ADEVĂRATA CULOARE A RASISMULUI

Nu sunt rasist în sensul tendențios al cuvântului. Adevărat, cred într-o oarecare măsură în stereotipuri. Este o realitate că zonele ocupate predominant de populația de culoare nu arată prea bine. Că nu toți sunt la fel, că sunt și mulți dintre ei educați, civilizați și de treabă, iar este adevărat. Că Evanghelia interzice ura de rasă este o certitudine.

Totuși, atunci când este vorba de votul minorităților în America, rasismul pare să fi devenit o reacțiune. Un nou sondaj de opinie arată că votul populației albe este 55% la 45% în favoarea lui Romney. Câți dintre aceștia vor vota (doar) pe criterii rasiale, Dumnezeu știe, poate destul de mulți. Că situația economică ar reclama o schimbare, acest lucru camuflează într-o măsură spiritul de dușmănie pe care unii îl au împotriva lui Obama doar pentru că este negru (chiar dacă numai jumătate…) Dar același sondaj arată populația de culoare 95% în favoarea lui Obama. Că și în anii precedenți, votul populației de culoare a mers aproape tot spre candidatul Partidului Democrat este un fapt. Cu toate acestea, aproape unanimitatea din acest an (ca și acum patru ani) nu poate însemna decât că afro-americanii ignoră valorile creștine și votează pe criterii nu neapărat rasiale, ci în primul rând sociale. O mare parte din segmentele minoritare ale populației sunt dependente de ajutoarele de guvern. Că în anul acesta, interesele de grup se suprapun cu faptul că în fruntea tichetului democtrat este primul președinte de culoare al Americii, cu atât mai bine pentru ei. Dovada este că orice candidat de culoare care nu se aliniază liberalismului Partidului Democrat nu beneficiază de votul alor săi.

Frustrarea unor creștini devotați valorilor Cuvântului lui Dumnezeu este cu atât mai mare cu cât aservirea blocului electoral de culoare cauzei liberale nu aduce niciun avantaj comunităților sale, ci doar sărăcie, disperare și violență. E. W. Jackson (God bless him!) este vocea reprezentativă a acestui grup minoritar care încearcă să trezească populația de culoare la realitate. Că va reuși este incert, dar merită auziți:

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: