PREZICERE OFICIALĂ: 21 DECEMBRIE 2012, ZIUA CÂND NU VA VENI SFÂRȘITUL

Se apropie cu pași repezi Decembrie 21, 2012, ziua anticipată de unii ca fiind sfârșitul sau, cel puțin, începutul sfârșitului. Din naivitate, senzaționalism iresponsabil sau, pur și simplu, exploatarea mârșavă a credulilor, mulți predicatori s-au aruncat cu nesaț în vâltoarea prezicerilor. Care mai de care, cu dovezi ba din calendarul maya, ba de la oracolul chinezesc și chiar speculații și interpretări ale textului biblic, numărătoarea inversă a început.

Scurt și simplu, anul 2012 se dovedește a fi un an complicat, cu multe evenimente demne de menționat în context apocaliptic general, dar nicidecum identificat drept moment al sfârșitului lumii. N-are cum. Mai întâi, ruperea peceții a cincea din Apocalipsa 6, deschizând ultimul mare val de martiraj al Bisericii Domnului nu a avut loc. Chiar pentru cei care cred în pretribulaționism, de la data răpirii Bisericii (pe care n-o cunoaște nimeni până nu se întâmplă) vor trece șapte ani ai Necazului cel Mare înainte de purificarea planetei și începutul Domniei de 1000 de ani. Abia după aceea, ca urmare a ultimei mari înșelăciuni a diavolului, marea confruntare finală și nimicirea definitivă a răului, se va deschide poarta noii eternități.

Mai mult, clarificând confuzia credincioșilor din Tesalonic, cărora li se spusese că venirea Domnului se petrecuse deja, Apostolul Pavel declară începutul sfârșitului erei imperiilor umane odată cu demascarea ultimului lider mondial, anticristul.

Suntem în luna Septembrie și mai avem trei luni până la sfârșitul anului. Tensiunile din Orientul Mijlociu (atât comoțiile lumii arabe cât și iminentul conflict dintre Israel și Iran), tulburările din Asia îndepărtată (China-Japonia, cele două Coreea), criza economică în accentuare și accelerarea devastatoare a cataclismelor naturale au început de câțiva ani și se vor agrava dincolo de 2012.

21 Decembrie, 2012? Încă o farsă profetică, menită să anestezieze și să desensibilizeze masele la adevăratele avertismente cu privire la scenariul apocaliptic în plină desfășurarea înaintea ochilor noștri. Credeți că se vor potoli prezicătorii? Nu! În câteva luni, așteptați-vă la un nou jalon, de data aceasta chiar sigur, sută la sută…

Acum, trebuie să recunosc faptul că misiunea mea este ușoară. Dacă sfârșitul chiar ar fi în trei luni, la data prezisă, nu mai rămâne nimeni să-mi reproșeze scepticismul. Dar și atunci, tot cei care stabilesc date (precise) sunt greșiți și dacă ar avea dreptate (dacă vor lua zilele la rând, n-are cum să nu se potrivească odată și odată…), deoarece calcă porunca Învățătorului:

Matei 24:36”Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” Fapte 1:7 „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.

Nu înseamnă să nu știm pe ce lume trăim și să nu ne dăm seama că într-adevăr suntem în vremea sfârșitului acestui veac. Trebuie să așteptăm și să anticipăm ultimii ani ai istoriei care sunt foarte aproape. Însă, fără calcule impertinente și stabilirea de date calendaristice care să discrediteze adevăratul curs profetic al lucrurilor.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “PREZICERE OFICIALĂ: 21 DECEMBRIE 2012, ZIUA CÂND NU VA VENI SFÂRȘITUL”

 1. „Încă o farsă profetică, menită să anestezieze și să desensibilizeze masele la adevăratele avertismente…”

  Foarte bine spus. Astea au menirea sa duca la implinire 2Petru 3:3,4.

  3. …in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor 4. si vor zice: „Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci, de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!” …

  9. Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.
  10. Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, va arde. ”

  Si biblia vorbeste de „Big Boom!”, dar ca si alte lucruri care oamenii le-au pus pe dos, adevaratul „Boooomm” este la urma.

  • Toate sint niste fenomene naturale care au mai fost si care se repeta la o perioada de timp .Insa din cauza ca unii oamenii prea usor sint influentati de asa zisi prezicatorii ai sfirsitului ,de aceia unii iau de baza aceste prezicerii in locul bibliei care este cuvintul lui Dumnezeu.Ori crezi in ce spune biblia ,ori crezi in asa zisi prezicatorii care fiecare are punctul lui de vedere si nu se potrivesc unii cu altii.Mai bine luati de baza biblia pentru ca in ea gasiti sfaturi despre zilele din urma ,cum sa fim pregatiti pentru selectia spirituala .Normal ca asa cum spun cei de la Nasa vor avea loc schimbarii la nivel de clima ,atmosfera ,polii ,dar atita lucru ne putem da seama ca sintem dependenti de cimpul magnetic ,pina si animalele cind isi fac cuibul isi cauta polii magnetici ca sa doarma bine ,si dumnezeu a facut pentru fiecare om in parte din dragostea lui cea mare pentru noi un loc numit pamint care nu este al nostru si care e creatia mainilor sale si numai el va sti ce va face ,cum va face cu tot universul .Orcum un lucru este sigur , el nu va permite sa fie distrus .Dar dupa cum bine vedem oamenii au distrus mult si multe pe pamint .Si biblia avertizeaza ca in zilele din urma vor fi unii care vor voii sa schimbe pana si anotimpurile daca vor putea .Feriti-va mintea si sufletul de prezicatorii si nu luati de baza decit biblia .Ea avertizeaza prin profetia lui Daniel si profetia lui Isaia cum stau lucrurile .Doar sa aveti incredere in cuvintul lui Dumnezeu .

 2. Este total lipsit de inteleciune sa vorbim acum de sfarsitul lumii. Ceea ce urmeaza este sfarsitul veacului, despre care a vorbit Domnul Isus. Da, venirea pe norii cerului va insemna sfarsitul veacului ( si nu sfarsitul lumii ), cand va avea loc judecata de la Matei 25 si instaurarea Imparatiei de 1000 de ani. Iar de la rapirea Bisericii si pina la venirea pe norii cerului nu sunt 7 ani ci, sunt putin peste 3 ani si jumatate . Rapirea Bisericii va marca inceputul maniei lui Dumnezeu prin varsarea celor sapte potire pe, pamant, care se vor desfasura intr-o perioada de 3, 5 ani. Textul din Daniel 12:11, vorbeste ca, de la incetarea jertfei necurmate si instalarea Anticristului in Templul de la Ierusalim, vor mai fi 1290 de zile ( adica 3 ani si sapte luni, calculand luna la 30 de zile fiecare ), iar versetul 12 din acelasi capitol vorbeste despre o perioada de prelungire, de inca 45 de zile ( adica o luna si jumatate ) si atunci va veni Domnul Isus pe norii cerului.
  Deci, de la instalarea lui Anticrist in Templul de la Ierusalim vor mai fi 3 ani si 8 luni jumate si atunci va veni Domnul.
  Cei ce vor trai in acel timp incepand de la instalarea lui Anticrist in Templu, vor sti cu exactitate de 100% din punct de vedere calendaristic ziua revenirii Domnului Isus pe norii cerului impreuna cu sfintii ingeri ( si nu cu Biserica ), iar conform Zaharia 14:6,7 se va sti chiar si intre ce ore va veni Domnul Isus.

 3. Frate Ionescu, sunt cel putin trei argumente gasite de mine acum fugitiv cu privire la vremea sfarsitului: 1. cand se va complecta numarul deplin al Neamurilor (Romani 11..25), 2. cand se va complecta numarul deplin al martirilor (Apoc. 6.10-11) 3. cand STAPANUL se va scula si va inchide USA* (Luca 13. 25) Dragi mei, numarul Neamurilor mantuite si numarul Martirilor se complecteaza in fiecare moment …. vremea sfarsitului este aproape …. poate sa fie in 2012 sau poate sa nu fie anul acesta, dar trebuiesa nu uitam un lucru esential elementul surpriza STAPANUL! * nu este vorba de America 🙂 Sa auzim numai de bine!

  • @ungandbun : Luca 13:25 Eu nu inteleg astfel acest verset! Daca inteleg bine remarca dvs…Nu cred ca se refera, aici, nici la „America” si nici la altcineva (desi are aplicabilitate si la viata noastra), ci, din contextul apropiat si general al pasajului respectiv inteleg ca se refera la nimeni altcineva decat la poporul evreu…ei sunt cei care se asteptau sa ajunga in Imparatie pe considerentul inrudirii cu Avram, Isaac si Iacov dar in realitate ei vor fi dati afara…De asemenea v. 30 se refera la poporul Israel si la Neamuri; acestea din urma capatand intaietate in prezenta Domnului prin prisma faptului ca Israel L-a respins pe Domnul. Unii predicatori sustin ca deja Stapanul a inchis usa poporului evreu si

   Sunt perfect de acord cu dvs, fr. Ionescu! Raman uimit cand vad cat de MULTI crestini (predicatori mai nou – e trist!) apeleaza la diverse ‘surse’ pt sustinerea ideilor proprii si a alcatuirii unei predici cat mai laborioase, ca „sa dea bine la public” (in detrimentul intereselor reale ale bisericii) cu privire la vremurile escatologice..De ce sa apelam la surse extrabiblice in sustinerea ideilor proprii (mai ales cand ele contravin Scripturii!) cand Biblia ne vorbeste destul de clar dandu-ne raspuns la orice framantare pe care o avem?! Si ca sa nu ma indepartez de pasajele escatologice inchei si eu cu un text frumos din Matei 24:42 – 44. Doua verbe la imperativ de care ar trebui sa tinem cont in alergarea noastra pe acest pamant : vegheati si fiti gata! Domnul sa ne ajute!

 4. Cred ca orice speculatii despre sfarsitul lmii,sunt irelevante.Domnul ISUS ne spne clar in Matei 24 cu 14:Evanghelia acesta a imparatiei va fi propovaduita in toata lumea,ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor.Atunci va veni sfarsitul.
  Si ca un mic argument gasit intr-un articol dintr-o revista,coca-cola desi se consuma de aproximativ o suta de ani,este cunoscuta de 90% din populatia globului,pe cand Sfanta Scriptura de abia 30%.Asa ca mai avem de asteptat.,totul este ca noi sa fim pregatiti permanent ca si cum sfarsitul ar fi maine.

 5. Imi pare rau pentru gresala cu numele la comentariul precedent.

 6. Cred ca orice speculatie pe acesta tema este fara sens.Domnul ISUS spune clar in Matei 24 cu 14 ; Evanghelia acasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea,ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor.Atunci va veni sfarsitul.
  Si ca un mic argument dintr-o revista,coca-cola,desi are putin peste o suta de ani, este cunoscuta de aproximativ 90% din populatia globului,pe cand Sfanta Scriptura abia de 30%,asa ca mai avem de asteptat,totul este insa ca noi sa fim pregatiti ca si cum sfarsitul ar fi chiar maine.

 7. no sa fie nimic asta e sigur va veni sfarsitul cum a fost si in 2000 si iar o sa se omoare oameni degeaba hai sa ne trezim la realitate si sa nu mai fim asa creduli la toate prostiile de la alti

  • ” eu cred ca aceste profeetii despre sfarsit al lumii, sunt false pt. ca multi astrrologi au studiat si au prezis dupa calculelle si profetiei ale mayasiilor si incasiilor pt. ca ei au studiat un calendar vechi. pe de alta parte oamenii vor fi speriati si vor fi inebuniti la cap cu aceasta profetie.

 8. Nu va fi sfarsitul ci inceputul prigoanei a celor ce cred cu adevarat si cauta sa traiasca in Hristos . Uitativa ce se intampla in lume . Ma tem ca vine ziua raprii bisericii si daca Duhul SFANT NU MAI E PE PAMANT RAUL SE DEZLANTUIE SI LUCREAZA CU TOATA PUTEREA .Vom vedea cine va trai

 9. Asa-zisele dovezi stiintifice, istorice si religioase pleaca in majoritatea cazurilor de la niste informatii reale, insa „ajustate” in asa fel incat sa sprijine ideea apocalipsei. S-a ajuns la falsificarea declaratiilor unor oameni de stiinta precum profesorul Gary Glatzmaier de la Universitatea din California, Santa Cruz (care pe site-ul universitatii declara cu totul altceva decat se spune in articolele despre 2012), sau chiar la inventarea unor institutii care nu exista, precum Academia Nationale de Stiinte din Siberia (NASS). Mai multe detalii intr-un articol de pe Numerele Destinului: http://www.numereledestinului.ro/profetii-pentru-2012-ne-paste-centura-fotogenica/

 10. Fr. Ionescu,

  pentru mine nu este clar ca ruperea pecetei a 5 a, reprezinta o ( ultima ) perioada de prigoana a Bisericii, dar cea mentionata in Apoc. 13 ( care este ultima prigoana din perioada Bisericii ), este clara ca apa cristalina., mai ales ca evenimentele descrise in acel capitol fac referire la instaurarea Noii Ordini Mondiale, care se vor consuma in primii 3,5 ani ai necazului cel mare la sfarsitul carora va avea loc rapirea Bisericii. Haideti sa vedem cand au loc aceste doua evenimente in timpul existentei Bisericii pe, pamant !!! Si daca dupa parerea dvs. urmatorul eveniment este ruperea pecetei a 5 a, pe seama caror evenimente globale putem pune ruperea pecetei a 4 a ? Si cam in ce perioada de timp s-au intamplat ? Ori poate am mers prea departe cu ruperea pecetilor si poate inca nu s-a implinit nici profetia de la ruperea pecetii a 3 a ???

 11. A trecut 21 decembrie 2012, unde e acel sfarsit!?, care va fi urmatorul!? 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: