DESPRE ULTIMA GENERAȚIE

La sfârșitul lunii August, înainte de a merge la convenție, pastorul Iacob Berghianu a avut amabilitatea să mă invite la realizarea a trei emisiuni (”Să-L cunosc pe El”) cu subiectul ”Ultima Generație”, titlul cărții care mi-a fost publicată la editura SPMCR. Le puteți accesa mai jos:

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

22 răspunsuri sa “DESPRE ULTIMA GENERAȚIE”

 1. Minunata discutie despre Adevar ! Mi-a dat peste cap unele planuri pe ziua de azi , pt ca nu m-am putut desprinde de computer pana la incheiere. Tare as fi dorit macar cateva amanunte despre tehnologiile avansate de care ar sti acea persoana ..[ de la min. 6]

  • După cum am menționat, nu mi-a putut spune (prea/mai) mult…
   Apreciez interesul dvs.

   • Din vorbele batrinesti (dar m-as bucura sa le credeti)
    – cine stie NU VORBESTE, cine vorbeste, NU STIE. Ghici „serviciile” cei????
    Cit despre clevetire nu stiu cit este de mare pacatul, dar stiu ca este la moda. Si in nici un caz nu practica clevetirea cei implicati in lucrurile „serioase”. La acel nivel, avem de-a face cu un mod de a trai. Iar pedeapsa este cea de la pacat. Cred ca acesta este singurul lucru comun intre biblia noastra si „biblia” lor. ( a celor implicati in „viitor”)
    Dar am si o idee mai de inteles.
    Stim ca Dumnezeu a folosit 7 zile. Dar daca si pentru final se folosesc tot 7 zile? Doua au trecut.Deci mai pot fi 5. Sau sunt folosite 5.Deci doua s-au dus si mai pot fi 3. Acest mod de a vedea lucrurile mi se pare ca ne este lasat de Domnul Isus cu privire la vremuri si soroace. Dar macar avem ceva concret. O zi cit o mie de ani si o mie de ani cit o zi. In rest cred ca trebuie sa ne pocaim si sa ne sfintim pentru a putea fi „surprinsi” ca’ntr-o hotie. Incolo, se pierde timp pretios. Har si pace.

 2. Daca tot se vorbeste de ” ultima generatie „, atunci acesti oameni gandesc mai logic decat multi crestini din ziua de azi, care stau nepasatori fata de vremurile care vor veni, privitor la vremea apocaliptica. Nu cumva unii crestini isi fac iluzia ca, ei ca si crestini vor avea farfuria plian cu gratare si carnati, in timp ce, cei nemantuiti isi vor linge buzele ???!!! Nu asociez clipul de fata pe seama psihozei cu 21.12.2012 ( cand nu va avea loc niciun sfarsit ) , dar ca idee si mod de gandire cu privire la modul de supravietuire in vremuri de mari lipsuri, il gasesc foarte intelept. Daca vorbim de ultima generatie si afirmam asta, inseamna ca atunci cand crestinii citesc despre evenimentele de la ruperea celor 7 peceti si celor 7 trambite, trebuie sa ia in considerare ceea ce, acesti oameni fac. Ideea si actiunile acestor oameni in vremea in care traim, nu sunt aberatii ci, o gandire realista vizavi de cum se va desfasura viata pe, pamant in viitorul nu prea indepartat, asa cum transmite titlul cartii.

  http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=gata%20de%20apocalipsa&source=web&cd=6&ved=0CEAQtwIwBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DuK-kvJw8C0I&ei=4IKjUKScBZCVswbc5YHgCw&usg=AFQjCNFRCfhDZpa5aKQFFrPctBSC929WLw

  Fiecare ce-si strange in camara pentru vreme de stramtorare, aia va avea.
  PS.
  Iar aici o stire de ultima ora privitor la inceperea conflictului cu Iranul, care se va extinde si asupra Europei. Conflict, care va genera consecinte deosebit de grave pe, pamant.

  http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=50%25%20probabilitate%20in%202013%20razboi%20cu%20iranul&source=web&cd=1&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fstiri%2Finternational%2Fdavid-gergen-analist-politic-la-cnn-in-2013-probabilitate-de-peste-50-de-conflict-cu-iranul.html&ei=BYejUKPpN6bm4QTr9IGYBw&usg=AFQjCNEoWZFUzQQo1CcGnnsSrkDE62xzsQ

  Crestini de pretutindeni, luati seama si pregatiti-va din toate punctele de vedere, caci se apropie vreme de mare stramtorare, asemenea celui de-al doilea razboi mondial.

 3. Fr. Ionescu,

  am vizionat prima inregistrare video si doresc sa punctez cateva lucruri:

  1- 1290 de zile, reprezinta 3 ani si 7 luni, daca impartim 1290 la 30 de zile cat are calendarul biblic.

  2- perioada Bisericii este pina la rapire. cei care vor ajunge sa fie mantuiti dupa rapire, fie evrei sau neamuri, nu fac parte din Biserica.

  3- da, rapirea Bisericii va avea loc la jumatatea necazului cel mare, adica dupa ce se implinesc toate evenimentele de la Apocalipsa 13 tot capitolul , evenimente pe care Biserica lui Dumnezeu le va trai ( adica aparitia fiarei, aparitia fiarei a doua, aparitia icoanei fiarei si instituirea semnului fiarei ).Parerea mea este ca Anticristul se va instala la Templu de la Ierusalim, exact in ziua cand Biserica va fi rapita la cer ( adica Biserica va fi rapita si apoi va avea loc instalarea lui ), iar din acea zi va inceta jertfa necurmata si va incepe numaratoarea celor 1335 de zile , adica 3 ani si 8 luni si jumatate.

  4- numarul deplin al neamurilor are legatura cu numarul celor stabiliti de, Dumnezeu sa faca parte din Biserica. ( deci Biserica trebuie sa plece la cer, cu un numar exact de credinciosi dintre neamuri, asta neinsemnand ca neamurile dupa rapire nu mai au harul sa se pocaiasca ).
  Deci, revelatia mea de la Dumnezeu asupra acestui aspect al luarii harului de la neamuri arata ca, aceasta interpretare este total falsa. Si iata de ce : dupa rapirea Bisericii ( adica a tuturor celor credinciosi , fie din Israel si din neamuri ) pe, pamant raman poporul Israel si neamurile, cei care nu au fost credinciosi si acei crestini din perioada Bisericii care nu au avut starea de sfintenie corespunzatoare pentru a fi rapiti la cer. Deci, daca se ia harul de la neamuri dupa rapirea Bisericii si ei nu se mai pot pocai in timpul maniei lui Dumnezeu ( vezi varsarea potirelor Apoc.16:1-21, care va preceda venirea pe norii cerului a Mantuitorului ) ci, numai poporul Israel, eu intreb: cum au ajuns unii dintre neamuri Oi in timpul maniei lui Dumnezeu ( vezi Apoc. 16:1-21 ), la judecata de la Matei 25 ? Oaie, in opinia mea inseamna un om mantuit, adica un copil a lui Dumnezeu !!! Si dupa cum arata textul de la Matei 25, in Imparatia de 1000 de ani vor intra numai Oile ( nu si Caprele, adica nu si cei nemantuiti ), adica numai cei mantuiti din Israel si neamuri. Un aspect care trebuie lamurit, este faptul ca Biblia vorbeste ca Domnul Isus va separa Oile de Capre si nu pe Israel de neamuri. Oile inseamna: toti acei credinciosi din Israel si Neamuri. Cu acesti credinciosi se va popula din nou pamantul in timpul Imparatiei de 1000 de ani.

  5- la invierea dintai care are loc la rapirea Bisericii vor invia numai martirii din toata perioada Bisericii, conform Apoc. 20:4-6, iar printre martirii deacolo se arata ca vor invia si unii credinciosi contemporani care si-au pierdut viata in timpul evenimentelor de la Apoc. 13. ( fiara-neinchinare, icoana fiarei-neinchinare, semnul fiarei- neprimire ), ceea ce demonstreaza ca, Biserica nu va pleca la cer, pina ce nu se vor consuma toate evenimentele din acest capitol.

   • Pace!

    Am vrut sa va rog daca imi puteti spune de unde as putea sa downloadez , sau sa ascult audio, predica dumneavoastra despre ‘Marea Trimitere’. Ati pomenit intr-o predica de ea si as fi interesat sa o ascult!

    Multumesc anticipat

   • Fr. Ionescu,

    mai repet o data asa cum am mai spus. Impietrirea lui Israel care va tinea pina la implinirea numarului deplin al neamurilor, are dea face cu numarul de credinciosi dintre neamuri, care trebuie sa faca parte din Biserica. Dupa rapirea Bisericii, cei din Israel care se vor intoarce la Dumnezeu pina la venirea Domnului Isus pe norii cerului , ei nu fac parte din Biserica.
    Deci, dupa rapirea Bisericii pe, pamant vor ramane Israel si Neamurile pina la venirea Mantuitorului pe norii cerului. Ideea cu luarea harului de la Neamuri suna cam asa:

    dupa rapire pina la venirea Domnului pe nori, neamurile nu vor mai putea sa se mai pocaiasca in timpul Necazului cel mare ca, sa primeasca mantuirea, fiindca Dumnezeu nu le va mai da acest har. De aici rezulta ca: la judecata de la Matei 24 cand toate neamurile vor sta inaintea Domnului la judecata, Israel ( fiind oile de la dreapta ) va intra in Imparatia de 1000 de ani, iar Neamurile ( fiind caprele de la stanga ) vor merge in pedeapsa vesnica.
    Eu zic ca, aceasta teorie cu luarea harului este total eronata. La judecata de la Matei 24 vor sta inaintea Domnului poporul Israel si Neamurile, iar acolo Domnul va separa pe sfinti de cei nelegiuiti, iar poporul sfintilor va fi compus din ramasita lui Israel si ramasita de credinciosi dintre neamuri. Ei impreuna vor intra in Imparatia de 1000 de ani si vor popula
    in continuare pamantul.
    Iar o dovada ca neamurile vor intra in Imparatia de 1000 de
    ani impreuna cu ramasita credincioasa a lui Israel se gaseste in Apoc.20:7. Iar daca au reusit sa intre in Milenium, inseamna ca au avut Harul sa fie chemati la pocainta si in timpul Necazului cel mare.
    Daca asa sta treaba cu luarea harului si niciunul dintre neamuri nu va intra in Imparatia de 1000 de ani, atunci de unde au aparut Neamurile din Apoc. 20:7 ?

    • Din intelepciunea lui Remus

     „mai repet o data asa cum am mai spus.”

     ” are dea face cu numarul de credinciosi dintre neamuri,”

     „neamurile nu vor mai putea sa se mai pocaiasca”

     „Israel ( fiind oile de la dreapta ) va intra in Imparatia de 1000 de ani, iar Neamurile ( fiind caprele de la stanga )”

     „Eu zic ca, aceasta teorie cu luarea harului este total eronata”

     „Deci, revelatia mea de la Dumnezeu asupra acestui aspect al luarii harului de la neamuri arata ca, aceasta interpretare este total falsa”

     „CEI CARE VOR AJUNGE SA FIE RAPITI DUPA MINTUIRE, fie evrei sau neamuri, ”

     „NEAMURILE NU VOR MAI PUTEA SA SE POCAIASCA in timpul Necazului cel mare ca, sa primeasca mantuirea, fiindca Dumnezeu nu le va mai da acest har.”

     ultimele doua idei se contrazic… se pare ca revalatia lui Remus nu este infailibila … nu o putem adauga la Biblie..

     I

     • gabi bogdan,

      eu bag de seama ca, te contrazici tu fiindca nu esti atent la ce, citesti. Eu nu am spus ca, Neamurile dupa rapire nu se mai pot pocai. Asta afirma fratele Ionescu si cei ce sustin teoria cu luarea Harului de la Neamuri. Din contra, eu am aratat ce inseamna afirmatia luarii Harului de la Neamuri !!!
      Fi atent cand citesti ceva.

    • @ Remus
     Dupa parerea ta biriitorii fiarei din Apoc.13 care au fost scrisi in cartea vietii inainte de intemeierea lumii nu fac parte din biserica?
     N-am mai auzit asa ceva pina acum
     Caprele de la stinga vor fi numai neamurile? De unde o mai scoti si pe asta
     Stiu ca vrei sa scapi de necazul cel mare si de Fiara Ae fi bine sa fie asa dar in biblie nu scrie asa ceva
     Spune ca dca zilele acelea nu ar fi scurtate nimeni nu ar scapa Va fi tare greu si de aceia vor fi scurtate Asa ca fratioare la pocainta adevarata ca numai aceia ne scapa si ajuta in vremuri de strimtorare

     • Josif,

      fi mai atent la ce am scris. ai interpretat exact pe dos ca, Gabi Bogdan. Bineinteles ca, biruitorii Fiarei din Apoc. 13 pina la rapire , fac parte din Biserica.

     • @ Remus
      Citeste tu ce ai scris la punctul 3.
      Ai spus ca dupa rapirea bisericii se instaleaza fiara Anticristul la Ierusalim.Inteleg eu ce ai scris or tu nu stii ce scrii?
      daca fiara se instaleaza dupa rapire atunci biruitorii fiarei nu sint parte din biserica.

 4. Si inca o greseala in revelatia lui Remus:

  „implinirea numarului deplin al neamurilor, are dea face cu numarul de credinciosi dintre neamuri, care trebuie sa faca parte din Biserica”

  Nu are de-a face cu un numar de oameni … are de-a face cu „Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfîrşitul.”

  Cind numarul deplin al neamurilor va auzi evanghelia..

  Remus ar trebui sa-si alinieze revelatile cu Biblia…

  Noroc ca nu traim sub lege… 🙂

  • @ Gabi
   Aste descoperiri tot din Scinteia le-ai luat? Pina se va implini numarul deplin al neamurilor se refera la Neamurile care vor fi mintuite
   Apoc cap 7 vers.9

  • stimate gabi,

   impietrirea lui Israel va tine pina se va implini Numarul Neamurilor. Expresia are dea face cu timpul Bisericii. Dupa rapire nu mai avem nimic dea face cu Biserica.
   Io bag de seama ca, tu bei prea multa cafea !!! Vezi ca ai inceput sa scri prostii despre mine si nu-mi place. Revizuieste-ti comportamentul.

 5. mult stimatule Remus

  Nu am scris absolut nimica despre tine.. ca nu stiu nimica despre tine …

  am scris despre ideile tale…unele sint bune… altele nu

  Este o mica mare diferenta…

  • stimate gabi bogdan,

   cuvintele tale referitor la ideile mele din ultimele tale doua comentarii vizavi de ceea ce eu am expus mai sus, sunt defaimatoare. Pune si mai citestele inca o data ceea ce am scris mai sus. Eu nu ma contrazic deloc. Se pare ca tu ai nevoie de translator in romana, frate. Te rog revizuieste-ti comportamentul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: