PRIMA ZI A CONVENȚIEI PENTICOSTALE

Pentru o seară de Vineri, ceea ce a surprins a fost prezența de aproape 3,000 de persoane la primul serviciu al Convenției. De obicei, la convențiile trecute (inclusiv cea organizată de noi în 2007) prima seară este ceva mai slăbuță, având în vedere că mulți din participanți abia sosesc. Mai mult, percepția este că Sâmbătă și Duminică sunt zilele de anvergură ale evenimentului. Nu e de mirare că, din câte am înțeles, organizatorii sunt cam îngrijorați deoarece sala Meydenbauer din Bellevue, WA are aproximativ 4,000 de locuri cu tot cu platforma unde sunt formațiile muzicale. Mă rog, eu cred că decât să ne speriem că nu mai vine nimeni la convenții (ceea ce le-ar face multă plăcere unora care contestă acest eveniment) faptul că facilitățile sunt umplute la capacitate este îmbucurător. Convenția Bisericilor Penticostale din SUA și Canada este (în ciuda dificultăților economice și cu toate că prețurile de transport din anul acesta au fost neobișnuit de ridicate) și rămâne un etalon de părtășie frățească și spiritualitate.

În această notă, orchestra și corul Convenției s-au ridicat la un nivel excepțional de slujire. Colaborarea bisericilor de pe coasta de vest a fost admirabilă. Am apreciat faptul că la chemarea pastorului Antemie, participanții s-au abținut de la aplauze, preferând să rostească binecuvântarea Domnului oridecâte ori au fost îndemnați. Este o mai veche poveste a convențiilor noastre și unul din modurile în care acestea nu au fost reprezentative majorității bisericilor noastre. Mai sunt lucruri de îndreptat și deși nu îmi fac multe iluzii, Vineri seara a fost o experiență plăcută în acest sens.

Predicile au fost bine documentate și prezentate. Am așteptat cu nerăbdare predica pastorului Corneliu Bârsan de la Biserica Penticostală din Kitchener, Canada, având în vedere dificultatea și riscurile subiectului alocat, devenit destul de controversat și tabu chiar în cercurile penticostale. A vorbit despre ”creșterea și înmulțirea familiilor” cu logică, echilibru, fundament biblic, un pic de umor fin, decent, cu multă pasiune dar și delicatețe. Pentru mine a fost unul din mesajele de referință ale celor 44 de ani de istorie a Convenției.

Am stat în locul rezervat Credo TV și inginerilor de sunet, observând din nou eforturile și stresul acestor oameni ca transmiterea serviciilor să fie în condiții optime. Vreo douăsprezece camere de filmat, trei macarale și un personal de 20 de operatori. Înainte și după fiecare serviciu, pastorul și colegul Iacob Berghianu organizează interviuri cu păstori și organizatori ai convenției. Convenția este transmisă live, prin satelit, în România și gratuit prin internet.

În zilele următoare sper să pot afișa un set de fotografii pe care cei de la Credo mi le vor pune la dispoziție. Cum zice americanul… ”so far so good!”

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

7 răspunsuri to “PRIMA ZI A CONVENȚIEI PENTICOSTALE”

 1. Chiar mă miram cum de nu v-am văzut in sala. Un lucru frumos este si faptul ca avem o vreme superbă.

 2. Dorim sa -ti dea DOMNUL un mesaj binecuvintat tomorrow

 3. Domnul sa binecuvanteze pe fratele Cornel Barsan pentru indrazneala dumnealui in subiectul abordat precum si pentru modul direct si transparent in care a vorbit. Domnul sa ridice tot mai multi slujitori care sa apere adevarul in toate aspectele, intr-o vreme in care cei mai muti strica Cuvantul lui Dumnezeu spre pierzarea lor.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Trei penticostali în Top 40 WordPress (02.09.2012) « ROMÂNIA DE GAMING LA NIVEL SEMI-OBIECTIV - 2 Septembrie 2012

  […] 11. Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “Prima Zi a Convenţiei Penticostale” […]

 2. Patru penticostali în Top 80 WordPress (02.09.2012) « Platforma Radar - 3 Septembrie 2012

  […] 11. Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “Prima Zi a Convenţiei Penticostale” […]

 3. După terminarea Convenţiei Seattle (3.09.2012) « Platforma Radar - 5 Septembrie 2012

  […] 3 septembrie), puteţi citi pe “Popas pentru Suflet” (Cristian Ionescu), despre Ziua 1 şi Ziua 2; pe “Perspective Creştine” (Ted Doru Pope), despre Ziua 1 şi Ziua […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: