ALBERT EINSTEIN, ATEU?

Albert Einstein a fost evreu. Considerat unul dintre cei mai de seamă savanți ai tuturor timpurilor (dacă nu cel mai important), unii au încercat să îl citeze ca fiind ateu. Iată ce spune Einstein despre ceea ce crede… Einstein:

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

2 răspunsuri sa “ALBERT EINSTEIN, ATEU?”

  1. Nu a fost ateu în niciun caz, dar nici evreu practicant. Credea cu siguranţă în Dumnezeu, doar că, probabil, nu în totalitate în Dumnezeul Bibliei, ci în unul ,,adaptat” la convingerile lui.
    ,,Nu pot concepe un Dumnezeu care-şi răsplăteşte şi pedepseşte creaturile, sau are o voinţă de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aş vrea să concep că un individ supravieţuieşte morţii fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternităţii vieţii şi de cunoaşterea unei mici părţi a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înţelegerea unei părţi, oricât de mici, a Raţiunii care se manifestă în natură.” (A.Einstein, LUMEA AŞA CUM O VĂD EU)
    În schimb are un articol extraordinar care se numeşte DUMNEZEU VERSUS ŞTIINŢA, şi care pe mine m-a impresionat nespus de mult şi ne-a fost citit de către profesoara de fizică la o oră. Poate îl ştiţi deja. Bună ,,armă” împotriva ateilor. Mai ales că-i scris de Einstein!
    http://www.ola.ro/index.php/din-lumea-larga/263-dumnezeu-vs-stiinta.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: