ÎNCET, ÎNCET, TOATĂ LUMEA SUB REFLECTOR

speed-cameraÎn Chicago este o mare dezbatere cu privire la instalarea camerelor de surprins viteza. Până în 2014, străzile vor fi pline de ele. Ai depășit viteza, amendă! Și încă una, două, trei, câte-or fi! Aviz grăbiților, nu? Nici pomeneală! Aviz tuturor: de când ieșiți din casă, până vă întoarceți, ochiul este… cu ochii pe voi! Nicio mișcare fără socoteală!

Da, dar intri în casă și gata, i s-au închis pleoapele! Da de unde! Ai deschis televizorul sau calculatorul, s-a deschis și ochișorul care te privește. Noua chestie cu reclamele comerciale este să-ți citească preferințele și să-ți trimită acele reclame, în timpul afectat lor, care se integrează în stilul tău de viață.

Ei, aceste inovații au și efecte colaterale benefice, în sensul că sunt mai ușor de depistat teroriștii. Astfel, dacă unii ar construi ceva prostii care să facă praf orașul, ochiul îi vede! Plus, comunicarea electronică, telefonică și… ironică se înregistrează și se păstrează într-o bază de date, după care ochiul și urechea le analizează, doară dacă ar fi ceva de păstrat.

Și uite așa, Nică nu mai are secrete! Acum, un adevărat creștin trăiește deja sub această acoperire, având în vedere că Dumnezeu vede, aude și știe totul! Dar în El avem încredere că ne vrea tuturor binele și, dacă chiar vrem să-L sfidăm… în fine, e cu totul altceva. Mă refer la unchiul cu ochi și urechi peste tot, pe stradă, în casă, la biserică. Vorba ceea, n-au scăpat generalii dacă s-au pomenit să umble cu prostii…

Decorul face parte dintr-un peisaj profetic inevitabil. Mai bine să trăim în așa fel încât să nu ne pese!

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

21 răspunsuri sa “ÎNCET, ÎNCET, TOATĂ LUMEA SUB REFLECTOR”

 1. Un detaliu care mi se pare ciudat. Ne pasa mai mult ca ne vad oamenii decit ca ne vede Dumnezeu. Ne speriem mai tare de o amenda de viteza decit de a pierde vesnicia. Intr-un fel camerele astea de vedere asezate peste tot ( in California deja este „deja vue”..).ne amintesc ca de sus se vede mai bine si se vede tot si intotdeauna. Ne ajuta sa traim „ca in timpul zilei”…oriunde si ocicind – Daca nu calcam „legea” nu avem de ce sa ne temem.

  Bineinteles ca exista si o alta varianta in care cel rau sau cei rai au acces la toate miscarile noastre. Nu sint deloc confortabila sa stiu ca Obama stie in care buzunar imi tin portofelul…

 2. Este normal ca, pana la un punct, guvernul (politia) sa stie ce fac oamenii din tara sa; eu as prefera ca fiecare om din Romania (si din orice alta tara) sa fie monitorizat permanent (in linii mari vorbesc); cu siguranta ca multe crime, furturi, etc,etc ar fi evitate atunci; oricum, cei ce „iubesc lumina si traiesc in lumina” n-au ce sa ascunda;

  • Nu sunt de acord!
   Este premiza statului comunist.
   Sunt de acord cu monitorizarea instituțiilor pentru pază, în mod limitat pe stradă, dar nu și în casa omului și nu aspecte de ordin privat.

   • Ma refeream, ca de exemplu, intr-un sat (cartier, etc) politia trebuie sa-i cunoasca pe toti si sa-i stie cam cu ce se ocupa; cu spart geamuri, cocaina, etc, etc, sau cu mersul la biserica, serviciu, etc…dar si politia e lenesa si n-o intereseaza.

 3. Prov 28: ” Cel rau fuge fara sa fie urmarit……”–-Iata ca vine vremea cand si cei neprihaniti vor fugi ! S-au imbogatit firmele care vindeau alarme pt case…..si hotii au continuat sa sparga in continuare si cu alarme, si fara.Acum ne terorizeaza ca ne invadeaza privatiunea cea mai intima…..Nu m-as mira sa apara de vanzare aparatura anti spionaj pt computere , celulare , tv. Este o ” era a terorii ”….suntem manipulati prin frica si jefuiti de bani….si de supraveghere tot nu scapam . Daca ne-am pocai cu adevarat ,am fi cei mai castigati , dar am devenit prea dependenti de tv, computer , celulare etc – ”o calauzire moderna ”S

 4. La inceput guvernul a pozat ca un catel de companie pentru popor, cuminte si ascultator de glasul oamenilor. In timp, acest catel a crescut si a devenit o fiara feroce de care nu mai putem scapa, si care i-si infige coltii chiar si in cel mai mic detaliu din viata personala.

 5. Dumnezeu a „inventat” libertatea. Complet cu parametrii in care functioneaza bine… Departe de Dumnezeu nu exista libertate.

 6. Intrebarea se pune cine are acces la aceasta informatie si cum o va folosi si in ce scopuri. Interesant este ca in orasul in care locuiesc la unele intersectii (in 4 directii) sunt 8 camere?! De ce 8 si nu 4? Ce detalii din masinile si implicit vietile noastre sunt interesati sa vada in particular „autoritatile”? Apoi va dati seama aceasta imensa baza de date trebuie monitorizata, colectata, clasificata si pusa in anume fisiere de unde poate fi accesata de cei ce au acces la aceasta informatie. Va dati seama cat se cheltuieste pentru a mentine acest sistem de monitarizare, care desigur este inglobat in „homeland security” aceasta prapastie unde se arunca bani cu nemiluita si care e localizata chiar langa „fabrica de batut monede”… Cu ani in urma am vizionat „Enemy of the State” cu Will Smith ce incerca fara succes pentru a buna perioada de timp sa se ascunda de ochiul „magic” al satelitilor sistemelor de supraveghere…gandindu-ma daca de ochiul pamantesc al satelitilor nu ne putem ascunde…ne vom putea ascunde noi de ochiul nevazut al lui Dumnezeu?

 7. Cit despre mine n-au decit Pot sa puna camere la orce colt orce store si in gradina mea daca n-au ce face ca pina la urma ce-mi iese din gura aceia si gindesc aceia si traiesc Cum sint inaintea lui Dumnezeu asa sint si inaintea oamenilor
  Deja la unele companii la intrare trebuie sa pui amprenta altfel nu poti intra.Stiu din sursa sigura.

 8. Deci aceste sisteme de monitorizare sunt justificate de autorită
  ţi in sensul că odată cu creşterea populaţiei şi a mediilor de socializare, se face o sortare a populaţiei în funcţie de interese, preferinţe, potenţial infracţional, etc. Deci privit astfel, ar fi ok; numai că, dacă autorităţile ar intreba pe Dumnezeu şi Cuvântul Lui, reiese, ca la recensămîntul lui David, că e un păcat ci încrederea, Stânca, Adăpostul, sunt Domnul Isus Hristos. Evreii, pe vremea lui Iosua au crezut drept bun tratatul diplomatic cu gabaoniţii, astza deoarece n-au intrebat pe Domnul. Dar dacă înainte de orice mişcare întrebau pe Domnul?… Eu zic că nu siguranţa circulaţiei auto e interesul autorităţilor din Cicago, ci ca nimeni să nu scape neobservat şi nepenalizat, adică-n alte condiţii, cîte unii mai scapă. Ar fi interesant să se monitorizeze şi cine e la volan în trafic, cine urcă-n mijloace de transport, etc; nu c-ar fi interesat Obama ce bani am eu în buzunar, pe el nu-l interesează prea multe, dar aşa, dacă ţii copiii permanent la colţ, fii sigur că nu vor mai face obrăznicii.

 9. ION:,,eu as prefera ca fiecare om din Romania (si din orice alta tara) sa fie monitorizat permanent (in linii mari vorbesc..)” Vă doriţi cumva să se întâmple ce scrie în Apocalipsa? Pei o sa se intample pana la urma, prin implantarea obligatorie a cip-ului, dar cred ca nu e cazul sa va doriti de pe acum asta. De fapt, tocmai acesta va fi cel mai puternic argument pentru ,,sustinatorii” implantarii microcipului, faptul ca astfel raufacatorii vor fi monitorizati si mult mai usor prinsi.In America deja multi il au, chiar copiii il poarta, iar parintii sunt multumiti deoarece pot sa stie in orice secunda unde se afla copiii lor. Eu zic ca ar trebui sa ne rugam sa scapam de perioada aceea groaznica a omenirii cand omul va ajunge cu adevarat un subordonat ,,insemnat” al Antihristului, tocmai prin purtarea ,,semnului fiarei”, si monitorizarea lui permanenta, nu sa ne dorim ca acele lucuri chiar sa se intample. Ar trebui sa ne dam seama ca cu cat sunt mai multe camere, cu cat sunt mai multe posibilitati de monitorizare a populatiei, cu cat avanseaza tehnologia, cu cat inainteaza procesul de globalizare, cu atat se pregateste mai mult terenul pentru venirea Antihristului. Asta ar trebui sa fie un semn de alarma, nu o dorinta, frati buni. Multa pace!

 10. Singura varianta ca, sa scapi de urmarire, este sa te descotorosesti de toata aparatura electronica, iar date private intime care sa nu fie niciodata interceptate, sa fie stocate pe un computer care sa nu fie niciodata conectat la internet. Acolo poti sa stochezi date confidentiale si nimeni nu va sti vreodata de ele.
  Capitalistii au reusit ceea ce nu au reusit comunistii timp de 50 de ani, adica sa supravegheze oamenii, asa cum fac capitalistii, prin ” Securistul ” numit: telefonul mobil ( mai ales iPhone care a fost special conceput sa nu poti scoate bateria din el ) !!! Dar si daca va lepadati de telefonul mobil si de toata aparatura electronica din casa, in ziua de azi exista posibilitatea sa fi urmarit pas cu pas prin satelit, pe oriunde umbli pe, pamant, asa ca ar fi bine sa ne lasam de iluzii de ” viata intima privata ! Acuma problema se pune ca, daca respectam legea si nu comitem infractiuni, n-avem a ne teme de ei ca ne urmaresc.

 11. Toata treaba asta este ca si cele 10 porunci inainte de Harul adus de Domnul Isus LA Golgota. Adica va fi imposibil sa scapi daca guvernul vrea sa te gaseasca vinovat de ceva…pentruca nu exista om perfect. Speranta noastra este ca nu va dura mult…si El va veni…ca viata pe pamint este din ce in ce mai stresanta…

 12. Priviti aici sa vedeti idei si actiuni de tip criminale, izvorate din inima si mintea unor oameni dereglati psihic, care conduc lumea. Ideea ca America mai este o tara libera, este poveste de adormit copiii mici.

  Vizionati documentarul: Eugenia Globala, unde se discuta foarte mult si pe seama gripei porcine.

  http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=eugenia%20globala%20(%20ro)&source=web&cd=1&ved=0CDUQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DRHPFAvzNQRE&ei=u0XOUL_xJIyQ4gTk-ICoDQ&usg=AFQjCNG_5VtiRx_9Iswt9L5DRg8R4TvEUA&bvm=bv.1355325884,d.bGE

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 postări în Top 100 WP (08.12.2012) « Romania Evanghelica - 8 decembrie 2012

  […] sâmbătă (lascaupetru) 25. Sesizarea Alianței Evanghelice din România către CNA (vaisamar) 28. Încet, Încet, ToatĂ Lumea Sub Reflector (popaspentrusuflet) 34. De ce am de gând să merg la vot (10 motive) (drezina) 42. Stresul şi […]

 2. Evanghelici în Top 100 WP (12.12.2012) « Romania Evanghelica - 12 decembrie 2012

  […] nu înțeleg de ce mi-ai luat sotia, dar voi avea încredere în Tine!” (danieladelibas) 44. Încet, Încet, ToatĂ Lumea Sub Reflector (popaspentrusuflet) 84. La ce vârstă e indicat să te retragi din slujirea pastorală? (vaisamar) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: