ÎNCET, ÎNCET, MORALA RĂMÂNE DE CĂRUȚĂ

Potrivit unui sondaj efectuat de Grupul Barna, cu excepția evanghelicilor care încă se leagă de aspecte morale, electoratul american nu este foarte preocupat de asemenea valori. Interesul numărul unu este economia, taxele și asistența medicală. Bine, nici la neoprotestanți avortul nu este decât pe locul trei, doar oameni suntem toți…
Ceea ce nu mai înțelege nici măcar americanul este că prosperitatea unei civilizații depinde de Dumnezeu și este direct proporțională modului în care societatea se raportează la valorile Sale morale.
În afara acestui cadru nu este decât blestem!
Criza în care se zbate lumea de nu mai iese din ea este rezultatul depărtării de Dumnezeu și lepădarea standardului de moralitate biblic.
Accesați articolul AICI.

20120818-005328.jpg

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

10 răspunsuri sa “ÎNCET, ÎNCET, MORALA RĂMÂNE DE CĂRUȚĂ”

 1. Un sondaj realizat de un grup de sociologi din Romania demonstreaza faptul ca aproximativ 91% din populatia lumii, cu varsta de peste 23 de ani, se preocupa mai mult de valorile materiale decat de timpul pe care ar trebui sa-l acorde odihnei sau unor activitati relaxante. Este un procent destul de consistent, zic eu… Tinand cont de faptul ca, preocupandu-se atat de mult de lucrurile de pe pamant si neavand timp de ei insisi, aceste lucruri ii vor tine legati de pamant! Iar ce este mai trist este faptul ca prin asta ei uita ca toate lucrurile sunt controlate si directionate de Dumnezeu! E trist…

 2. Lumea in care traim insa functioneaza dupa niste legi fixe…fiecare cauza are si un efect. Si ceea ce nu vrem sa intelegem sau alegem sa neglijam la un moment dat va transforma si rearanja scena viertii noastre. Am trecut anul asta prin Ungaria. Am vazut in Budapesta multe lucruri frumoase. Dar in 3 zile pe care le-am petrecut vizitind orasul, restaurante, hotel, market…pe strazi si prin toate locurile unde am fost am vazut doar 7 copii. Nu glumesc de loc. Budapesta – un oras curat si placut dar…ma intreb cum va arata peste 20 de ani daca Dumnezeu mai ingaduie lumea. Viata este foarte scumpa si imi imaginez ca oamenii aleg confortul si luxul si aleg sa aiba copii tirziu in viata sau deloc. Oamenii alearga dupa satisfactii marunte si de moment uitind ca sint responsabili de fiecare alegere ce o fac si ca…mai devreme sau mai tirziu vor platii pretul acestor legeri…Nu numai ei…dar si noi toti.
  Asa ca eu cred ca nu Morala ramine de caruta…cred ca noi raminem de caruta. Valorile Lui Dumnezeu vor continua sa existe chiar daca noi le ignoram. Noi vom trece…ele vor ramine in veac…pentruca tot ce face Dumnezeu si ce stabileste El este vesnic. Va veni chiar si timpul cind va cere socoteala de la electoratul american…sau roman…

 3. Prosperitatea depinde de Dumnezeu, dar ca este proportionala direct de respectarea valorilor morale … nu sint chiar asa de sigur….
  Principiul a fost valabil in numai cazul evreilor
  Cele mai prospere tari din lume nu au fost natiuni care au respectat valorile morale Dumnezeiesti…
  Ultimul exemplu ( pe linga Japonia, Germania, Canada, Franta) este China…
  The „grace covenant” nu a promis prosperitate si pace ….

  • Frate Gabi, daca este adevarat ceea ce tu spui legat de prosperitate, atunci intrebarea mea este, de ce o fi asa de suparat Dumnezeu pe Africa, tarile sud-asiatice, si p-acolo?

   • din ce cauza un frate ca si Niculita Moldoveanu a trait in saracie si un smecher ca (….) din orasul (…..) este „binecuvintat” cu milionane de dolari ?
    Habar nu am….dar sint sigur ca Dumnezeu are un motiv destul de bine intemeiat…..

  • gabi,
   dupa o lunga tacere, ai venit cu ceva f tare… F BINE PUNCTAT

 4. Credinta curata si pura in Dumnezeu nu are nici o dependenta de „diluarile” ori „concentrarile” politice ori de devierile lor filosofice ,radicale ori liberale ! ; iar prietenia si amestecul cu lumea (politic), duce la vrajmasie. . . .. Din lipsa de intelepciune , multi au ajuns memebri de partid

  • Frate MIR, as avea o intrebare :
   – din puct de vedere meteo-geo-politico-socio-religios, veti participa la lucrarile CONVENTIEI SEATTLE 2012, in personam, sau doar la nivel de ambasada?
   Daca un raspuns public este prea greu, cu ajutorul fratelui Criastian Ionescu puteti sa folositi calea privata. Domnul sa va binecuvinteze cu mult har, pace si bucurii sfinte.

 5. Moralitatea este pe cale de disparitie in America pentru ca crestinii isi traiesc religia doar duminica la biserica.

 6. Domnul poate hotari in viata cuiva, spre propasirea sa spirituala, saracie la un moment dat;
  pina si apostolul Pavel a trecut de multe ori pe acolo;
  de ce nu i-a dat Domnul numai prosperitate, el, care calca pe urmele lui Hristos,
  o merita din plin.
  Multe nu le putem noi intelegel
  dar prosperitatea materiala nu e de folos daca nu este prezenta cea spirituala, este chiar o piedica, asa cum vad eu la fratii din jurul meu;
  poate si la mine, dar nu e cazul. 🙂
  nu ma aflu printre cei bogati material, slava Domnului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: