate împidica pe Dumnezeu să creeze o ființă așa cum vrea El apoi știința actuală să o interpreteze din limitele specifice.
    Evoluționiștii au ajuns la concluzia că evoluția nu a fost liniară (adică dintro specie a evoluat alta până la maimuță și om) ci sub formă de ramură (a fost o specie primră din care au evoluat mai multe, așa se face că elefantul și calul sunt un fel de veri mai de depate). Dacă tot e vorba de creangă (ramură) recomand celor pasionați de evoluție să își petreacă timpul cu Creangă, și-ar investi mult mai bine timpul.
    În scurgerea timpului creația este doar confirmată de tot ce descopere arheologia, faptul că datele acelea sunt subiectul interpretărilor tendențioase, aceasta nu însemnă că ele exprimă adevărul. Ca oameni, ne raportăm la tot ce se petrece în jurul nostru prin interpretare sau înțelelegere. Aceasta explică de ce Solomon a cerut de la Domnul… ce avem cu toții nevoie.

  2. REVOLTA UNEI MAIMUȚE.

    Odată, o maimuță, din neamul anecdotic
    Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic
    A zis: Atențiune! Sunt foarte afectată!
    Căci circulă prin lume-o vorbă, deloc adevărată.

    Că omul ar descinde din buna noastră rasă
    Și însăși ideea aceasta-mi pare odioasă!
    Ați pomenit vreodată divorțuri printre noi?
    Copii lăsați pe drumuri, sau strigăt de război?

    Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali
    Drogați, lacomi de cărnuri, sau homosexuali?
    Escroci

    bandiți, gherile, sau vreo tutungerie?
    În neamul nostru nobil, nu vezi așa prostie.

    Noi n-avem mafii crude, în știrbea noastră-aleasă
    Nici teroriști, nici dogme, nici luptele de clasă.

    Cât am bătut eu jungla, scuzați, n-am observat
    În obștea maimuțească, vreun cocotier privat.

    Nici garduri, și nici paznici; nici pui murind de foame
    Sau omorâți în taină, de așa zise ˝mame˝.
    Nu veți vedea vreodată, cât soarele și luna
    O minte de maimuță, dospind în ea minciuna.

    Chiar dacă-aș fi silită de vre-un laborator
    N-aș deveni portbâtă, și nici informator.
    Și iată înc-un lucru, din lumea mea de jos:
    La noi nu se întâmplă război religios.

    Nici sfinte inchiziții, nici libertăți în lanțuri
    Nici chefuri după care, să ne culcăm în șanțuri.
    Nici ordine mondială, nici naționalism;
    Și nici vreo îndoială, ce-aduce ateism.

    E-adevărat că omul a coborât la noi,
    Dar nu, fiți rezonabili:
    N-A COBORÂT DIN NOI!

  3. Mi-a placut poezia si acest…” La noi nu se intampla razboi religios..” Cred ca stiti istorioara pe care o repet acum: se spune ca un naufragiat a fost singurul supravietuitor dintr-o croaziera de pe un vapor ce s-a scufundat. Dupa ce el a inotat destula vreme pana la o insula a reusit sa se refugieze in sfarsit acolo. Dupa cativa ani buni in sfarsit e salvat iar cei care ajung pe insula vad doua casute de paie incropite fiecare cu o cruce deasupra la care il intreaba pe singurul naufragiat de pe insula ce sunt acestea. El raspunde cu mandrie : „…acolo in dreapta e biserica unde merg eu cu regularitate si cealalta in stanga e biserica la care nu merg, ca nu o pot suporta…”

    • Spurgeon spunea „nu putem masura graul lui Dumnezeu, cu banitza noastra”. Omul cu intelegerea lui limitata nu poate cuprinde in totalitate maretia creatiei Lui.Sa va dau un mic exemplu: Presupunem ca am fi trait (cu mentalitatea noastra) in perioada cand omul a fost creat. In fata noastra ne apare un om matur, capabil sa lucreze si sa pazeasca gradina Edenului, la care noi i-am da 25/30 de ani. Si totusi el este un om de, sa zicem, 2 zile…..Vedeti, stiinta lumii („pe nedrept numita astfel” 1 Tim.6-20), nu poate sa inteleaga lucrarile lui Dumnezeu. Multumim Lui pentru darul credintei, care ne ajuta sa-L credem pe cuvant, convinsi ca TOT ce spune Biblia este DA, si AMIN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: