CORNELIU OLAN, ALES PASTOR AL BISERICII ELIM DIN ATLANTA

Cu ceva timp în urmă, pastorul Cosmin Avram mi-a mărturisit intenția de a se muta în România, acceptând voia lui Dumnezeu pentru familia și slujirea sa. M-am întristat și îngrijorat atunci, deoarece am anticipat pierderea unui lucrător destoinic în comunitatea noastră, dar și viitorul nesigur al uneia din bisericile române evanghelice de referință, cu peste 400 de membri majori. În colaborare cu slujitorii și conducerea bisericii locale, fratele Cosmin a elaborat un proces electoral prin care, iată, pastorul asistent al Bisericii Elim din Chicago a fost ales pastor principal al Bisericii Elim din Atlanta.

Pentru noi, mutarea fratelui Corneliu Olan este un prilej de simțăminte amestecate. Lacrimile, șocul, regretul pe care le-am citit (și împărtășit) pe fețele credincioșilor din biserica noastră, aseară, în timpul anunțului, dovedesc dragostea și respectul de care s-a bucurat acest lucrător. Pe de altă parte, promovat acum 11 ani și format în mijlocul nostru, votul bisericii din Atlanta ne onorează.

Duminica viitoare vom avea un serviciu special de rămas bun, iar apoi vom merge la Atlanta pentru serviciul de investire. În câteva zile voi posta o informare cu privire la aceste evenimente.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

23 răspunsuri sa “CORNELIU OLAN, ALES PASTOR AL BISERICII ELIM DIN ATLANTA”

 1. Felicitari fratelui Corneliu Olan pentru noua slujba incredintata de Dumnezeu!!!!! Ne rugam ca Dumnezeu sa-i dea multa calauzire, putere, discernamant, rabdare, protectie, sanatate si sa-i asculte toate rugaciunile inaltate catre El. Deasemenea binecuvantarea Lui sa se reverse peste familia dansului si sa-l ajute ca tranzitia catre noua locatie sa fie cat mai scurta si cat mai usoara.

  • Frate Cornel, mulțumesc mult pentru urări și în mod special pentru rugăciuni. Domnul să vă binecuvinteze!

   • Mult succes si har de la Domnul si in Atlanta. L-am avut pe Cosmin Avram coleg la Institutul Teologic Betania la Arad si cred ca daca biserica Elim din Atlanta te-a ales ca pastor dupa plecarea lui, Domnul este la mijloc mai mult decat orice preferinta umana.
    Ai rugaciunile mele si ma rog sa ai parte de o acomodare si imersiune usoara in noua locatie geografica.

 2. Doresc si eu Fr. Corneliu Olan in slujire pe care a ales s-o faca binecuvintarea lui Dumnezeu. Cindva de la un slujitor batrin am primit un sfat pe care doresc sa va impartasesc. El asa ne-a sfatuit,si zicea nu poti sa fi bun Pastori (conducator) a unei biserici daca nu cunosti si trecutul acelui biserici,t. Trebuie sa ti cont caci nu cu tine a inceput lucrarea si daca nu v-a veni D-l.Isus nu cu tine se v-a sfirsi, Pentru ca trebuie sa sti pe ce zidesti si de acum incolo tu razpunz cum zidesti , ce ai prelua si ce vei preda .De aceia Fr. Corneliu Olan doresc si eu ,.ca Dumnezeu sa te ajute sa poti sringe pentru vremea viitoare drept comoara o buna temelie,….. pazeste ce ti s-a incredintat…1 Tim..6.v19-20.

 3. Am cunoscut bunicul lui Cornel Tatal lui era un prooroc al Domnului Amindoi au plecat la Domnul Cornele Domnul sa te binecuvinteze si sa te ajute in lucrarea la care esti chemat.Domnul sa te ajute sa fii statornic pentru totdeauna caci EL este un Dumnezeu caruia nu-i place vremelnicia

  • Frate Josif, deși nu pot să știu cine sunteți vă mulțumesc pentru cuvintele fumoase pe care le-ați scris despre tatăl și bunicul meu. Totdeauna i-am avut ca model de statornie pe calea pocăinței.
   Domnul să vă binecuvinteze!

 4. Doresc să transmit lui Corneliu un drum bun și călăuzit de Domnul in această nouă perioadă din slujirea sa. God bless you!

  • Chris, apreciez urările tale de drum bun. Da, am nevoie de călăuzirea Domnului pentru această nouă lucrare!
   Mulțumesc și Domnul să te binecuvinteze!
   Ne vom mai întâlni pe acest blog cel puțin!

 5. Frate Ionescu , cum de l-ați scapat? 🙂

   • Suntem bucurosi pentru oportunitatea pe care fratele Olan a acceptat-o dar profund intristati de realitatea “pierderii“ unui adevarat om a lui Dumnezeu. Seriozitatea, maturitatea si devotamentul lui fata de Dumnezeu, de biserica si de slujirea pe care a facut-o sunt si vor fi o pierdere mare pentru noi.
    Ne rugam pentru tine frate Corneliu si dorim ca Dumnezeu sa fie cu tine, familia ta si biserica pe care o vei sluji, in toate zilele vietii tale.
    Costel & Adriana

    • Adriana și Costel, vă mulțumesc din inimă pentru cuvintele alese și mai ales pentru rugăciune. Mă rog ca Domnul să vă binecuvinteze în continuare!
     Cu cine veți mai sta la masă la nunți? 🙂

  • Gabi, dacă fratele Cristi nu ți-a spus cum m-a scăpat întreabă-mă pe mine poate îți spun eu cum 🙂

   • Imi imaginez.. 🙂
    Ma bucur ca „te-a scapat” la Elim.Ga si nu Elim.Az ca atunci chiar ma suparam 🙂
    May God bless you
    by the way, you got relatives here, there is a direct flight from Atlanta to Portland .. hope to see you here more often …

 6. Felicitari Cornel! Dumnezeu sa te insoteasca in noua ta chemare! Mult har peste tine, familia ta si noua biserica din Atlanta!

 7. Felicitari frate Cornel, Domnul sa te binecuvanteze in noua slujba de pastor principal al Bisericii Elim Atlanta, El sa te ajute si sa fie cu tine in lucrarea Lui.

 8. Domnul sa te-ntareasca, frate Cornel, ca doar stim noi ca nu-i tocmai floare la ureche sa pastoresti o turma, mai ales cind oile au emigrat de pe un plai mioritic 🙂 (chiar daca, probabil, acum „they’re bleating with a southern drawl” 🙂 ).
  Ne-am obisnuit, de-aici din California, sa te mai vedem duminicile dimineata, inainte de-a merge la biserica (noi fiind cu doua ore in urma am putut suge de la doua oi…bun lucru internetu’ asta!).
  Sint curios daca noua biserica la care o sa fii pastor principal va transmite programul in direct, sau nu.

  P.S. Sper ca n-o sa fie cu banat un scurt catren, asa, de adio:

  Pastorului asistent Corneliu Olan

  Ai avansat – din “Asistent”
  In “Principal” – si vei avea,
  Precis, salar mai consistent…
  (Dureri de cap… asisderea! 🙂 )

 9. Frate Corneliu
  Desi nu va cunosc personal, am si eu un verset pt. Dumneavoastra, in noua lucrare pe care o incepeti cu ajutorul Domnului!

  1 imparati 20:11 (b)

  …cine incinge armele, sa nu se laude ca cel ce le Pune jos!

  Dumnezeu sa te binecuvinteze!
  Cred ca intelegi bine versetul asta.

 10. Dumnezeu sa te binecuvanteze in noua biserica.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Corneliu Olan ales pastor principal al Bisericii Elim din Atlanta « AndreWarasciuc - 30 octombrie 2012

  […] Mă bucur de schimbarea pe care Dumnezeu a ales s-o facă în slujirea cumnatului meu, Corneliu Olan. Am avut o discuție cu Corneliu prin intermediul internetului la începutul acestei luni, în cadrul căreia mi-a împărtășit propunerea pe care a primit-o, de a fi pastor principal la Biserica „Elim” din Atlanta. Apreciez modul în care s-a lăsat călăuzit de Dumnezeu spre o astfel de schimbare majoră și așteptam confirmarea schimbării. Iată că astăzi dimineață, pe blogul pastorului Cristian Ionescu, am găsit și confirmarea: Corneliu Olan, ales pastor al Bisericii „Elim” din Atlanta .  […]

 2. 10 postări în Top 100 WP (31.10.2012) « Romania Evanghelica - 31 octombrie 2012

  […] 2 dintre copilasii ei moare in mod neasteptat! Doamne, de ce ingadui asa ceva?? (danieladelibas) 6. Corneliu Olan, Ales Pastor Al Bisericii Elim Din Atlanta (popaspentrusuflet) 24. Corneliu Olan – ales pastor principal al Bisericii Elim din Atlanta […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: