RELIGIE PAȘNICĂ?

Am auzit de nenumărate ori că islamul este o religie a păcii, că musulmanii sunt în marea lor majoritate pașnici. O spun președinții și diplomații noștri, o spun profesorii înaltelor noastre instituții de învățământ. Pentru mine este o jalnică manifestare a sistemului educativ falimentar care încearcă să-l astâmpere pe Ionel repetându-i la nesfârșit că el este un băiat de nădejde, deștept și cuminte, în timp ce acesta îi varsă musafirului dulceața în galoși.

A apărut în lume (din păcate chiar în America) un oportunism al vandalilor care abia așteaptă prilejul să iasă în stradă la spart, la bătut și chiar la omorât, la dat foc și dat cu pietre. A fost de-ajuns un verdict de tribunal ca să scoată în stradă populația de culoare și să distrugă o porțiune a orașului Los Angeles în 1992. Acum, pentru că un producător obscur a lansat un filmuleț despre Mahomed (cam prost realizat, deși conține destule adevăruri istorice), lumea arabă a explodat.

Degeaba s-au chinuit puterile occidentale în timpul primăverii arabe să le spună că, vezi bine, ei sunt acum democrații, că au dreptate să-și elimine dictatorii și că o să huzurească pe la mesele bogaților dacă vor fi civilizați. În realitate, islamul nu este o religie a păcii, nu a fost niciodată și nu va fi vreodată.

Va spune cineva că nici creștinismul nu a fost atunci când a lansat cruciadele, inchiziția și războaiele papale. Da, dar ca să facă toate acestea, creștinismul a trebuit să apostazieze de la învățăturile Domnului Isus. Islamul pașnic este el însuși o apostazie de la învățăturile lui Mahomed și ale coranului.

Nu mi-am putut explica niciodată cum a fost posibil ca banda de criminali care au deturnat avioanele la 9/11 să trăiască aproape normal pentru atâta vreme în occident, să guste acest stil de viață, pentru ca într-o dimineață să-și intre fără nicio rezervă în pielea lor adevărată. Fanatismul islamic este norma în lumea arabă. Că o perioadă îndelungată, în unele țări arabe s-au impus dictaturi cu vederi moderate, Occidentul nu a înțeles cât de prețioase au fost acestea. Saddam, Gaddafi, Mubarak și ceilalți. Rău cu rău, dar mai rău fără rău.

În ultimii ani au apărut numeroase documentare care au intenționat să pângărească imaginea desăvârșită a Mântuitorului. Dar nu au putut-o pângări acestea mai rău decât am fi făcut-o noi ieșind în stradă și manifestându-ne furia, contrar poruncilor Sale. Problema musulmanilor este că imaginea lui Mahomed este una deja pângărită de personajul în sine. Actele de violență și răzbunare sunt în ton cu caracterul întemeietorului acestei religii.

Pentru creștinism este greu să justifice orice act de agresiune sau război. Prin război, Islamul nu poate fi învins ca religie ci doar izolat. Prin ecumenism Islamul nu poate fi decât cosmetizat. Într-un fel, insultele caricaturizate și animate scot la suprafață adevărata față a islamului.

Israelul înțelege destul de bine aceste realități. O mare parte din restul lumii nu crede nici acum. Pentru creștini ar trebui să fie mai clar: islamul nu pote fi învins decât prin evanghelizare și misiune. Problema este că acestea cer jertfe, iar creștinismul post modern nu mai știe să jertfească. Ne-am (prea) civilizat…

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

19 răspunsuri sa “RELIGIE PAȘNICĂ?”

 1. Prin definitie, islamul este a doua religie in lume, dupa crestinism! Am gasit intr-un tratat despre musulmani cum ca, acestia considera ca islamul ar fi ultimul mesaj dumnezeiesc trimis oamenilor. Prin acest fapt ei sustin ca, daca este ultimul mesaj divin, atunci credinta islamica este cea mai actuala si de luat in calcul de catre toti oamenii! E trist… pentru ca din asta nu se poate intelege nimic altceva decat faptul ca Dumnezeu este schimbator, se modernizeaza si el ca toata lumea, trimitand printre oameni mesaje divine actulizate! Este o erezie…

  • Multi spun (cred) ca Islamismul este o religie monoteista si de aici s-ar deduce ca este a doua religie dupa Crestinism. Acum cateva saptamani am auzit o predica la RVE al fr.Ghita Mocanu si dansul a spus (parafrazez):
   Singurele religii monoteiste sunt Iudaismul si Crestinismul.
   Islamismul este o religie monolatrica – inchinare la un singur zeu, idol…

 2. Istoria spune ca in Africa de Nord islamul s-a facut vinovat de atrocitati si genocid impotriva crestinilor INAINTE de a fi fost cruciadele si inchizitia.

  Musulmani „moderati”? Ha, ha, ha…. When hell freezes over!

  No Jesus, no peace. Know Jesus, know peace!

  • dl OVIDIU MARINICA,
   ar fi bine sa nu amestecam crestinismul cu cruciadele si inchizitia; un CRESTIN veritabil nu accepta acest lucru.
   Ca sa pui in carca crestinilor cruciadele e usor. Eu nu accept.

   • Dl Maricel,

    Mai recititi-mi inca o data comentariul…

    Tot omul stie ca un crestin autentic nu se ocupa de cruciade sau de fapte asemanatoare. Ca cei ce au facut asemenea fapte se auto-numeau „crestini”, asta e treaba lor! Eu am subliniat doar o ordine cronologica ce a avut loc in istorie – adica mai intai a fost genocidul cauzat de musulmani, apoi au urmat cruciadele.

    • dle O MARINICA
     aici ai fost mai clar;
     ma bucur de asta.
     acuuuu, ca tot veni vorba, n-ar fi rau sa folositi doar o singura limba: ori s-o’nteleg, ori sa n-o’nteleg.

 3. Frumoasa concluzie.

 4. „un filmuleț despre Mahomed (cam prost realizat, deși conține destule adevăruri istorice)” -> Cu voia dvs., menţionesc un prim neadevăr istoric: că profetul Mahommed ar fi fost bastard şi dat spre adopţie. Adevărat, tatăl său a murit cu 6 luni înaintea de naşterea lui, el fiind dat să locuiască cu o familie de beduini în deşert, iar la şase ani, mama lui a murit, fiind dat apoi în grija bunicului patern, care a murit după doi ani, el ajungând în grija unchiului, cu care a mers într-un „periclu comercial” prin Siria. Totuşi, a fi orfan nu este un lucru ruşinos, ci tragic (nu numai pentru copil, dar şi în percepţia comunităţii).

 5. O mica corect are la una din semnele din imagines de mai sus: ” liberalism WILL go to hell” in loc de ” liberalism go to hell”

  Atacurile împotriva ambasadelor au fost planificate cu luni înainte . Restul este numai propaganda obamanista…. Filmul a fost un pretext….

  Istoria adevărate a cruciadelor pe scurt.. Musulmanii au eradicat bisericile din nordul Africii timp de 500 de ani omorind crestini in masa…. Rezultatul? Cruciadele…

  Misiunea bisericii este sa respindeasca Evanghelia … Misiunea guvernului este sa-si apere cetățenii de magarii sălbatici născuți din Ismael…. Pina le intra Evanghelia in cap…sint alte metode de linisire a ” străzii arabe” ….de tipul „Sadat” sau ” Gadaffi”

  Ar fi timpul ca „intelligencia ” penticostala cu sediul la ITP sa inceapa o stringere de semnaturi prin care sa se ceara arabilor sa se linisteasca, ca doar împreuna servesc același Dumnezeu …..( după spusele decanului)

 6. Avem noi in Rominia zona Tulcea, Braila si misionarii nostri evita acea zona. Le place sa mearga in misiune acolo undes adunarile pline, Oradea, Timisoara etc. Nu au scuze ca nu stiu limba. Chiar cunosc un frate care s-a pregatit sa mearga in acea zona (Tulcea …) si cind a aflat un lider de la (…) i-a spus ca mai bine da-ne noua banii ca nu avem sala de sport la studentii din (… asa ceva). Cum sa mai mearga misionari romini in tarile musulmane?

  • Sunt mulți misionari, inclusiv români, în țările musulmane, doar că stau acolo incognito. Acolo e riscant și să trimiți un email acasă, darămite să faci alte cele. De obicei, au felurite meserii (profesori, bancheri etc.) sub a căror acoperire fac misiune predicând Evanghelia așa cum pot, cu cuvântul, dar mai ales cu fapta.

 7. Dar oare este crestinismul o religie a pacii??
  Cum se face ca ai eu exterminat populatia indiana din America de Nord??
  Cum se face ca americanii au invadat Irakul??

 8. Vali crestinismul este o religia a pacii ,nu confunda politica cu crestinismul

 9. ”creștinismul post modern nu mai știe să jertfească. Ne-am (prea) civilizat…”

  Pavel a zis: „calcati pe urmele mele…..” au devenit sefii nostrii ”politicieni” de nu ne arata cum sa calcam pe urmele lor precum si ei calca pe ale lui Pavel??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: