DE LA TITANIC LA CORABIA LUI NOE

corabia_lui_noeCele mai celebre vase maritime sunt, fără îndoială, corabia lui Noe și Titanicul. Una (a doua) pentru că nu putea să se scufunde și totuși este în adâncul oceanului, cealaltă pentru că a… aterizat pe un munte. Ce au în comun cele două ambarcațiuni? Cercetătorul care a descoperit rămășițele Titanicului pe fundul oceanului Atlantic  în 1985, Robert Ballard declară că are dovezi că potopul este o realitate istorică. Deși este foarte sceptic că arca lui Noe ar putea fi găsită vreodată, ceea ce a văzut pe fundul Mării Negre l-a convins.

Nu numai că afirmă istoricitatea potopului dar îl și plasează cronologic cam atunci când zice Biblia că a fost.

Printre obiectele antice căutate cu mare fervoare, corabia lui Noe și Chivotul Legământului sunt în fruntea listei. Fără să fiu arheolog sau vreun altfel de savant, eu le-am găsit pe amândouă! Pentru că sunt unul și același lucru: Biserica! Este ambarcațiunea salvării umanității de potopul de foc ce va veni și încăperea prezenței lui Dumnezeu în lume! Câteva lemne putrezite și o cutie cu semnificații mai mult mozaice ar reprezenta senzația secolului, dacă ar fi cumva găsite. Biserica este la îndemâna oricui. De ce nu o găsesc oamenii? Că doar tot Biblia ne spune despre ea!

Pentru mai multe informații, click pe imaginea din dreapta-sus.

About Cristian Ionescu

Pastor Elim Romanian Pentecostal Church Chicago, USA

Un răspuns sa “DE LA TITANIC LA CORABIA LUI NOE”

  1. E interesant sa citesti in Biblie despre anumite evenimente ce-au avut loc in antichitate! Si nu e rau ca obiectele gasite sa fie conservate intr-un muzeu! Cat despre Chivotul Legamantului, care a fost ascuns de proorocul Ieremia, am auzit ca s-ar fi gasit si este intr-o pestera nu departe de Golgota, dar guvernul israelian evita de-a face tam-tam pe treaba asta ca sa nu se aprinda vreun foc printre evreii ultra-ortodoxi.
    Tot la fel, mi-ar fi placut ca imparatul Ezechia sa nu fi distrus sarpele de arama construit de Moise la porunca Domnului, ci sa-l fi conservat ca obiect de muzeu pana in ziua de astazi. Chestii de istorie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: