LANCE ARMSTRONG – MAI ESTE CEVA REAL ÎN LUMEA DE AZI?

Deși interesul meu pentru sport în general și ciclism în particular este destul de scăzut și în scădere, trebuie să remarc disperarea unora de a câștiga cu orice preț. La prima vedere, oricare ar fi el, sportul este în primul rând o activitate recreativă. Gradul performant ar trebui să însemne doar că celor mai talentați li se dă șansa să încânte spectatorii cu reușitele lor extraordinare.

Problema este că pe lângă aspectul împlinirii personale și gloriei sportive, avem de-a face și cu foarte, foarte mulți bani. Atât cât mi-am permis să mă informez, nu prea mult ce-i drept, a fost suficient să înțeleg că la ora actuală cele mai mari scandaluri după spectrul politic sunt în sport. Corupția, dopajul și nedreptatea sunt rampante.

Lance Armstrong va fi deposedat de toate victoriile sale legendare, anulate pe motiv de dopaj. Implicațiile sunt multe și imense, deoarece sportivul învinsese cancerul metastatic, îndurând chiar o operație pe creier. Dezamăgirea produsă de căderea acestui gladiator al sportului și al vieții mă îndreaptă cu gândul la propria noastră cursă, simbolic sportivă, dar care are de-a face cu mult mai mult decât cu viața și moartea: de ea depinde eternitatea noastră.

Din nefericire, mulți creștini o iau pe scurtătură, crezând că dacă nu-i văd și nu-i știu oamenii, vor fi triumfători la capătul alergării, primiți cu aplauze dincolo de linia de sosire. Unii sunt prinși de aici și își plătesc imfamia, alții vor fi demascați doar dincolo. Dar niciunul nu va fi declarat câștigător în năvala mântuirii, decât pe drept!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri to “LANCE ARMSTRONG – MAI ESTE CEVA REAL ÎN LUMEA DE AZI?”

 1. Probabil si Lance Armstrong a inteles versetul biblic care spune ca „cel ce-si marturiseste pacatul si se lasa de el capata indurare, dar cel ce-si ascunde faradelegea nu propaseste.” Mai ferice e de omul cu pacatul iertat, decat de cel cu pacatul camuflat!

 2. Fr. ionescu cancerul a fost putin mai jos nu la creier , poate daca era la creier vedeau doctorii ca e ceva wrong cu el

 3. Povestea cu Lance Armstrong este un pic mai diferita si mai lunga decit titlurile recenta din presa mondiala
  . He has passed over 500 tests of urine, blood… Some of these tests have been random when he didn’t know they were going to happen… none came out positive… this is a fact.. the agency that is going after him is a private non profit firm that has gone after him from the late 1990’s .. (see the link bellow)
  He’s passed every single test ….
  So we should not believe everything we read

  O spun si in romaneste: Lance Armstrong nu a fost depistat NICIODATA cu steroizi n singe….
  http://www.washingtonpost.com/sports/othersports/lance-armstrong-doping-campaign-exposes-usadas-hypocrisy/2012/08/24/858a13ca-ee22-11e1-afd6-f55f84bc0c41_story_1.html

  • Gabi are dreptate, Armstrong este cel mai testat atlet din lume… Si niciodată nu a testat pozitiv. Dar acuzata nu are de a face cu steroids care sunt destul de ușor de detectat pe un timp mai îndelungată. Este vorba de un hormon numit epogen care ridica numărul celulelor roșii in sânge. Este mai dificil de detectat si unii spun ca sunt martori oculari când l-a folosit. Nu mai știu ce sa mai cred.

  • Corect spus, Gabi…..

   „….”Sînt convins că Lance Armstrong a luat Turul Franţei fiindcă a fost cel mai bun atlet”. O spune omul care i-a făcut programele de antrenament în cele şapte Tururi pe care americanul le-a cîştigat.
   Îl cheamă Chris Carmichael……”

   http://www.gsp.ro/sporturi/ciclism/lance-armstrong-a-fost-cel-mai-mare-atlet-din-ciclism-nu-a-luat-nimic-o-spune-omul-care-l-a-antrenat-355296.html

   Se vede ca e un joc murdar si din faptul ca USADA (organizatie americana de control antidoping) cere retragerea titlurilor din Turul Frantei (unde USADA nu are jurisdictie…) si unde Lance nu a fost niciodata gasit dopat. Cineva din America nu suporta ca Lance a castigat de 7 ori in Franta (acel cineva fiind colegul sau de….echipa, Floyd Landis) si atunci gelozia si relatiile fac posibila aceasta manevra. Surprinzator sa constati ca si in USA se pune in aplicare expresia cu „capra vecinului”…si mai surprinzator pentru mine fiind faptul ca decizia USADA se bazeaza pe renuntarea lui Lance de a se apara in loc sa dovedeasca ei (USADA) vinovatia. Cu alte cuvinte…..eu spun ca cineva a furat, acel cineva nu vrea sa se apere si atunci decizia mea spune ca este hot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: