DEFĂIMAREA PASTORULUI MOISE ARDELEAN, ÎNCĂ UN ACT DE IRESPONSABILITATE A JURNALISMULUI ROMÂNESC

Da, sunt prieten foarte apropiat cu pastorul Moise Ardelean de 28 de ani. Îl cunosc ca om, îi cunosc principiile și activitatea. Recentele atacuri împotriva sa cu privire la vizita unor demnitari români în biserica pe care o păstorește dovedesc încă o dată nivelul lamentabil, de tabloid, al jurnalismului românesc. Bisericile evanghelice și nu numai sunt frecvent vizitate de personalități  cu orientări politice diverse. Îi respectăm și îi prezentăm. Ne rugăm pentru toți. Este biblic și este corect. Nu înseamnă că suntem de acord cu toți și cu tot ce promovează aceștia. Am fost atacat, personal, la începutul anului, atunci când am onorat în biserica noastră delegația parlamentară din USL. Duminica trecută am primit cu respect o delegație ARD. Eu sunt mai izolaționist în ce privește implicarea credincioșilor în politică, dar respect părerile altora și respect demnitarii care ne vizitează.

Nu voi onora cu link sau menționând numele agențiilor de știri care au preluat informația că pastorul Ardelean ar fi agentul vreunei formațiuni politice din România. Este o minciună sfruntată, un atac josnic, rușinos și un act iresponsabil, anticreștin și antiromânesc. Voi oferi mai jos secvențele video publicate de chiar criticii săi, secvențe care arată pedanța, modul onorabil și echilibrul de care pastorul Moise Ardelean a dat dovadă în prezentările făcute. Cuvântarea sa este un model de expresie a patriotismului și spiritului cetățenesc de cea mai înaltă clasă.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

18 răspunsuri sa “DEFĂIMAREA PASTORULUI MOISE ARDELEAN, ÎNCĂ UN ACT DE IRESPONSABILITATE A JURNALISMULUI ROMÂNESC”

 1. Nu imi dau sema cum l-au putut acuza jurnalistii pe pastorul Ardelean ca ar fi agentul vreunei formațiuni politice din România, din secventa video de mi sus!!! Cred ca au probleme senzoriale (ca sa nu spun mai multe)! POate ma lamureste vreunul din ei, dandu-mi referinta din video (min si sec)

  • Ideea ca, crestinii nu trebuie sa aiba nimic de a face cu politica, o gasesc una eronata. Toti crestinii trebuie sa fie implicati in societatea civila. Administratia este o responsabilitate a tuturor, indiferent ca sunt crestini sau necrestini.
   Dar ca sa intelegem mai bine cum sta treaba cu politica, haidem sa intelegem ce inseamna cuvintul politic sau care este definitia de baza a acestui cuvint:

   „” POLÍTICĂ, politici, s. f. I. 1. Știința și arta de a guverna un stat; formă de organizare și conducere a comunităților umane, prin care se menține ordinea internă și se garantează securitatea externă a comunităților respective. ◊ Expr. A face politică = a lua parte în mod activ la discutarea și rezolvarea treburilor statului. „”

   Pai dragii mei, stiinta si arta de a guverna un stat, vine din Biblie. Cand poporul evreu a iesit din Egipt, cine trebuia sa se ocupe de administratie ? Isi poate imagina cineva ca un popor de 1 milion de oameni poate sa functioneze fara organizare ? Dar cand au preluat teritoriile din tara Canaanului cine s-a ocupat de administrarea lor ? Nu credinciosii ? Dar imparatul Solomon n-a fost el credincios si a facut el politica ? N-a administrat el impreuna cu cei ce l-au ajutat tara lui Israel ? Dar in timpul Imparatiei de 1000 de ani , cine va administra pamantul in continuare, nu crestinii ? Dar a conduce o Biserica in ce priveste probleme administrative, nu inseamna politica ? Pai numai statul are treburi de rezolvat ? Biserica nu are ? Familia nu are treburi de rezolvat ? Si toate aceste actiuni nu au de a face cu arta de a guverna, care inseamna politica ? Si daca peste tot se face politica, atunci de ce vorbim impotriva ei ? Nu cutitul cu, care tai paine este de vina atunci cand cineva comite o crima cu el ci, ideea sau scopul de al folosi la ceva rau. Nu politica este de vina pentru ce este rau ci, ideile rele din ea, folosite in scopuri rele.

 2. Vedeti dumneavoastra satana nu vrea ca oamenii sa se duca in Casa lui Dumnezeu, indiferent ce functie are omul respectiv ca este presedinte, rege s-au orice alta functie ar avea Casa lui Dumnezeu este deschisa oricaruia vrea sa vina sa se roage si sa auda Cuvintul lui Dumnezeu , asta este satana sa Birfeasca pe oamenii lui Dumnezeu , eu m-am bucurat cind am vazut pe Domnul Ungureanu intrind intr-o Biserica Penticostala el fi nascut (…) nu trebuie sa ne suparam ba dincontra sa ne bucuram si sa ne rugam Domnului sa ii aduca si pe ceii care Birfesc AMIN?

 3. Remus
  daca te referi la politica romaneasca, ar trebui sa stii ca majoritatea politicienilor
  sunt crestini: crestini ortodocsi.

 4. Cauza si efectul

  Daca ne doare capul luam o aspirina si ne trece durerea de cap, dar n-am inlaturat cauza pentru ca durerea apare iar. Vom scrie articole, ne vom apara cu versete biblice pe timp de pace, si pe timp de razboi ca si Biserica Catolica din vremea lui Hitler N-am inlaturat cauza. Cauza care genereaza aceste probleme este: Unirea biserici cu Statul. In SUA biserica este separata de Stat, pastorii nu sunt salarizati de stat, adica nu se pot face companii electorale in biserica. Daca vre-un pastor influenteaza masele public in biserica atunci biserica isi pierde dreptul „scutirii de taxe de cumarare” ( tax exem). Deaceea in preajma alegerilor la multe biserici FBI cere CD-uri cu slujba inregistrata. Astfel s-a inlaturat politica bisericeasca din biaserici. Petru Laze

  • Nu cred că subiectul este aici relațiile stat-biserică. Pastorul Moise Ardelean, eu și mulți alții primim oficialități politice dintr-un spirit de respect pe care îl datorăm celor care sunt în fruntea unei țări. Acest lucru este biblic. Deocamdată nu se poate documenta felul în care statul a impus acestor biserici (vorbim de vremurile noastre) schimbări doctrinare sau de orice alt gen, iar pastorii în cauză să cedeze. Atunci când s-ar dovedi așa ceva este o altă problemă. Acum vorbim doar de un gest de pedanță și respect acordat unor personalități politice. Doar atât! Atacul mediatic este, prin urmare, deplasat și intenționat aberant, probabil datorită orientărilor politice ale agențiilor de știri care au devenit din ce în ce mai partizane. De fapt, acestea ar trebui judecate, înfierate și puse la stâlpul imfamiei pentru lipsă de imparțialitate jurnalistică!

 5. Eu inteleg respectul dumneavoastra pentru cei ce va cer sa ia cuvantul la amvonul bisericii dumneavoastra. Ce nu inteleg eu este scopul ce acesti politicieni il au pentru a ajunge in fata bisericii. Ce pot spune ei? „Doamne ajuta? Sa fiti mai pocaiti?!” Majoritatea ce vreau sa vorbeasca au deja „o agenda” daca nu politica, a partidului lor, cel putin una personala – sa iasa din nou in evidenta…cu ceva. De ce nu vin la biserica, sa stea oriunde este un loc, nu doar in fata pe prima banca, si sa asculte o predica, daca le pasa atat de mult de biserica si Cuvantul lui Dumnezeu? Dar sa punem altfel intrebarea…Daca sunteti binevoitor cu cei ce va viziteaza de ce nu-i lasati pe toti cei ce vin din Romania sa aibe un cuvant, un „salut”, de la amvon? Si apoi daca vine in biserica dumneavoastra Gigi Becali, europarlamentar si va cere sa-l lasati sa ia cuvantul, il veti lasa? El, ca si de altfel multi alti politicieni, nici nu socotesc baptistii, penticostalii, crestinii dupa evanghelie ca egale reprezentari are ortodocsilor. Ei ne considera niste culte cazute de la credinta adevarata, care in opinia lor este ortodoxismul?! Deci Americanii sunt niste lepadati cu totii, mergand pe aceeasi concluzie la care Gigi Becali a ajuns, cum si multi alti ortodocsi o considera, dar nu o spun in gura mare ci doar in cercuri mai private…

  • Pe Becali nu l-aș prezenta pentru că nu ar dori…

   • cand vom intelege ca locul unde se strang credinciosii este de fapt CASA DE RUGACIUNE care ii apartine lui Dumnezeu s-ar face mai multa lumina. Domnul a scos afara pe toti cei ce veneau cu interes in Templu si nu pentru inchinare. Astazi ajunge Casa Domnului o rampa de lansare pentru personalitati politice. Daca vin, sunt bine primiti, dar nu pentru a lua cuvantul la altar ( URACIUNEA PUSTIRII – netaiatii imprejur ) ci pentru a PRIMI CUVANTUL.
    Sfintenia pentru locul de inchinare si-a pierdut oare valabilitatea ?

    • Deși în principiu sunt de acord, cred că în situația de față contextul și problema sunt altele.

     • Desigur, „contextul” a fost ca acei politicieni dintr-o data au simtit o acuta nevoie de pocainta si au dat fuga la Casa Domnului. Sa fim seriosi, chiar asa de naivi om fi sa credem altceva decat se vede ? Cand o sa vedem macar o singura duminica pe luna la biserica un politician de genul lui Razvan Ungureanu, atunci as putea sa zic ca „contextul si problema sunt altele”.

     • Nu este datoria noastră să speculăm de ce vine cineva la biserică, chiar dacă avem o idee, cât de cât. Lui Pavel nu-i păsa nici măcar ce motivație aveau cei ce-L propovăduiau pe Hristos, câtă vreme Hristos era propovăduit. Datoria noastră este să-i cinstim și să ne rugăm pentru ei. Restul este treaba lui Dumnezeu.

   • Nota 10 cu felicitari 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Bloggerii evanghelici domină Topul WordPress (lb. română) – 2 decembrie 2012 « Romania Evanghelica - 1 decembrie 2012

  […] DefĂimarea Pastorului Moise Ardelean, ÎncĂ Un Act De Iresponsabilitate a Jurnalismului RomÂnesc (popaspentrusuflet) 3. Comunicat: Uniunea Baptistă referitor la atacul extrem de jignitor al lui […]

 2. 4 postări în Top 10 WP (02.12.2012) « Romania Evanghelica - 2 decembrie 2012

  […] DefĂimarea Pastorului Moise Ardelean, ÎncĂ Un Act De Iresponsabilitate a Jurnalismului RomÂnesc (popaspentrusuflet) 4. Cusmănuț – un pastor senzațional (lascaupetru) 6. VIDEO: Mihai […]

 3. 6 postări în Top 25 WP (03.12.2012) « Romania Evanghelica - 3 decembrie 2012

  […] VIDEO: Mihai Răzvan Ungureanu la creștinii penticostali (penticostalismulazi) 7. DefĂimarea Pastorului Moise Ardelean, ÎncĂ Un Act De Iresponsabilitate a Jurnalismului RomÂnesc (popaspentrusuflet) 13. Romania – ce nu avem? de Vladimir Pustan (crestintotal.ro) 17. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: