ALTEȚE REGALE, NOROI ȘI DEZGUST

Fie că este vorba de altețele caselor regale europene, stelele cinematografiei, muzicii, sportului, artei în general, proeminenții politici sau chiar fețe religioase de vârf, modelul imoralității începe cu aceștia. Fascinația publicului larg cu celebritatea a devenit o obsesie. Nu mai este o noutate pentru nimeni că stilul de viață al majorității acestei… caste (ce impropriu sună) este de o depravare extremă, cum s-a dovedit și cu escapadele micului prinț britanic care își expune majestica sa goliciune în Las Vegas, crezând minciuna de prin reclamele orașului ”Păcat”.

Marea dezbatere este dacă are drept presa la publicarea fotografiilor. Cât de coruptă este imaginația maselor? Ar face vânzarea secolului! Nu m-aș mira ca în urma acestei noroiri, monarhiei britanice să-i crească popularitatea.

Dacă privilegiații civilizației noastre se țin de asemenea mizerii, ce mai putem aștepta de la adolescenții pentru care aceștia sunt idoli… Iar, când șarpele mușcă la capetele sutanelor este și mai odios. Nu există mai mare atrocitate decât să te omoare cel care ar trebui să te păzească.

Și uite-așa se strică lumea noastră la cap și începând cu capul, că de acolo se strică toate lucrurile. Și cum, în ciuda pretențiilor că este non-conformistă ale generației xyz, tineretul de azi este foarte conformist când e vorba de alea rele (haine, freze și prostii). Doar, prințul a avut de unde să învețe, nu?… Și acum îi învață și el pe alții. Să vedeți dezmăț!

După care, într-o însorită zi de vară, în catedrala ghiftuită cu prezența importanților, prințișorul va aduce la altar o zână cu flori în păr și vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți (împreună sau nu, nu contează). Iar noi ne vom minuna de altețea perechii regale, de ceremonia înălțătoare, de sărutul de la balcon. Iar dacă va veni vreunul, cum s-a mai întâmplat, tocând usturoi pe parada noastră, atunci să vezi ce ofensați vom fi, plini de îngăduință față de cei ce prăpădesc pământul…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

4 răspunsuri sa “ALTEȚE REGALE, NOROI ȘI DEZGUST”

  1. Este lumea lor, nu a noastra.Valea plangerii.Un neam rau si ticalos.De altfel, de ce ar trebui sa parasim pamantul?

  2. Pentru oamenii acestia imoralitatea este privita drept „dispret al rusinii”, deci a ajuns o „virtute”.
    (Mai nou, am auzit ca si unii evanghelici practica „bachelor and bachelorette parties” inainte de casatorie, asa ca nu ma mai mir de ce se intampla in afara.)

  3. Printul Harry este unul dintre multii fii risipitori din lumea aceasta, care trebuie sa se pocaiasca de pacatele lor ca sa nu ajunga in iadul vesnic. Fratele lui, printul William, este mai atent cu viata sa si face multe treburi bune, multe donatii. Merita tot respectul pt ajutorul dat celor in nevoie.

  4. „Nu există mai mare atrocitate decât să te omoare cel care ar trebui să te păzească. Și uite-așa se strică lumea noastră la cap și începând cu capul, că de acolo se strică toate lucrurile.”

    Si mai trist e cind aceasta se intimpla in casa Domnului……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: