PREFERINȚE CARE AR TREBUI SĂ FIE… OBLIGATORII

Ce poate fi mai frumos și mai inspirat decât așa o melodie, așa versuri, așa interpretare! ”Isuse-al meu prieten scump”, compusă de fratele Nicolae Moldoveanu! Cântă Adi Lup, cu un acompaniament de excepție la pian de Cornel Căta, în Biserica Emanuel – Sacramento, pastor Alin Bob!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

30 răspunsuri sa “PREFERINȚE CARE AR TREBUI SĂ FIE… OBLIGATORII”

 1. Aici e baiul…nu trebuie facut nimic obligatoriu… Am invatat asta cu predicatorii… care.mi placeau mie la nebunie, nu intelegeam de ce pe altii ii lasa rece…..Fiecare ajungem sa apreciam si sa iubim aceea/acela prin care/cine Dumnezeu ne atinge, nu neaparat prin ce este mai bun.

  PS–Mie unul, imi plac versurile cantarii, dar felul cum e cantat, aproape deloc.

 2. Asta e cantarea fratelui Moldovan.Acea smerire sub cruce a fost a sa, drumul greu a fost al lui, pribegie, suspine, inchisoare…toate ale lui Cred ca are nu doar drept de autor ci si drept de interpret. Acest tanar, eu si dumneata, nu prea avem acest drept.

 3. L-am auzit si in persoana .de cele mai multe ori se prosteste cind cinta Aici a cintat bine dar nu pot spune ca as prefera numai felul asta de cintari.Cind sint mai obosit la o asa cintare poti sa adormi binisor

 4. Pentru mine de cite ori aud melodia asta imi place…nu conteaza cine-o cinta. Dar cel mai mult imi place cind o cint eu…si o pling …exact asa cum simt pe momentul ala. Si nu intotdeauna o cint sau o pling la fel. Depinde de starea in care sint.

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 5 noiembrie 2012 la 3:36 PM

   He he…Imi place mult de fratele meu Silviu :-). Un om deosebit si nu il laud pentru ca mi-e frate ci pentru ce este el si lucrarea ce o fac ei multi acolo pentru Domnul -in Romania.
   Este cantarea preferata a mamei mele astfel ca o canta nu numai pentru Domnul si altii spre zidire dar si pentru mom.

 5. Bunicii fratelui care cinta erau in cercul fratelui Niculita Moldoveanu.

 6. Oare de ce avem fiecare din noi o voce aparte? Tonalitati diferite, timbre diferite…nu sintem doi la fel. Dumnezeu nu ne-a facut roboti. Sintem atit de diferiti…de fapt sintem unici- si tocmai pentru diversitatea asta extraordinara in care Dumnezeu a investit atit de multa intelepciune ne apucam adesea sa cirtim. Daca eram toti la fel nu mai aveam nevoie de dragoste si rabdare si ingaduinta si mila si iertare …
  Toate astea ar trebui sa ne vorbeasca si sa ne invete ceva…

 7. Alin are talent dar asta nu-i da dreptul sa schimonoseasca melodiile la cintarile care fratii au muncit greu pina au iesit asa frumoase, poate sa-si compuna cintarile lui cum vrea si cum ii place dar munca altuia sa o lase originala

  • Pete Ati spus un mare adevar

  • Pete, cred ca in aceste doua videoclipuri putem vedea foarte clar care este diferenta dintre un CINTARET si un ARTIST. De ceva ani buni urmaresc si eu pe fr Adi Lup. Are calitati vocale si interpretative de exceptie, dar cind a ajuns sa cunoasca acest fapt, a inceput „talentele’, ca numai asa poate fi mai deosebit decit ceilalti.

   • Eu nu am văzut fumuri la acest tânăr. L-am întâlnit de câteva ori și mi-a părut sincer.

    • Frate pastor, cele afirmate de mine mai sus se bazeaza pe cunostintele mele firave, dar cunostinte despre interpretare.Am practicat ceva ani. Apoi Dumnezeu a ingaduit sa ajung in biserica. Putinele mele priceperi in ale muzicii crestine imi dau voie sa deosebesc „atitudini” si „manifestari personale” comparat cu ceea ce Duhul Sfint a lasat sa fie cintarea de lauda si inchinare.
     Cam filozofic dar cred ca ma intelegeti si imi asum cele rostite. Si9 ma sustin cele doua aspecte de interpretare din cele doua videoclipuri.
     Cind exista o linie melodica stabilita de catre compozitor, iar intrepretii „ulteriori” nu cei ce au incredintata interpretarea , isi permit ” floricele” , „tremoale” sau alte giumbuslucuri, ce dorinta credeti ca au? De unde aceasta stradanie de a „deminstra”? Si de faspt a demonstra CE?
     Iertat va rog stradania mea de a justifica , dar nu cred ca ma insel. Domnul sa aiva mila de noi si pe mine sa ma ierte ca poate „aprecierile” mele aduc a ceva ce nu se cade sa faca un crestin. Cine poate sti care este limita?

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 5 noiembrie 2012 la 10:05 PM

   Adi Lup ( cel din video ), Catalin Lup ( sotul Ramonei ) si Vasi Lup sunt foarte talentati si au voci de calitate si sunt seriosi.

 8. o si cati interpreti nedrepti sant prin toate bisericile penticostale.Aviz amatorilor , idreptativa si cintati in original

 9. Adi si Cornel, ati cantat foarte frumos pt gloria lui Dumnezeu. God bless you!

 10. Nu degeaba judecata va incepe de la Casa Lui Dumnezeu. Si oamenii astia doar au cintat – si ii judecati atit de rau…Ce ne indreptateste sa fim atit de asprii doar pentruca unele lucruri nu sint pe gusturile noastre sau unii oameni se exprima altfel decit o facem noi?! Cunoastem noi inima omului ? V-ar place daca cineva ar vorbii asa de rugaciunile sau cintarile sau cuvintul pe care l-ati rostit in adunare si poate n-ati fost prea inspirati…?! Serios…astia sint frati cu noi – oameni cu care speram sa ne petrecem vesnicia. Sau nu-i vreti nici acolo? Ca s-ar putea sa va cinte tocmai la ureche…sau poate o sa va puna Domnul un afon sa va cinte aleluia in timpan drept pedeapsa…

 11. Doamne cind sintem gresiti, fa-ne sa vrem sa ne schimbam. Si cind sintem drepti, ajuta-ne ca sa fim suportabili.

  Peter Marshall

 12. L-am postat pe Silviu Pop, si pentru ca stiam ca are o traire frumoasa;
  apoi el cinta ca si frate in biserica, nu ca artist, nu ca si cintaret.
  Ei merg pe la fratii din catune si fac Lucrare adevarata.
  Domnul sa-i binecuvinteze.

  • Manuela ~faith-hope-love~ Răspunde 6 noiembrie 2012 la 8:53 AM

   Thank you sora Elisa, asa e.
   E okay ca ati postat, nu se supara nimeni, de spus nici nu cred ca-i spun…nu cred ca stie de blog…sorry Br. Ionescu 🙂 Nothing against you.

  • Da sora Elisa. Mai scrie o data aceste lucruri poate vor intelege ca nu se discuta despre purtare, se discuta despre cintari de lauda si inchinare.Strict.

 13. Si din aceasta mica perspectiva vedem cat de diferiti suntem. Unora le place stilul mai popular, de „doina” asa cum am auzit cantarea de la parintii nostrii, neschimbata din versiunea originala, altora stilul mai distinct, ca in fiecare cantare sa nu canti aceleasi note la fiecare strofa (daca sunt 5-10 strofe ca si la aceasta cantare) ci sa mai introduci ceva „inflorituri” pe ici pe colo. De obicei cei sa stapanesc muzica mai bine produc acest stil, ori altii care vreau sa iasa in evidenta…Dupa opinia mea, cantarea nu deviaza prea mult de la linia originala melodica, dar cel mai important este cand cei ce canta si asculta si vreau sa traiasca ceea ce se spun versurile acestei cantari ” Isuse-al meu prieten bun, …cu Tine eu calatoresc, pan’ la sfarsitul vietii!” Putem spune asta ca o dedicare zilnica de slujire si o traire zi de zi pentru Dumnezeu, pana la sfarsitul vietiilor noastre. Dumnezeu sa ne ajute la aceasta.

 14. Inspirat de postarea sorei Elisa si fr Daniel Medre, va intreb pe cei care veniti cu aprecieri de genul „ce imi place” sau „ce place altuia”, sau legat de genuri moderne sau nu, dar oare cintarile de LAUDA SI INCHINARE cui se adreseaza? Trebuie sa impresionam auditoriul ca sa placa lui Dumnezeu? Dumnezeu priveste cit am apreciat noi sau nu cintarea?Dumnezeu asteapta aplaudarea artistului sau a interpretarii ca sa primeasca jertfa?
  Si daca aceste cintari sunt DEDICATE SI INCHINATE Domnului, si ele sunt rodul calauzirii si inspiratiei Duhului Sfint, atunci cine poate si are voie sa modifice originalul? Fiind din Duhul Sfint aceste cintari se aseamana cu cuvintul biblic, nu? Si cine poate aduce modificari la ceea ce a inspirat Duhul Sfint? Si cu ce scop?
  Haideti sa nu ne punem tot timpul pe noi in fata. Sa nu fim mai catolici decit altcineva. Lucrurile au rinduiala lor si nu trebuie decit sa respectam aceasta rinduiala. ASCULTAREA este mai de pret . Iar daca cineva vrea sa ne spuna ce ii place la Dumnezeu mai mult, asta cred ca cel putin pe mine ma depaseste. Va rog sa ma iertati dar aceasta problema este prea „sus” pentru mine si imi ser scuze pentru comentarii.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 3 postări în Top 10 WP (06.11.2012) « Romania Evanghelica - 6 noiembrie 2012

  […] PreferinȚe Care Ar Trebui SĂ FIE… Obligatorii (popaspentrusuflet) 6. Slujesc în biserica … (ambasadorul) 10. Tragedie într-o familie […]

 2. 11 postări în Top 100 WP (06.11.2012) « Romania Evanghelica - 6 noiembrie 2012

  […] PreferinȚe Care Ar Trebui SĂ FIE… Obligatorii (popaspentrusuflet) 6. Slujesc în biserica … (ambasadorul) 13. ”Dar eu, vazand ca nu-l pot […]

 3. 10 postări în Top 100 WP (07.11.2012) « Romania Evanghelica - 7 noiembrie 2012

  […] din timpul Conferintei Nationale – 3-4 noiembrie 2012 – Oderzo (petricamoisuc) 9. PreferinȚe Care Ar Trebui SĂ FIE… Obligatorii (popaspentrusuflet) 21. Cronici mondene (78) Antireflecţii (rasvancristian) 22. Mersul la […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: