IMPRESII GENERALE DE LA CONVENȚIE – DE UNDE AM PRIVIT EU

Un asemenea eveniment nu poate fi evaluat simplist. Categoric, fiecare punct, muzical, amvonal, logistic sau de altă natura are o contribuție mai mult sau mai puțin pozitivă în formarea unei impresii generale. În cele ce urmează voi descrie succint dificultatea de a administra o convenție și modul în care s-au raportat organizatorii din acest an la standardul destul de înalt stabilit în ultima vreme.

Mai întâi, găsirea și alegerea facilităților. Nu este ușor să acomodezi între 3,500 și 4,500 de participanți. Complexul  și în special sala trebuie să fie corespunzătoare nu numai din punctul de vedere al spațiului, confortului și locației, dar sunt norme legale care trebuie satisfăcute.

Bineînțeles, departamentele de funcționare ale convenției (spiritualitate, comitet de administrare, muzică, finanțe, audio/video, ordine, secretariat, transport, cazare ș.a.m.d.) presupun alegerea și delegarea responsabilităților unui personal de zeci de oameni.

Programări, alegerea subiectelor, repartizarea predicatorilor, selectarea punctelor muzicale și așezarea lor în program presupun o multitudine de aranjamente și permutări care se prelungesc până târziu, foarte aproape de data convenției.

Presiunile de a avea mai mulți cântăreți, pastori și predicatori de valoare decât pot fi acomodați într-o convenție, ținând cont și de preferințele participanților, toate acestea și multe altele îl pot îmbătrâni pe pastorul coordonator într-un an cât în zece… Pe de altă parte, cele trei, patru zile (dacă luăm în calcul și picnicul din ziua de Luni) sunt încărcate cu stresul de a aduce la îndeplinire cu exactitate ceea ce a fost minuțios pregătit timp de un an.

Atât cât a depins de ei, organizatorii de anul acesta, în mod special pastorul Antemie, asistenții săi și întreaga biserică merită admirația noastră. La această evaluare se adaugă și lucruri care nu depind neapărat de ei. Ceea ce a adus un plus valoric acestei convenții au fost corurile și orchestra, participarea peste așteptări de numeroasă și, cred eu, modul armonios în care predicatorii s-au respectat și s-au completat reciproc în prezentarea temelor repartizate.

Peste mai mulți ani, eliberate de tensiunile momentului, preferințele și răspunsul în timp real al audienței, aceste predici ar putea căpăta un punct de referință chiar mai relevant decât imadiat după încheierea evenimentului. Chiar dacă unele abordări au apărut prea sociologice, altele teologic speculative, altele fie prea dramatice, fie mai superficiale și unele mai mult sau mai puțin practice, consider că împreună au satisfăcut scopul de a hrăni spiritual și de a motiva la o mai mare apropiere de Domnul și de familie.

Atmosfera din sală a fost plăcută, ordinea și disciplina s-au ridicat la un nivel superior unor convenții anterioare, iar încărcătura de spiritualitate a fost simțită în cântări și rugăciuni.

Au fost și momente jenante sau mai puțin reușite? Puteau fi prevenite? Experiența spune că sunt inevitabile. Dar atunci când tragem linie și socotim rezultatul, cred că putem da o notă foarte ridicată Convenției 2012 din Seattle. Iată și o evaluare mai de departe (și la propriu și la figurat) deci mai obiectivă:

Frate Cristian Ionescu,
Cu bucurie mărturisesc că am reușit să urmăresc o parte din convenție dar și regret că nu am reușit să văd totul datorită schimbului de fus orar dar și pentru că Duminica sunt prins cu slujirea și nu-mi permit să lipsesc de la programele bisericii.
Apreciez lucrarea care o faceți și mă gândesc că totul se face cu mari eforturi și sacrificii dar pentru Domnul și respectul Biserici Sale se merită.
Vreau să vă spun că am fost încântat de lucrarea muzicală, o slujire excepțională realizată pentru Slava lui Dumnezeu, punerea corului și a orchestrei împreună merită toate aprecierile, ați reușit să demonstrați că se poate, mă rog ca Dumnezeu să vă țină împreună să vă binecuvânteze ca să mai reușiți astfel de evenimente deosebite. Am tot respectul pentru dirijori, coriști și instrumentiști și pentru frați pastori care încurajează astfel de lucrări. Nu știu cine sunt dirijori, și nici despre coruri însă mi-aș dori dacă se poate să ascult din nou cântările de la convenție interpretare cu tehnică și Duh. Aș dori dacă se poate să îmi spuneți cine a dirijat corul și orchestra.
Poate reușiți să postați din unele momente muzicale de la convenție pe blog ar fi o mare bucurie să pot să reascult frumoasa interpretare muzicală de care a avut parte a 44 a convenție.
Peste 10 ani se vor serba 100 de ani de la deschiderea primei Biserici Penticostale din România și sper ca măcar atunci și în România să avem parte de un cor și orchestră la standardul celui de la convenție. Poate îi mai dați vreun sfat sau idee în sensul acesta fratelui (…) care rămâne unul dintre puțini pastori pe care-l văd cu adevărat interesat de ce se întâmplă cu muzica în bisericii.
Felicitări și Dumnezeu să vă binecuvânteze pe mai departe în tot ce faceți.

Emil Sebastian Țună

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

6 răspunsuri sa “IMPRESII GENERALE DE LA CONVENȚIE – DE UNDE AM PRIVIT EU”

 1. Parerile oamenilor sunt exprimate foarte usor si uneori (poate) subiectiv. Dar ce credeti ca a spus DOMNUL despre acest eveniment? Este o intrebare pentru d-voastra frate Ionescu ca si cealalta pe care ati sters-o. Duhul Sfant mai are loc oare in asemenea evenimente ori asa de bine organizam programe ca nu mai avem nevoie si de calauzirea DUHULUI SFANT. Desi stiu ca veti sterge aceste randuri dar ma rog ca din memorie sa nu se sterga niciodata. Cu dragoste in Domnul Sami.

  • De obicei moderez întrebările care insinuează ceva nedemonstrabil.
   Dacă le las înseamnă să capitulez în fața acelei insinuări, dacă răspund, înseamnă să intru într-un duel al ipoteticului.
   Deci, de ce buna rânduială și organizare ar elimina călăuzirea Duhului Sfânt?
   Ce părere are Domnul Isus? Ce părere să aibă decât că este foarte bine că a fost propovăduit și înălțat?…

 2. Sam de ce nu-L intrebi tu pe Domnul ce parere a avut si sa ne spui si noua raspunsul? tare va place sa faceti pe super sfintii cind e vorba de lucrarea altora.

 3. Transmiterea a fost fara probleme,Domnul sa binecuvinteze Credo Tv..Mi-au spus persoane care sint pocaiti de peste 30 de ani ca pina la aceasta Conventie in Seatle in ca nu au auzit o predica ca cea a fr.Birsan in privinta copiilor.Domnul sa-l binecuvinteze si sa-l ajute sa ramine credincios pina la capat.Am ramas cu ceva de la fiecare predicator.Se poate si fara stigate si fluieraturi La o Conventie chiar un postor a iesit in fata si a spus Intrati cu noise in house of the Lord si nu sa lasat pina ce toti tinerii au inceput sa strige si sa fluiere.Din nou spun Domnul sa binecuvinteze pe toti care au fost si care au organizat aceasta conventie.

 4. Predica fratelui Birsan ar fi fost si mai buna daca s-ar fi folosit de alte texte biblice … erau citeva versete care sa sustina punctul de vedere al domniei sale
  „lasati copii sa vina la mine”
  A scos un text afara din context ca sa aiba un pretext
  Si a mai fost inca unul din VT care a fost folosit ca si pretext……
  Biblia nu a fost scrisa in versete ci in paragrafe

Trackbacks/Pingbacks

 1. Top 100 WordPress după terminarea convenţiei (5.09.2012) « Platforma Radar - 5 septembrie 2012

  […] Cristian Ionescu (Popas pentru Suflet): “Impresii generale de la Convenţie – de unde am privit eu” (descrierea aspectelor organizatorice şi opinia fr. Emil Sebastian […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: