CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND UN POLITICIAN SPUNE ADEVĂRUL

Am mai spus că nu sunt deloc în apele mele cu religia candidatului Romney, stau și mai rău cu valorile administrației Obama și, în general, politicienii și politica îmi inspiră o mare neîncredere. Dar, recent, candidatul republican a declarat câteva adevăruri în cadrul unei campanii de strângere de fonduri.

Mai întâi, aproape jumătate din populația Americii este dependentă de ajutor de guvern, chiar dacă unii lucrează nu plătesc taxe și, în combinație cu segmentele care îmbrățișează liberalismul social reprezintă o coaliție electorală formidabilă, suficientă să-i asigure președintelui un nou mandat.

Apoi, Romney a menționat faptul că palestinienii nu doresc sub nicio formă pacea cu Israel, că sunt angajați ideologic dacă nu și practic în distrugerea și eliminarea statului evreu și că Iranul ar putea ataca Statele Unite cu mai multă ușurință decât s-ar crede.

Eh, toți deplâng lipsa de sinceritate a candidaților politici și faptul că vorbesc mult fără să spună mare lucru. Dar atunci când, din când în când, foarte rar, vreunul se apucă să vorbească direct ceea ce crede, care credeți că este reacția? Pierde alegerile! Cum spunea o caricatură, ”Nu am încredere într-un politician care nu e în stare să mă mintă!” Puteți citi articolul AICI.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

59 răspunsuri sa “CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND UN POLITICIAN SPUNE ADEVĂRUL”

 1. Ce a declarat Romney in cazul acesta e un adevar si sigur Obama agreaza… Dar, pe alta parte in politica trebuie sa fii diplomat! Mai ales in afacerile internationale si cind este vorba de razboi!

 2. Un adevar incomplet !!!!! Mitt a uitat sa remarce faptul ca multi din acesti oameni platesc payroll sau sunt batrini . Cei mai multi au un venit foarte mic, dar muncesc si platesc aceste payroll , state, county taxes care adunate se ridica la mai mult de 14% din taxele platite de Romney. Situatia a fost creata de Republicani care a aprobat o serie de tax-cuts care a sters tax- liability pentru multi Americani. Graful care reprezinta aceasta statistica pe care o consemneaza Romney, de asemenea, arata variatiile dea lungul anilor in procente. Perioade Reagan a inceput la 15% si a terminat la 30%. Clinton a urcat-o la34% si Bush la 47%. DECI, MI SE PARE O ATTITUDINE TOTALA DE IPOCRIZIE!!!!

  • dan
   noi stim opinia ta vizavi de Obama si nu e nevoie sa ne-o mai re-amintesti….Culegi si tu ceva roade(?!)daca Obama ramane in Biroul Oval, chiar daca e manipulat de socialitii europeeni ?! … s.a.m.d…

   • Adica culeg walfare, Daniel. Hai ca ma distrezi! Ti-am dat statistici: In 2009, 49% din populatie nu platea federal income tax si mi se pare ca atunci Obama nu era presedinte. Tocmai ipocrizia asta (dusa la extrem in timpul razboiului in Irak ) m-a indepartat de republicani.

    • Dan… Obama is associated with the most depraved social positions ever taken by an American president. He supports the abortion platform, and has desecrated the institution of marriage by supporting an abomination: gay marriage. He even said he would never „punish” his daughter with a baby if she ever made a „mistake”. To him a baby is a punishment and a mistake not a human being!

     How can a born-again Christian, child of God ever vote for someone like Obama?

     How can you support this guy?

     Ps. No need to mention the problems with Romney because he also has many.

     • Manuela ~faith-hope-love~ 18 septembrie 2012 la 9:58 PM

      Chris, well said.  I am perplexed and disturbed that some Christians can support a man like this.

      Dan Damian,
      You complain about tax cuts but what happened to government revenue when Reagan and Bush cut taxes.  Revenue went up.  Why? Because cutting taxes is good for the economy.  Suggesting that Bush tax cuts reduced revenue from some projected number assumes the economy would have behaved the same without those tax cuts in place which is faulty reasoning. However the real danger of someone like Obama isn’t just the number of people not paying income tax, it’s that he’s telling them the 10% of people paying 71% of the income tax aren’t paying their ‘fair share’.  Of course none of his cheerleaders want to define ‘fair share’.  
      We can’t have numbers interfering with emotion.

     • Chris ,
      I learned not to mix politics with religion. I voted for a reckless president just because he said : I am a born again Christian. I am defending Obama becomes so many peaple exaggerate facts . I really wanted to give Romney a chance, but no longer do! Insensivity, lack of compassion, obsession to protect the rich , the need to be exceptional and rule the world has become an every day affair. Do you think that Jesus would approve of that kind of behavior. Just as discusting is for you to vote Obama( rightly so!) so am I to vote Republican. It seem that Dem. got morality wrong and Rep. got their platform , attitude wrong . We need to humble ourself and take care of the poor, not treat them the way Romney did!

     • Spuneti ca nu amestecati religia cu politica? Exact asta faceti! Al carui job este ca sa se ingrijeasca de cei saraci, nu a bisericii? De ce acceptati si asteptati ca guvernul sa confiste ceea ce a dat Dumnezeu, Bisericii?

      In 2009 Obama era presedinte, a ajuns sa fie „the walfare president” pentru nimic? Este interesant cum selectati ceea ce spune Obama in functie de propriile opinii. El a spus ca este crestin. Dar a spus si ca este unitarian, si ca crede in „black liberation”. De ce nu acceptati toate spusele lui, ci numai unele?

     • Dan,
      How old are you?

     • Dave,
      51, trec pe 52. Nu vad relevanta acestei intrebari decit daca esti fratele meu si vrei sa faci o gluma! Oricum ti-am raspus la intrebare

  • Vorbiti de adevar incomplet din partea lui Romney, dar dvs insusi nu vorbiti adevarul complet. In primul rind Romney nu a spus ca cei 47% nu platesc absolut nici o taxa. Apoi promovati aceeasi minciuna pe care o spun democratii, ca oamenii aceia platesc mai mult in taxe decit Romney, fara sa luati in calcul ca oamenii platesc taxe pe income la un anumit procent care apoi il comparati cu taxa pe profit a lui Romney, care este la alt procent. Comparati merele cu perele. Unde este corectitudinea in a spune adevarul complet??

   • Cristina,
    Da, a spus ca nu platesc Federal income tax dar i-a facut pe toti fee-loaders, oameni care nu vor decit sa li de dea si nu dau nimic inapoi societati. Printre acestia sunt multi batrini care voteaza Republican, si la vreamea lor si-au facut datoria fata de tara. A insultat cu atitudinea lui snobista o jumatate de tara. Astazi, colac peste pupaza, incercind sa controleze gafa facuta a spus:”What I meant to say is that 47% won’t vote for me because they don’t need any more tax cuts !!!!!!!!!!” That’ s smart damage control, is’t it????. So, with 16 trillion in debt( owned in big part by republican tax cuts) we have a genuine idea to cut even more!!!!!
    Ohh,….. mi-e dor dupa perioada Clinton , cind economia mergea si fara tax-cuts.
    Si nu am comparat merele cu perele…am facut-o intentionat, sa arat cit de putin plateste un miliardar taxe.

    • A spus un fapt dovedit. Aproape 50% din oameni nu platesc income tax. Astazi sint mai multi oameni pe walfare decind oricind in istoria SUA. Romney vorbea celor prezenti spunindu-le ca daca isi face campania pe baza a taierii de taxe, acest lucru nu va rezona cu 47% din populatie pentru ca ei oricum nu platesc taxe. Pentru acei oameni ar face mai mult sens ca sa vorbeasca cum va face ca sa isi gaseasca un job.

     Cum poti spune ca datoria SUA este datorita faptului ca nu sint confiscati banii oamenilor? Ai cui sint banii cistigati de oameni, ai guvernului? Sau ai celor care au muncit pentru ei? Datoria Americii este asa de mare pentru ca guvernul a cheltuit mai multi bani decit a avut, nu pentru ca oamenii nu au fost taxati destul!

     Cit despre Clinton…s-o lasam mai moale. El s-a folosit si de politica economica a lui Reagan si de congresul republican. A fost in timpul cind internetul a luat avint, nu a avut el nimic de a face in asta…ah, da, noroc cu Gore ca a inventat internetul. Si ce fel de economie i-a lasat lui Bush?

     Hai sa vedem cum e si cu taxele. Un om cu venit mediu plateste 20% taxe. Un milionar plateste 34-39% taxe. Cine plateste mai mult? Milionarul. Banii care ii ramin omului sint cheltuiti pe necesitati. Banii care ii ramin milionarului sint investiti. Pe banii veniti din acel profit, milionarul plateste cam 13%. Deci milionarul plateste 13% PESTE cei 39% care i-a platit la inceput. Deci, cine plateste mai multe taxe????? Vezi merele si perele?

     • @ Cristina
      Eu am fost in America si pe vremea lui Reagan si pe vremea lui Clinton Amindoi au fost buni presedinti cel putin economia a fost in floare pe vremea lor. Nu poti spune ca Reagan a mostenit prosperitate de la Carter Clinton a stiut sa duca stafeta mai departe Acum e mai dificil ca criza economica e in intreaga lume

     • Nu am spus ca Reagan a mostenit prosperitate de la Carter, ci dimpotriva, a mostenit o economie falita, dar a stiut s-o redreseze ca s-a simtit pina la Clinton. Clinton nu a avut nimic de a face la economia din timpul sau, el inca a cules roadele din timpul lui Reagan.

      Acum e mai dificil pentru ca criza economica nu se poate redresa cu politici marxiste.

     • E SIMPLU: ROMNEY A DECLARAT VENIT NET DE 21.7 MILIOANE SI A PLATIT 3 MILIOANE. CALCULEAZA SI TU DACA ESTE 34%. DACA NU MA CREZI GOOGLE IT!

     • Uite ce am gasit: The reason Romney’s overall rate is so low is because the bulk of his income – earned when he ran Bain Capital – is considered “carried interest.” That means it is taxed at the capital-gains rate, which is 15 percent. He also has very large deductions that lower his tax rate further.

      Deci Romney traieste din interesul luat pe banii taxati odata, nu mai are payroll, nu mai cistiga bani din alta parte. Absolut oricine are bani investiti plateste aceeasi taxa, chiar si Obama. Deci si Obama si Romney platesc aceeasi rata pe interesul acumulat, dar Romney nu face bine, dar Obama da. Unde e logica aici?

     • Cristina, dar cu politica din Faptele apostolilor 4 de la 32 la 37 crezi ca se poate remedia ceva? Asta daca vrei sa vedem smochinele si maslinele, nu?

     • Daca oamenii sint de acord ca sa considere toate de obste, cine ii impiedica?

      Asta este argumentul celor care le place socialismul. Diferenta este ca oamenii din Fapte 4 au facut asta de buna voie si nesiliti de nimeni, pe cind in socialism statul forteaza oamenii ca sa traiasca astfel. Tot in Fapte 5:29 Petru ne spune ca sa ascultam mai mult de Dumnezeu decit de oameni! Daca Dumnezeu a stabilit clar care este rolul guvernului, cine ne credem noi oamenii ca sa schimbam acest lucru?

   • Cristina,
    Dece te aprinzi asa repede??
    Citeste aceasta stire privind viitorul Americi si spune CE CREZI?? normal sa spuna cineva STOP si se pare ca o va spune dureros!!!

    a.. Beijingul a ordonat retragerea rezervelor de aur din bancile internationale
    b.. Un nou yuan cu acoperire în aur va fi emis, ca alternativa la dolar
    c.. Peste 20 de state au fost atrase în planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzactiile imobiliare
    d.. Toate lingourile pe care China le va retrage din Elve?ia, Londra sau New York vor fi retopite, iar unitatea de masura nu va mai fi uncia, ci kilogramul

    Statele Unite ale Americii sunt pe cale sa primeasca o lovitura naucitoare, dupa ce China a început sa-si retraga aurul detinut în bancile internationale. Scopul este emiterea unei noi monede, un nou yuan, ca alternativa la dolar, care sa aiba acoperire în aur. Beijingul a semnat deja tratate comerciale cu peste 20 de state care recunosc yuanul ca moneda oficiala în tranzactii, în defavoarea monedei americane. Japonia este ultimul stat care a aderat la planul Chinei de eliminare a dolarului din tranzactiile comerciale.

    Cum datoria fata de China se situeaza în jurul valorii de 2.000 de miliarde de dolari, dintr-un total de 15.000 de miliarde, Statele Unite se pot „lauda” cu titlul de cea mai îndatorata natiune din toate timpurile. Statul chinez este cel mai mare creditor al SUA si, potrivit expertilor, daca mâine acesta ?i-ar cere înapoi banii împrumutati americanilor, Statele Unite ar da faliment în câteva zile. Întreaga situa?ie este departe de a fi una întâmplatoare ?i face parte dintr-un plan bine pus la punct de guvernul de la Beijing, un proiect premeditat cu mult timp înainte.

    La începutul anilor ’90, realizând ca este foarte greu sa concureze cu SUA, din punct de vedere militar, China a adoptat o noua strategie pentru „cucerirea” Americii. Iar planul i-a reusit din plin. Acum, tara cu peste 1,3 miliarde de locuitori pregateste Statelor Unite lovitura de gratie: scoaterea dolarului de pe pietele financiare internationale.

    Repatrierea lingourilor de aur

    Am întrebat un bancher daca un asemenea scenariu, aparent de domeniul Science Fiction, este posibil. Raspunsul a venit sec, fara niciun alt comentariu: „Da, este posibil”. Ultima actiune în acest sens a Beijingului are loc chiar zilele acestea: China îsi reevalueaza toate rezervele de aur cu scopul de a emite o noua moneda, alternativa la dolar, care sa aiba acoperire în aur. Cu alte cuvinte, China vrea sa ofere lumii o moneda „sanatoasa” care s-o înlocuiasca pe cea americana, o moneda supra-tiparita si lipsita de perspective în actuala conjunctura internationala. Iar pentru a-si realiza planul departe de ochii publicului, China a început deja sa-si repatrieze toate rezervele de aur pe care la detine în Elvetia, Londra si New York . Astfel, potrivit unor surse din piata internationala, toate lingourile care vor sosi în China vor fi retopite, iar unitatea de masura nu va mai fi uncia, ci kilogramul.

    Faliment nedeclarat

    Cert este ca, prin împrumuturile acordate americanilor, guvernul chinez a ajuns în punctul dorit: a grabit falimentul, înca nedeclarat, al SUA. De altfel, presa oficiala de la Beijing este plina de titluri de genul „China acuza SUA ca au dat faliment”, iar declaratii precum cea a pre?edintelui Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agen?ie de rating financiar din China, care spune ca „în opinia noastra, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment”, rasucesc si mai mult cutitul în rana.

    La rândul sau, directorul departamentului de analiza de la Banca Centrala a Chinei, Zhang Jianhua, a apreciat ca „îngrijorarile referitoare la capacitatea guvernului american de a-si rambursa datoriile ar putea conduce la cresterea randamentelor pentru bondurile americane si ar conduce la volatilitatea preturilor pentru obligatiunile SUA”. Fapt care nu ar conveni deloc guvernului de la Beijing , dupa ce acesta a investit sute de miliarde de dolari tocmai în obligatiuni emise de statul american. Potrivit unor estimari ale Fondului Monetar International, datoria publica a SUA ar urma sa ajunga, în 2013, la peste 105% din PIB.

    Strategie la scara mare

    China a lansat în ultimii ani o campanie agresiva de acceptare internationala a monedei sale, ca alternativa la dolarul american. Beijingul a semnat în ultimii patru ani peste 20 de astfel de acorduri internationale, cu tari precum Argentina , Australia sau Emiratele Arabe Unite. Fapt foarte slab reflectat sau chiar omis în relatarile presei internationale. De curând, ?i Brazilia a aprobat strategia chinezeasca de a-si impune moneda, prin acceptarea unor schimburi directe în yuani, ceea ce înseamna ca cea mai mare economie sud-americana accepta schimburile directe cu China , prin renuntare la dolar. De mentionat ca aceste tranzactii sunt posibile doar în masura în care Brazilia poate folosi ulterior „banii” chinezesti, yuanii, pe care îi detine pentru alte tranzactii comerciale. Aceasta nu este o problema, în contextul în care China are o imensa oferta, întinsa pe toate categoriile de produse cerute pe toate pietele lumii.

    Tradarea japoneza

    Marea surpriza, care i-a socat pe americani, a venit însa din partea Japoniei, care, la începutul lunii iunie a acestui an, a încheiat un tratat similar cu China . Astfel, potrivit întelegerii, rela?iile comerciale dintre Japonia ?i China nu se mai desfa?oara în dolari, ci în yuani ?i yeni, pentru a stimula relatiile comerciale dintre cele mai mari economii asiatice. Prin urmare, Japonia si China nu mai folosesc dolarul american pentru schimburile comerciale, fapt care va genera o scadere a puterii de cumparare a monedei americane, adaugând înca o piatra de moara economiei SUA.

    Eliminarea dolarului american din tranzac?iile asiatice a fost dorita înca de anul trecut, însa dezastrul de la Fukushima a întârziat cu un an punerea în aplicare a acestei masuri. „Acest lucru face parte din strategia Chinei de a-si reduce dependenta fata de dolar”, a explicat un analist de piata de la Credit Agricole, filiala Hong Kong. Chiar daca reprezentantii Bancii Mondiale si cei ai Fondului Monetar International au estimat ca în anul 2020 China va deveni prima putere economica a lumii, luând locul SUA, exista voci care spun ca „rocada” se va petrece mult mai repede, accelerata si de criza economica internationala, undeva în 2015.

    Bogdan Pan?uru

    Cu stima,
    Dicu-Sava

    • Ce legatura are ceea ce am spus eu cu ce ai scris? Eu i-am aratat lui Dan Damian ca imprastie falsitati. Milionarii platesc mult mai multe taxe decit un om cu venit mediu pe economie. Se pare ca lui ii pasa ce face Romney cu banii lui dar nu il deranjeaza citusi de putin de ceea ce face Obama cu banii nostri, ai copiilor nostri si ai nepotilor nostri!

     Apoi este foarte frustrant sa vezi oameni care isi spun crestini si nu stiu care este rolul statului si cine trebuie sa se ingrijeasca de cei saraci, bolnavi, etc. Nu conteaza in ce tara traiesti, principiile biblice sint la fel. Ca si crestini trebuie sa traim curati, fara sa ne minjim cu lucruri pacatoase.

     Cine crezi ca va pune stop la tot ceea ce ai scris, Obama? Noi ca si crestini trebuie sa fim interesati de binele cetatii si sa votam cu cineva care va avea grija de asta. Este necrestin ca sa astepti de la guvern sa faca lucruri pe care nu are autoritatea sa le faca, indiferent de tara, ca e SUA, ca e Romania sau China.

    • @ Drago
     Hei brother Nu speria si tu lumea acum cind au speranta ca va cistiga Romney si economia Americii va inflori Vor putea deschde businesses ,vor deveni milionari Lasa oamenii sa se bucure Chiar nu esti deloc optimist.Nu ai faith?

     • @Josif
      Hei brother. Eu nu vreau si nici nu doresc sa -induc frisoane-lumii dar realitatea este realitate. China este o”bomba financiara „reala pentru USA. Inflorirea economiei Americii,depinde de Dumnezeu- care a binecuvantat-o in decursul timpului cand la recunoscut pe Dumnezeu. Ori de ceva timp in urma America ia intors spatele lui Dumnezeu asa ca sant multe semne de intrebare..

    • Cam tare pastila asta…..dar ce sa faci toate pastilele care vin de la Dragos si Remus sunt !!!Dupa cum se contureaza situatia politica-economica, secolul 21 pare a fi – nu !- unul ” Chineze or American” dar mai degraba un „secol global” . Unul al cooperari si interdependentie intre toate tarile. Terorismul nu poate fi invins decit prin cooperare; la fel si economia, sistemul financiar, emigratia s.a.m.d. De aceea atitudinea de ‘American cowboy’ din perioade Bush este o atitudine demodata!

     • @Dan damian
      Ce bine ar fi sa fie doar o pastila…dar realitatea arata altceva. China devine pe zi ce trece un bolovan tot mai greu de manipulat,de care se impiedica nu numai America ci si restul lumii(Asia,Europa etc). Este tara care coopereaza si interactioneaza cu toate tarile. Peste tot apar -chinetown-uri-unde chinezii isi cultiva propria cultura,obiceiuri,traditii,relatii socio-economice si financiare specifice etc

     • ” terrorismul nu poate fii invins numai prin cooperare”
      He he he he …..asta intrece toate aiurelile pe care Drago
      le-a scris mai sus….
      Cooperare cu cine ? Muslim brotherhood? Hamas?
      Iran?
      Inca mai rîd ….

     • gabi bogdan
      din prea mult..zel iarasi ai dat cu oistea in gard.. mai citeste odata ce am postat si ai sa vezi ca NU eu am scris ceea ce tu sustii.. goodlack.

 3. Frate pastor

  Poate ajutati cu un comentariu sau un articol situatia din Romania. Bill Hybels care a semnat pactul ecumenic cu musulmanii va tine un seminar in Romania, via satelite. Cititi articolul acesta scurt. http://ioan8.wordpress.com/2012/09/18/nu-este-discernamant-in-romania/

  Multumesc

  Paul Dan

 4. Dan sub care presedintie a mai fost aproape din jumatatea populatiei on welfare ? si cam 88 milioane care nu muncesc? asta ipocrizie brother.

  • Pete, care e motivul? ? de ce???…a inceput cu multi ani in urma. Dar, ne e convenient sa aruncam totul pe prezent

  • Pete, te corectez: 15 milioane de oameni sunt pe walfare care in procetaje este cam 4.1% ; dintre ei 38% albi, 38% black si 15 % hispanics. Ti se pare ca e 50% ????????? vezi statistici dated 7/26/12

 5. Telling the truth is a rarity in the political arena. Well, it’s as the saying goes – „No good deed goes unpunished”

 6. Liberalism is a mental disease ….

 7. Migdal Bavel, în arabă Burj Babil) este o structură pomenită în capitolul 11 din Geneză, un turn uriaș intenționat a fi principala realizare a orașului Babilu, numele akkadian pentru Babilon. Babel era un oraș unde întreaga omenire era unită, toți oamenii vorbind o singură limbă și migrând dinspre est; era orașul regelui Nimrod, și primul oraș construit după Potop. Oamenii au hotărât ca orașul lor să aibă un turn atât de mare încât vârful său „să ajungă la cer.” Însă, după cum scrie în Biblie, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, see you scopul de a aduce faima constructorilor lui. – Geneza 11:4. Însă Dumnezeu, (scris în ebraică YHWH; tradus în română ca Yahweh, Iehova, sau cel mai adesea, Domnul), văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, le-a încurcat limbile și a împrăștiat oamenii pe tot Pământul.
  „Babel” este cuvântul echivalent în limba ebraică al cuvântului akkadian Babilu, un oraș cosmopolit recunoscut pentru multitudinea de limbi vorbite.[1] Turnul Babel a fost de mai multe ori asociat see you unele structuri cunoscute, mai ales see you Etemenanki, zigguratul lui Marduk, de Nabopolassar (anii 610 î.Hr.). O viziune sumeriană a acestei povești se păstrează în Enmerkar și Domnul Arattei

 8. Pina la urma tot Obama cistiga ca Romney face numai gafe Si in Londra la Olimpic si acum cu 47% …. plus vrea razboaie ca si predecesorii sai.
  Avem copii in Army si nu as vrea sa fie razboaie ca Irak si Afganistan fara motiv.
  Nu primesc ajutoare de la stat si nici nu sint printre cei bogati dar Dan are dreptate Noi trebuie sa ajutam si pe cei saraci.
  About abortion E pacat dar si republicanii sint de acord daca viata femeii e in pericol or in caz de rape Asa ca cum ramine cu votul?

 9. Alex what is your point?

 10. Dan , voteaza-l pe BHO si vei vedea tu unde vor merge banii tai in the next four years.Cred ca ai vazut clipul lui din 1998 cind afirma ca el favorizeaza redistribuirea asa ca ascundeti banii frate ca vine obama dupa ei

 11. Dan am vrut sa spun caci si bruma de bani care o cistigam o sa mearga la puturosi ,caci oricum bogatii nu au probleme cu cine conduce tara , numai un ex. obama ii acuza pe bogati ca ei sint de vina de problemele financiare ,dar fund raising cine face pentru el , sint sigur caci nu noi,asa caci trebuie sa ne uitam la raul cel mai mic ,nu crezi ?

  • FR Pete, vreau sa intreb: care este taina cu privire la stringerea manei atit cit sa fie deajuns pentru o zi? Ca daca se stringea mai mult, facea viermi, se imputea.
   Iar ca solutie si la vremea aceea era ca daca unii stringeau mai putin si altii mai mult, toti aveau deopotriva, nimeni nu ducea lipsa si nimeni nu avea mai mult.Sigur ca da, vremuri de strimtorare, dar oare nu aceste vremuri sunt anuntate si de cuvint si de prorocii? Ca realitatea o vedem.
   Cred ca este exculs faptul ca Divinitatea lansa vreo idee socialista, ca sa nu zic mai mult. Har si pace.

  • Am auzit pe cineva povestind ca o femeie privea pe geamul dela bucatarie cum un om, proprietarul unei mici companii, cu o singura mana (handicapat) lucra la instalarea unei linii de „sprinkle system”.Cand a terminat lucrarea l-a intrebat dece nu angajeaza ceva ajutoare, caci sunt destui care nu au job. El i-a raspuns cam asa: „Cu catva timp in urma, am vazut undeva niste oameni fara lucru si i-am invitat sa ma ajute, sa faca niste bani. Ne-am inteles ca dimineata urmatoare sa astepte intr-un anumit loc, dar cand i-am cautat nu venise niciunul”.
   Oameni buni, e adevarat ca nu intotdeauna se intampla asa ceva, dar relatarea acelei femei spune ceva….Biblia vorbeste clar: „Cine NU VREA sa lucreze, nici sa nu manance” (2Tes.3-10)Bineinteles fac exceptie cei (cu adevarat) bolnavi, si batranii.

   Citind comentariile de mai sus, m-am mirat cum unora „le-a fost spalat creerul” (asa cum s-a intamplat cu multi cand s-a instalat comunismul in Romania. Recent m-am intors din Europa (de Vest) unde am intalnit un lucru ciudat. Multi „urasc” America, dar il iubesc pe presedintele nostru. (??????) Va spune asta ceva ?

   God bless America !

   • Stefan,
    Nu sa vorbit de cei putini care nu vor sa lucreze ci despre jumatate de populatie.
    Cit despre situatia din Europa, ma gindesc ca mai potrivit era cuvintul „invidie” decit „ura” , facind exceptie la musulmani. Campania negativa de ” apologist ” dusa la extrem de Republicani e luata ca un semn de „respect si civilizatie”.

 12. sunt bune si camerele ascunse la ceva …

  si cand te gandesti ca la sfarsit fiecaruia
  i se va pune in fata cate un filmulet de asta !!!…

 13. A fost buna istorioara ce-am auzit-o last weekend. Poate mai multi o recunoasteti.
  Un copil a fost intrebat: „Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”
  „Presedinte”, a raspuns el.
  „Pai de ce ai vrea tu sa fi presedinte? Ce ai face tu ca presedinte?”
  „Eu as vrea”, raspunse copilul, „sa ajut pe toti saracii, toti homelesii sa aibe casa…., sa ajut…, sa ajut…”
  „Foarte frumos, foarte bun gand”, zise omul, cu un ton incurajator. „Dar asculta ce spun eu”, continua omul, „tu nici nu trebuie sa astepti pana vei fi mare ca sa incepi visul tau. Tu poti inca de pe-acuma sa incepi sa ajuti oamenii. Uite, eu pot sa te ajut. Vino la mine acasa si-ti voi da ceva de lucru prin gradina si prin jurul casei, apoi te voi plati cinci zeci de dolari, iar tu poti sa mergi acolo unde stau oamenii la cersit si sa le dai banii, sa-i ajuti. Si urmatoarea zi poti face la fel…”
  Copilul statu putin sa se gandeasca, tot calcula el…
  „Ce zici? Incepem de maine?” I-l mai intreba omul.
  Dupa inca un moment de tacere, zise copilul: „Cred ca s-ar putea inbunatatii aceasta idee. E prea indirect sa mai treaca banii si pe la mine. Mai bine ma duc sa chem un cersetor sa vina el sa lucreze, apoi ii veti da banii direct lui”
  Cumva uimit, dar si cu un zambet, raspunse omul: „Welcome to the Republican Party!”

 14. Val expresia ii apartine lui michael savage

 15. Da !!! Si daca cuvintele lui Romney au fost spuse intentionat ca el sa piarda sigur alegerile si ca, Elitele sa-si asigure in continuare pe masonul Obama, presedinte ? Treziti-va la realitate, oameni buni, doar nu aveti incredere in satanistii astia, care conduc acum lumea in cea mai mare parte !!! Romney, este doar o alta papusa pusa in fata la aceasta mascarada numita ” alegeri „.
  Era presedintelui ales de popor este istorie azi pe cea mai mare parte a pamantului. Lumea este manipulata si pacalita de satanisti sa iasa pe cine au ei in plan.

  • Si eu care credeam ca Dumnezeu este la cirma istorie…..
   Dumnezeul lui Remus se pare ca este pe tușă…..

   • lol ::::))))

   • gabi bogdan,

    Dumnezeul meu este viu si ochii Lui sunt atintiti in permanenta asupra a tot ceea ce se intampla pe, pamant. Nu-L amesteca pe Dumnezeu in masinatiile pe care le fac masonii satanisti pe, pamant !!! Istorie, nu inseamna evenimente planificate de satanistii masoni. Daca vrei sa citesti istorie nealterata, citeste viata lui David si a lui Solomon pe, pamant. Astazi nu mai exista istorie pe, pamant ci, doar evenimente planuite cu premeditare, de niste satanisti cu mintea intunecata.

 16. Dan esti asa indragostit de BHO ca nici macar nu stii ca in2009 era deja dictator la WH, poate peste 2ani o sa citesti in koran ,ca se vede ca in directia asta vrea alesul tau sa duca america

 17. Oameni ca Dan i-mi amintesc de prima data cand am venit in America si am vazut unde lucram pentru prima oara un comunist sau un ateu convins. In Romania comunista majoritatea jucau rolul ca sa le mearga bine, dar pe de alta parte intelegeau realitatea dar o inabuseau si se compromiteau. Dar in libertate sa vad adevaratii ignoranti sau brainwashed. Mai aveam si eu tendinta sa cred ca cineva trage sforile pe la spate, pentru ca se intimpla lucruri prea invers de cum ar fi normal, ajunge sa castige la vot legi si personalitati care nici nu te-ai gandi ca ar avea vreo sansa. Dar vazind anumite opinii chiar si printre noi, ma face sa cred ca totusi ceea ce vedem este rezultatul ca chiar s-a stricat lumea. Si cum spunea cineva, democratia e buna atita timp cat majoritatea sunt oameni „normali”. Daca se inmultesc cei „intorsi pe dos”, te face sa nu mai pretuiesti democratia.

  • nota 10 David Chiar ca ar trebuii sa scormonim putin in istoria unora ,, intorsi pe dos” chiar aici in libertate. Ceva radacini amare din care i-si trag seva -utopia socilismului –dictaturi proletare??

   • Vad ca Cristi nu mi-a publicar respunsul pentru ” Mike”: DUPA MINCIUNILE ARUNCATE PE ALTE BLOGURI IMPOTRIVA TATALUI MEI SI PENTRU CARE NU TI-AI CERUT SCUZE, TE ROG SA NU MAI RASPUNZI LA NICI UN ARTICOL PE CARE IL SCRIU SAU CARE E DIRECTIONAT CATRE MINE SI FAMILIA MEA PINA CIND O FACI!!!!
    Atunci o sa-ti dau si eu nota 10

   • Mike ,te rog frumos sa te abtii de a comenta si a da note la adresa celor care insinueaza ca a-si fi comunist si ateu!!! Tu stii prea bine, de ce? …..si nu vreau sa spun mai multe pentru ca nu vreau sa fiu cenzurat

 18. David,
  Comentariul tau nu merita decit ignorat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: