DUIOASELE CÂNTĂRI ALE OASTEI DOMNULUI

Ah, nostalgia cântărilor de odinioară… Ce cuvinte!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “DUIOASELE CÂNTĂRI ALE OASTEI DOMNULUI”

  1. De la Oastea Domnului
    Adunare de comemorare a Oastei Domnului, la Simeria, Hunedoara

    Cu ajutorul Domnului, Sambata, 17 Noiembrie, incepand cu orele 16:00 va avea loc la Simeria , adunarea de comemorare a fratelui Traian Dorz.
    Adunarea va fi transmisa in direct pe http://www.oasteadomnului.info/
    Slăvit să fie Domnul!

  2. Cred ca cuvintele acestei cantari sunt rezultatul unei vieti traite aproape de Dumnezeu si a unei credinte incercate.

  3. Frati si surori,

    haideti sa nu ne amagim singuri. Nu orice partida religioasa reprezinta Biserica lui Dumnezeu. Oricine vesteste o ” alta Evanghelie ” care nu duce la mantuire este anatema si nu va intra niciodata in Imparatia lui Dumnezeu.

    Cateva cuvinte de pe site-ul oficial al Oastei Domnului :

    „” Oastea Domnului este o mișcare, un curent de renaștere evanghelică în Biserica Ortodoxă Română.

    Gândul iniţierii acestei mişcări i-a fost inspirat de Dumnezeu preotului ortodox Iosif Trifa, în noaptea Anului Nou 1923, pe când era redactor la foaia săptămânală pentru popor „Lumina Satelor”, a Mitropoliei Ortodoxe din Sibiu.

    În acea noapte memorabilă, părintele Iosif Trifa ,fiind adânc cercetat de Duhul Sfânt, îşi face un necruţător bilanţ al propriei sale vieţi şi trece printr-o puternică transformare sufletească, păşind într-o nouă viaţă cu Hristos. Din starea aceea, lansează în numărul 1 pe ianuarie 1923 al publicaţiei „Lumina Satelor”, o chemare la pocăinţă şi la înrolare în Oastea lui Isus.

    Acesta a fost începutul celei mai populare mişcări de trezire spirituală din Biserica Ortodoxă Română.

    În 15 ani, Oastea Domnului număra peste 300.000 de membri din toate categoriile sociale,

    Ostaşii sunt fii ai Bisericii Ortodoxe sau ai celei Greco-Catolice. Ei sunt răspândiţi astăzi în ţară şi în diaspora.

    Învăţătura Oastei Domnului este învăţătura Sfintei Evanghelii a Domnului nostru Isus Hristos, a Sfinţilor Apostoli, a Sfinţilor Părinţi, şi a înaintaşilor Oastei.

    Ţelul Oastei Domnului este: „mântuirea, prin Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos, a întregului nostru popor, şi renaşterea evanghelică a Bisericii noastre şi a multor altora prin aceasta” (Traian Dorz – Testament)

    Organul de presă al mişcării este revista „Oastea Domnului”, fondată în 1930, de către pr. Iosif Trifa.

    Calitatea de ostaş poate fi dobândită de orice laic sau cleric printr-o hotarâre şi un legământ de predare în slujba lui Hristos, în urma unui act de pocăinţă autentică. „”

    Cica: „” Învăţătura Oastei Domnului este învăţătura Sfintei Evanghelii a Domnului nostru Isus Hristos, a Sfinţilor Apostoli, a Sfinţilor Părinţi, şi a înaintaşilor Oastei. „” !!! Oare chiar asa sa fie ? Nu cumva asta este o minciuna gogonata ???

  4. Iata una din ratacirile ” Oastei Domnului „, in care batjocoresc pe copiii lui Dumnezeu spunand ca, noi vorbim gresit si necinstim Cuvintul lui Dumnezeu:

    ” De aceea, oricine intră în Oastea Domnului trebuie:

    Să o cinstească pe Sfânta şi Preacurata Fecioară Maria, Maica Domnului nostru, cu toată evlavia şi recunoştinţa, căci datorită curăţiei şi smereniei ei a fost aleasă ea din veşnicie de Dumnezeu ca vasul sfânt pentru Întruparea Mântuitorului nostru, Fiul Tatălui Ceresc, pentru ispăşirea păcatului omenirii. Astfel ea a devenit o împreună-lucrătoare cu Dumnezeul şi Fiul ei la mântuirea noastră, a tuturor oamenilor.

    Nici o altă fiinţă omenească n-a mai fost asemenea Sfintei Fecioare Maria. Cuvântul lui Dumnezeu, care arată câte o vină ori câte o greşeală la toţi sfinţii – ori înainte, ori după întâlnirea lor cu Dumnezeu – Sfintei Fecioare nu-i arată nici un cusur, ci peste tot vorbeşte despre ea în chipul cel mai sfânt. Aceasta ne obligă şi pe noi cu atât mai mult să vorbim despre ea tot astfel.

    Sfânta Fecioară n-a mai avut alt fiu sau alţi fii, cum greşit şi vinovat învaţă cei neştiutori şi necinstitori ai Cuvântului dumnezeiesc. La moartea Sa, Mântuitorul, cu ultimul Său cuvânt de pe cruce, o încredinţează pe Sfânta Sa Mamă, care rămânea fără nici un alt susţinător, ucenicului Său iubit, Apostolul Ioan, spunându-i: „Fiule, iată Mama ta…”. Căci ea nu mai avea acum pe nimeni în lume, şi de aceea apostolul a luat-o chiar de atunci acasă la el, ca pe mama lui…

    Sfânta Fecioară Maria L-a primit pe Fiul său prin făgăduinţă cerească. Toţi fiii care au mai fost primiţi prin făgăduinţă au fost unici la mamele lor. Sara n-a mai avut alt fiu decât pe Isaac. Elisabeta n-a mai avut alt fiu decât pe Ioan Botezătorul. Iar dacă aceste femei au fost sfinte, cu atât mai mult Maica Domnului, care L-a născut pe Unul-Născut Fiul lui Dumnezeu!

    Sfânta Fecioară a fost plină de har înaintea Tatălui Ceresc, fiindcă arhanghelul sfânt i s-a închinat, zicându-i: „Plecăciune ţie, celei pline de har, fiindcă ai căpătat mare îndurare înaintea lui Dumnezeu.”

    Pe Sfânta Fecioară, care a fost binecuvântată de Tatăl, sfinţită de Fiul şi umbrită de Duhul Sfânt, aleasă şi sfântă înaintea Întregii Sfinte Treimi, trebuie să o cinstim şi să o fericim aşa după cum este scris, împreună cu cetele îngereşti. Căci, dacă sunt vrednici de respect şi de cinstire Sfinţii Apostoli şi vestitori ai lui Dumnezeu, care au propovăduit mântuirea, cu atât mai vrednică este ea de supracinstire, cea prin care s-a adus lumii această mântuire.

    Să ne ferim de toţi acei care vorbesc în chip vinovat despre Sfânta Fecioară. Aceştia săvârşesc un păcat de moarte.

    Cine este un necinstitor al Maicii Domnului nu poate fi ostaş al lui Hristos.

    Doamne Duhule Sfinte, Te rugăm din toată inima şi cu toată evlavia, ajută-ne să ne pătrundem cu toţii deplin de marea şi sfânta noastră datorie de a ferici şi cânta pe Sfânta Fecioară Maria, Maica Domnului nostru, pentru marea ei sfinţenie şi dragoste faţă de Tine şi faţă de noi. Amin. !

    Cine doreste sa fie mai informat despre ratacirile acestei partide, poate sa acceseze site-ul urmator al ” Oastei Domnului „:

    http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=marturisirea%20de%20credinta%20a%20oastei%20domnului%20&source=web&cd=9&ved=0CGQQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.oasteadomnuluiortodox.ro%2Fforum%2Fdis.php&ei=xVWpUPLPJsSI4ATW0oCQAg&usg=AFQjCNH4sQZPBsRXEiuBfubyKAEtsCZevw

    • Știți că sunt două ramuri ale Oastei.

      • Spiritul evanghelic al Miscarii de Trezire spirituala „Oastea Domnului” este continuat de ostasii afiliati in Asociatia Crestina Misionar-Culturala „OSTASII DOMNULUI” cu sediul in Cluj-Napoca, condusa de fostul deputat Vasile Suciu si Aurel Bocaniala.
        Ostasii Traditionalistii fac parte din Asociatia „OASTEA DOMNULUI” din Sibiu, acreditata pe linga Mitropolia BOR a Ardealului.

      • Fr. Ionescu,

        amandoua sunt o apa si-un pamant. Amandoua sunt deraiate de la invatatura sanatoasa care duce la mantuire.

  5. Nu avem ce lua bun de la ei Daca da atunci de cel mai condamnam pe fratia sa Pustan.Poate ca si el a fost atras de duiosia cintarilor si apoi vrea sa-i cistige pe cei multi facind si .Nu vine cel rau deodata Vine incetul cu incetul
    Eu spun Da lui Dumnezeu si spun Nu la tot cei rau Eu spun Nu pacatului Viata mea ia Domnului

      • Cand tinta noastra e clara, la fel trebuie sa fie si traiectoria. Incercati a va imaginati ca doriti sa lansati ceva pe Luna. Si gresiti traiectoria NUMAI cu 5 grade. Ar parea foarte neinsemnat, dar unde ar ajunge obiectul lansat? In nici un caz e Luna, caci in drumul lung departarea ar fi tot mai mare.

        La fel si in cazul nostru…in timp se vede departarea Tinta.

      • Ca sa nu le incurcam ar trebui sa punem si duioasele cintari ale New Age?

    • Prietene, draga Iosif, spui ca nu ai nimic de luat de la noi, te intreb insa, sincer, cate cantari semnate de Fr. Traian Dorz se canta in biserica ta? Nu te pune in locul lui Dumnezeu si nu te grabi sa judeci.

  6. Orice rele s-ar spune despre Oastea Domnului, trebuie să recunoaşteţi că dacă nu ar fi fost persoane precum Traian Dorz şi Nicolae Moldoveanu (care a scris în jur de 8000 de imnuri creştine, multe dintre ele în închisoare), noi azi am fi mult mai săraci în privinţa cântărilor. Aduceţi-vă aminte de cântări precum Nu te-ndoi ci crede, Să ard de sete (Traian Dorz), Isus al meu Prieten scump, O de-aş avea eu limbi o mie (Nicolae Moldoveanu), care, şi astăzi, după atâţia ani de la moartea compozitorilor, au un atât de mare har şi este clar că au fost scrise sub inspiraţie divină. Chiar dacă, poate, mişcarea Oastea Domnului are câteva cusururi, nu putem nega ceea ce este bătător la ochi şi clar pentru toată lumea şi anume că 60% din câtările vechi, scrise sub inspiraţia Duhului Sfânt le avem de la Oastea Domnului. Mie chiar îmi povestea bunicul meu că a avut ocazia să mearga odată într-o biserică de-a lor şi a întâlnit peroane de acolo botezate cu Duhul Sfânt. Cei mai mari compozitori de poezie şi muzica creştină sunt ei şi noi, chiar dacă văd că acuma îi criticăm cu atâta vehemenţă, le cântăm cântările şi plângem la cântările lor. Avem şi noi câţiva poeţi din breasla noastră, cum ar fi Costache Ioanid ( cu multe poezii care au fost puse mai apoi pe muzica, de ex: A bătut la uşa Ta cineva, Sunt un bulgăraş prea mic, Nicidecum, nicidecum niciodată, Odată-ntr-o tainică vreme, Nu nu suntem un vis şi-o întâmplare, etc.) Aşadar, da, e corect să recunoaştem cusururile, dar nu putem să negăm că Dumnezeu a lucrat mult prin aceşti oameni şi noi culegem acum roadele dedicării şi devotamentului lor faţă de Dumnezeu. Sunt curioasă dacă persoanele care critică aşa aspru Oastea Domnului mai câtă sau nu încă ,,imnurile” Oastei. Eu le-aş recomanda tuturor cu căldură în loc de muzica creştină postmodernă şi comercială de azi.

  7. Recomand fratelui Cristian Ionescu cântarea E MULT DE CÂND E NOAPTE, scrisă de Traian Dorz şi cântată de Ariana Samoilă. Există şi o altă variantă pusă pe muzică de Nicolae Moldoveanu. Eu v-o trimit pe asta. Be blessed!

  8. Eu,deși sunt penticostală,vă pot spune că cele mai frumoase cântări le-am preluat de la voi. Nu am de ce să mint. Mie astea mi se par superbe! Și eu, care nu mă consider o cântăreață vestită, la noi la biserică,tot astea le cânt.

Trackbacks/Pingbacks

  1. 3 postări în Top 10 WP (16.11.2012) « Romania Evanghelica - 15 noiembrie 2012

    […] Duioasele CÂntĂri Ale Oastei Domnului (popaspentrusuflet) 8. Dacă doreşti să ai parte de o poveste de dragoste scrisă de Dumnezeu, […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: