PAUL RYAN, CU AC/DC ȘI ZEPPELIN, ÎN ERA PARTIDULUI REPUBLICAN POST EVANGHELIC

Sigur, spiritul de responsabilitate al individului, de austeritate guvernamentală și antreprenorial al poporului american sunt linii de succes în politica de dreapta dar și ale experienței cetățeanului de rând din America. Reprezentantul Paul Ryan, candidat la vicepreședenția SUA a subliniat în forță aceste principii cu ocazia cuvântării sale la Convenția Partidului Republican.

Cum însă electoratul american vrea să vadă persoane reale în pozițiile de frunte ale administrației, tânărul candidat ne-a oferit o mică fereastră între urechile sale, mărturisind că printre formațiile sale favorite sunt și AC/DC și Led Zeppelin. Apelul subliminal pentru votul generației xyz este clar. Republicanii nu se (mai) vor asociați cu căpcăunii evanghelici care au îngrozit tinerimea în ultimele trei decade, extremiști religioși, încuiați, înguști, moralizatori și cum mai vreți să-i numiți. Ne-am mai… luminat și noi.

Nu știam mai nimic de AC/DC și chiar nimic despre Zeppelin. Iată doar vreo trei poze ale încântătorilor lui Ryan și cuvintele uneia din melodiile lor de marcă (cam așa arată mai tot repertoriul dumnealor):

Living easy, living free (Ușuratic și liber)
Season ticket on a one-way ride (Cu bilet fără întoarcere)
Asking nothing, leave me be (Nu cer nimic, lăsați-mă în pace)
Taking everything in my stride (Iau totul cum îmi convine)
Don’t need reason, don’t need rhyme (Fără rațiune sau rimă)
Ain’t nothing I would rather do (Nimic altceva nu aș face)
Going down, party time (Mă duc în jos, timpul petrecerii)
My friends are gonna be there too (Acolo îmi sunt și prietenii)
I’m on the highway to hell (Sunt pe calea spre iad)
No stop signs, speed limit (Fără semafoare, fără limită de viteză)
Nobody’s gonna slow me down (Nimeni nu mă frânează)
Like a wheel, gonna spin it (Ca o roată mă învârt)
Nobody’s gonna mess me round (Nimeni nu-mi va încurca socotelile)
Hey Satan, payed my dues (Hei, diavole, mi-am plătit cheltuielile)
Playing in a rocking band (Cântând într-o bandă rock)
Hey Momma, look at me (Hei, mamă, uite-mă)
I’m on my way to the promised land (Sunt în drum spre țara promisă)
I’m on the highway to hell (Sunt pe calea spre iad)
(Don’t stop me) (Nu mă opri)
And I’m going down, all the way down (Și merg în jos, jos de tot)
I’m on the highway to hell (Sunt pe calea spre iad)

Sper că nu împreună cu America cu tot… Bine, Led Zeppelin are, printre alte lături, un cântec căruia îi zice scara spre cer, dedicat lui… ”sweet satan”!!!

Acum, dacă nu voi vota pentru membrul unei biserici unde au loc ceremonii secrete și un zăpăuc care se distrează cu asemenea mizerii (ori, cine știe, minte că se distrează cu ele ca să impresioneze electoratul tânăr), sper că mă înțelegeți.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

42 răspunsuri sa “PAUL RYAN, CU AC/DC ȘI ZEPPELIN, ÎN ERA PARTIDULUI REPUBLICAN POST EVANGHELIC”

 1. Cele mai multe dintre trupele hard-rock sunt formate din indivizi care, din punct de vedere religios, sunt atei. Așa că referirile la Satan sunt artistice, conceptuale, pentru că respectivii nu cred în Satan cât cred eu în extratereștri. De fapt, sunt șanse mai mari să cred eu în existența extratereștrilor decât cred roacării ăștia în existența lui Satan (sau a lui Dumnezeu). Dar nu înțeleg care-i problema: omului îi place muzica asta și probabil îi plac și unele romane scrise de indivizi care sunt la fel de atei. Acuma, îmi dau seamă că unii m-ar jumuli pentru ceea ce o să spun, dar o s-o spun totuși: faptul că asculți muzică hard-rock (sau mai sus pe scară, către heavy-metal etc.) NU te face automat necreștin, după cum nici faptul că asculți muzică specific creștină NU te face automat creștin. Creștinismul stă în alte cele, după cum bine știm.

  • Cred că nu v-ați gândit prea mult/bine înainte de a scrie acest comentariu…

  • Mai ce logicuta ai?! Dar versurile care instiga la imoralitate si violenta de unde vin? Dar gesturile obscene si sataniste pe care le fac pe scena? Zici ca sunt atei astia, dar ei vorbesc de iad. Pai de unde stiu ei de iad sau ce-i iadul? Mai mult, prietenii tai de la AC/DC, si nu numai, il invoca pe tatal lor, satan, iar tu vii aici si spui ca dragutii de ei sunt atei. Tu te-auzi ce spui?

 2. Legea a adus cunostinta pacatului si acest articol aduce cunostinta despre AC Dc si Zeppelin.

 3. FR. Ionescu ce pretentii sa avem de la politicieni care fac si zic orice ca sa fie alesi ,cind Gustav care se pretinde crestin vine cu asemenea aberatii .Domnul sa-i lumineze mintea .

 4. exista oare vreun american care nu fi ascultat ( at some point) la Led Zepelin si AC DC? Eu eram de 10 ani si stiam cine sint.

  Se prea poate sa fi ascultat la muzica fara sa fie atent la cuvinte…. Cum si multi crestini cinta cintari fara sa stiu ce cinta.. ( ca si in cintarea lui Cristian Boariu ” mi se topesc oasele dupa tine)

  Mai bine un catolic moral si capabil care asculta la ACDC decit in crestin evanghelic imoral si incapabil care asculta la Billy Graham ( Jimmy Carter)

  Si optiunea care o avem in fata nu este intre doi evanghelici ci intre un ateu( cu afinitati musulmane) si un mormon/catolic…

  No brainer….in my opinion

  • Aici te contrazic!
   Versurile „mi se topesc oasele” sunt biblice. Dacă răsfoiești prin Psalmi…
   Cât privește alternativele de care amintești, modul tău de abordare este superficial. Nu se știe care sunt mai periculoși în spatele ușilor închise. E o loterie și eu nu joc loterii.

   • Sint ele biblice dar au fost scrise de psalmist deoarece reprezentau un adevar in viata lui.

    As putea sa cint acel cintec cam asa” as vrea sa mi se topeasca oasele… ” … Atunci as cinta o realitate

    • E doar o metafora, si una foarte frumoasa. Sunt multe in Psalmi. Da’ sa nu-ncepem cu metafore si expresii scoase din context din Cantarea Cantarilor… 🙂 Oh wait, too late…

   • Se prea poate ca Romney sa devina un dictator de genul Hitler cum si diaconul pe care il ordinam in biserica sa devina un pedofil. Totul este posibil

    Dar inca nu am vazut nici o evidenta ca Romney/Ryan ar putea sa ascunda nu stiu ce in spatele usii ( inafara de Led Zepelin sau AC/DC)

    Dupa cite imi amintesc, nu a-ti fost oare in favorea boicotarii alegerilor din Romania care l-ar fi pastrat ca presedinte pe unul mai putin stricat( Basescu) in defavoarea unui stricat de-a binelea ( Antonescu)??

    Nu a-ti ales ales in aceea situatie raul mai putin rau?

 5. Obama trebuie votat afara înainte de a transforma America intr-o tara socialista/comunista si dacă asta înseamnă Romney/Ryan, so be it. Macar Romney/Ryan sustain poziții evanghelice din punct de vedere social. Obama a făcut versetul din Isaia 3 realitate in America: „…sodomiții, își dau pe față nelegiuirea, fără s-o ascundă. Vai de sufletul lor, căci își pregătesc rele!” (Isaia 3:9 VDCC)

  • Chris, am primit de la cineva un volum scris in limba romana. Este ceea ce citeste Romney cind se roaga. Am avut curiozitatea sa o citesc si eu. Este o carte ( a profetului Smith) care batjocoreste cit cuprinde pe Domnul Isus. Nu mai vorbesc de femei. (deocamdata).
   Prefer judecata si optiunile aferente aduse in discutie de catre fr Gabi Bogdan decit orice persoana care isi permite sa vorbeasca de rau Calea Domnului. Ba tare ma tem ca biblia spune ca avem si ceva obligatii in a nu lasa sa se intimple asa ceva.
   Daca tot trebuie sa aflam despre AC/DC si LZ, pe cind un articolas despre Cromatic T? (prietenii stiu de ce)

 6. Sau votam pentru un Mormon si unu care ii place muzica rock. Sau votam pentru un musulman care va prigonii crestinii.
  Eu prefer pe primii.

  • Dani, ai picat in capcana. Pai biblia spune ca nu este jertfa mai mare decit ca cineva sa-si dea viata pentru prieteii sai.
   Tu spui ca esti prieten cu Isus, nu?
   Atunci de ce accepti un mormon care il neaga pe Domnul Isus si nu accepti prigoana , despre care Domnul Isus ne spunea ca o vom suferi pentru numele LUI?
   Doar vorbim sau mai si credem ce este scris in biblie. Sau trebuie sa-mi cer iertare ca doar articolul este politic nu duhovnicesc.Da. Te rog sa ma ierti.
   De fapt pastorii zilelor noastre va invata ca este bine sa faceti si putintica politica, nu se stie niciodata la ce este buna. Vai de noi…

   • Hai sa fim seriosi. Da pina la ce nivel de perfectiune vrem s-ajungem? Oare care ar fi omu ala asa perfect sa nu-i gasesti chiar nimic, ca sa aibe ce vota si perfectionistii.
    Daca e vorba de votari, inseamna ca suntem inca pe Pamint. Cind vom fi „perfecti”, atunci n-o mai fi nevoie de votari. (Asa ca mai bine voteaza acuma :))
    Bineinteles ca ne uitam dupa cele mai multe calitati pozitive, dar vorbind de perfectionism, totdeauna va fi o alegere a celui „mai putin rau”. (Ca cine-i bun?)

    • Da duts, ai dreptate cu intrebarea. Pai nivelul la care trebuie sa ajungem este Domnul Isus.Ma refer pentru crestini. In colo poti citi comentariul meu pentru Dani.Sunt sigur ca te vei bucura sa auzi ca Domnul Isus este frate cu Lucifer, dar depinde de ce ai fost indoctrinat despre socialisti, ca Obama cica este socialist.Sau vrea sa fie.

     • Eu vorbeam de a fi realist. Isus nu e pus la vot. Deci la ce te referi?
      Despre ce crede sau nu crede un presedinte mormon, sau daca era vorba de un ateu, nu prea conteaza atita timp cit le tine pentru el. Cand e vorba de a da votul te gandesti mai intai la valorile morale si chiar anumite convingeri despre economie, taxe, mentalitate socialista sau nu… (Obama ESTE socialist, deja a demonstrat). Nu prea inteleg ce vrei sa spui ca as fi indoctrinat despre socialisti. Pentru mine e ca alb si negru. Daca amindoi candidati suportau avortul, sau distrugerea familiei, sau erau socialisti, samd, bineinteles ca NU as vota pentru nici unul. Dar deocamdata la Mitt Romney nu i-am gasit ceva cu care ar fi in conflict cu crezul crestin.
      Din nou, NU ma refer la ceea ce CREDE el. Ma refer la ce ar putea influenta el ca presedinte. Credinta mormona a spus clar ca n-o va impune la nimeni. Deci daca stii altceva, in afara de credinta lui, care ar fi o problema, m-as bucura sa-mi spui si mie. (Adevarul e ca nu l-am studiat eu asa mult, doar ce am prins din cateva convorbiri).

  • Draga Dani, am gasit un material destul de convingator.Este declaratia unui fost mormon din Idaho. Daca citesti ceea ce spune si mai pooti fi de acord cu votarea unui mormon atunci nu prea meriti numele de crestin.Valabil pentru toti care sustin mormonii, mai ales in felul in care este prigonit Domnul nostru.
   „Sunt prezenţi şi la noi în ţară într-un număr din ce în ce mai mare, însă valul de controverse încă tronează asupra lor. Mulţi îi consideră păgâni, iar tocmai pentru a risipi neadevărurile şi preconcepţiile, un mare fost mormon american a acceptat să vorbească despre religia lor.

   Multe zvonuri spun că mormonii consideră că Lucifer este fratele lui Iisus Christos, şi fiecare membru al bisericii se crede dumnezeu, însă un fost mormon a declarat: „De prea multe ori văd cum oamenii petrec timp preţios pentru a-i denigra pe cei care fac parte din biserica noastră şi vorbesc despre subiecte controversate cum ar fi poligamia, negrii şi preoţia sau interzicerea donării de sânge. Toate aceste lucruri sunt importante pentru mormoni, şi pot fi respingătoare pentru cei care nu cunosc adevărata religie, dar cu ce îi ajută? Îl vor cunoaşte mai bine pe Iisus?”, declara Beth Johnson din Idaho, un fost mormon.

   Iar pentru a clarifica doctrinele mormonilor, Beth a acceptat să vorbească despre ele. „Mormonii nu cred în Sfânta Treime, aşa cum o fac creştinii. Mormonii consideră că există Dumnezeu Tatăl, Iisus şi Duhul Sfânt, însă ei cred că Dumnezeu a fost tatăl biologic al lui Iisus, şi că amândoi au murit pe Pământ. În ceea ce priveşte persoana a treia a Dumnezeirii, Duhul Sfânt, mormonii îi atribuie aceleaşi funcţii ca şi creştinii”.

   „Mai mult, Sfinţii din Zilele de pe Urmă nu cred în păcatul originar, ci cred că toţi oamenii sunt născuţi perfecţi şi sunt incapabili de a păcătui până la vârsta de 8 ani, atunci când se realizează maturizarea spirituală a omului. Mormonii nu cred în Iad, ci cred în existenţa a trei tipuri de rai în care vor intra trei categorii de oameni: cei care nu sunt mormoni, cei care nu sunt mormoni dar duc o viaţă bună, şi cei care sunt mormoni şi sunt credincioşi practicilor şi doctrinelor bisericii”, a continuat Beth.

   „Totodată, pentru a fi salvat şi a ajunge în ce de-al treilea rai trebuie să fii botezat. Cine nu acceptă botezul nu va putea fi salvat. Toţi copiii care ajung la vârsta de 8 ani primesc botezul, iar cei de 12 ani au dreptul de a merge la templu. În ceea ce priveşte studiul scripturilor, aceştia consideră că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, dar Cartea lui Mormon este legea de căpătâi după care se ghidează”, a conchis Johnson.

 7. Lui Paul Ryan i-i place numarul ridicat de decibeli… Cateodata si muzica cu care un om se hraneste poate fi o carte de vizita pentru el, mai ales atunci cand acel om este in atentia publica.

 8. Eu pot accepta că-s prost grămadă și n-am dreptate în privința legăturii dintre creștinism și muzică (oricare ar fi ea), însă nu pot accepta că unii de pe aici, de pe acest blog, sunt ultra deștepți și au întotdeauna dreptate în același domeniu. Nu-i musai să mă gândesc întotdeauna mult/bine la ce spun. Unii, de atâta gândit, habar n-au ce știu…

 9. Un articol interesant .” Este Ok ptr. un crestin sa voteze ptr. Romney? „… cu trimiteri biblice cu tot
  http://godfatherpolitics.com/6518/is-it-ok-for-christians-to-vote-for-mitt-romney/

 10. Gustav, stii ce scrie in Sfanta Carte: Prov.4:23 „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.” Deci este important ce lasam sa ne intre in inima, ce iubim.
  Imi amintesc ce i-a zis Domnul intr-o vedenie unui frate in urma cu ceva vreme, ca pe artistii (cantaretii lumii acesteea) ii ajuta si ii plateste tatal lor. Uite cum scrie la Ioan 8: 44 „Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.”
  Cate minciuni nu canta acestia in cantecele lor?! Cate pofte pacatoase nu starnesc ei prin cantecele lor?!
  Oare vrem sa-l avem de tata pe diavolul? L-am avut odata cand traiam in lume, si faceam si noi pacatele lumii acesteia, dar prin pocainta si nastere din nou ne-am schimbat Tatal si acum il avem de Tata pe D-zeu. Sa-l iubim dar ca Tata si „sa ne pazim de orice ni se pare rau”, dupa cum mai scrie in Sfanta Carte.

 11. Bun, mâine – ba nu, astăzi – mă las de ascultat muzică rock etc. Atunci, mă las și de citit cărți, că tot aia e… minciuni îs toate. O să citesc numai Biblia și o să ascult numai muzică de la biserică (de exemplu, frații Toflea sau cum le zice, sau frații Piț… sau, de pe latura baptistă, frații Groza). E bine așa?

 12. Na, că mi-a dispărut un comentariu. Ziceam în cel precedent că de azi înainte mă las de ascultat muzică rock și de citit cărți, că numai minciuni spun și unele și altele. O să buchisesc numai Biblia și o să ascult numai muzică bisericoasă (nu bisericească), precum frații Toflea, frații Piț și – ca să nu-mi aud vorbe – frații Groza. Acuma presupun că-i bine, nu?

 13. Interesant e sa privesti o parte din fratietatea penticostala Romana, venita intr-o tara libera,cum isi da cu parerea impotriva „mormonului asta” si „catolicului ala” si cum acesti doi, din punct de vedere evangelic nu sunt politically correct. Dar tot interesant este sa privesti cum in romania, pina in 1989, sub conducerea liderului necontestat, isi tineau fratii gurita inchisa si nici nu pareau a fi interesati in a fi persecutai pentru Domnul, ci mai de cu seama ii dadeau sefului „votul de incredere” la fiecare patru ani. Cite-o data il mai si aplaudau…..

  Just a thought ……:)

 14. Sa-ti ajute D-zeu, Gustav, sa faci cum ai spus si inca altele bune asemanatoare. Si sa nu uiti ce scrie la Matei 12:36 „Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit.

  37 Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”

 15. Mai fratilor,
  Dece trebuie sa fim asa se „picky”, cati presedinti ai Americii au fost crestini, crestini adevarati nascuti din nou? Cu ani de zile in urma, cand sotia mea era bolnava am intrebat pe un misionar venit in Romania daca e bine sa o duc la un medic necredincios pentru tratatament. El mi-a zis: trenul cu care mergi la Bucuresti nu e un „tren crestin”, dar te duce acolo. Cand zburam cu avionul, sau ne urcam intr-un taxi (etc) ne intereseaza daca pilotul sau soferul e un crestin ? Important e sa ne duca la destinatie. (daca e din categoria „teroristilor”, nu e rau sa fim prudenti !!!) Cat despre orientarea Administratiei in ultimii ani, noi cei mai in varsta vedem o paralela intre ceea ce sa intamplat in Romania in anii imediat dupa razboi, si ce vedem si auzim acum. Uneori ma mir mult de naivitatea multor americani, dar mai mult ma mir de cei care au fugit de comunism (sau descendentii lor) si care sunt asa de orbiti ca nu vad ca acelas „spirit” e in spate. Si am mai spus-o asta, nu e vorba doar de un om , sau doi, e vorba de o elita intreaga care vor cauta sa schimbe directia si viitorul natiunii. (ganditi-va numai la primarul or. Chicago…) Recomand celor care suntem ingrijorati de decaderea morala din jurul nostru, de viitorul si educatia copiilor nostrii, sa ne rugam mult in acest timp, ca Dumnezeu sa binecuvinteze America cu un guvern bun. Sa fim niste mijlocitori, ca si Avraam, poate El se va indura de cei care trec prin sit. matereale f. dificile, dar mai ales pentru o trezire spirituala atat de necesara. Eu personal am fost obisnuit sa stau la coada pentru 200 gr. paine, dar sunt lucruri chiar mai importante, decat „painea cea de toate zilele”. Aud mereu vorbindu-se de „generatia pierduta”, tinerii, care au ajuns unde au aluns, si din cauza ca multi zisi crestini nu au fost „sarea pamantului, si lumina lumii”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Doi penticostali în Top 15 WordPress (31.08.2012), ora 10:00 « ROMÂNIA DE GAMING LA NIVEL SEMI-OBIECTIV - 31 august 2012

  […] 11. Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “Paul Ryan, cu AC/DC şi Zeppelin, în era Partidului Republican Post Evanghelic” […]

 2. Doi penticostali în Top 15 WordPress (31.08.2012), ora 10:00/11.00 « Platforma Radar - 3 septembrie 2012

  […] 11. Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “Paul Ryan, cu AC/DC şi Zeppelin, în era Partidului Republican Post Evanghelic” […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: